Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 17:46

VanBasten je napisao/la:Nema ništa od Amara, smijem ruku dat'.
Dok je Osim na čelu Saveza od tog nema ništa. Ivica nije od jučer.
Bravo,on ga najbolje zna.
A isto tako znamo koliko je Ivici stalo do BIH repke i fudbala,tako da od toga nema nista.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 nov 2011, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 17 nov 2011, 17:49

aco je umisljeni tip koji misli da zna , najgori su ti koji misle da znaju a nista ne znaju .
Iako sam ja prvi bio protiv susica i dao mu cak popularni nadimak teleca glava i mnogo puta isprozivao dajem mu sada punu podrsku . PRILIKU ZA POPRAVNI MORA DOBITI , Ima iskustvo od predhodnih kvalifikacija , a realno i dobre je rezultate dao . Srece nismo imali na izvlacenju i nije on Kriv.
Podrska za susica .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 17 nov 2011, 17:51

Safeta mogu naslijediti samo Bajevic, Halilhodzic...kakav Amar Osim (nista protiv Zelje).
Ako Susic ne zna pricat onda sta reci za Amara :lol: :lol: :lol:

PRESTANITE VISE MJESTO SELEKTORA GLEDATI KLUPSKIM OCIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RIP SALE VILENJAK

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 nov 2011, 17:51

Dosta. Imate temu na kojoj biste se trebali prepucavati (upućeno onima koji ovu truju sa "pitarsko-manijačkim" komentarima).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 17:52

reprezentacija je sa papetom napravila korak nazad.
pape je naslijedio cirinu ekipu, pojacanu mujdzom, lulicem, papcom,u losijoj grupi je uspio da se tri puta posteno izblamira.
koliko to mrzio reci, sa cirom smo djelovali respektabilno, nismo se brukali, igrali smo ruzno ali smo imali igru. volio bih da je drugacije alu s papetom tapkamo u mjestu.
naravno da je veliki problem imenovati novog selektora, naravno da mnogi strahuju da ne dodje do raspada sistema......po meni,svako je bolji od onoga ko je dokazao da nije sposoban.
Sent from my Commodore 64

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 nov 2011, 17:56

harishp je napisao/la:
Bravo,on ga najbolje zna.
A isto tako znamo koliko je Ivici stalo do BIH repke i fudbala,tako da od toga nema nista.

Ivica sigurno neće dozvolit da mu se ime provlači u kontekstu nekog štimanja sinu nekakve pozicije u Savezu. A to je realnost u ovom slučaju, pogotovo ako bi pao kakav loš rezultat. Nova kriza bi brzo bila na pomolu.
Tamam da je Amar najtrofejniji trener Evrope uvjeren sam da ga Ivica ne bi postavio za selektora dok je on na čelu Saveza.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 nov 2011, 17:57

Da je najbolji na svijetu mislim da bi to bilo malo glupo da otac sina stavlja na mjesto selektora. Pape je duzan zavrsiti zapoceti posao !

EDIT : preduhitri me ovaj iznad mene :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 18:01

nihco je napisao/la:reprezentacija je sa papetom napravila korak nazad.
pape je naslijedio cirinu ekipu, pojacanu mujdzom, lulicem, papcom,u losijoj grupi je uspio da se tri puta posteno izblamira.
koliko to mrzio reci, sa cirom smo djelovali respektabilno, nismo se brukali, igrali smo ruzno ali smo imali igru. volio bih da je drugacije alu s papetom tapkamo u mjestu.
naravno da je veliki problem imenovati novog selektora, naravno da mnogi strahuju da ne dodje do raspada sistema......po meni,svako je bolji od onoga ko je dokazao da nije sposoban.
Prvi put u zivotu cujem da neko napravi korak nazad kad na primjer ostvari najbolji rang na FIFI ikada,kad recimo osvoji najvise poena u kvalifikacijama od postanka.Kad se stvarno nismo brukali kao recimo kad nas prosjecni klub iz rupa lige Rijeka dobije i tako dalje.Da ne govorimo kad pises o pojacanju,pisi i gdje su nam igraci bili jedno vrijeme,vecina prvotimaca.Nigdje ili klupa ili minuta na prste.
Zato @nihco'' ne se zayebavat,ne''.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 nov 2011, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 nov 2011, 18:02

Ovdje je prepucavanje na relaciji Sarajevo-Željo. Od samostalnosti BiH većina selektora repke su bili kadrovi, odnosno bivši igrači Sarajeva i ti selektori nisu ostvarili cilj i otišli su. Svi navijači Sarajeva, ne gledaju argumente, za njih je samo bitno da nije Amar ili neko ko je kadar Želje.

Dosadašnji selektori repke:
- Muzurović 2X, Mušović, Hadžibegić, Blažević, Sušić - sve bivši igrači Sarajeva
- Slišković, Kodro (par mjeseci) - bivši igrači Veleža
- Smajlović (godinu dana) - bivši igrač Želje

- Denijal Pirić - vodio jednu tekmu, također bivši igrač Sarajeva

Ovdje mnogi navijači Sarajeva, kažu eto mogao bi Meša ili Ivica Osim, jer znaju, da je to neizvodivo sada, a kada bi kojim slučajem i bilo izvodivo, onda bi drvlje i kamenje na njih.

Želio bih samo reći jedno, a to je da je Amar Osim, onoliko trofejniji i bolji trener od Sušića, koliko je taj isti Safet Sušić bio bolji igrač od Amara. O tome govore činjenice i ništa više.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 nov 2011, 18:06

avlami97 je napisao/la:
Želio bih samo reći jedno, a to je da je Amar Osim, onoliko trofejniji i bolji trener od Sušića, koliko je taj isti Safet Sušić bio bolji igrač od Amara. O tome govore činjenice i ništa više.
Koja poredjenja.Poredite nasu ligu sa ostalim ligama.Nisu radili u istim klubovima,u istim ligama tako da ne mozete praviti tu uporedbu

To je isto kao da kazete Braco gumena glava je bolji od Harrya Radnapa jer ima vise titula.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 nov 2011, 18:06

@skyisthelimit

naprotiv,uopste mi nije krivo,znam da ti je to tesko shvatiti,ev da ti malo priblizim.
iz par razloga:

1.previse volim zelju da bi imao vremena nekoga mrziti,a pogotovo komsiluk ;) .zajeb.ancija na stranu,od toga se zivi

2.amara ne bih volio vidjeti ko trenera repke,jer bi pri tome zeljo bio zapostavljen

3.pape kad se sve sabere i oduzme,nije imao los ukupni skor sa repkom,problem je taj sto smo mi igrali protiv "evropskih brazilaca",a mediji i nas narod su to predstavili kao da smo mi argentina i gostujemo lihenstajnu u najmanju ruku.to ti je nesto kao kad ste vi nakon tri kola vec upisali jesenju titulu,kup i sampionsku,eventualno bajramske turnire,pa se sad gleda zadrzati prikljucak vrhu...

4 i naravno IVICA OSIM je najbolji trener ikad sa ovih prostora,a SAFET SUSIC najbolji igrac,takodjer,gledajuci pola godine unatrag,trebali smo se rasformirati i uz takve okolnosti i korumpiranost uefe,tipa "we care about money",trebalo je biti lud pa nesto vise ocekivati.svi smo se nadali,ali treba biti realan
mislim da su njih dvojica nasa dobitna kombinacija i da ce se to sve do sljedecih kvalifikacija fino izbalansirati

5. i najvaznije,Pape je "covjek",a to je danas najbitnije

8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 18:08

avlami97 je napisao/la:Ovdje je prepucavanje na relaciji Sarajevo-Željo. Od samostalnosti BiH većina selektora repke su bili kadrovi, odnosno bivši igrači Sarajeva i ti selektori nisu ostvarili cilj i otišli su. Svi navijači Sarajeva, ne gledaju argumente, za njih je samo bitno da nije Amar ili neko ko je kadar Želje.

- Muzurović 2X, Mušović, Hadžibegić, Blažević, Sušić - sve bivši igrači Sarajeva

Ovdje mnogi navijači Sarajeva, kažu eto mogao bi Meša ili Ivica Osim, jer znaju, da je to neizvodivo sada, a kada bi kojim slučajem i bilo izvodivo, onda bi drvlje i kamenje na njih.

I sad kao ti i takvi o argumentima i objektivnosti.A o trofejima prica spada u komediju,treba pod hitno dovesti kakvog iz San Marina sto se nakupio trofeja,trofej je trofej.Ima li Braco kakvih trofeja iz kantonalnog.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 17 nov 2011, 18:13

Ivica Osim da je mladzi i da je zdrav bio bi fenomenalan i jedini izbor.
Amar - glupo da o tom spadalu uopste pisete - dovoljna mu je repka Zeljo.
Dusko Bajevic - odllican izbor i stvarno bi jednom trebao doci za selektora.
Sliskovic - raja ali je njegovo vrijeme proslo zbog jake konkurencije.
Blazevic - odlican animator ali nesto kod njeg fali.
Bazdarevic - trenerski jos nije dosao na visinu ove konkurencije, ali nadam se da ce uskoro.
Susic - treba covjeka ostaviti jer ide ovo dobro s njim.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 18:19

avlami97 je napisao/la:Ovdje je prepucavanje na relaciji Sarajevo-Željo. Od samostalnosti BiH većina selektora repke su bili kadrovi, odnosno bivši igrači Sarajeva i ti selektori nisu ostvarili cilj i otišli su. Svi navijači Sarajeva, ne gledaju argumente, za njih je samo bitno da nije Amar ili neko ko je kadar Želje.

a zasto je bolji, navedi razlog...

Jel zato sto je vodio jedan od najtrofejnijih klubova u BiH i s njim uzeo neke titule i kupove..jako je inace tesko doci do trofeja premier lige kad znas da svako 3 ili 6 godina je red na jedan te isti klub...

Papeta se tjera zbog 6-2, od realno mnogo mnogo jace ekipe, a sta je Amarovim brukanjem po evropi ( ne nemoj mi sad nabrajati neke uspjehe prije 8-9 godina i Newcastle-a )...

Jel to tesko sa Zeljeznicarom uzeti nasu ligu ???????? jel to neki vazan trofej, jeli isti Amar otjeran iz japanskog kluba, jel taj isti Amar dosao do japanskog kluba samo sto mu je otac poznat tamo ili su mozda japanci tek tako culi za trofejnog trenera iz BiH.......

Da razjasnimo Amar nece biti selektor jer je to nemoguce i ne znam zbog cega ga stavljate u isti kontekst...

da je bolji to je samo tebi jer ti je naklonjen po boji...

p.s. yebo ti trenera koji moze voditi samo Zeljeznicar i neki japanski klub....

Mozete vi pricati sta je to i koga Pape vodio, ali bolje i klub iz francuske ili turske druge lige nego neki nas i logicno da sa tim klubovima ( bursaspor i slicni ) neces i ne mozes uzeti trofej

@SarajlijaTM...Drago mi je to cuti
15.10 - 15.06 ...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 18:21

Neminovnost je da će Amar Osim biti selektor repke,ali ne sada. Mora prvo završiti posao u Želji, a za to mu treba još 2-3 godine najmanje..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 nov 2011, 18:22

Megamon je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
Koja poredjenja.Poredite nasu ligu sa ostalim ligama.Nisu radili u istim klubovima,u istim ligama tako da ne mozete praviti tu uporedbu

To je isto kao da kazete Braco gumena glava je bolji od Harrya Radnapa jer ima vise titula.
Ne bih da se prepucavamo, jer sam i ja u jednom današnjem postu kazao da se Sušiću treba dati podrška pod uslovom da se ne nađe kvalitetnije rješenje. Kvalitetna rješenja su po meni Vaha i Bajević, a iz naše lige Amar Osim.
O Amarovom znanju govori činjenica da je po povratku u Želju od ničega vratio klub na noge i u svojoj prvoj povratničkoj sezoni uzeo titulu prvaka, bio finalista KUPa, potom osvojio KUP i to sve za dvije godine. Prije toga je također, u svom prvom mandatu, harao ligom i osvajao sve što se može osvojiti.
Na kraju krajeva u jednoj revijalnoj utakmici drugi tim Želje bolji od reprezentativnih rezervi. To ne mora ništa da znači, jer je u pitanju revijalna tekma, ali i može mnogo toga.
Sušić po meni (a svi smo mi selektori) ne zna postaviti taktiku, a i u odabiru igrača je često lutao. Lulića mu dovela TV, a Jahića vratio, kada je vidio da je u škripcu. Nadarević je sigurno još uz Spahića naš najbolji stoper.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 17 nov 2011, 18:23

DA

Apsolutno za ostanak Safeta Susica.
Sta bi sad promjenilo dolaskom novog?
Dok novi selektor uigra ekipu na neki svoj nacin,prodje nama pola kvalifikacija i opet ostadosmo ni na nebu ni na zemlji,a imamo tako povoljnu grupu.

Kod Susica se vec zna koncept igre,ruku na srce u grupi za SP nema nit jedne ekipe ranga Francuske,a Grcka nije nista jaca od Rumuna,bar po mom nekom misljenju.

Uz to Susic ce dovesti mnogo mladih igraca u reprezentaciju i svi prihvataju,a ne kao prije da odbijaju. Vec mozemo za naredne kvalifikacije racunati na Hadzica,zamjena za naseg generala. Onda Bicakcica,uz to Besic,Vranjes,Stevanovic,mozda i Visca. Susic je do sad bar po meni odlicno radio. Ostali smo bod iza Francuske,koja je prosla zahvaljujuci sudiji i Platiniju(ovo zna lud,a penal nije nikad u zivotu bio,jer nije bilo unutar 16-terca-dokaza ima)

Ako Osim kaze da Susic treba da ostane,ko su ovdje pojedine jajare da se bune,a vjerujem da mnogi ni sutnuli lopte u zivotu nisu,a pametuju.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 17 nov 2011, 18:27

spielführer_21 je napisao/la:Neminovnost je da će Amar Osim biti selektor repke,ali ne sada. Mora prvo završiti posao u Želji, a za to mu treba još 2-3 godine najmanje..
E sad jel neminovnost vidjeceo. Bojim se da zasljepljeni svojom klubskom bojom ne razlikujete starijeg od mladzeg Osima. No svak moze svasta pisat pa takodze i vi. Samo vam mogu reci da ste dosadni s Amarom isto da mi robijasi pocnemo sa Zukanovicem, Hafizovicem i sl. Budite malo ozbiljniji i prepustimo selektorsku stolicu mnogo ozbiljnijem i skolovanijem covjeku. Ivici Osimu legendi kapu skidam i volio bih da je on predvodnik zmajeva. A mozda i jest, a mi to ne znamo. No mislim da Susic treba da ostane...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 18:32

avlami97 je napisao/la:

O Amarovom znanju govori činjenica da je po povratku u Želju od ničega vratio klub na noge i u svojoj prvoj povratničkoj sezoni uzeo titulu prvaka, bio finalista KUPa, potom osvojio KUP i to sve za dvije godine. Prije toga je također, u svom prvom mandatu, harao ligom i osvajao sve što se može osvojiti.
.
Naravno i sve tako dok se ne izadje u Evropu i svijet i onda ko bosi po trnju.Fildjan liga i usporedba :roll: .
Ja mislim da ti nisi ozbiljan i da se salis,sa ovakvim usporedbama.U protivnom,zayebano :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 18:36

bparena je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Neminovnost je da će Amar Osim biti selektor repke,ali ne sada. Mora prvo završiti posao u Želji, a za to mu treba još 2-3 godine najmanje..
E sad jel neminovnost vidjeceo. Bojim se da zasljepljeni svojom klubskom bojom ne razlikujete starijeg od mladzeg Osima. No svak moze svasta pisat pa takodze i vi. Samo vam mogu reci da ste dosadni s Amarom isto da mi robijasi pocnemo sa Zukanovicem, Hafizovicem i sl. Budite malo ozbiljniji i prepustimo selektorsku stolicu mnogo ozbiljnijem i skolovanijem covjeku. Ivici Osimu legendi kapu skidam i volio bih da je on predvodnik zmajeva. A mozda i jest, a mi to ne znamo. No mislim da Susic treba da ostane...
Ne govorim to zbog klupske boje. Baždarević je mnogo veća legenda Želje od Amara, pa ipak mislim da je Amar bolje rješenje za mjesto selektora.. Ja ne bih volio da Amar sad preuzme repku jer Željo bez njega ne može, a i prevelik pritisak bi bio na Amaru zbog Ivice koji je na čelu saveza. Da se razumijemo, za ostanak sam Safeta. No, ako on ne prihvati novi ugovor, najbolje opcije su Amar i Kodro..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90 i 20 gostiju.