Slazem se.Nek mi neko nadje moj ijedan post u kojem sam spomenuo FK Sarajevo na ovoj temi.nihco je napisao/la:ne bi lose bilo da moderatori malo malo pripaze na prepucavanja na relaciji sarajevo -zeljo, upropastise temu. onako bosnjacki, sitnosopstvenicki.......
Safet Susic ostaje DA / NE ?!
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Megamon
- Kontakt:
Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
mona, nema potrebe da pricas o stvarima u koje, blago receno, nisi upucen.Monolog je napisao/la:Pa dobro. Možemo sada govoriti i o propasti pojedinih carstava nakon što su sinovi naslijedili uspješne očeve.cinclatorTM je napisao/la:tuzan je nas sport gdje se gledaju otac-sin odnosi a Bakir Nakas nastavio porodicnu tradiciju...Monolog je napisao/la:@Aco,
Kada želiš nekoga smijeniti, valjda ćeš prvo ti obrazložiti zbog čega to radiš. Dakle, prvo bi ti treb'o navesti razloge Amarovog imenovanja (a to sam ti već tražio u prethodnim postovima).
eno ti moj prethodni post, procitaj ga i shvati zasto ti ovo pisem. drug seco ne sumnja u tvoje kapacitete

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
pa po toj logici , da se treneru pod cijom palicom su igraci debitovali, pripisuje da ih je doveo u reprezentaciju, muzurovic bi bio zasluzan za dovodjenje, recimo, kodre, barbareza, dzeke.......ciro za begovica, medunjanina.......Megamon je napisao/la:
Kao sto su i prethodnici doveli Ibrahimovica,Srnu...
ti igraci bi svakako zaigrali za reprezentaciju jer bi ih samo lud covjek mogao ignorisati. papetova otkrica su mravac, zahirovic, reaktiviranje maletica i sl , a to bas i nije za price.......
Sent from my Commodore 64
Nije trebalo mjenjati Ciru, a sad ne treba mijenjati Susica. Oni koji misle svake godine mjenjati ljude na celu u stvari ne zele dobro repki. Ne smije se dozvoliti da neko uvijek sve vracamo na nulu i da ponovo pocinjemo od pocetka. To je razlog zasto Susica treba ostaviti na klupi....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
pratim, mravac je kod papeta postao nezamjenjiv, a maletic je reaktiviran.......mma_hz je napisao/la: osim zahirovica koji se pokazao kao itekako kvalitetan igrac na duze staze ,ovi svi ostali koje si nabrojao su itekako odavno prisutni u repki...izgleda ti ne pratis bas pazljivo ovu repku jel de..![]()
- skyisthelimit
@aVeliki - i to su razlozi da Amar dodje na klupi
znaci ne vjerujem

15.10 - 15.06 ...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Aco,
Šta si ovim dokazao? Uvijek sam govorio da Pape ne bi trebao davati izjave (mislim da sam to 9999 puta napisao do sada), te da se otvori novo radno mjesto u reprezentaciji - odnosi sa javnošću. Jbg, haman savez (ili sada komitet za normalizaciju) nema vremena da se bakće oko toga.
Sad ja ovdje napišem kako je Osim (Amar) rek'o za Vedu da je drvo i to je to. Dakle, nisi mi naveo argumente, a samo to tražim.
@Šećer,
Sve to stoji. Da l' to znači da će Mourinhov sin biti poput Josea. Da l' je sada Fergusonov sin poput Alexa? Naravno da nije. U obzir se mora uzeti i mogućnost neuspjeha. Amar je daleko od Ivice po svemu. To ko ne vidi, onda... Rekoh već, u ovom trenutku mlađi Osim nije bolje rješenje od Papeta. Možda će u budućnosti biti, al' sada nije. Jbg, i ja sam do ovog trenutka slušao majku kako govori o crtanju, konstruisanju i ostalim tehničkim stvarima pa opet nemam blage veze o tome.
Šta si ovim dokazao? Uvijek sam govorio da Pape ne bi trebao davati izjave (mislim da sam to 9999 puta napisao do sada), te da se otvori novo radno mjesto u reprezentaciji - odnosi sa javnošću. Jbg, haman savez (ili sada komitet za normalizaciju) nema vremena da se bakće oko toga.

Sad ja ovdje napišem kako je Osim (Amar) rek'o za Vedu da je drvo i to je to. Dakle, nisi mi naveo argumente, a samo to tražim.
@Šećer,
Sve to stoji. Da l' to znači da će Mourinhov sin biti poput Josea. Da l' je sada Fergusonov sin poput Alexa? Naravno da nije. U obzir se mora uzeti i mogućnost neuspjeha. Amar je daleko od Ivice po svemu. To ko ne vidi, onda... Rekoh već, u ovom trenutku mlađi Osim nije bolje rješenje od Papeta. Možda će u budućnosti biti, al' sada nije. Jbg, i ja sam do ovog trenutka slušao majku kako govori o crtanju, konstruisanju i ostalim tehničkim stvarima pa opet nemam blage veze o tome.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
aleksandar_veliki je napisao/la:"Već imam podršku svih ljudi koji žele dobro reprezentaciji. Ja sam već rekao, da sam nekoliko puta odbio da budem selektor. Svaki put mi je bilo teško. Međutim, ranije nisam smatrao da mogu nešto napraviti. To je jedini razlogo što sam odbijao sjesti na klupu našeg nacionalnog tima. A sada mislim da možemo nešto napraviti. Imamo dobre igrače i uz povoljan žrijeb možemo do Evropskog prvenstva."Monolog je napisao/la:@Aco,
Kada želiš nekoga smijeniti, valjda ćeš prvo ti obrazložiti zbog čega to radiš. Dakle, prvo bi ti treb'o navesti razloge Amarovog imenovanja (a to sam ti već tražio u prethodnim postovima).
Svaka cast Aco.Ovog dijela se vrlo dobro sjecam kad kaze ranije nisam smatrao da mogu nesto napraviti pa nisam pristao.Ovako nesto ne moze izjaviti jedan patriota ili jedan trener amater koji je on bio a i jos uvijek je.Znaci njemu je trebala repka jer je vidio da s ovakvim vrhnskim igracima i ne treba bit pametan da napravis nesto.Medjutim kad je trebalo s dosta slabijim sastavom se nadmudrivati s ekipama srednje kvalitet u Evropi to on nije zelio.
Nema vise :P
Ma kakav bolan pocetak, pa ko kod da bude novi selektor pozvaci 3-4 nova igraca i to je to. Naravno da ce biti takticki a i motivatorski bolji od Papeta i eto ti uspjeha. Pa dobrom treneru ne treba puno vrmena za adapataciju nisu do ljudi koji su se do sada bavili poljorivredom pa odjednom presli na fudbal.bparena je napisao/la:Nije trebalo mjenjati Ciru, a sad ne treba mijenjati Susica. Oni koji misle svake godine mjenjati ljude na celu u stvari ne zele dobro repki. Ne smije se dozvoliti da neko uvijek sve vracamo na nulu i da ponovo pocinjemo od pocetka. To je razlog zasto Susica treba ostaviti na klupi....
- Megamon
- Kontakt:
Aco nastavlja po svom.Problem nas vecine je to sto ne vidimo dalje od nosa.Ako neko ne razmislja kao mi odmah je neznalica i antipatriota.Trebamo zauzeti objektivan stav i pricati objektivno o svemu jer ipak se radi o necemu tako bitnom kao sto je reprezentacija.
Aco kao moderator nebi trebao da odvodi diskusiju u jednu stranu.U zadnje vrijeme kako je postao vjerni pratilac osima juniorka poceo je da siri propagandu i gura osima na kormilo reprezentacije.Visi ti na treninzima,pij kafe sa istim al' nemoj pokusavati nama ostalim nametnuti svoje zelje i zahtjeve.
Aco kao moderator nebi trebao da odvodi diskusiju u jednu stranu.U zadnje vrijeme kako je postao vjerni pratilac osima juniorka poceo je da siri propagandu i gura osima na kormilo reprezentacije.Visi ti na treninzima,pij kafe sa istim al' nemoj pokusavati nama ostalim nametnuti svoje zelje i zahtjeve.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
kako ga njegov PSG ne zove da im bude trener pa nek njih ovako blamira ko nas.flash je napisao/la:aleksandar_veliki je napisao/la:"Već imam podršku svih ljudi koji žele dobro reprezentaciji. Ja sam već rekao, da sam nekoliko puta odbio da budem selektor. Svaki put mi je bilo teško. Međutim, ranije nisam smatrao da mogu nešto napraviti. To je jedini razlogo što sam odbijao sjesti na klupu našeg nacionalnog tima. A sada mislim da možemo nešto napraviti. Imamo dobre igrače i uz povoljan žrijeb možemo do Evropskog prvenstva."Monolog je napisao/la:@Aco,
Svaka cast Aco.Ovog dijela se vrlo dobro sjecam kad kaze ranije nisam smatrao da mogu nesto napraviti pa nisam pristao.Ovako nesto ne moze izjaviti jedan patriota ili jedan trener amater koji je on bio a i jos uvijek je.Znaci njemu je trebala repka jer je vidio da s ovakvim vrhnskim igracima i ne treba bit pametan da napravis nesto.Medjutim kad je trebalo s dosta slabijim sastavom se nadmudrivati s ekipama srednje kvalitet u Evropi to on nije zelio.
- skyisthelimit
vendeta87 je napisao/la: kako ga njegov PSG ne zove da im bude trener pa nek njih ovako blamira ko nas.
sta nas je izblamirao...Ta rijec postoji samo u glavama strumfova jer ne mogu podnijeti pitara za selektora, od pocetka ga nisu podrzavali od prvog dana tako bi isto bilo i da nas JE odveo na euro...
Naravno, misevi se uvijek jave kad dozivimo neuspjeh da ospu paljbu po selektoru, a kad taj isti selektor prije mjesec dana nadmudri i unisti jednog Blanca onda se ne javljaju da izraze bar rijeci podrske...
da ne zaboravim, AmarOsim-Amar za selektora, fudbalska i trenerska legenda i bivsi trener velikog JEFF UNITED-a, u kojem je dosao samo zahvaljujuci prezimenu... Veliki JEFF

znaci i dalje ne vjerujem
Zadnja izmjena: skyisthelimit, dana/u 17 nov 2011, 17:30, ukupno mijenjano 2 puta.
15.10 - 15.06 ...
- SarajlijaTM
ma nema,dje god ko stigne maltretira me,pogotovo pitari sto me izbjegavaju jos od derbijamma_hz je napisao/la:nista bez pitara aaa haahhahahah tebe je neko dobro izmaltretiraoSarajlijaTM je napisao/la:Joj sto mrzite Amara,sta je to tako,a najgore ne mozete mu nista,sve covjek uze ispred nosa...ccc...
Realno,Amar je trener koji je sa ekipom srednjeg potencijala,u to doba,sastavljenom od 2-3 covjeka koji znaju sta rade i 15 blago receno levata osvoji prvenstvo i kup.Amar bi u ovom trenutku bio najbolji izbor ako Pape ode,ali ja iskreno od sveg srca zelim da Pape ostane,a Amar vodi zelju kao i do sad.Sve to stoji da bi on mogao i zelju i repku zajedno,al nije to to. Mislim da mu to ne treba,da nam pitari pocnu za portugal navijati![]()
![]()

a pravila foruma mi ne daju da ti detaljno objasnim,sto i nije tema
sry na off
@aco-ne trudi se objasnjavati,argumentovati i slicno,sve oni to znaju,al nakon godina i godina torture od strane AO,niko od njih nece priznati,nema veze sto si u pravu

nazalost, cinjenica je da reprezentacija, od dolaska papeta nije napredovala. imamo bolji, iskusniji igracki kadar, a igramo losije, nesigurnije, oscilacije su prevelike. prica se o nekoj profesionalnosti iako, izuzev cvrsceg odnosa prema medijima, ne vidim neki prevelik profesionalizam, cak sta vise.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 17 nov 2011, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ako ćemo iskreno pričati o Pape vs Osim,onda treba reći da Pape nema niti jednog trofeja u svojoj trenerskoj vitrini niti ima ijedan nastup u evropskim takmičenjima sa bilo kojim klubom.
There got to be something for Liverpool big number nine ...
e yebayi ga sad, nista ne kontas. htjeo sam da kazem da ivica nije gurao amara. niti ga je nekada slepao, niti ce slepati.Monolog je napisao/la: @Šećer,
nego, shestara i rapidografa ti, nemoj mjesati kruske i jabuke. kakvo crtanje i kakvi bakraci.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
Pape ce sigurno ostati. Tu nema dileme. Jedino ako on sam odustane onda nece.
Iskreno, ja ne mislim da je Pape neki super kvalitetan trener sto se tice taktike, ali je ispao super kvalitetan covjek u nekim situacijama sa igracima. Sve nesporazume je rjesio na najbolji moguci nacin, Neki od tih nesporazuma su bili izuzetno kompeksni( Misimovic, Begovic) ,a li je on nasao nacina i danas ga zbog toga svaki reprezentativac izuzetno postuje.Ovo dvoje moras imati da bi bio kvalitetan trener.
Ja ne vidim nekoga koji ima i ljudske i takticke kvalitete da bi mogao da zamjeni Papeta, pogotovo jer se ovdje radi o nekim minimalnim primanjima. Znaci bilo ko ozbiljan tipa ( Katanec, itd.) se nece prihvatiti ovog posla.
Nevezano za ovo , sta ja zamjeram Papetu i onima oko njega je zasto nisu poveli sa sobom psihologa na put u Portugal. Da je neko prije utakmice popricao sa nasim igracima tipa ; utakmica se igra 90 minuta, ne nasjedajte na provokacije, ne komunicirajte sa sudijom jer jedva ceka da vas iskljuci, nama se ne bi desio ni Lulic , ni Dzeko koji se dere na Portugalske navijace.
Hrvati toliko ozbiljno shvate utakmicu sa Turskom u Istanbulu da je tu ukljucen i psiholog koji putuje sa njima i najbolji hrvatski bioenergeticar. To je meni profesionalizam koji nazalost kod nas jos uvijek nije prisutan. Nadao sam se da ce Susic koji je bio vani donjeti to, ali nazalost nije. To je ono sto je meni najvise zasmetalo.
Iskreno, ja ne mislim da je Pape neki super kvalitetan trener sto se tice taktike, ali je ispao super kvalitetan covjek u nekim situacijama sa igracima. Sve nesporazume je rjesio na najbolji moguci nacin, Neki od tih nesporazuma su bili izuzetno kompeksni( Misimovic, Begovic) ,a li je on nasao nacina i danas ga zbog toga svaki reprezentativac izuzetno postuje.Ovo dvoje moras imati da bi bio kvalitetan trener.
Ja ne vidim nekoga koji ima i ljudske i takticke kvalitete da bi mogao da zamjeni Papeta, pogotovo jer se ovdje radi o nekim minimalnim primanjima. Znaci bilo ko ozbiljan tipa ( Katanec, itd.) se nece prihvatiti ovog posla.
Nevezano za ovo , sta ja zamjeram Papetu i onima oko njega je zasto nisu poveli sa sobom psihologa na put u Portugal. Da je neko prije utakmice popricao sa nasim igracima tipa ; utakmica se igra 90 minuta, ne nasjedajte na provokacije, ne komunicirajte sa sudijom jer jedva ceka da vas iskljuci, nama se ne bi desio ni Lulic , ni Dzeko koji se dere na Portugalske navijace.
Hrvati toliko ozbiljno shvate utakmicu sa Turskom u Istanbulu da je tu ukljucen i psiholog koji putuje sa njima i najbolji hrvatski bioenergeticar. To je meni profesionalizam koji nazalost kod nas jos uvijek nije prisutan. Nadao sam se da ce Susic koji je bio vani donjeti to, ali nazalost nije. To je ono sto je meni najvise zasmetalo.
Nema ništa od Amara, smijem ruku dat'.
Dok je Osim na čelu Saveza od tog nema ništa. Ivica nije od jučer.
Dok je Osim na čelu Saveza od tog nema ništa. Ivica nije od jučer.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- skyisthelimit
žSarajlijaTM je napisao/la: Ma sta znaju djeca sta je 200 kila...
@megamon-razlika u godinama je ocigledna,nemam namjeru se dalje natezati s tobom. pis vit ju
tako je....Sta zna Ivica Osim kad kaze da ce Papetu produziti mandat..Veze nema
15.10 - 15.06 ...
Nadam se da Aco ne pije kahve i sa Mensom Bajramovicem,jer nakon sto je jarana po kahvi Smajlagica isticao kao najidealnije rjesenje za poziciju rukometnog selektora BiH vidim i drugi jaran po kahvi Osim je sada iskocio u prvi plan
Zanima me konkretno:Sta to Osim ima ponuditi bolje od Susica,cime je bas on zasluzio selektorsku poziciju cak i u slucaju da Susic ode,priznajem da na nivou nase lige moze napraviti zafrkanu taktiku
,ali kada uspije da napravi taktiku da Zeljo pri gostovanju u Izraelu primi manje od 5 komada mozda i budemo mogli pricati kao o njemu kao rjesenju 

Zanima me konkretno:Sta to Osim ima ponuditi bolje od Susica,cime je bas on zasluzio selektorsku poziciju cak i u slucaju da Susic ode,priznajem da na nivou nase lige moze napraviti zafrkanu taktiku

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Normus90, Proximic, Vaya i 34 gosta.