Safet Sušić - Pape
-
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Bracu iz Vrbanjuse za selektora bolje moralise igrace od Safeta a nekad je umjece moralisanja bitnije vec bilo kakva taktika!
Begović
Zahirović Jahić Spahić Papac
Rahimić Medunjanin
Pjanić Misimović Lulić
Džeko
Krenimo od poluvremena i prikaza naše igre :
Pritisnuti na sredini gubimo lopte nemilice, ne možemo nijednu iznijeti bez nabijanja prema Džeki, Meireles-Veloso-Moutinho -Nani kao bijesni psi nasrću i kidaju nam svaki pokušaj kreiranja igre.
Zahirović izgubljen, prepadnut i užasnut
Rahimić prespor unatoč silnome iskustvu
Medunjanin skoro pa neupotrebljiv
Pjanić rovit, sakriva se od igre, neupotrebljiv
Misimović odsječen i sasječen, nijedna lopta mu nije mogla proći.
Moje skromno mišljenje je bilo na poluvremenu da se može i mora izvršiti rokada na relaciji Zahirović - Jahić - Medunjanin - Pjanić - Miske...
Jedan od pobrojanih je morao izaći (Pjanić najprije) jer nije mogao izdržati nalete portugalskih igrača niti iznijeti loptu + jer je bio suviše spor.
Prijatelji i ja smo kontali kako bi to najbolje išlo ka neutralizaciji i skontali da je najbolje uraditi sljedeće što bi nam koristilo i u odbrani i napadu :
Izbaciti Pjanića uvesti Pandžu (množda ćete se sada smijati)
Pandža ide na Jahićevo mjesto, Jahić ide na bok, Zahirović se pomjera u sredinu, s tim da se uvede rotacija Lule i Medunjanina na terenu u zavisnosti od toga da li napadamo ili se branimo.
Dobili bi jedan novi bedem i odbrani, s tim da bi dobili trkača više u vezi.
Pandža je pokazao da može itekako da se nosi sa francuskim brzancima te uz Jahine ispomoći sigurno bi bio više nego kada r da zaustavimo nalete bijesnih Portugalaca i otupimo oštricu napadačkog im mača.
Ko smo mi da sudimo, raspravljamo, postavljamo taktike ali evidentno je bilo sinoć da nam je sredina bila pregažena, a na to nemaš odgovora osim kontraudara sličnim oružjem... bar primiriti njihove bjesomučne nalete, ne kažem da bi pobijedili ali mišljanja sam da bi nam lakše bilo...
Zahirović Jahić Spahić Papac
Rahimić Medunjanin
Pjanić Misimović Lulić
Džeko
Krenimo od poluvremena i prikaza naše igre :
Pritisnuti na sredini gubimo lopte nemilice, ne možemo nijednu iznijeti bez nabijanja prema Džeki, Meireles-Veloso-Moutinho -Nani kao bijesni psi nasrću i kidaju nam svaki pokušaj kreiranja igre.
Zahirović izgubljen, prepadnut i užasnut
Rahimić prespor unatoč silnome iskustvu
Medunjanin skoro pa neupotrebljiv
Pjanić rovit, sakriva se od igre, neupotrebljiv
Misimović odsječen i sasječen, nijedna lopta mu nije mogla proći.
Moje skromno mišljenje je bilo na poluvremenu da se može i mora izvršiti rokada na relaciji Zahirović - Jahić - Medunjanin - Pjanić - Miske...
Jedan od pobrojanih je morao izaći (Pjanić najprije) jer nije mogao izdržati nalete portugalskih igrača niti iznijeti loptu + jer je bio suviše spor.
Prijatelji i ja smo kontali kako bi to najbolje išlo ka neutralizaciji i skontali da je najbolje uraditi sljedeće što bi nam koristilo i u odbrani i napadu :
Izbaciti Pjanića uvesti Pandžu (množda ćete se sada smijati)
Pandža ide na Jahićevo mjesto, Jahić ide na bok, Zahirović se pomjera u sredinu, s tim da se uvede rotacija Lule i Medunjanina na terenu u zavisnosti od toga da li napadamo ili se branimo.
Dobili bi jedan novi bedem i odbrani, s tim da bi dobili trkača više u vezi.
Pandža je pokazao da može itekako da se nosi sa francuskim brzancima te uz Jahine ispomoći sigurno bi bio više nego kada r da zaustavimo nalete bijesnih Portugalaca i otupimo oštricu napadačkog im mača.
Ko smo mi da sudimo, raspravljamo, postavljamo taktike ali evidentno je bilo sinoć da nam je sredina bila pregažena, a na to nemaš odgovora osim kontraudara sličnim oružjem... bar primiriti njihove bjesomučne nalete, ne kažem da bi pobijedili ali mišljanja sam da bi nam lakše bilo...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
U ovom trenutku ne vidim da l' postoji bolje rješenje od Papeta. Vi? Čovjek je učio u hodu, pravio od repke nešto što niko od nas nije ni znao da bi to on mogao napraviti, unio veliku dozu profesionalizma, izgradio kol'ko-tol'ko prepoznatljiv stil igre, stao u kraj brojnim menadžerskim malverzacijama, distancirao reprezentativce od novinara i od običnog puka...Sve sami plusevi.
Možemo li si priuštiti dovođenje nekog ko ne zna ništa o našim igračima? Hoćemo li halaliti još jedne kvalifikacije za upoznavanje trenera sa igračima, pa na kraju kad ih upozna i izbori baraž (i recimo ispadne u istom) i njemu reći zbogom?
Iskreno, Pape je im'o 2 katastrofalne utakmice (Francuska na Koševu i Rumunija u Bukureštu) i jednog nevjerovatno teškog protivnika kojeg je bilo skoro pa nemoguće dobiti (Portugala). Jbg, sreća i kojekakvi faktori su nam opet bili otežavajuća okolnost i to je to.
Nadam se da Pape uopće ne razmišlja o odlasku, a ukoliko komitet za normalizaciju ostane u ovom sastavu, onda očekujem produženje ugovora Papetu (pa i oni imaju oči i vide koliko je Pape napredov'o otkako je preuzeo BiH i od meča sa Ganom). Pape je zaslužio bolji ugovor i to je to. Treba mu dati odriješene ruke i dopustiti mu da nas odvede na SP u sljedećem kvalifikacionom ciklusu. Ubijeđen sam da je to kadar učiniti. Dakako, biće potrebni neki rezovi u ekipi, no toga je i on sam svjestan i to se dalo primijetiti u njegovim pređašnjim izjavama.
Možemo li si priuštiti dovođenje nekog ko ne zna ništa o našim igračima? Hoćemo li halaliti još jedne kvalifikacije za upoznavanje trenera sa igračima, pa na kraju kad ih upozna i izbori baraž (i recimo ispadne u istom) i njemu reći zbogom?
Iskreno, Pape je im'o 2 katastrofalne utakmice (Francuska na Koševu i Rumunija u Bukureštu) i jednog nevjerovatno teškog protivnika kojeg je bilo skoro pa nemoguće dobiti (Portugala). Jbg, sreća i kojekakvi faktori su nam opet bili otežavajuća okolnost i to je to.
Nadam se da Pape uopće ne razmišlja o odlasku, a ukoliko komitet za normalizaciju ostane u ovom sastavu, onda očekujem produženje ugovora Papetu (pa i oni imaju oči i vide koliko je Pape napredov'o otkako je preuzeo BiH i od meča sa Ganom). Pape je zaslužio bolji ugovor i to je to. Treba mu dati odriješene ruke i dopustiti mu da nas odvede na SP u sljedećem kvalifikacionom ciklusu. Ubijeđen sam da je to kadar učiniti. Dakako, biće potrebni neki rezovi u ekipi, no toga je i on sam svjestan i to se dalo primijetiti u njegovim pređašnjim izjavama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ako se on ucio do sada nek se i Barbarez pocne uciti u sljedecim kvalifikacijama vise gresaka od ovog glupsona nemoze nikako napraviti.Monolog je napisao/la:U ovom trenutku ne vidim da l' postoji bolje rješenje od Papeta. Vi? Čovjek je učio u hodu, pravio od repke nešto što niko od nas nije ni znao da bi to on mogao napraviti, unio veliku dozu profesionalizma, izgradio kol'ko-tol'ko prepoznatljiv stil igre, stao u kraj brojnim menadžerskim malverzacijama, distancirao reprezentativce od novinara i od običnog puka...Sve sami plusevi.
Jesi ti ikako pročitao taj post koji si citirao?vendeta87 je napisao/la:Ako se on ucio do sada nek se i Barbarez pocne uciti u sljedecim kvalifikacijama vise gresaka od ovog glupsona nemoze nikako napraviti.Monolog je napisao/la:U ovom trenutku ne vidim da l' postoji bolje rješenje od Papeta. Vi? Čovjek je učio u hodu, pravio od repke nešto što niko od nas nije ni znao da bi to on mogao napraviti, unio veliku dozu profesionalizma, izgradio kol'ko-tol'ko prepoznatljiv stil igre, stao u kraj brojnim menadžerskim malverzacijama, distancirao reprezentativce od novinara i od običnog puka...Sve sami plusevi.
Stvar je upravo u tome da nam je dosta kretanja ispočetka, učenja, padanja, pa opet ispočetka.
@Monolog je ovo jako dobro napisao. Svi znamo da je Pape donio mnoge dobre stvari, a one loše je "u hodu" ispravljao. Ko to ne vidi, onda je tip čovjeka kojeg uopšte ne zanima prava stvarnost nego neka sitnica za koju će se zakačiti i vječno je držati kao argument za napadanje i mržnju.
Smatram da imamo jako povoljnu grupu za SP u dragi Brazil. Vjerujem da će uskoro početi priče "ja bi mog'o kroz ovu grupu proći lako, mogo'o bih biti prvi, sa ovakvi igračima..." možda će to biti nakon nekog nepovoljnog rezultata (ne dao Bog), ali ako je tako, ako ćemo svejedno na SP, onda je i najsigurnije da upravo Pape bude na klupi do tog SP.
Prvo, velite da je lako i da će uspjeti svako na klupi, pa zašto ne bi i, po mnogima nikakav fudbalski stručnjak Pape? (

Drugo, čovjek je započeo određeni proces koji je tek na pola puta, a znamo da ništa ne valja ostavljati polovično. Gotov proizvod je Zmajevi na Maracani 2014.
Treće, Pape je bar to zaslužio. Dobrim elementima koje je uveo i proveo kroz ove dvije godine nas tjeraju da mu pružimo bar to.
Ja sam i dalje ubijeđena da je Safet Sušić Pape prvi čovjek koji će odvesti naše igrače na Prvenstvo!
I još, @vendeta87, nema potrebe za vrijeđanjem i korištenjem pogrdnih riječi. Nije dobro, ni u kom pogledu.
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 16 nov 2011, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
-
- Kontakt:
Mislite da bi Barbarez koji je osvojio 2 LP sa HSVom , 1 Evropsko prvenstvo sa Njemackom i 2 Svjetska pristao da vodi BiH za nekih 10.000€ i odrekao se plate od 300.000€ iz HSVa .

Blago se tebi kad si tako naivan. Odkud ti a i ostali znas da Barbarez nije pravi covjek za klupu nase repke?BaDa12 je napisao/la:Jesi ti ikako pročitao taj post koji si citirao?vendeta87 je napisao/la:Ako se on ucio do sada nek se i Barbarez pocne uciti u sljedecim kvalifikacijama vise gresaka od ovog glupsona nemoze nikako napraviti.Monolog je napisao/la:U ovom trenutku ne vidim da l' postoji bolje rješenje od Papeta. Vi? Čovjek je učio u hodu, pravio od repke nešto što niko od nas nije ni znao da bi to on mogao napraviti, unio veliku dozu profesionalizma, izgradio kol'ko-tol'ko prepoznatljiv stil igre, stao u kraj brojnim menadžerskim malverzacijama, distancirao reprezentativce od novinara i od običnog puka...Sve sami plusevi.
Stvar je upravo u tome da nam je dosta kretanja ispočetka, učenja, padanja, pa opet ispočetka.
@Monolog je ovo jako dobro napisao. Svi znamo da je Pape donio mnoge dobre stvari, a one loše je "u hodu" ispravljao. Ko to ne vidi, onda je tip čovjeka kojeg uopšte ne zanima prava stvarnost nego neka sitnica za koju će se zakačiti i vječno je držati kao argument za napadanje i mržnju.
Smatram da imamo jako povoljnu grupu za SP u dragi Brazil. Vjerujem da će uskoro početi priče "ja bi mog'o kroz ovu grupu proći lako, mogo'o bih biti prvi, sa ovakvi igračima..." možda će to biti nakon nekog nepovoljnog rezultata (ne dao Bog), ali ako je tako, ako ćemo svejedno na SP, onda je i najsigurnije da upravo Pape bude na klupi do tog SP.
Prvo, velite da je lako i da će uspjeti svako na klupi, pa zašto ne bi i, po mnogima nikakav fudbalski stručnjak Pape? ().
Drugo, čovjek je započeo određeni proces koji je tek na pola puta, a znamo da ništa ne valjan ostavljati polovično. Gotov proizvod je Zmajevi na Maracani 2014.
Treće, Pape je bar to zaslužio. Dobrim elementima koje je uveo i proveo kroz ove dvije godine nas tjeraju da mu pružimo bar to.
Ja sam i dalje ubijeđena da je Safet Sušić Pape prvi čovjek koji će odvesti naše igrače na Prvenstvo!
I još, @vendeta87, nema potrebe za vrijeđanjem i korištenjem pogrdnih riječi. Nije dobro, ni u kom pogledu.
Ako si već označio rečenicu u kojoj vidiš da sam žensko, onda tako i napiši.vendeta87 je napisao/la: Blago se tebi kad si tako naivan. Odkud ti a i ostali znas da Barbarez nije pravi covjek za klupu nase repke?
A, gdje si ti vidio da ja spominjem Barbareza ili to da on nije pravi čovjek? On mi nije ni na kraj pameti bio kad sam ovo pisala, a i uz Misketa mi je najdraži igrač bh ekipe ikad, dakle protiv njega ništa nemam, što će reći da ne čitaš dobro niti crno na bijelo, niti tuđe misli.
Eh, vendeta...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
Oprosti za pogresno oslovljavanje. A to za Barbareza nisam samo htio tebe da pitam nego i ostale a bilo mi mrsko pisati novi post.BaDa12 je napisao/la:Ako si već označio rečenicu u kojoj vidiš da sam žensko, onda tako i napiši.vendeta87 je napisao/la: Blago se tebi kad si tako naivan. Odkud ti a i ostali znas da Barbarez nije pravi covjek za klupu nase repke?
A, gdje si ti vidio da ja spominjem Barbareza ili to da on nije pravi čovjek? On mi nije ni na kraj pameti bio kad sam ovo pisala, a i uz Misketa mi je najdraži igrač bh ekipe ikad, dakle protiv njega ništa nemam, što će reći da ne čitaš dobro niti crno na bijelo, niti tuđe misli.
Eh, vendeta...
-
- Kontakt:
Podrska selektoru nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetu Susicu da ostane na klupi naseg nacionalnog tima.
http://www.facebook.com/pages/Ostani-PA ... 9729896883
http://www.facebook.com/pages/Ostani-PA ... 9729896883
walk on with HOPE in your heart
Ne razumijem sta bi to Barbarez bolje napravio da je on selektor. Cak sam misljenja da bi radi njegovog neiskustva kao trener imali lose rezultate.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sve sami selektori. Takav smo mi narod. Posran. Nikakav. Sto neko rece, niko ne spominje vise tih 7 utakmica bez poraza, samo da smo izgubili od "jednog" Portugala. Jednog portugala koji je osvojio 4 mjesto na SP 2006. Koji je osvojio 2 mjesto na EP 2004, 2000 ispao u polufinalu, a '96 u cetvrtfinalu. Jos uvijek je 'jedan tamo' Portugal?
PAPE HVALA !
PAPE HVALA !
4.10.2009.
Ako Ivica Osim kaze da Pape treba ostati onda je svaka rasprava ovdje suvisna. Ili vam ni Svabo ne valja,nema ni on pojma o cemu prica? Uvjeren sam da vas ima koji i za njega mislite da je glupson i zatucan i da vi znate bolje!
Slobodno to napisite,nece vam niko nista,admin svakako ne postoji na ovom forumu!!!!!!!
Slobodno to napisite,nece vam niko nista,admin svakako ne postoji na ovom forumu!!!!!!!
-
Upravo !Denizmare je napisao/la:Ako Ivica Osim kaze da Pape treba ostati onda je svaka rasprava ovdje suvisna. Ili vam ni Svabo ne valja,nema ni on pojma o cemu prica? Uvjeren sam da vas ima koji i za njega mislite da je glupson i zatucan i da vi znate bolje!
+1!Denizmare je napisao/la:Ako Ivica Osim kaze da Pape treba ostati onda je svaka rasprava ovdje suvisna. Ili vam ni Svabo ne valja,nema ni on pojma o cemu prica? Uvjeren sam da vas ima koji i za njega mislite da je glupson i zatucan i da vi znate bolje!
4.10.2009.
- maxuz baxuz
- Kontakt:
POTIS!Denizmare je napisao/la:Ako Ivica Osim kaze da Pape treba ostati onda je svaka rasprava ovdje suvisna. Ili vam ni Svabo ne valja,nema ni on pojma o cemu prica? Uvjeren sam da vas ima koji i za njega mislite da je glupson i zatucan i da vi znate bolje!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma ako ostane, a eto ne bi imao previse protiv da ostane, jer poceo je napredovati dolaskom Osima i ispravljati svoje greske. Jednostavno od Bjelorusije kao da reprezentaciju ne vodi isti covjek(nema Mravaca u timu, nema Ibisevica na krilu, igra se POTPUNO drugacije itd itd).
ako ostane trebalo bi se zahvaliti nekim igracima i pokusati neke nove varijante, odigrati sto vise utakmica sa ovim kosturom tima ali pokusati pronaci bolje igrace od ovih koji nisu kalibar za repku i kojima se treba zahvaliti(Mravac,Muslimovic dok ne nadje klub,Zec, mozda Maletic ako nadjemo kakvo bolje krilo).
Begovic,Hasagic(Sehic ako se ovaj oprosti),Avdukic(ili neki drugi nas golman vani)....ODBRANA: Papac,Jahic,Mujdza,Spahic,Pandza,Lulic..VEZNI: Salihovic,Medunjanin,Zahirovic,Ibricic,Stilic,Pjanic,Misimovic..NAPAD: Dzeko,Ibisevic...i to je ta okosnica reprezentacije, 15-16 igraca na koje se uvijek mozemo osloniti. I njima za prvo okupljanje pridodati Besica, Bicakcica i/li Cocalica zavisno od forme, mozda Subasica, probati Viscu, Stevanovica i onog malog iz Austrije zadnjeg veznog, molit Boga da se pokaze jer Elvir ce nam falit kao oci u glavi, i Mahmutovica ili drugog nekog naseg spica u evropi. Okosnicu imamo, ti neki nosioci igre i prve rotacije se naziru , dakle jos samo probati ovih 8-9 igraca i popuniti spisak od nekih 20.ak reprezentativaca koji ce sticati iskustvo i uigravati se u JAKIM prijateljskim utakmicama.
ako ostane trebalo bi se zahvaliti nekim igracima i pokusati neke nove varijante, odigrati sto vise utakmica sa ovim kosturom tima ali pokusati pronaci bolje igrace od ovih koji nisu kalibar za repku i kojima se treba zahvaliti(Mravac,Muslimovic dok ne nadje klub,Zec, mozda Maletic ako nadjemo kakvo bolje krilo).
Begovic,Hasagic(Sehic ako se ovaj oprosti),Avdukic(ili neki drugi nas golman vani)....ODBRANA: Papac,Jahic,Mujdza,Spahic,Pandza,Lulic..VEZNI: Salihovic,Medunjanin,Zahirovic,Ibricic,Stilic,Pjanic,Misimovic..NAPAD: Dzeko,Ibisevic...i to je ta okosnica reprezentacije, 15-16 igraca na koje se uvijek mozemo osloniti. I njima za prvo okupljanje pridodati Besica, Bicakcica i/li Cocalica zavisno od forme, mozda Subasica, probati Viscu, Stevanovica i onog malog iz Austrije zadnjeg veznog, molit Boga da se pokaze jer Elvir ce nam falit kao oci u glavi, i Mahmutovica ili drugog nekog naseg spica u evropi. Okosnicu imamo, ti neki nosioci igre i prve rotacije se naziru , dakle jos samo probati ovih 8-9 igraca i popuniti spisak od nekih 20.ak reprezentativaca koji ce sticati iskustvo i uigravati se u JAKIM prijateljskim utakmicama.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
par stvari iz intervjua za bh dane
Žal za Parizom: “Žao mi je što nisam imao više izbora. Kada smo u Parizu ostali bez dvojice igrača, uskraćena nam je mogućnost za pobjedu. Kada sam napravio treću izmjenu Francuzi su izjednačili jer su sve tri izmjene bile prinudne. Možda bi završilo drugačije, da sam mogao mijenjati onako kako sam želio, a ne onako kako sam morao. Eto, za tim žalim”
Grize me savjest zbog Ibiševića
“Zbog Vedada mi je najteže, čak mi je i neprijatno, jer je to dečko koji me nikad nije razočarao. Trebao je više igrati”, kaže nam Sušić, koji ne zna hoće li i dalje biti selektor, ali zna koje stvari bi ispravio da mu se ponovo ukaže prilika. “U Tirani sam bio isprovociran, a protiv Rumunije u Zenici smo odigrali najbolju utakmicu u kvalifikacijama”, tvrdi Pape, koji će nakon razgovora sa porodicom odlučiti hoće li prihvatiti ponudu za ostanak, ili će generaciju koju je okupio ipak ostaviti nekome drugom.
Način rada i pristup nikad ne bih mijenjao, ali bih mijenjao ekipu s vremena na vrijeme. Priznajem, nije bilo logike da u Lisabonu Portugalcima izvedem samo tehnički potkovanu ekipu. To je bila propast i kada bih ponovo imao priliku da igram s njima sigurno bih mijenjao”, priznaje Sušić donekle i svoju grešku, te na pitanje gdje je BiH zapravo podbacila još jednom izdvaja poraze od Francuske na Koševu (2:0), te od Rumunije u Bukureštu (3:0).
...
Hvala ti panties na prilozenom.
Pitam se sto pojedinci glume ulogu advokata u trenutcima kada to nije potrebno. Sve kritike upucene treneru je covijek sam u ovim izjavama gore POTRVDIO!
Pitam se sto pojedinci glume ulogu advokata u trenutcima kada to nije potrebno. Sve kritike upucene treneru je covijek sam u ovim izjavama gore POTRVDIO!
Odlicno greske su da isprave.Znaci da bi ispravio potrebno je da nastavi rad sa repkom i ispravi te greskeAnti NWO je napisao/la:Hvala ti panties na prilozenom.

Yebemu misa,nikako se izgleda kotarisati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.