Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Denizmare

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Denizmare » 16 nov 2011, 23:32

Ni jedan selektor nije docekan na noz cak i prije zvanicne utakmice kao Pape, niti je i jedan popljuvan kao on nakon svake tekme,dobili-izgubili nalazila se mana.Cak ni Ciro nije toliko popljuvan kao on.
Cijenim da je forum specificno mjesto,gdje bez kontrole i argumenata ili sa argumentima mozes iznositi misljenje,ali davati tako pogrdna imena jednom covjeku,uz to legendi,nikako i nikad necu moci shvatiti.
Necu se vise ukljucivati u rasprave na ovu temu,prepusticu to djeci i ,,strucnjacima,,.
Ugodan zivot i nikad dabgda ne uzivali u EP sa nasom repkom....
zdraooo

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 nov 2011, 23:33

Juve-TZ je napisao/la:Naravno ne.

Razlog jer smo sa mnogo jacim timom nego 2009 pali stepenicu nize...eto zato
Pali stepenicu nize ? Dogurali smo do istog, do baraza i ispali smo od mnogo jaceg Portugala nego prosle godine.

Igramo ljepse nego sa Cirom, dogurali isto kao i sa njim.Repka je mnogo profesionalnija, sto neko rece nema vise da po familije od trenera,igraca i pojedinaca iz saveza ide na put sa igracima.Nema vise "je*acemo im majku" po TV-u itd..

PAPE OSTANI!

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 16 nov 2011, 23:33

Mislim da previše za ozbiljno uzimate izjavu Spahića.On je do sada uvjek javno stajao iza svakog selektora čak je za Slišković ultimativno tražio da ostane.Koliko su sve te izjave iskrene vrlo je upitno pošto spaha zna da bude folirant.

Hulaga
Kontakt:

Post Postao/la Hulaga » 16 nov 2011, 23:34

skyisthelimit je napisao/la:23% forumasa cemo pitati treba li ostati i na osnovu njih cemo prosuditi.....

Susicu je najlakse otici i prihvatiti se vodjenju kluba, vjerujem to bi mu donijelo mnogo vise novca a i manje stresa...

S druge strane ako bi odlucio da ostane ( jer vjerujem da mu niko nece dati otkaz, vec ce se on pitati ) onda bi dokazao da mu je zaista stalo da sa reprezentacijom ode na SP, dokazao bi da mu nije cilj da vodi neki klub, da mu nisu cilj pare vec iskljucivo uspjeh sa reprezentacijom...
Upravo tako 8-)

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 nov 2011, 23:35

Kad Safeta ne bude Palestina ce imat drzavu,Kad Safeta ne bude ujedinit ce se kosovski Srbi i Albanci,Kad Safeta ne bude u BiH ce zazivjet bratstvo i jedinstvo,Kad Safeta ne bude BiH ce otici neko veliko takmicenje..

Odlazi Safete,pomozi ovom napacenom narodu koji su te nekada voljeli a sada te mrze :D

Mladen Maric :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 nov 2011, 23:37

Arnelinho je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Poređenje klupskog i reprezentativnog fudbala ne dolazi u obzir.

Klubovi funkcioniraju na drugačiji način od reprezentacije.
Portugal 4 Španija 0, ko je trener Španije ? Informiši me, jesu ga smijenili ? :roll:
Ti porediš jednu običnu prijateljsku utakmicu sa onom odlučujućom za plasman na EURO, za nas u ovom slučajom najbitnijom od osnivanja.

Svaka čast!

I još nešto da je recimo Sušić uspio izboriti plasman na neko takmičenje što je ravnomjerno sa osvajanjem SP reperezentacije Španije, i nakon gorih poraza ne bi se pričalo o njegovoj smjeni.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 16 nov 2011, 23:38

Neki su od ljubavi prema imenu Safeta Susica potpuno slijepi na cinjenice.

Ako se javnost BIH slaze sa Safetom kao i ovi forumasi onda BIH ne zasluje veliko takmicenje.

Zaboravite na ime Safet Susic. Pogledajte cinjenice, pogledajte odluke, pogledajte igru u vecini utakmica kvalifikacija,...itd itd

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 nov 2011, 23:43

Bianconeri1988 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Poređenje klupskog i reprezentativnog fudbala ne dolazi u obzir.

Klubovi funkcioniraju na drugačiji način od reprezentacije.
Portugal 4 Španija 0, ko je trener Španije ? Informiši me, jesu ga smijenili ? :roll:
Ti porediš jednu običnu prijateljsku utakmicu sa onom odlučujućom za plasman na EURO, za nas u ovom slučajom najbitnijom od osnivanja.

Svaka čast!

I još nešto da je recimo Sušić uspio izboriti plasman na neko takmičenje što je ravnomjerno sa osvajanjem SP reperezentacije Španije, i nakon gorih poraza ne bi se pričalo o njegovoj smjeni.
A evo ti drugi primjer : SLAVEN BILIĆ. Razapeli su ga, a evo ga. Neka crknu dušmani SLAVEN SE VRATIO! 8-)

Kroz hisotriju možeš naći OGROMAN broj blamaža ,koji nisu rezultirali ostavkom selektora. Samo mi sada ne pada na pamet (noć je, umor), a sjetiću se ja još, vjerovatno i gorih od Slavena. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nihco

Post Postao/la nihco » 16 nov 2011, 23:43

Analic je napisao/la:Neki su od ljubavi prema imenu Safeta Susica potpuno slijepi na cinjenice.

Ako se javnost BIH slaze sa Safetom kao i ovi forumasi onda BIH ne zasluje veliko takmicenje.

Zaboravite na ime Safet Susic. Pogledajte cinjenice, pogledajte odluke, pogledajte igru u vecini utakmica kvalifikacija,...itd itd
naravno , treba razmisljati o reprezentaciji. formacija ,taktika i filozofija koju pape koristi ne funkcionise, a cini mi se da on to ne vidi.
Sent from my Commodore 64

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 16 nov 2011, 23:44

Analic je napisao/la:Neki su od ljubavi prema imenu Safeta Susica potpuno slijepi na cinjenice.

koje cinjenice :roll: hajd nabroji..

Za sinoc slazem se, ali nijedan drugi trener ne bi mogao nista bolje cak ni toliko hvaljeni brko...
Protiv francuza je bio kraj nasih nadanja za EURO ali u toj utakmici niko ne moze zamjeriti ni selektoru ni igracima...
15.10 - 15.06 ...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 nov 2011, 23:45

aleksandar_veliki je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:ako kaze SPAHIC i saigraci da treba ostati onda definitvno DA..................

kad se igraci okrenu protiv selektora onda je vrijeme da ide, ali vidim da su igraci uz njega sto je najvaznije, prema tome nas glas NIJE BITAN
Gdje se to pita igrac ko ce biti selektor, samo u zemlji Bosni i Hercegovini. Sta boli kita Spahica, Dzeke, ko ce biti selektor. Njihovo je da igraju i ukoliko im se ne svidja, vozdrica. Ne igraju oni za selektora, ne svidja mu se selektor, izadje u javnost i kaze necu da igram sto je on selektor i cao. Mislim...
Ko ce se pitati ? Forumasi ? Horde , Fukare , Manijaci ? ili ovi mediji koji su u rangu portala zvanog goal.com(cast izuzetcima)... Najveci udio glasova treba da ima cijeli strucni tim repke od cistatice do predsjednika tj. Ivice Osima ,pa tek onda javnost ! A Bogami javnost je uz Papeta , nemojte se uvrijediti , ali eto k'o sam zeljovci imaju nesto protiv Papeta. **** ti onaj klub , onu reprezentaciju koji ce nakon jednog kiksa dati otkaz selektoru , Mourinho je dosad 3x trebao dobiti otkaz , ali nije , ljudi poznaju pojam zvani LOGIKA , i pogledaj Reala sta sad radi ... Milina ih gledati

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 nov 2011, 23:45

Drug, ne zafrkaji.

Na uzorku od 10 000 ljudi ako ne možeš dobiti iskrenu i objektivnu ocjenu, pa čak i da neki ocjenjuju iz ljubavi onda... Ove ankete su reprezentativne i objektivne, nego šta su. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 nov 2011, 23:46

aleksandar_veliki je napisao/la:spielführer_21 bez obzira na sve ono je debakl, Ja uopste nisam od onih koji su razocarani, naprotiv, u ovom trenutku je to realnost. Medjutim, mislim da svi zajedno moramo prestati biti gubitnicka nacija, ne smijemo od poraza praviti pobjede. Ako se takmicimo, a jesmo, moramo imati neki cilj. Ako nam je cilj ucestvovati u kvalifikacijama, odlicno, uvijek ga ispunjavamo. No, nije bitno, ja samo pokusavam reci da nije Spahicevo, a ni Dzekino, ni Misketovo da nesto apeluju. Momci igrate za repku, a ne za selektora. Recimo, izabere se x za selektora, nekom se ne svidja, nije u korektnim odnosima sa njim. Odlicno, izadjes u javnost i kazes, ja cu te nakon toga manje cijeniti, ali necu te mrziti jer mozda imas dobre razloge za takav stav. Da sumiram, nemojte nam apelovati, igrajte, borite se, izgarajte kao i mnogo puta do sada i to je to.
Isto tako od poraza koji su realnost ne trebamo praviti tragedije i tražiti glave, već ići dalje i naučiti nešto iz svega..
Kapiten apeluje da selektor ostane na čelu repke, to je po meni logičan i fer potez. Niko nije rekao da neće igrati za eventualnog novog selektora...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nihco

Post Postao/la nihco » 16 nov 2011, 23:49

Arnelinho je napisao/la:[

Kroz hisotriju možeš naći OGROMAN broj blamaža ,koji nisu rezultirali ostavkom selektora. Samo mi sada ne pada na pamet (noć je, umor), a sjetiću se ja još, vjerovatno i gorih od Slavena. ;)
nemoj ovu situaciju shvatati licno ili kroz klupsku pristrasnost. nema niko nista ni protiv tebe, ni protiv papeta , ni protiv fc sarajevo, mi jednostavno smatramo da pape nije trener koji moze bih odvesti tamo gdje zelimo. sinosnji poraz je samo potvrdio ono o cemu mnogi , pa i ja,pisu jos od poraza protiv francuske na kosevu. papetova filozofija je promadsaj.
Sent from my Commodore 64

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 16 nov 2011, 23:50

samosarajvo je napisao/la:

Pali stepenicu nize ? Dogurali smo do istog, do baraza i ispali smo od mnogo jaceg Portugala nego prosle godine.

Igramo ljepse nego sa Cirom, dogurali isto kao i sa njim.Repka je mnogo profesionalnija, sto neko rece nema vise da po familije od trenera,igraca i pojedinaca iz saveza ide na put sa igracima.Nema vise "je*acemo im majku" po TV-u itd..

PAPE OSTANI!
vidi ono sto smo prije dvije godine uradili je malo cudo tj prosli smo pored turske i belgije i onako neiskusni i naivni nasukali se na portugal koji smo u lisabonu taj dan moze se reci i naigrali...primili ta dva gola naivno i ispali....

portugal je dosta jaci sada, ali i mi smo jaci....samo sto ja vise ne vidim onog zara u igri koji je bio prije dvije godine, te emocije, tu borbu, tu drskost kada si ukopao tursku i belgiju...nisam ti niti jednom vidio

sve smo kilavo odradili i jos ovo 6:2 nam dodje kao so na ranu :(

reprezentacija je mnogo profesionalnija, ali nismo mi englezi ili njemci da nam to treba...trebamo biti svoji, a ne glumiti neku pribranost pred portugal i glumiti gospodu...

mozda se mnogima to cirino **** cemo im majku nije svidjalo....ali meni je bilo onako kako smo svi mislili, boli ga briga, takav je covjek veseljak...volio se zezati i svima nam je to bilo cool

i te dane cu pamtiti kao blistave dane, najljepse za bosanca i hercegovca...gledao sam fudbal u nekoj radosti kao da je praznik, znao sam da smo slabiji ali da cemo im pomrsiti racune i tesko prodati kozu, a ovaj ciklus znam da smo jaki, a sve ide aljkavo...

tako to vidim...ono sinoc necu vise ni da komentarisem, dosta je i doprinjelo mom utisku da mislim da smo pali stepenicu dole

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 nov 2011, 23:50

Arnelinho je napisao/la: A evo ti drugi primjer : SLAVEN BILIĆ. Razapeli su ga, a evo ga. Neka crknu dušmani SLAVEN SE VRATIO! 8-)

Naša diskusija ide u pogrešnom smjeru, sjeti se zbog čega si me prvi put citirao, ja sam samo napisao da se ne može porediti klupski i reprezentativni fudbal, što recimo u klupskom fudbalu trener ima 5 dana da pripremi utakmicu u reprezentativnom ima mjesec dana,a ponekad i po 3 mjeseca, u klupskom fudbalu se odigra za dva mjeseca utakmica kao u reprezentativnom skoro za godinu dana.

Pa ti sad skontaj čiji je posao lakši, da ne govorim o izboru igrača, selektor može svaku treću utakmicu mjenjati kompletan tim, dok klupski trener ne može, svaku utakmicu u sezoni na raspolaganju ima 25 istih igrača.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 16 nov 2011, 23:51

samosarajvo je napisao/la:

PAPE OSTANI!
vjeruj mi da ima jos uvijek familije koja putuje sa rep.i koristi sve usluge nje same a uostalom saznace se i u javnosti vrlo brzo..

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 nov 2011, 23:52

Safet je imao cilj, a to je odvesti BiH na Euro, to je i najavljivao, i objektivno, imao je ekipu za to.

U Albaniji je cuvao 1-1, u Sarajevu je protiv Francuza postavio ocajno ekipu, i nije mogao odgovoriti na trku protivnika, Rumuniju smo kuci pobjedili 2-1, a u gostima su nas razvalili, Bjelorusiju u gostima pobjedili nakon penala koji nismo ni vidjeli, kuci imali 2 igraca vise i jedva pobjedili..

Utakmica sa Fra u Parizu odigrana odlicno, iznenadili smo ih, i pritisli, i to je urodilo plodom..ili mozda nije.
Portugal nas je postidio, takticki utakmica kriminalno odradjena,..Portugal je jaci, ali nije toliko!

Safet ako ima imalo obraza, otici se sa funkcije, i prepustiti to nekome drugom, ko ce maksimalno znati iskoristiti mogucnosti nase ekipe, i ko ce sa jacim igrati puno pametnije nego sto je to ovaj "napadac", cinio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 nov 2011, 23:54

Bianconeri1988 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: A evo ti drugi primjer : SLAVEN BILIĆ. Razapeli su ga, a evo ga. Neka crknu dušmani SLAVEN SE VRATIO! 8-)

Naša diskusija ide u pogrešnom smjeru, sjeti se zbog čega si me prvi put citirao, ja sam samo napisao da se ne može porediti klupski i reprezentativni fudbal, što recimo u klupskom fudbalu trener ima 5 dana da pripremi utakmicu u reprezentativnom ima mjesec dana,a ponekad i po 3 mjeseca, u klupskom fudbalu se odigra za dva mjeseca utakmica kao u reprezentativnom skoro za godinu dana.

Pa ti sad skontaj čiji je posao lakši, da ne govorim o izboru igrača, selektor može svaku treću utakmicu mjenjati kompletan tim, dok klupski trener ne može, svaku utakmicu u sezoni na raspolaganju ima 25 istih igrača.
Ok, neka ostane na ovome, jer sam umoran da bih mislio. :mrgreen:

Mada otvaraš novu ogromnu temu i ne bi me čudilo da sada izazove raspravu dugu 10 stranica. :D Neću reći mišljenje ,jer ne daj bože može naletjet neki padobranac, yeba ga ja onda. :D

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 nov 2011, 23:59

Aleksandar_veliki je napisao/la:Vidi, mijesas pojmove. Ovdje se ne radi o otkazu. Selektori istice ugovor, da li ce mu ponuditi novi, to je pitanje za ljude koji o tome odlucuju, ne za Spahu i Zmajeve. To pokusavam reci, ali slabo me ko razumije.
U ovoj situaciji ne produzivanje ugovora ti ga dodje isto kao otkaz , kao sto rekoh strucni tim reprezentacije pa ostali... Ne mozemo smjenjivati tako trenere , kod zapadnih susjeda imamo ocit primjer kako se to radi , nakon kraha na proslim kvalifikacijama svi , ama bas svi su bili protiv Slavena Bilica , ali u Hrvatskoj se ne pitaju mediji vec strucni ljudi . I vidi sta napravise , plasirase se na Euro , osvetili se Turskoj(ne samo osvetili , vec ih osramotili) , dvije muhe jednim udarcem !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Mostarska i 15 gostiju.