evo pošto svi misle da su pametniji od ostalih , da i ja štogod napišem ovdje .. jer i ja na sličan način razmišljam ..
neću puno okolo da se odmah osvrnem na taktičku zamisao našeg selektora,igrače po pozicijama,ideju itd ..
Bočni igrači u modernom,sto bi mnogi rekli atomskom fudbalu,imaju zadatak da cijelu tekmu 'zuje' od jedne do druge korner zastavice podjednako pomazuci u odbrani i napadu.Koliko li je samo Coentrao puta probio,nabacio,otvorio,odvukao igrača,s druge strane Pereira također.Ronaldo i Nani su stalno imali situacije 1 na 1 baš zbog tih igrača.Mi smo večeras igrali sa pet stopera(Jahić,Spahić,Rahimić,Papac,Zahirović),napadali smo s 4 igrača(Džeko,Lulić,Miske,donekle Medunjanin),Pjanića nisam ni vidio na terenu.Sjetite se samo Francuske i prodora Mujdže i Lulića s bokova,njihovih centarsuteva uz to da su stigli i u odbrani sve zatvoriti.Koga će Papac probiti sa svojih 190 cm i prirodnom pozicijom stopera,koga će probiti Zahirović koji je klasični destruktivac.Koliko su oni pomogli večeras našim krilima,gleda li to iko? Rahimicu gigant si ali HVALA ti na svemu.U napadu si beskoristan,u odbrani si spor.Pjaniću treba objasniti da se fudbal ne igra sa 20% nego 100% i u odbrani i napadu.I da se nema čega bojati,pa nisi na borbenoj lave ! što se tiče razvoja događaja,Begovićev prvi gol 100% , poluvisoka lopta skoro po sredini gola , on stoji na stativi.Treći gol koji je ključni u svemu ovome,sudija ne svira ofsajd i Lulić dobija crveni karton.Pusti sad tu priču dali smo gol iz ofsajda.Šta on znači kada gubiš 3-2 i imaš crveni , ništa.Dao nam šljem kad nas je roknuo u vugla ! Šta ćeš od njega ?! Za selektora Sergej ili Vaha mada je ova druga opcija maltene pa nemoguća misija.Sušiću ćao za sva vremena.Igračina si bio , ALI ovo su ipak dva različita zanata.Nemaš niti trenersko znanje,a nit si autoritet,nit vođa,nit psiholog,nit motivator,nit taktičar,nit fakin..
sve tvoje utakmice: Francuska 0 - 2 ( bez stvorene prilike protiv izgubljenih Francuza)
Albanija- BiH 1 - 1 (citiram te: nerijesen rezultat bio bi uspjeh ! )
BiH - Rumunija 2 - 1 (protiv preloših Rumuna na horuk)
Rumunija - BiH 3 - 0 (dovoljno je vidjeti rezultat, mada je moglo biti i 5,6 - 0)
BiH - Albanija 2 - 0 ( nemoj samo reći velika pobjeda)
Bjelorusija - BiH 0 - 2(svaka čast,ali opet necemo se mjeriti 'po Bjelorusiji')
BiH-Bjelorusija 1 - 0 (dva igrača manje ,gol u sudijskoj nadoknadi jedna stopostotna prilika,mani priča o pritisku , smiješne su)
Francuska-BiH 1 - 1(svaka čast za 70 minuta igre,najboljih ikad odigranih otkad postoji ova repka,mada treba uzeti u obzir neigranje Benzeme,Riberija.. )
Pozdrav i Selam .. volim Bosnu i Hercegovinu , volim vas i one koji ce se sloziti sa mnom i one koji ce me popljuvati jer ovo je stvar vise subjektivnosti , ljubavi i sopstvenog viđenja .. volim vas jer znam da volite ono za što bih život dao i volim vas jer i vi ne spavate veceras,jer se i vi sikirate,jer i vas žiga srce,jer ćete i vi na narednih 100 kafa forsirati priču samo o ovih 90 minuta .. i nek smo na kraju opet(mada mi to opasno ide na nerve) opet ti moralni pobjednici,opet ponosni i prkosni i tvrdoglavi i opet necemo reci da smo slabiji i vec pricamo o Brazilu i kontamo kako otici dole kad se plasiramo ako Bog da !