FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Guinnes-Hz
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Već na početku prvenstva BiH, čini se da je FK Sarajevo svoje šampionske ambicije šampiona već zaboravio. Nakon novog kiksa na Koševu, klub je u doljnem dijelu ljestvice PL BiH i biće zaista teško do zadnjeg kola za Sarajevo.
Veliki uspjesi u Evropi i kriza u Premijer ligi
Dan nakon podjele bodova sa Veležom niko od vodećih ljudi u upravi bordo kluba nije bio sprema za razgovor. Ipak, Mehmed Janjoš, trener Sarajeva bio je susretljiv kao i uvijek i odvojio je vrijeme za razgovor za naš portal.
Da li smatrate da je nastala kriza u Sarajevu?
"Mislim da je nastala samo rezultatska kriza, jer smo napravili par loši rezultata u premier ligi. Sigurno smo morali bolje, jer imamo kvalitet da budemo u vrhu i vjerujem da ova ekipa to može i dokazati".
Nakon nastale krize da li imate plan kako da se ona prevaziđe?
"Ja sam prvi spreman da dam ostavku i ustupim svoje mjesto drugom. Ako će ta kriza proći sa mojom ostavkom ja ću je podnijeti odmah na kon utakmice sa Clujem".
Kako ste vi doživjeli napad vaših igrača na Amera Osmanagića?
"Nemogu puno reći o tom icindentu, jer nisam bio tu i sve sam čuo samo kroz priče. Koliko poznjem svoje igrače mogu reći da nevjerujem u to, jer oni nisu takvi da bi to sebi dopustili. Ako je šta i bilo, to može biti samo mali konflikt i stojim iza svojih igrača".
Nakon ovoga, da li se kajete što niste angažovali neka pojačanja umjesto da ostanete sa 14 igrača u rotaciji?
"Da, vi ste u pravu kada kažete da imamo samo četrnaest igrača u rotaciji, koji mogu u ovom trenutku iznijeti sav teret. Za pojačanja je sve već rečeno. Nismo bili u mogućnoti nikoga dovesti i sada je to iza nas i spreman sam ispaštati za svoje greške".
U četvrtak je prva utakmica protiv Cluja? Koliko može Sarajevo?
"Mi se već spremamo za tu utakmicu. Tražit ću od svojih igrača da ostave srce na terenu i pokušaju ostvariti što bolji rezultat kako bismo sa nekom prednosti otišli u revanš. Volio bih kada bismo pobjedili, jer će to vjerovatno biti moj oproštaj od klupe, jer sigurno poslije te utakmice dajem ostavku". rekao je Mehmed Janjoš za sportsport.ba
Bravo Mehmede, dokazujes da si covjek... Neka tvojim primjerom krenu i ovi iz Uprave...
Ugl, Postujem sve sto si rekao Mehmede...
Bice bolje aBd...
Veliki uspjesi u Evropi i kriza u Premijer ligi
Dan nakon podjele bodova sa Veležom niko od vodećih ljudi u upravi bordo kluba nije bio sprema za razgovor. Ipak, Mehmed Janjoš, trener Sarajeva bio je susretljiv kao i uvijek i odvojio je vrijeme za razgovor za naš portal.
Da li smatrate da je nastala kriza u Sarajevu?
"Mislim da je nastala samo rezultatska kriza, jer smo napravili par loši rezultata u premier ligi. Sigurno smo morali bolje, jer imamo kvalitet da budemo u vrhu i vjerujem da ova ekipa to može i dokazati".
Nakon nastale krize da li imate plan kako da se ona prevaziđe?
"Ja sam prvi spreman da dam ostavku i ustupim svoje mjesto drugom. Ako će ta kriza proći sa mojom ostavkom ja ću je podnijeti odmah na kon utakmice sa Clujem".
Kako ste vi doživjeli napad vaših igrača na Amera Osmanagića?
"Nemogu puno reći o tom icindentu, jer nisam bio tu i sve sam čuo samo kroz priče. Koliko poznjem svoje igrače mogu reći da nevjerujem u to, jer oni nisu takvi da bi to sebi dopustili. Ako je šta i bilo, to može biti samo mali konflikt i stojim iza svojih igrača".
Nakon ovoga, da li se kajete što niste angažovali neka pojačanja umjesto da ostanete sa 14 igrača u rotaciji?
"Da, vi ste u pravu kada kažete da imamo samo četrnaest igrača u rotaciji, koji mogu u ovom trenutku iznijeti sav teret. Za pojačanja je sve već rečeno. Nismo bili u mogućnoti nikoga dovesti i sada je to iza nas i spreman sam ispaštati za svoje greške".
U četvrtak je prva utakmica protiv Cluja? Koliko može Sarajevo?
"Mi se već spremamo za tu utakmicu. Tražit ću od svojih igrača da ostave srce na terenu i pokušaju ostvariti što bolji rezultat kako bismo sa nekom prednosti otišli u revanš. Volio bih kada bismo pobjedili, jer će to vjerovatno biti moj oproštaj od klupe, jer sigurno poslije te utakmice dajem ostavku". rekao je Mehmed Janjoš za sportsport.ba
Bravo Mehmede, dokazujes da si covjek... Neka tvojim primjerom krenu i ovi iz Uprave...
Ugl, Postujem sve sto si rekao Mehmede...
Bice bolje aBd...
jest jest u pravu si al u kurcu velez kad bio odigrao 4 utakmice u evropi onakvim tempom i dvije kuci nista manjim i to sve u 25 dana vi bi bolan pocrkali nemate snage da sutnete na go protiv mrtvog sarajeva sutnuli ste jednom u petoj minuti i dali go i to je sve.sarajevo je pogodilo precku promasilo pebnal imalo jos dvije sto postotne sanse i dalo go.**** ti sebe i svoj fudbal koji ti gledas.
Ma jasta...zaletio se Osmanagic i ni manje ni vise udarioJadnog nevinog i neduznog i nadasve postenog Dzakmica nogom u stomak..Hrabri Dzakmic ostaje na svojim cvrstim nogama,ne trepnuvsi..Bolovi su bili neizdrzljivi,Osmanagic se zaletio i iz cista mira udario jadnog,nevinog i neduznog kostolomca Dzakmica(zali Boze lijepo ime ima,samo ga ukalja..)..eto TO JE ISTINA ..samo nesto murija i sluzbena lica nisu vidjeli isto ali nejse..bitan je potpis ispod..FKS INFO...hm..aferim na realnosti..tek ce se cuti sta je bilo..sram vas bilo opet!
Velez ne ostaje nikome duzan pa nece ni pitarima..INSALLAH!
za deset klasa SMO BOLJI od vas..a ove godine ne gine vam -aminn ja rabbi-druga liga...nece vas ni onaj vas veliki Arkanovac spasiti, vasa raja,sram da vas bude..ta radi njega i radi para SKINULI STE DRZAVNI GRB SA DRESOVA!
A to ni Velez ni Zeljo nisu htjrli da urade!
Dosta vas je i vaseg kukanja vise..razmazena ste previse ,umisljeni nadasve..prekidam..umarate me...umarate svakog normalnog insana..idem da gledam na TV sta je bilo..
za deset klasa SMO BOLJI od vas..a ove godine ne gine vam -aminn ja rabbi-druga liga...nece vas ni onaj vas veliki Arkanovac spasiti, vasa raja,sram da vas bude..ta radi njega i radi para SKINULI STE DRZAVNI GRB SA DRESOVA!
Dosta vas je i vaseg kukanja vise..razmazena ste previse ,umisljeni nadasve..prekidam..umarate me...umarate svakog normalnog insana..idem da gledam na TV sta je bilo..
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
- Guinnes-Hz
- Kontakt:
ajde ba zdrao, odje** sa nasheg dijela...edinko je napisao/la:Ma jasta...zaletio se Osmanagic i ni manje ni vise udarioJadnog nevinog i neduznog i nadasve postenog Dzakmica nogom u stomak..Hrabri Dzakmic ostaje na svojim cvrstim nogama,ne trepnuvsi..Bolovi su bili neizdrzljivi,Osmanagic se zaletio i iz cista mira udario jadnog,nevinog i neduznog kostolomca Dzakmica(zali Boze lijepo ime ima,samo ga ukalja..)..eto TO JE ISTINA ..samo nesto murija i sluzbena lica nisu vidjeli isto ali nejse..bitan je potpis ispod..FKS INFO...hm..aferim na realnosti..tek ce se cuti sta je bilo..sram vas bilo opet!
CIAO djecace koji se pravish da si neko i nesta...
jesi li ti bio tu i vidjeo da je njega Dzakmic prvi udario, zato pa-pa u svoje Vrapcice...
I naravno "VIDIMO SE U MOSTARU"...
da vidimo na sta ste to sve spremni... I sta cete to uraditi NASHEM Dzakmicu...DA VIDIM...
A zašto oda gospodin Džakmić nije privi progovorio o tom incidentu?
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
-
- Kontakt:
ko se imalo razumije u fudbal sinoc je mogao vidjet kako izgleda najslabija zadnja linija u drzavi.pa ljudi moji zar nismo u stanju dovest dva dobra odbranbena igraca.napad i sredina mogu nekako i proc ,ali zadnja linija nije ni na nivou vrbanjuse a ne sarajeva.da je velez imao imalo boljeg trenera da vidi kako smo slabi nazad i da je u drugom poluvremenu navalio ko u prvom dali bi nam jos dva gola.pa kako mi nismo mogli dovest onog sto nosi 69 broj u veleza ono je maldini za svu nasu zadnju liniju.nego mi jos mozemo bit i zadovoljni bodom zamisli samo da su nam u onim silnim napadima samo istrcali dvije kontre poderali bi nas.podhitno nam treba nova zadnja linija komplet ,pa sta je ono ja odavno nista sporije nisam gledo.toliko od mene a mislim da se dobro razumijem u fudbal.
-
- Kontakt:
malo ste dosadni stim napaljenim pricama. Ovdje je u stvari interesantno da Sarajevo pred najvazniju tekmu sezone sa mozda 10% sansi da prođe (ALI IPAK SANSA) dozvoljava sebi ovakve okolnosti da trener obecava ostavku. I sta onda?! zadovoljavat cemo se teekmama sa laktasima. Nisam pobornik kaakvih zavjera ali da je situacija u klubu takva u ovom trenutku poslije treceg kola a prvi na bjezi 7 bodova (sto nije nedostizno) pitari (smatram se jednim od) sebi dozvoljavaju ovakve gluposti.ne bih se cudio da su se ove tekme prodale.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
ajde bola dosta je vise o Osmanagicu i Dzakmicu , policija je uzela zapisnik , Osmanagic ce ga tuzit pa nek sud rjesava to ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Ne znam šta da kažem, ali zaista ne mogu da vjerujem da bi mali Džakmić to napravio. Znam ih sviju familijarno i baš mi se on nekako ne uklapa u tu priču. Ako je došlo dotle da se i on tako ponaša onda od ove lige nema definitivno ništa. Mali je zaista fin momak, nije ni onaj zadrti pitar (iz Olova je) pa de sad se bije radi nepovoljnog rezultata. Čitao sam i jednu i drugu izjavu, ja lično više vjerujem Džakmiću.
Žao mi je i Čale ljudine. Ako on još ode, a jedini u onom klubu vrijedi i jedini nije papak, onda je gore definitivno raspad ili totalni remont. On sam drži taj jad od ekipe kako tako i postigao je skoro nemoguće.
Žao mi je i Čale ljudine. Ako on još ode, a jedini u onom klubu vrijedi i jedini nije papak, onda je gore definitivno raspad ili totalni remont. On sam drži taj jad od ekipe kako tako i postigao je skoro nemoguće.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
-
- Kontakt:
mislim na tekme sa clujom.džakailibu je napisao/la:malo ste dosadni stim napaljenim pricama. Ovdje je u stvari interesantno da Sarajevo pred najvazniju tekmu sezone sa mozda 10% sansi da prođe (ALI IPAK SANSA) dozvoljava sebi ovakve okolnosti da trener obecava ostavku. I sta onda?! zadovoljavat cemo se teekmama sa laktasima. Nisam pobornik kaakvih zavjera ali da je situacija u klubu takva u ovom trenutku poslije treceg kola a prvi na bjezi 7 bodova (sto nije nedostizno) pitari (smatram se jednim od) sebi dozvoljavaju ovakve gluposti.ne bih se cudio da su se ove tekme prodale.
@la čamac znam se sa momkom familijarno:)- pa ja mislio ovo ozbiljna tema
čamac je napisao/la:Ne znam šta da kažem, zaista ne mogu da vjerujem da bi mali Džakmić to napravio Znam ih sviju familijarno i baš mi se on nekako ne uklapa u tu priču. Ako je došlo dotle da se i on tako ponaša onda od ove lige nema definitivno ništa. Mali je zaista fin momak, nije ni onaj zadrti pitar (iz Olova je) pa de sad se bije radi nepovoljnog rezultata. Čitao sam i jednu i drugu izjavu, ja lično više vjerujem Džakmiću.
prijatelju, ponese atmosfera pa napravis katkad neku glupost koju inace nikada ne bih , ali eto postoje svjedoci pa neka odgovara ako je kriv ..
ne znam da li je Čale Mehmed Janjos ??? ako o njemu pricas i na mene ostavlja dojam jako postenog i pitomog covjeka , i zao mi ga je ako on plati neki ceh zbog losih rezultata u premijer ligi ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
Čala - Mehmed Janjoš - legenda sarajevskog fudbala.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
@Guinnes-Hz i pogotovu @Gerrard....
E pa ovaj"djecak"je 90tih branio TVOJU guzicu i ovu zemlju..da bi ti danas mogao naprdivati po nettu..eto toliko o hrabrosti i o svemu ostalom..Koliko mene pamcenje sluzi taj Dzakmic je isto sranje i ranije pravio..svaki put kad je igro protiv Veleza..SVAKI put je igrao pogibeljno,svaki!
Dobro vam @nidalotoka rece,jedan od realnijih komentara na ovoj pitarskoj stranici..
Da NE VOLIMvas nakon juce nikako..fragi ste mi ko luk u ocima..gotova prica..vasi huligani i huliganstvo je preslo svaku mjeru..stetocine..jedni ce da prave i grade a drugi da ruse teskom mukom steceno...
Svi vi sto gledati sve kroz bordo naocale:
Izgubljeni ste i necu vise sa vama da diskutujem...
E pa ovaj"djecak"je 90tih branio TVOJU guzicu i ovu zemlju..da bi ti danas mogao naprdivati po nettu..eto toliko o hrabrosti i o svemu ostalom..Koliko mene pamcenje sluzi taj Dzakmic je isto sranje i ranije pravio..svaki put kad je igro protiv Veleza..SVAKI put je igrao pogibeljno,svaki!
Dobro vam @nidalotoka rece,jedan od realnijih komentara na ovoj pitarskoj stranici..
Da NE VOLIMvas nakon juce nikako..fragi ste mi ko luk u ocima..gotova prica..vasi huligani i huliganstvo je preslo svaku mjeru..stetocine..jedni ce da prave i grade a drugi da ruse teskom mukom steceno...
-
- Kontakt:
ko luk u ocimaedinko je napisao/la:@Guinnes-Hz i pogotovu @Gerrard....
stetocine
,mi gradimo, vi rusite
bordo naocale
dajte ljudi zovite urednika sportskog u avazu- izgleda da imamo novorođenu zvijezdu sportskog novinarstva
Hahaha..jadni ste...hahaha..prijeti se i preko PP..haha..sto vas se bojim..da vas je pet miliona jadni pitarcici...
Jedna od prijetnji..hahaha..jadni ste do bola...
Cuj ono:INACE??:)hahahaha..
Poslano: 16 aug 2009, 22:48
Od: Ado01
Za: edinko
slušaj me dobro kokošaru,prestani dolijevati ulje na vatru,inače...
Naslov: FK Sarajevo
Jedna od prijetnji..hahaha..jadni ste do bola...
Cuj ono:INACE??:)hahahaha..
Poslano: 16 aug 2009, 22:48
Od: Ado01
Za: edinko
slušaj me dobro kokošaru,prestani dolijevati ulje na vatru,inače...
Naslov: FK Sarajevo
joj sto ne mogu ovih navijaca moga voljenog kluba koji nemaju mozak, prvo i prvo, sta ce drugio dzakmic reci nasem portalu, da je kujin sin, e to nije niko rekao, drugo i drugo, ko je vidio da je on njega prvi udario, pazi doslo deriste na kosevo i iz straha udara jalijasa dzakmica, smijesno staremi, razmisli malo imas li ista u glavi ili si i ti onaj, trava, koka, utoka, napravili su sranje i treba ih suspendovati i dzakmica i janjosa jer su osramotili klub, zavrseno, kraj, ende, konec, mislite malo **** vas vise patakMadafaka je napisao/la:" Džakmić: “Ne znam zašto, ali on je mene prvi udario nogom u stomak…” "
Nakon napisa u drugim medijima u kojima rukovodstvo mostarskog premijerligaša i njihov igrač Osmanagić za gužvu u tunelu koševskog stadiona optužuju naše igrače moramo reagovati na ovaj način. Jedan član naše ekipe slučajno se našao na ulazu u tunel nakon što su Džakmić i Osmanagić dobili crvene kartone te je svjedočio scenama koje su se desile. Naime, konflikt je započeo Osmanagić a ne Džakmić i Janjoš kako to objašnjavaju iz Veleža. Donosimo Vam izjavu Muhameda Džakmića koji objašnjava zašto su dobili crvene kartone i šta se desilo nakon toga.
P: Šta se desilo nakon crvenog kartona koji ste dobili ti i Osmanagić u tunelu stadiona?
O: Kad smo dobili crvene kartone, ja sam prvi napustio teren i otišao u svlačionicu, međutim nije bilo ključa od naše svlačionice. Ja sam stao tu da sačekam da ekonom donese ključ, i dok sam čekao on je izlazio s terena i krenuo je prema meni. Ja sam se okrenuo prema njemu i on je možda mislio da ću ga ja napasti ili tako nešto, ali ja stvarno nisam imao te namjere, i on je mene, ja stvarno ne znam zbog čega, to treba njega pitati, možda iz straha, mene udario nogom u stomak. Imam čak i ogrebotine od krampona. To nisu svi mogli da vide jer su gledali utakmicu, možda samo 2-3 čovjeka su bila tu koja su vidjela da je on prvi mene udario i znate kako je kad se iznerviraš i ne možeš pustit da te neko udara. Mi smo se pogurali tu, nije to bila neka tuča, jer nemamo sad ni ja ni on nekih povreda da se kaže da je neka tuča velika bila. Janjoš je prišao i još neki ljudi, nastala je gužva nekih 15-20 sekundi, bili su i njihov fizioterapeut i još neki čovjek. Bilo je guranja i onda su nas rastavili i to je to.
P: Intervenisala je policija?
O: Jeste, rastavili su nas i mi smo otišli u svlačionice i ne znam šta se poslije dešavalo, ja sam otišao pod tuš odmah. Uzeli su nam podatke i napisali prijave šta će biti dalje stvarno ne znam.
P: Zbog čega je uopšte došlo do koškanja na terenu i crvenih kartona?
O: Ja sam uzeo loptu od njega bez faula, on je ostao ležati na travi. Ja sam bio pored njega i on kako se valjda krenuo ustati mene je namjerno udario u nogu, vjerujem da se to vidi na snimku. Ja sam stao poslije toga on je ustao i samo smo se odgurnuli. Ne znam zaista zašto smo i jedan i drugi dobili crvene kartone jer nije bilo potrebe, nije bilo nikakvog udaranja samo obostrano gurkanje.
P: U cijeloj utakmici bila je dosta oštra igra s obje strane?
O: „Ma to je u žaru borbe, evo mi ne znam po koji put u ovog godini primamo golove na samom početku, tako da smo mi morali, a sigurno i oni, braneći se, igrati malo oštrije. Mislim da nije bilo pregrubih startova, sve je bilo korektno do tog crvenog kartona. Mada, ponavljam, ni to nije bilo za crveni karton ni meni ni njemu i sve što je bilo bilo je u žaru borbe, niko nije imao namjeru da povrijedi protivničkog igrača“
S obzirom da se naši fotografi nalaze na terenu bili su svjedoci čestih psovki upučenih našim igračima i arbitrima meča, a posebno se u tome isticao stoper Veleža Kadić, koji je imao nešto reći za svaku situaciju i često je nepotrebno podizao tenzije na terenu. Sam Osmanagić u par navrata udario je prilikom izviđenja naših prekida Janjoša kojeg je čuvao, no, to izgleda iz tabora Veleža nisu vidjeli, ili nisu željeli vidjeti.
fksinfo.com
Ako se nepokazate tj. ako neprodete cluj sto je veoma tesko pisu vam se losi dani...ja nisam navijac sarajeva al mi je drag taj klub odmah poslije zelje mi je sarajevo i zao mi je gledati da rivali nisu u formi...ali se to razumijm kao taktiku koja ce da pokaze zube protiv cluja u cetvrtak aBd sretno!!!
mB!
- BOSNA JE ZAKON
- Kontakt:
prosle godine zeljo sad sarajevo, kakva tuga u nasoj ligi
al znate sta , ne isplati se biti prvak kada odigras samo prvo kolo lige prvaka eventualno drugo

al znate sta , ne isplati se biti prvak kada odigras samo prvo kolo lige prvaka eventualno drugo
polako ... duga je sezona 

Vratite se temi,i bez vrijeđanja.Hvala
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], benko21, HordasDolacMalta, riki46, siroliver69, Zuzinho i 70 gostiju.