FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

edinko
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la edinko » 16 avg 2009, 17:33

@Megaloman-SRAM I STID DA TE BUDE!
Sta LUPETAS ti svega ti?KOME STE VI POMOGLI a pogotovu TI?Pomogli Zrinjskom JESTE ,nama NIKADA!
O cemu ti jadan ti i zalostan bio kad si takav nepismen i neupucen?!
O cemu ti svega ti??
Pogledaj danasnje novine..evo da ti pomognem..:
-Osmanagić napadnut u tunelu Koševa
Najavljivana kao pravi spektakl, utakmica između Sarajeva i Veleža, završila je kao – debakli.

-Dzakmic i Janjos najratoborniji...

ITD...ne napisase Velezovci vec neutralni ljudi...
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 16 avg 2009, 18:20

vidim neke prijetnje upucene dzakmicu,nesto kao kad dodje u vrapcice,na proljece
e da znate da ce na tu utakmicu doci i navijaci sarajeva,pa cemo vidjeti hoce li dzakmicu faliti dlaka sa glave
nema vise prijateljstva sa ****
svoje ste veceras ispucali,mali je osmanagic dobro i prosao,nesto glumi po terenu,kad brate dobijes crveni izadjes fino,a ne vuces se,svadjas,provociras.....
i kreten od trenera veleza,kaze nadigrali sarajevo u svim segmentima,kojim ba segmentima,valjanju,po tome i jeste stoka,i jeste najbolji,a osim akcije za go,niste nista ni pokazali
navijaci veleza su najavljivali invaziju,kao doci ce ih 2000,ja sam vidio njih 400,od kojih je 200 navijalo
navijanje jako lose,konstantrno,ali sve su to kopije partizana,bhf-a,zelje,nista svoje nemaju
kasnije provociranje,navijanje protiv nas,sramota,mi vas tako primimo,hodete kroz grad sa dresovima i salovima,kruzite po gradu autima sa zastavama,druzimo se prije tekme,i onda poslije belaj,sramota

doslo je i vrijeme da uprava napusti posao,nek dodje hadzibegic,pape....

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 16 avg 2009, 18:29

lolo d pitar je napisao/la:vidim neke prijetnje upucene dzakmicu,nesto kao kad dodje u vrapcice,na proljece
e da znate da ce na tu utakmicu doci i navijaci sarajeva,pa cemo vidjeti hoce li dzakmicu faliti dlaka sa glave
svoje ste veceras ispucali,mali je osmanagic dobro i prosao,nesto glumi po terenu,kad brate dobijes crveni izadjes fino,a ne vuces se,svadjas,provociras.....
i kreten od trenera veleza,kaze nadigrali sarajevo u svim segmentima,kojim ba segmentima,valjanju,po tome i jeste stoka,i jeste najbolji,a osim akcije za go,niste nista ni pokazali
navijaci veleza su najavljivali invaziju,kao doci ce ih 2000,ja sam vidio njih 400,od kojih je 200 navijalo
navijanje jako lose,konstantrno,ali sve su to kopije partizana,bhf-a,zelje,nista svoje nemaju
kasnije provociranje,navijanje protiv nas,
sramota,mi vas tako primimo,hodete kroz grad sa dresovima i salovima,kruzite po gradu autima sa zastavama,druzimo se prije tekme,i onda poslije belaj,sramota

Na kojem si to forumu pročitao ?
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 16 avg 2009, 18:45

Log Out je napisao/la:
lolo d pitar je napisao/la:vidim neke prijetnje upucene dzakmicu,nesto kao kad dodje u vrapcice,na proljece
kasnije provociranje,navijanje protiv nas,
sramota,mi vas tako primimo,hodete kroz grad sa dresovima i salovima,kruzite po gradu autima sa zastavama,druzimo se prije tekme,i onda poslije belaj,sramota

Na kojem si to forumu pročitao ?
nisam nigdje procitao
a mozda si ti htio biti malo duhovit?

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 16 avg 2009, 18:48

Gluposti pričaš !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

High

Post Postao/la High » 16 avg 2009, 18:51

Da se razumijemo,svaki offtopic se brise,ovo nije forum gdje cete pisati o desavanjima koji nisu uopce vezani sa sportom,odnosno temom.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 16 avg 2009, 19:01

Uprava napolje! Definitivno je doslo vrijeme da ovu gamad otjeramo. Ono od sinoc je doslo u najgorem trenutku kad smo svi bili ko jedan. Al ipak vjerujem sarajevo ce iz ovoga izaci jos jace, a upravu otjerati. Toliko

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 16 avg 2009, 19:06

kasnije provociranje,navijanje protiv nas,sramota,mi vas tako primimo,hodete kroz grad sa dresovima i salovima,kruzite po gradu autima sa zastavama,druzimo se prije tekme,i onda poslije belaj,sramota

TACNO-OD SINOC VAS MRZIMO!JA VAS LICNO MRZIM i Dzakmicu ce SIGURNO biti vraceno sa kamatama pa opet recite-mi vama to i to..VRATIT CEMO VAM SIGURNO a onom kopiletu Dzakmicu porucujem da NE DOLAZI U MOSTAR nikada vise ni kao turista jer to kopile toliko grubo igra samo protiv nas da je cudio jedno!Iz godine u godinu kopile nam noge lomi.Tako i u Mostaru pa kad dobije po p*zdi onda cmizdri..
Valjanje po terenu?Pa bolesnice jedan kakvi su stratovi bili i ne valajli se!Ja najveceg DUSMANINA onoliko ne bih udarao!Ono je bilo gore od ragbija samo sto nismo imali onih zastitnih odjela,sram vas bilo!Naucili smo vas kako se igra lopte..u prvom se niste od 32-45 minute sastali sa loptom..sastali?!Hallo ba,niste se sastali sa loptom..valjda od prevelikog"valjanja"..imaju Manijaci pravo:Prave ste Njanje..Da Bog da vas Rumuni ZGAZILI ko sto i hoce..pokusajte igrati kao protiv Nas pa ces vidjeti koliko ce vas ostati u igri..najmanje trojica vasih su trebali da izlete radi "kostolomstva".Fuj bruke i igre!A ja majmun i glas i ruke i svoje pare trosio da bih ih bodrio protiv Sveda?!Koji sam ja hajvan bio.NIKAD VISE!
Zelim vam apsolutno sve najgore sto se pozeljeti moze!Gotova prica!
Njanje Rumuni-Rumuni-Njanje 0:5 i 7:0..zivi bili pa vidjeli..bolje ne zasluzujete..a iduce godine DRUGA LIGA jer vam je tamo mjesto!Vi ste najveci antibosanski klub!I nerede sa Manijacima su VASI izazvali kad su napali nase na treningu pa im onda bilo "vraceno" u Mostaru ali samo malo da se zna da se nije igrati.Da vas informisem jer ste ovo negdje pomenuli.Na kraju sazna se sve.Kazu bile su to njanje koji su LJUBOMORNi sto Zeljo ima puno bolje odnose sa svim klubovima..za razliku od NJANJA...
DABOGDA VAS I RUMUNI NAKANTALI KO ISTA..ove godine ima da ispadnete jer po kvalitetei ste u rangu Igmana..
Sad ce me banovati radi ovoga ali ja kazem sta mislim!Dodijali ste vise..
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 16 avg 2009, 19:31

hocel bit na tv protiv cluja

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2009, 19:34

Unica_Liverpool_ je napisao/la:hocel bit na tv protiv cluja
Ne,osim ako se nesto ne promjeni u zadnju sekundu :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ole ZELJO ole
Kontakt:

Post Postao/la ole ZELJO ole » 16 avg 2009, 19:39

Evo da i ja nesto napisem mada mi nije mjesto ovdje.... :D
kratko jasno, sto se tice tekme desilo se sta se desilo, to je jedan samar, pravim navijacima HZ jer skandiranje zrinjski sa istocne tribine je bilo suvisno.
Sto se tice Rodjenih, oni misle da su zlatni i da oni nikoga ne biju i da prave zlatne doceke svima, ja sam bio na tekmi Velez-ZELJO prosle godine u Augustu kada su nas zakamenjali i u bolnici smo ja i par momaka zavrsili, i kofol neka braca u navijacima, tako sto se tice te frke sinoc na vasoj sam strani nek ste ih malo po glavi namlatili jer oni su najgori sto se tice "ugostiteljstva" pa kad se njima nesto desi na strani frka....

pozzzz
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....

Z E LJ O ! ! !

R_Quaresma
Kontakt:

Post Postao/la R_Quaresma » 16 avg 2009, 19:56

edinko je napisao/la:

TACNO-OD SINOC VAS MRZIMO!JA VAS LICNO MRZIM i Dzakmicu ce SIGURNO biti vraceno sa kamatama pa opet recite-mi vama to i to..VRATIT CEMO VAM SIGURNO a onom kopiletu Dzakmicu porucujem da NE DOLAZI U MOSTAR nikada vise ni kao turista jer to kopile toliko grubo igra samo protiv nas da je cudio jedno!Iz godine u godinu kopile nam noge lomi.Tako i u Mostaru pa kad dobije po p*zdi onda cmizdri..
Valjanje po terenu?Pa bolesnice jedan kakvi su stratovi bili i ne valajli se!Ja najveceg DUSMANINA onoliko ne bih udarao!Ono je bilo gore od ragbija samo sto nismo imali onih zastitnih odjela,sram vas bilo!Naucili smo vas kako se igra lopte..u prvom se niste od 32-45 minute sastali sa loptom..sastali?!Hallo ba,niste se sastali sa loptom..valjda od prevelikog"valjanja"..imaju Manijaci pravo:Prave ste Njanje..Da Bog da vas Rumuni ZGAZILI ko sto i hoce..pokusajte igrati kao protiv Nas pa ces vidjeti koliko ce vas ostati u igri..najmanje trojica vasih su trebali da izlete radi "kostolomstva".Fuj bruke i igre!A ja majmun i glas i ruke i svoje pare trosio da bih ih bodrio protiv Sveda?!Koji sam ja hajvan bio.NIKAD VISE!
Zelim vam apsolutno sve najgore sto se pozeljeti moze!Gotova prica!
Njanje Rumuni-Rumuni-Njanje 0:5 i 7:0..zivi bili pa vidjeli..bolje ne zasluzujete..a iduce godine DRUGA LIGA jer vam je tamo mjesto!Vi ste najveci antibosanski klub!I nerede sa Manijacima su VASI izazvali kad su napali nase na treningu pa im onda bilo "vraceno" u Mostaru ali samo malo da se zna da se nije igrati.Da vas informisem jer ste ovo negdje pomenuli.Na kraju sazna se sve.Kazu bile su to njanje koji su LJUBOMORNi sto Zeljo ima puno bolje odnose sa svim klubovima..za razliku od NJANJA...
DABOGDA VAS I RUMUNI NAKANTALI KO ISTA..ove godine ima da ispadnete jer po kvalitetei ste u rangu Igmana..
Sad ce me banovati radi ovoga ali ja kazem sta mislim!Dodijali ste vise..
za razliko od veleža makar igramo u evropi ;) ...kad je velež zadnji put izašo u evropu :!: :!: istina boli...SAMO ZA NAŠU LJUBAV NAJVEČU
Neka nam zavide neka nas ne vole
mali Borac mali Željo malo Posušje
jer ja sam Hordaš ja imam san
i čvrsto spavam zbog Saraj'va!

huntelar
Kontakt:

Post Postao/la huntelar » 16 avg 2009, 20:00

evo vidis ovaj edinko on nesto prijeti..a nece da sagleda sebe i svije probleme.sarajevo nikada nije otislo iz vrapcica da nije batine dobilo...sjetite se samo Muharemovica kad je momak u komi zavrsio,a sto to?covjece nije ovo zbog sarajeva niti zbog Džakmica ti mrzis ssarajevo i tu nema nista novo.Vi kad bijete u Vrapcicima sve je ok kad vas neko bije onda ne valja.ti momak ako imas viska energije i ako zelis da se bijes i ispoljavas snagu bujrum opasaj se dinamitom i odi na hum i skini onaj krst iznad mostara.neces ti to uraditi jer si picka a ustase vam stavile svoja pravila malo se zapitaj kako bolje da zivis sto nemas kina,bazena,stadiona dvorane para itd i manje udarajte vi u vrapcicima i manje ce udarat vas na strani.to ti je moj savjet samo paze da vam ne zatreba bodova nekad;)

huntelar
Kontakt:

Post Postao/la huntelar » 16 avg 2009, 20:03

I jos nesto.da ste se manje valjali nebi do ovoga ni doslo kao sto rece ona picka Ibrakovic mi smo bili bolji.jeste bisi ste bolji al u kurcu napravili ste jednu sansu i nista vise.sarajevo je lose odigralo i to je sve.idi beri grozđe majmune.

Starm0
Kontakt:

Post Postao/la Starm0 » 16 avg 2009, 20:08

Uvijek ce bit udaranja i gotovo. Dosta price o tome. Svak ima svoje argumente ;)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 16 avg 2009, 20:11

huntelar je napisao/la:I jos nesto.da ste se manje valjali nebi do ovoga ni doslo kao sto rece ona picka Ibrakovic mi smo bili bolji.jeste bisi ste bolji al u kurcu napravili ste jednu sansu i nista vise.sarajevo je lose odigralo i to je sve.idi beri grozđe majmune.
pa **** ga ti moraju se valjat kad su ovi vasi isli pogibeljno , garantujem zivotom da bi dobili bar 2 crvena kartona do 60 minute da je sudio neki evropski sudija ,
problem je taj sto ti ne vidis start , vec samo gledas koliko ko lezi na terenu ..ne pitas se da li je stvarno udaren ?
sto se tice vase igre , sve na hooo-ruk nesto .. Velez u prvom poluvremenu sa kratkim pasovima za ljubitelje nogometne igre pokazao vise nego Sarajevo za cijelu utakmicu ,
ma ne znam kome i ja pisem kad se izgleda ne razumijes ti u to ...aj ti malo vrijedjaj ...to ti je nivo !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 16 avg 2009, 20:12

huntelar je napisao/la:evo vidis ovaj edinko on nesto prijeti..a nece da sagleda sebe i svije probleme.sarajevo nikada nije otislo iz vrapcica da nije batine dobilo...sjetite se samo Muharemovica kad je momak u komi zavrsio,a sto to?covjece nije ovo zbog sarajeva niti zbog Džakmica ti mrzis ssarajevo i tu nema nista novo.Vi kad bijete u Vrapcicima sve je ok kad vas neko bije onda ne valja.ti momak ako imas viska energije i ako zelis da se bijes i ispoljavas snagu bujrum opasaj se dinamitom i odi na hum i skini onaj krst iznad mostara.neces ti to uraditi jer si picka a ustase vam stavile svoja pravila malo se zapitaj kako bolje da zivis sto nemas kina,bazena,stadiona dvorane para itd i manje udarajte vi u vrapcicima i manje ce udarat vas na strani.to ti je moj savjet samo paze da vam ne zatreba bodova nekad;)
kako je muharemovic u komi zavrsio jel ga neko namjerno udario???i tad smo izgubili 2 boda u mostaru kao i uvjek i nista nije bilo nikakve prasine a sta je sad nakon 100 godina velaz uzme bod i ne valja e golemo...i jos nesto brate lako je bit bosnjo u sarajevu i vama bi bili cetnici i krizevi na brdima da ne dobiste grad na poklon al neka je hvala bogu da je tako..moj je otac poginuo na deblokadi sarajeva na igmanu i sta sad...dobro nas ikako ima dole koliko smo prodavani u ratu a i sad u miru a i sam znas da smo se borili goloruci isto kao i vi...svi smo mi jedna armija i zalosno je da nas dijeli i svadja neka tekma i podjela bodova stvarno mi je to zalosno zao mi.....

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 16 avg 2009, 20:17

Gerrard je napisao/la:Ma da je toliko pretucen taj Osmanagic koliko serete vi svi , imao bi neke vidne povrede i slicno ili ljekarski nalaz , obicno naguravanje koje pojedinci koriste i okrecu kako njima odgovara ... ;)
ma brate , nije nivo jednog derbija SARAJEVO - VELEŽ takvo ponasanje , pa taman da ga niko nije udario ...
ova seljacka liga navikla timove da pobjedjuju kuci , ove godine krenulo malo nabolje , gosti poceli uzimat bodove i odmah drama ... pa zar ne tezimo svi tome da ti tim moze otici u goste i da tamo ima uslove da igrom zasluzi bod ili sva tri ...
daj Boze da se nastavi ovaj trend dobrih gostujucih rezultata jer ce nam liga inace biti vjecno zakovana na sami dno svjetskih liga ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 16 avg 2009, 20:18

" Džakmić: “Ne znam zašto, ali on je mene prvi udario nogom u stomak…” "

Nakon napisa u drugim medijima u kojima rukovodstvo mostarskog premijerligaša i njihov igrač Osmanagić za gužvu u tunelu koševskog stadiona optužuju naše igrače moramo reagovati na ovaj način. Jedan član naše ekipe slučajno se našao na ulazu u tunel nakon što su Džakmić i Osmanagić dobili crvene kartone te je svjedočio scenama koje su se desile. Naime, konflikt je započeo Osmanagić a ne Džakmić i Janjoš kako to objašnjavaju iz Veleža. Donosimo Vam izjavu Muhameda Džakmića koji objašnjava zašto su dobili crvene kartone i šta se desilo nakon toga.

P: Šta se desilo nakon crvenog kartona koji ste dobili ti i Osmanagić u tunelu stadiona?

O: Kad smo dobili crvene kartone, ja sam prvi napustio teren i otišao u svlačionicu, međutim nije bilo ključa od naše svlačionice. Ja sam stao tu da sačekam da ekonom donese ključ, i dok sam čekao on je izlazio s terena i krenuo je prema meni. Ja sam se okrenuo prema njemu i on je možda mislio da ću ga ja napasti ili tako nešto, ali ja stvarno nisam imao te namjere, i on je mene, ja stvarno ne znam zbog čega, to treba njega pitati, možda iz straha, mene udario nogom u stomak. Imam čak i ogrebotine od krampona. To nisu svi mogli da vide jer su gledali utakmicu, možda samo 2-3 čovjeka su bila tu koja su vidjela da je on prvi mene udario i znate kako je kad se iznerviraš i ne možeš pustit da te neko udara. Mi smo se pogurali tu, nije to bila neka tuča, jer nemamo sad ni ja ni on nekih povreda da se kaže da je neka tuča velika bila. Janjoš je prišao i još neki ljudi, nastala je gužva nekih 15-20 sekundi, bili su i njihov fizioterapeut i još neki čovjek. Bilo je guranja i onda su nas rastavili i to je to.

P: Intervenisala je policija?

O: Jeste, rastavili su nas i mi smo otišli u svlačionice i ne znam šta se poslije dešavalo, ja sam otišao pod tuš odmah. Uzeli su nam podatke i napisali prijave šta će biti dalje stvarno ne znam.

P: Zbog čega je uopšte došlo do koškanja na terenu i crvenih kartona?

O: Ja sam uzeo loptu od njega bez faula, on je ostao ležati na travi. Ja sam bio pored njega i on kako se valjda krenuo ustati mene je namjerno udario u nogu, vjerujem da se to vidi na snimku. Ja sam stao poslije toga on je ustao i samo smo se odgurnuli. Ne znam zaista zašto smo i jedan i drugi dobili crvene kartone jer nije bilo potrebe, nije bilo nikakvog udaranja samo obostrano gurkanje.

P: U cijeloj utakmici bila je dosta oštra igra s obje strane?

O: „Ma to je u žaru borbe, evo mi ne znam po koji put u ovog godini primamo golove na samom početku, tako da smo mi morali, a sigurno i oni, braneći se, igrati malo oštrije. Mislim da nije bilo pregrubih startova, sve je bilo korektno do tog crvenog kartona. Mada, ponavljam, ni to nije bilo za crveni karton ni meni ni njemu i sve što je bilo bilo je u žaru borbe, niko nije imao namjeru da povrijedi protivničkog igrača“

S obzirom da se naši fotografi nalaze na terenu bili su svjedoci čestih psovki upučenih našim igračima i arbitrima meča, a posebno se u tome isticao stoper Veleža Kadić, koji je imao nešto reći za svaku situaciju i često je nepotrebno podizao tenzije na terenu. Sam Osmanagić u par navrata udario je prilikom izviđenja naših prekida Janjoša kojeg je čuvao, no, to izgleda iz tabora Veleža nisu vidjeli, ili nisu željeli vidjeti.

fksinfo.com

L!k@
Kontakt:

Post Postao/la L!k@ » 16 avg 2009, 21:06

Ajmo, raport za narod da čujem ko je krao, sjeb'o nam živote a nije odgovar'o,sad ste se ušemili pa nema revanšizma, to je kodeks lopova niko neće da prizna...
Nikad se nismo furali, a oduvijek smo FURKA!!! HzsA since 1987

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, r3m1, samoFKS i 54 gosta.