BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

loptica
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la loptica » 14 nov 2011, 16:04

Nekadašnji nogometaš sarajevskog Željezničara i minhenskog Bayerna Radmilo Mihajlović rekao je da je gledao prvi okršaj dodatnih kvalifikacija BiH - Portugal, koji je završen nepopularnim rezultatom 0:0. Kaže da je teren bio u lošem stanju, ali da je ipak očekivao bolje izdanje Zmajeva.

Radmilo Mihajlović''Moram biti iskren i reći da sam očekivao više. BiH ima izuzetno kvalitetnu reprezentaciju, igrače koji igraju u jakim evropskim ligama. Uz to, navijači su stvorili izvanrednu atmosferu, a Savez je konačno, uz pomoć Ivice Osima, krenuo pravim putem. Zbog toga smatram da je moglo bolje. No, teren Bilinog Polja je bio loš. Recimo, Ronaldo bi sigurno bolje reagovao u onoj prilici. Međutim, kod Ibiševića je to bilo još izraženije. Siguran sam da bi Vedad postigao gol da je teren bio normalniji'', kaže Mijahlović za Sarajevo-x.com.

Ipak, napominje da rezultat 0:0 otvara veliku mogućnost u uzvratu.

''Jedan gol sve mijenja. Mislim da Sušić treba svojim izabranicima skrenuti pažnju da igraju pametno, čvrsto i disciplinovano. Ulog je velik i vjerujem da će to i uraditi. Šansa za plasman na Euro postoji i treba je iskoristiti. Portugalci su prgavi, treba se čuvati crvenih kartona''

Ističe da Ibišević treba početi u udarnoj postavi.

''Bh. reprezentacija je počela stvarati šanse kada je u igru ušao napadač Hoffenheima. Mislim da bi on trebao početi u prvih jedanaest, jer bi mnogo rasteretio Džeku. Uostalom, Edin i u Cityju ima pomoć ostalih saigrača. U takvim okolnostima je dosta opasniji''

Na kraju je zaključio:

''Svi igrači trebaju dati svoj maksimum, biti skoncentrisani i ne igrati previše ofanzivno, naročito na otvaranju utakmice. Što duže budu držali 0:0 domaćima će biti sve veći pritisak. Pa čak i ako ostane bez golova, BiH ima veliku šansu u produžecima. Ja sam optmista'', rekao je Mihajlović za naš portal. Sarajevo x
Fi hajati.
GO Bosno.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 nov 2011, 16:06

Elegant je napisao/la:Sudeci po vremneskoj prognozi veceras i sutra u Lisabonu kiovito, mada mislim da se to nece ni osjetiti na terenu. :|
sto bi se osjetilo na terenu? nije ti to bilino polje (bez ikakvih uvreda) , ali taj travnjak je par svjetlosnih godina ispred BP ;) a ako mislis na igru nama vise odgovara takav teren, jer igraci koji idu na brzinu i nisu bas najucikonvitiji zbog "klizavog" terena
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 16:08

Ovaj Radmilo puk'o.
Prvo govori kako bi trebali poceti sa Vedom i Dzekom a onda da nebi trebali igrati ofanzivno :lol: :lol:
Mozda Vedu konta k'o i Baka Barbu na libera. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 14 nov 2011, 16:13

Budemo li poceli kao u Zenici gotovo je.Treba ba poceti ofanzivno sa 2 napadaca,ionako nemas sta vise izgubiti.
Budemo li igrali defanzivno kad tad ce Portugalci dati gol,ugurati ce ga nekako

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 nov 2011, 16:22

Ja ne bi mijenjao formaciju, jer Portugalce treba držat što više pod kontrolom u veznom redu, zato nam treba jak vezni red da ih tu probamo koliko toliko razbit. Imam i ja kao mnogi dobar osjećaj pred utakmicu, bar sam siguran da ćemo dobro odigrat, na druge faktore sad ne smijemo mislit. Međutim, malo mi čudno da neki već kažu kako očekujemo siguran prolaz i pored svega naš bi prolaz bio iznenađenje, jer ipak je Portugal favorit. S obzirom da nam je reprezentacija u top formi i još da kod Portugala mnoge stvari ne štimaju, imamo realne šanse, ali nismo favorit ko što izgleda neki misle ;) .
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 14 nov 2011, 16:23

Madridista18 je napisao/la:Budemo li poceli kao u Zenici gotovo je.Treba ba poceti ofanzivno sa 2 napadaca,ionako nemas sta vise izgubiti.
jes, vidjeli smo kako je to s dva napadaca bilo efikasno prosli baraz.
u lisabonu smo primili go nakon pola sata.

izbijte sebi iz glave da "vise nemas sta izgubit". pa ova je utakmica za biti il ne biti.
Zadnja izmjena: panties, dana/u 14 nov 2011, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
...

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 14 nov 2011, 16:24

Nevermind je napisao/la:Pa zar stvarno niko nije snimao utakmicu sto je Marjan prenosio preko radija sad u petak. Trazio sam po Youtubu ali nema ama bas nista.
postavi pitanje na rsg.ba imas par mailova na Kontaktu možda oni imaju u arhivi ili čuvaju snimke programa unazad par dana?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 14 nov 2011, 16:24

Nevermind je napisao/la:Pa zar stvarno niko nije snimao utakmicu sto je Marjan prenosio preko radija sad u petak. Trazio sam po Youtubu ali nema ama bas nista.
Mislis samo audio snimak prenosa ili sinhronizovano sa slikom? Ja sam pojacavao Marjana vise puta tokom tekme ali posto nisam mogao podesit sa slikom (na momente i po nekolike minute razmaka) na kraju sam pratio samo video stream.

Edit: kao sto rece ovaj pink panter probaj kontaktirat RSG.
Zadnja izmjena: Makanaky, dana/u 14 nov 2011, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 nov 2011, 16:25

pa koji je nama ''K''???
prizivamo tekmu iz pariza???
ma ja hocu da ponovimo tekmu iz belgije...cisto kao podsjetnik:

[youtube][/youtube]

ovo hocu sutra navece da se ponovi!!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 16:26

Madridista18 je napisao/la:Budemo li poceli kao u Zenici gotovo je.Treba ba poceti ofanzivno sa 2 napadaca,ionako nemas sta vise izgubiti.
Cuj nemas sta izgubiti,svakakvog svjeta na ovom dunjaluku. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 14 nov 2011, 16:29

harishp je napisao/la:
Cuj nemas sta izgubiti,svakakvog svjeta na ovom dunjaluku. :roll:
Lud je, al ofanzivno :lol:

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 14 nov 2011, 16:37

najaci Zmaj
" onclick="window.open(this.href);return false;

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 14 nov 2011, 16:37

Ronaldo MORA igrati na EP.. Ipak je brend UEFE, i nema sanse da nam dozvole da prodemo, kako god okrenes.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Nevermind
Kontakt:

Post Postao/la Nevermind » 14 nov 2011, 16:38

Goldy je napisao/la:
postavi pitanje na rsg.ba imas par mailova na Kontaktu možda oni imaju u arhivi ili čuvaju snimke programa unazad par dana?

Vec jesam

Poštovani, na žalost nismo u mogućnosti da Vam pošaljemo ili na bilo koji drugi način omogućimo repriziranje utakmice koju je komentirao Marjan Mijajlović. Uživajte s nama i u otvorenom programu sutra. Marjan je u Portugalu, na žalost ne prenosi utakmicu, ali je na stadionu i javljat će se u program.

Srdačno

www. rsg.ba

Senka Kurt
Glavna i odgovorna urednica RSG radija

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 14 nov 2011, 16:40

zivi bili pa vidjeli.....Portugal 0:1 Bosna !!!!!!!!!!!!!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 14 nov 2011, 16:48

hordas_Bec je napisao/la:zivi bili pa vidjeli.....Portugal 0:1 Bosna !!!!!!!!!!!!!
još bi jače bilo 0:3!!!! npr. Džeku krene i nadoknadi sve ove zicere što je godinama fulao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 14 nov 2011, 16:51

Goldy je napisao/la:
hordas_Bec je napisao/la:zivi bili pa vidjeli.....Portugal 0:1 Bosna !!!!!!!!!!!!!
još bi jače bilo 0:3!!!! npr. Džeku krene i nadoknadi sve ove zicere što je godinama fulao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dzeko ce odluciti, 100%!!!!.....prolazimo 100%!!!!!.....nema nam druge alternative!!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2011, 16:51

Da je to nekako potipsat, ovjerit, uknjizit ... ako Bog da i mi cemo se negdje tamo oko ponoci radovati.

Kako ce nam samo biti teko, treba nam sva moguca pomoc od Boga, od navijaca, sportka sreca koje nikada nemamo u kljucnim utakmicama. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 nov 2011, 16:54

Cincinnatus je napisao/la:Ronaldo MORA igrati na EP.. Ipak je brend UEFE, i nema sanse da nam dozvole da prodemo, kako god okrenes.
Ne mora znaciti ;)

- Prvo odmah treba naglasiti da UEFA nema nikakvu veću korist da joj na Euru 2012 igra Portugal, a ne Bosna i Hercegovina. Špekulacije oko marketinga postoje, ali vjerujte kada bi se saznalo da uticajni ljudi u UEFA-i koketiraju sa takvim aktivnostima, oni više nikada ne bi mogli raditi u europskom fudbalu, što bi za njih bilo pogubno u finansijskom, ali i svakom drugom smislu, jer jednom kada postanete dio UEFA-e ne želite tako lako iz nje izaći. - govori naš sagovornik koji želi ostati skrivenog identiteta.
- Osnovni razlog zašto se čini da sudije nekada stanu na stranu nekih poznatijih fudbalera je taj, što oni njih bolje poznaju i imaju više povjerenja u njihov način igre. Konkretno, ukoliko vam sudi jedan njemački sudija on će sigurno imati više povjerenja u stvarnost faula nad Edinom Džekom, zbog činjenice da mu je do sada sudio više utakmica i zna da Džeko nije igrač koji voli da "folira", nego u igrača koji igra protiv Edina Džeke, a koji recimo dolazi iz neke istočnoeuropske zemlje kojeg sudija toliko ne poznaje. Ipak, u tim prilikama niko od vaših navijača neće reći da je sudija stao na stranu Bosne i Hercegovine. - smatra naš sagovornik.

Ovo sam sad nasao na sajtu reprezentacija ba ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 14 nov 2011, 16:55

Kvota na pobjedu je nekih 10-11, isplati se igrati.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.