BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

BH Patriot
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la BH Patriot » 14 nov 2011, 15:34

Kakva me samo nervoza hvata iako ima još do meča mnogo sati ne znam kako ću večeras zaspati ocam'. :roll:

[youtube][/youtube] 8-)
Livin' La Vida Loca ;)

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 14 nov 2011, 15:36

Povisoko vec letimo, ne mirise mi na dobro..
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 14 nov 2011, 15:39

'Možda Portugalci misle da smo lagani suparnik i da će nas lako pobijediti u Lisabonu. I nama je bilo teško igrati u Zenici. Momčad je prepuna samopouzdanja i spremni smo na podvig,' kazao je najbolji BiH igrač i napadač Manchester Cityja Edin Džeko. Njegov partner u napadu Vedad Ibišević u Zenici je imao 'zicer' u 82. minuti, no loše je pucao.

'Ukoliko ponovimo igru kao protiv Francuske u Parizu sve je moguće,' smatra napadač Hoffenheima, dok je veznjak Zvjezdan Misimović dodao: 'Mislim da ću Portugal dočekati u top-formi'.

U portugalskim redovima i dalje se žale na travnjak u Zenici. 'U Zenici je bilo užasno teško igrati, teren je bio užasan i zbog toga smo promašili nekoliko sjajnih prilika. U Lisabonu će biti posve druga priča,' smatra portugalski kapetan Cristiano Ronaldo.

Portugalski izbornik Paulo Bento neće mijenjati sastav za revanš, dok će BiH bit ojačana povratkom Saše Papca. 'Moramo igrati našu igru, održati naš stil igre. Bit će to teška utakmica s mnogo emocija, ali mislim da će Portugal ostvariti rezultat koji nam je potreban,' poručio je Bento.

Portugal protiv BiH lovi sedmi uzastopni plasman na neko veliko natjecanje. Od 2000. nisu propustili niti jedno europsko i svjetsko prvenstvo, a pritom su bili europski doprvaci 2000. godine, polufinalisti (2004), te četvrti na SP-u 2006. Naši susjedi nikada nisu igrali na velikoj smotri.

T portal hr ;)

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 14 nov 2011, 15:39

bordo_Sarajevo je napisao/la:Povisoko vec letimo, ne mirise mi na dobro..
Mora biti pozitivnih komentara, pa neće svaki biti tipa "gubimo", "osramotit' ćemo se" i sl. ;)
Livin' La Vida Loca ;)

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 14 nov 2011, 15:46

Ja neznam kakva je situacija kod vas, raja, ali mene ni upola nefata nervoza k'o pred Zenicu. Majke mi moje u petak kad god bi pomislio na utakmicu mor'o sam ici u halu! A sad nista. OK, nije bas nista, ali sam puno smireniji. Neznam sto. Valjda imam povjerenja u nase momke.

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 14 nov 2011, 15:47

mnogi ocekivaju otvorenu, napadacku igru portugala i tkd....ali nece tako biti, portugalci ce biti plasljivi, i na kraju ce utakmica zavrsiti 0:1 u nasu korist, upamtite sta vam kazem ljudi.........

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 15:49

Iz cega si ti to zakljucio :roll:
Ako iko visoko leti to su Portugalci.
Ni e od euforije nema a bogami ni l od letenja.Raja se vise zeza da im vrijeme prodje :lol:
Cvrsto na zemlji.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 14 nov 2011, 15:50

maxuz baxuz je napisao/la:Ja neznam kakva je situacija kod vas, raja, ali mene ni upola nefata nervoza k'o pred Zenicu. Majke mi moje u petak kad god bi pomislio na utakmicu mor'o sam ici u halu! A sad nista. OK, nije bas nista, ali sam puno smireniji. Neznam sto. Valjda imam povjerenja u nase momke.
Vala isto i kod mene osim tog sa tom halom. :D :D
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 14 nov 2011, 15:50

Protivnik Portugal traži podršku od navijača, izgleda da im ipak nije svejedno u tom kontekstu. :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Livin' La Vida Loca ;)

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 14 nov 2011, 15:50

PORTUGAL i BiH sutra u Lisabonu igraju uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. godine, a prva je u Zenici u petak završila bez golova. Nakon te utakmice u Zenici svi portugalski igrači su imali primjedbe na loše stanje travnjaka na Bilinom Polju, pa se nadaju da bi znatno bolji uvjeti na Stadionu svjetla trebali presuditi u njihovu korist.

"To nije bila trava, to je bilo krumpirište. Bilo je veoma teško, ali smo, ipak, uspjeli stvoriti nekoliko prilika. Sada igramo pred našim navijačima na mnogo boljem terenu i očekujem da opravdamo ulogu favorita i prođemo dalje", rekao je najbolji igrač Portugala Cristiano Ronaldo. :lol: ;)

Ako su Portugalci imali teške uvjete za igru u Zenici, onda su i bosansko-hercegovački reprezentativci. Tako najbolji igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko smatra da bolji teren u Lisabonu neće koristiti samo Portugalcima. "Možda Portugalci misle da ćemo biti lakši protivnik na boljem terenu, ali nećemo. I mi ćemo igrati bolje na kvalitetnom terenu", rekao je napadač Manchester Cityja.

Krumpirište pročitah ovo na Index-u ah da vidimo kako će to bit na elitnoj travi ekstra ;) još kažu i kiša padne po prognozi!
Fi hajati.
GO Bosno.

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 14 nov 2011, 15:55

Meni samo smeta ovo poređenje s Francuskom, tipa "ako odigramo ko protiv Francuske", to je glupost. Treba igrati drugačije, učinkovito ko protiv Francuza, ali igra dručajija bi trebala biti, jer ovo nisu Francuzi i Portugalci nisu iste ekipe, mene je strah izgubljene lopte na sredini i samim tim kontre Portugalaca, u zenici nije im to islo zbog terena lopta je bila spora, ali sada će to biti ****.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 14 nov 2011, 15:56

nakon dugo godina pracenja repke naucio sam jednu stvar, a to je nemoj se previse nadati, ocekuj poraz, manje ce boliti ako se zaista desi, a ako bi bila pobjeda ili prolazak, uzitak je onda veci jer nisi ocekivao, nego kad si se nadao prolazu i pobjedi.

najgore je kad si siguran u prolaz pa onda samar od 2:0 ili 3:0 kao u rumuniji ako se sjecate.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 14 nov 2011, 15:58

Konzerva je napisao/la:nakon dugo godina pracenja repke naucio sam jednu stvar, a to je nemoj se previse nadati, ocekuj poraz, manje ce boliti ako se zaista desi, a ako bi bila pobjeda ili prolazak, uzitak je onda veci jer nisi ocekivao, nego kad si se nadao prolazu i pobjedi.

najgore je kad si siguran u prolaz pa onda samar od 2:0 ili 3:0 kao u rumuniji ako se sjecate.
this
...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2011, 15:58

Sudeci po vremneskoj prognozi veceras i sutra u Lisabonu kiovito, mada mislim da se to nece ni osjetiti na terenu. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nevermind
Kontakt:

Post Postao/la Nevermind » 14 nov 2011, 15:58

Pa zar stvarno niko nije snimao utakmicu sto je Marjan prenosio preko radija sad u petak. Trazio sam po Youtubu ali nema ama bas nista.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 14 nov 2011, 15:59

Ma samo disciplinovano kao u prvoj tekmi. Odigrati prvo poluvrijeme sa dosta discipline u odbrani. Bitno je ne primiti gol prvih 45 minuta. U drugom će već nervoza Portugalaca učiniti dosta. Čekati grešku i sa svježim napadačem pokušati ga zabiti. Kad bi poveli u drugom poluvremenu ovi bi se otvorili a time napravili malo više prostora za dobre kontre. Bez previše respekta i staloženo možemo do pozitivnog rezultat sigurno !
U novi boj ...

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 14 nov 2011, 15:59

Nevermind je napisao/la:Pa zar stvarno niko nije snimao utakmicu sto je Marjan prenosio preko radija sad u petak. Trazio sam po Youtubu ali nema ama bas nista.
Boli ljude stvar za Marjanom i njegovim prenosu utakmice :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 16:00

Konzerva je napisao/la:nakon dugo godina pracenja repke naucio sam jednu stvar, a to je nemoj se previse nadati, ocekuj poraz, manje ce boliti ako se zaista desi, a ako bi bila pobjeda ili prolazak, uzitak je onda veci jer nisi ocekivao, nego kad si se nadao prolazu i pobjedi.

Ko je siguran u prolaz :o :o
Sto se tice Francuza i portugalaca tu je razlika drasticna.Portugalci kompletni Francuzi bili desetkovani dok je stanje kod nas obrnuto.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 14 nov 2011, 16:03

harishp je napisao/la:

Ko je siguran u prolaz :o :o
Sto se tice Francuza i portugalaca tu je razlika drasticna.Portugalci kompletni Francuzi bili desetkovani dok je stanje kod nas obrnuto.
Pa nije baš sad obrnuto. Mi smo sad kompletni koliko znam. Jedino Mujdža fali.
U novi boj ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2011, 16:04

harishp je napisao/la: Sto se tice Francuza i portugalaca tu je razlika drasticna.Portugalci kompletni Francuzi bili desetkovani dok je stanje kod nas obrnuto.
Samo sto Uefa ima isto glediste na obje ekipe, tj. obje su pozeljnije na prvenstvu od BiH. :|

Ja zato ponovo pisem, da ja ne sumnjam da ce nasi momci da poginu za prolaz ali takodje zelim da vidim hoce li sudjenje biti regularno.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 14 nov 2011, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.