BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

dinoze
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2011, 09:15

xavi26 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Odgledao sam ovu utakmicu protiv Portugala jos dva puta. Ubijedzen sam da nikada do sada nismo losije odigrali.
Moramo pod hitno nesto mijenjati u Portugalu.
Malo sam vodio statistiku na papiru i pisao neke stavri tokom utakmice.
Nasa igra se sastojala samo od bezveznog ispucavanja lopte, tipe igra Bjelorusije.
Preko 20 minuta, mi nismo povezali loptom nasa 4 igraca, maksimalno 3 pasa i izgubili smo loptu. Dzeko je pobijedio 2 duela u 90 minuta. Nije uspio predriblati skoro nikoga. Pepe ga je stavio u mali dzep.
Imali smo jako puno srece, mogli su nam zabiti 2-3 gola i da je teren bio bolji to bi i iradili. Zato me je strah dobrog terena u Lisabonu. Cak po ovak losem terenu su puno bolje, tehnicki i brze igrali od nasih.
Sve do ulaska Vede mi nismo imali izglednog udarca na gol protivnika. Dominirali su nas u nasoj kuci pred nasom publikom. Puno su ozbiljnije igrali. Pape mora nesto pod hitno promijeniti, u Lisabonu sa ovakom igrom nemozemo nista napraviti.
haj nemoj lupati matere ti! i ja sam jucer gledao drugo poluvrijeme, pored onih sansi ibisevica, bile su 2-3 akcije, tako dobre, svaki put neko od nasih sam, ali llopta nije dosla do njega, nazalost...
Hajde dobro ja lupetam. Ali ti pogledaj utakmicu citavo ponovo, ja ti kazem da sam zbog ovoga svega gledao 3 puta citavu utakmicu i na komadu papira vodio statistiku i brojao sanse i pasove.

Samo cu ti navesti jednu stavr, u jednoj akciji od Ronalda ov vodi loptu preko 15 metara sam od jednog ruba 16-terca do drugog, a Jahic, Zahirovic i Spahic ga prate i ( pljescu mu) i pored njih 3 koji su bili samo gledaci on moze pucati na gol i da teren nije bio takav kakav je nebi onako sporo lopta isla prema Begovicu da je moze zaustaviti.
Ali ako sto sam vec rekao pogledaj citavu utakmicu ponovo i malo prebroj udarce na gol i nase ispucavnje lopte ofrlje. I isto sto jem ene posebno sokiralo, pogledaj koliko smo pasova uspjeli sastaviti, 4 pasa nam je vrh.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 14 nov 2011, 09:15, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 09:15

dinoze je napisao/la:Odgledao sam ovu utakmicu protiv Portugala jos dva puta. Ubijedzen sam da nikada do sada nismo losije odigrali.
Nasa igra se sastojala samo od bezveznog ispucavanja lopte, tipe igra Bjelorusije.
Preko 20 minuta, mi nismo povezali loptom nasa 4 igraca, maksimalno 3 pasa i izgubili smo loptu. Dzeko je pobijedio 2 duela u 90 minuta. Nije uspio predriblati skoro nikoga. Pepe ga je stavio u mali dzep.
Imali smo jako puno srece, mogli su nam zabiti 2-3 gola i da je teren bio bolji to bi i iradili. Zato me je strah dobrog terena u Lisabonu. Cak po ovak losem terenu su puno bolje, tehnicki i brze igrali od nasih.
Sve do ulaska Vede mi nismo imali izglednog udarca na gol protivnika. Dominirali su nas u nasoj kuci pred nasom publikom. Puno su ozbiljnije igrali. Pape mora nesto pod hitno promijeniti, u Lisabonu sa ovakom igrom nemozemo nista napraviti.
Nevjerovatno,ma nije moguce.
Ti haman kao da si sad iz dubokog sna.
Prvo kompletan zadnji red nam je falio izuzimajuci Spahica.Znaci krpaj.imas rovitog Salihovica i Pjanica itd.
Drugo imas direk u ledjima kad kontas da ti pola repke ima zuti,ako dobijes jos jedan ode sve u honduras.
Trece Pepe ne igra u Zelji ,Celiku,Gosku Slobodi vec u Realu i jedan je od najkvalitetnijih defanzivaca uopste,uostalom qurko bi ga Pepe ustopao da ga nisu udvajali a ponekad i tri igraca.Sta si ti pratio,da mi je znati.
Cetvrto pojma ti nemas o taktici,uletio bi odmah sa Vedom i primili bi petaka kao sa Spanijom dok si rekao piksla.
Fakat me ponekad ovi strucnjaci izbace ne iz cipela vec iz stucni momentalno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2011, 09:21

harishp je napisao/la:
Nevjerovatno,ma nije moguce.
Ti haman kao da si sad iz dubokog sna.
Prvo kompletan zadnji red nam je falio izuzimajuci Spahica.Znaci krpaj.imas rovitog Salihovica i Pjanica itd.
Drugo imas direk u ledjima kad kontas da ti pola repke ima zuti,ako dobijes jos jedan ode sve u honduras.
Trece Pepe ne igra u Zelji ,Celiku,Gosku Slobodi vec u Realu i jedan je od najkvalitetnijih defanzivaca uopste,uostalom qurko bi ga Pepe ustopao da ga nisu udvajali a ponekad i tri igraca.Sta si ti pratio,da mi je znati.
Cetvrto pojma ti nemas o taktici,uletio bi odmah sa Vedom i primili bi petaka kao sa Spanijom dok si rekao piksla.
Fakat me ponekad ovi strucnjaci izbace ne iz cipela vec iz stucni momentalno.
Pa ko je rako da bi ja uletio sa Vedom, gdje sam ja to napisao? Nisam ja nista ni pisao o promjenama niti sta bi trebali uradit, samo sam napisao da ovako nemoze u Lisabonu, ljudi su na u svim segmentima igre nadigrali i da je teren bio malo bolji zavlili bi nam gol. Ja jedino sto kazem i pri tome stojim da za nas nije uopste prednost to sto ce teren u Lisabonu biti dobar. Prema pokazanom Portugal je puno bolji od Francuske. Igraju puno brzu pas igru, dok Pepe i Alves nazad ne trebaju niciju pomoc, mogu sami stajati nazad.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 09:29

Zavalili bi oni,zavalili bi i mi.Teren koliko je yebavao njih,toliko je i nas.
i da zavrsimo da ne kazem sa ovim glupostima.
Pape je vec objasnio rjecima''bitno je da na pocetku ne primimo gol a Portugal ako u prvih dvadest minuta ne zabije,igraci im postaju nervozni i gube koncepciju.Sto se u drugom poluvremenu i vidjelo.
Kad nisi kompletan i plus kad imas veliki pritisak zutih naravno da to ne moze izgledati bajno.
Plus kad pojedinci vise skontaju da samo Ronaldo kosta ko cjela nasa repka onda ce biti lakse i kontati.
Ovako prdjenje u prasinu.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 14 nov 2011, 09:30, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 14 nov 2011, 09:30

ne bi bilo lose iznenaditi ih sa Vedom a Dzeksona na klupu, haha
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 14 nov 2011, 09:31

Kako možeš reći da nam ne paše kvalitetna podloga ili teren. U Parizu smo nadigrali Pijetlove dok smo to taktiči željeli. Naši kao i Portugalci igraju većinu utakmica na prelijepim terenima i naravno da im to paše. Imamo bolji rezultat iz prve tekme tako da je veliki pritisak na njima. Njima je nezamislivo da ne odu na Euro i toga se jako plaše, dok mi igramo samo srcem i rasterećeno- drugačije nismo navikli.
ŠVRLJ

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 nov 2011, 09:33

Ma poginuti na terenu i rezultat će doći ,i ako ne dođe nema im se šta zamjeriti ,svi spremni ,ne brinu oko kartona ,i mogu odigrati malo i agresivnije ;)
Ali moramo iskoristiti svaku šansu koju stvorimo ,to nas godinama ništi pa i u Portugalu prije dvije godine ,zato pamet u glavu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 nov 2011, 09:35

Medunjanin Misimovic i Pjanic ne mogu razvuc igru protiv Portugala i to je glavni problem pa vise je imao pasova i prodora Rahimic nego oni sva trojica zajedno..Igrali smo duge lopte ,a kad dzeko skoci na tu loptu nema kome da je spusti predaleko su od njega svi bili..Zahirovic nece ustopat Ronalda 100% na velikom terenu u Lisabonu zato se moraju nadopunjavat uvijek po dvojica,kad jedan ispane drugi da pokupi loptu pitanje je samo koliko to mogu pratit svih 90 minuta..Kljuc je u postavci taktike,a da se moze igrat sa Portugalom sigurno da moze..

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2011, 09:37

Vedo20 je napisao/la:Kako možeš reći da nam ne paše kvalitetna podloga ili teren. U Parizu smo nadigrali Pijetlove dok smo to taktiči željeli. Naši kao i Portugalci igraju većinu utakmica na prelijepim terenima i naravno da im to paše. Imamo bolji rezultat iz prve tekme tako da je veliki pritisak na njima. Njima je nezamislivo da ne odu na Euro i toga se jako plaše, dok mi igramo samo srcem i rasterećeno- drugačije nismo navikli.

Pa zato sto mislim, da ce se oni makar po onome vidzenom bolje snaci od nas na boljoj podlozi. Imaju jako brzu pas igru i u ovom momentu si bolji od Francuza. Jedino sto im je manjak to im je ralizacija, tu mi mozemo biti bolji. Jer Dzeki ne treba puno da ga zabije. Po meni treba neko iz sredine da se puno vise ubacuje u napad, da razvuce Pepeta i Alvesa, tako da Dzeko moze makar 5 puta u toku utakmice opucati na gol, pa ce jedna i uci.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 14 nov 2011, 09:38, ukupno mijenjano 1 put.

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 14 nov 2011, 09:37

svaka cast imam ja HATTRICK TIM+MENAGER TIM pa mi treba neko sa puno iskustva da vodi statistiku.

cestitam dobio si posao :D

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 14 nov 2011, 09:37

zgembo89 je napisao/la:Medunjanin Misimovic i Pjanic ne mogu razvuc igru protiv Portugala i to je glavni problem pa vise je imao pasova i prodora Rahimic nego oni sva trojica zajedno..Igrali smo duge lopte ,a kad dzeko skoci na tu loptu nema kome da je spusti predaleko su od njega svi bili..Zahirovic nece ustopat Ronalda 100% na velikom terenu u Lisabonu zato se moraju nadopunjavat uvijek po dvojica,kad jedan ispane drugi da pokupi loptu pitanje je samo koliko to mogu pratit svih 90 minuta..Kljuc je u postavci taktike,a da se moze igrat sa Portugalom sigurno da moze..
Teren je istih dimenzija kao Bilino Polje ;)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 nov 2011, 09:38

zgembo89 je napisao/la:Medunjanin Misimovic i Pjanic ne mogu razvuc igru protiv Portugala i to je glavni problem pa vise je imao pasova i prodora Rahimic nego oni sva trojica zajedno..Igrali smo duge lopte ,a kad dzeko skoci na tu loptu nema kome da je spusti predaleko su od njega svi bili..Zahirovic nece ustopat Ronalda 100% na velikom terenu u Lisabonu zato se moraju nadopunjavat uvijek po dvojica,kad jedan ispane drugi da pokupi loptu pitanje je samo koliko to mogu pratit svih 90 minuta..Kljuc je u postavci taktike,a da se moze igrat sa Portugalom sigurno da moze..
I svi spominju onu utakmicu iz Francuske,a mi smo tamo odigrali samo 1 poluvrijeme...Upravo smo izgoreli u toj silnoj zelji da ih pobijedimo kasnije nismo imali snage ni nabijat lopte drugo poluvrijeme..

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2011, 09:40

princx je napisao/la:

svaka cast imam ja HATTRICK TIM+MENAGER TIM pa mi treba neko sa puno iskustva da vodi statistiku.

cestitam dobio si posao :D
Ja sam napisao svoje misljenje, nema potrebe za tim nekim djecijim zajebancijama. Ako ti imas drugi utisak utakmice i drugu statistiku reci mi gdje sam ja pogrijesio pa da prodiskutujemo kao ljudi. Reci nam kako si ti vidio igru i ko je za tebe odigrao bolje.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 14 nov 2011, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 nov 2011, 09:40

Šta bolan veći? :lol: Pa Luž je samo metar gore-dole veći...
Čelik Zenica 1945

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 14 nov 2011, 09:40

Neće se baš tako Portugalci razmahivati u napadu, jer znaju šta im problema može napraviti samo jedan primljeni gol.
ŠVRLJ

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 nov 2011, 09:40

Amar Dzeko je napisao/la:
Teren je istih dimenzija kao Bilino Polje ;)
Dimenzije Koševa i stadiona u Lisabonu su iste 105 x 68 metara, dok je Bilno polje nešto manje. Dimenzije su 103 x 65 metara... ;)

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2011, 09:42

zgembo89 je napisao/la:
I svi spominju onu utakmicu iz Francuske,a mi smo tamo odigrali samo 1 poluvrijeme...Upravo smo izgoreli u toj silnoj zelji da ih pobijedimo kasnije nismo imali snage ni nabijat lopte drugo poluvrijeme..

potpis.

Nismo mi izgorili u zelji, nego mi od pocteka nismo imali snage za veliki teren i 90 minuta.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 nov 2011, 09:43

zgembo89 je napisao/la: Dimenzije Koševa i stadiona u Lisabonu su iste 105 x 68 metara, dok je Bilno polje nešto manje. Dimenzije su 103 x 65 metara... ;)
Koja razlika brate, čak 6 metara kvadratnih veći! :lol:
Čelik Zenica 1945

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 nov 2011, 09:45

Nimla_RZ je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la: Dimenzije Koševa i stadiona u Lisabonu su iste 105 x 68 metara, dok je Bilno polje nešto manje. Dimenzije su 103 x 65 metara... ;)
Koja razlika brate, čak 6 metara kvadratnih veći! :lol:
kako si to sracuno :lol: hocemo kahvenisat nisam ni ja jos se razbudio

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 14 nov 2011, 09:46

dinoze je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:
haj nemoj lupati matere ti! i ja sam jucer gledao drugo poluvrijeme, pored onih sansi ibisevica, bile su 2-3 akcije, tako dobre, svaki put neko od nasih sam, ali llopta nije dosla do njega, nazalost...
Hajde dobro ja lupetam. Ali ti pogledaj utakmicu citavo ponovo, ja ti kazem da sam zbog ovoga svega gledao 3 puta citavu utakmicu i na komadu papira vodio statistiku i brojao sanse i pasove.

Samo cu ti navesti jednu stavr, u jednoj akciji od Ronalda ov vodi loptu preko 15 metara sam od jednog ruba 16-terca do drugog, a Jahic, Zahirovic i Spahic ga prate i ( pljescu mu) i pored njih 3 koji su bili samo gledaci on moze pucati na gol i da teren nije bio takav kakav je nebi onako sporo lopta isla prema Begovicu da je moze zaustaviti.
Ali ako sto sam vec rekao pogledaj citavu utakmicu ponovo i malo prebroj udarce na gol i nase ispucavnje lopte ofrlje. I isto sto jem ene posebno sokiralo, pogledaj koliko smo pasova uspjeli sastaviti, 4 pasa nam je vrh.
Pročitaj bolan šta si napiso, ništa, smeće.

Da smo slabo kombinovali to se ustanovilo 5 minuta poslije utakmice, nije uopšte potrebno pogledati 3 puta.

Dobro ti je čovjek rekao, ne lupetaj bezveze.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.