BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Scof1eld
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Scof1eld » 14 nov 2011, 03:22

smijesno koliko je ovo takmicenje jako... u jednoj grupi se mogu naci Spanija, Njemacka, Rusija, Francuska :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 14 nov 2011, 03:24

Hulaga je napisao/la:Neku noc je bilo i ovdje ali samo da se zna ja sam odradio svoje.

Ovom malom Hazimu Roznjakovicu http://www.facebook.com/profile.php?id=100000179589542" onclick="window.open(this.href);return false; sam ocito bukvicu neku noc ebo li ga C.Ronaldo..on admin Real Madrid Balkan pise kako Ronaldo igra protiv amaterske rep. i ostala sranja sto je pisao..

Nasao se klinjo od 16, 17 ljeta da sere, inace ja sam simpatizer/navijac bijeli od 97 ali repka je repka boli me qqqza ronaldom, pepeom, pa i bolji su igrali protiv bosne tipa Raul, Casillas, Hiero ali repka je repka..
Ovakve treba po kratkom postupku odma :D
haha imam filing da ovaj mali baca na Ronaldovu sliku, hahah
Treba ga negdje sacekati pa izbatinjati, vidi se da je neki sminker- ****.
Nego, Portugalci su cigani najveci, to se uvijek znalo, kao da je to nesto novo. Kakav Portugal i civilizacija, gamad obicna. Malo su u fudbalu uspjesniji al to je sve, i to mogu zahvaliti latino amerikancima.
ja bi volio da je stvarno ovo istina, tj da stvarno misle da ce nas razvaliti, jer u tom slucaju, mi imamo fine sanse. a da su pametni da se brane, jedan bi nam uvalili kako god i prosli bi, ovako ce napasti i dobice po usima umisnjena gamad.
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 14 nov 2011, 03:24

Nemogu da vjerujem da pricate o nekim kuglicima za EP.. stvarno niste normalni.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 14 nov 2011, 03:42

Cincinnatus je napisao/la:Nemogu da vjerujem da pricate o nekim kuglicima za EP.. stvarno niste normalni.
Samo me zanima.
YNWA!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 nov 2011, 07:30

:lol: od 5 lampiram po kuci ne znam koga na desni bek da stavim

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 nov 2011, 07:33

zgembo89 je napisao/la::lol: od 5 lampiram po kuci ne znam koga na desni bek da stavim
Smiri se Mourinho. Siguran sam da ces naci rjesenje :lol: :lol:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 14 nov 2011, 07:58

soccerfan je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la::lol: od 5 lampiram po kuci ne znam koga na desni bek da stavim
Smiri se Mourinho. Siguran sam da ces naci rjesenje :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 14 nov 2011, 08:07

Jos dva dana do tekme nemam pojma ko ce to docekati.
Sto se mene tice ja bih volio da postignemo gol u prvom poluvremenu jer bi onda u drugom relativno tesko primili gol.Ono sto me najvise raduje ako bi nakon prvih 45 min.vodili 1:0 u drugom poluvremenu Portugalci bi za prolaz morali samostalno dati jedan gol a drugi bi im morale sudije ugarati sto mislim da ce biti dosta tesko,ako ima uopste sanse da pored nasih defanzivaca i begovica ista ude pa nisi oni zeljo da nam mogu dati gol iz igre.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 nov 2011, 08:11

Begović

Jahić Pandža Spahić Papac

Zahirović Rahimić

Pjanić Misimović Lulić

Džeko

ili...

Begović

Zahirović Jahić Spahić Papac

Rahimić Medunjanin

Pjanić Misimović Lulić

Džeko

Početi ovako, ne smijemo napasti odmah, iako nam gol otvara vrata raja trebali bi početi malo opreznije, imam osjećaj ako bi izdržali prvih 20-25 min da ne primimo gol razbiti ćemo ih.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 nov 2011, 08:11

Senaid L.F.C je napisao/la:Jos dva dana do tekme nemam pojma ko ce to docekati.
Sto se mene tice ja bih volio da postignemo gol u prvom poluvremenu jer bi onda u drugom relativno tesko primili gol.Ono sto me najvise raduje ako bi nakon prvih 45 min.vodili 1:0 u drugom poluvremenu Portugalci bi za prolaz morali samostalno dati jedan gol a drugi bi im morale sudije ugarati sto mislim da ce biti dosta tesko,ako ima uopste sanse da pored nasih defanzivaca i begovica ista ude pa nisi oni zeljo da nam mogu dati gol iz igre.
Samo reprizirati igru protiv Francuske. Umjesto Mujdze-Jahic i kraj price :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 14 nov 2011, 08:30

Portugal je jaci od Francuske, imaju Pepe-a kojeg Frnacuska nema, a kojem Dzekson nije ni do koljena. Ronalda kojem nas odbrambeni ni jedan ne moze ni prici a ovaj je vec pretrco. Neka nam je Bog na pomoci.
Nego, sta vi kazete, jel mi bolje gledati tekmu u reprizi, ili pratiti direktno na radiu? Radim, tako da mi smjena zavrsava odmah nakon tekme, ali bi imao sve snimljeno da pratim kad dodjem kuci pa sam konto da je to bolje, nego da na radiu slusam???
Evo i mog sastava.

Begovic
Jahic, Spahic, Zahirovic, Papac.
Medunjanin, Rahimic
Pjanic, Miske, Lulic
Dzekson

ili ovaj zadnji red
Jahic, Spahic, Papac, Lulic.
Zahirovic, Rahimic
Medunjanin, Miske, Pjanic
Dzekson

Mozda ih pokusati malo zbuniti pa iz ove postave da povremeno Lulic predje na lijevo krilo a Pjanic udje u sredinu, dobar je on, mozda u sredini moze nesto vise napraviti nego sa krila, a Zahirovic da popuni na beku mjesto, to bi mozda bila formacija kad bi bio nas napad. Znaci transformacija u ovo:
Jahic, Spahic, Papac, Zahirovic
Rahimic
Medunjanin, Miske, Pjanic, Lulic
Dzekson

Iz obje prve formacije se mozemo transformisati u napadu u ovu trecu navedeno formaciju vrlo lako.
Rahimic obavezno da igra, iznenadio me pozitivno u prvoj tekmi, jedini po meni koji je odigrao stvarno extra.
Morma priznati da lijepo izgleda. Spahic na stranu gdje igra Ronaldo obavezno.
Pandzu nikako u sastav pored Jahica i Zahirovica koji su vec nekako u formi sto se tice bar repke, ovaj nije Igro od Cirinog mandata :D
Portugal-BiH

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 14 nov 2011, 08:42

LukasL33 je napisao/la: Nego, sta vi kazete, jel mi bolje gledati tekmu u reprizi, ili pratiti direktno na radiu? Radim, tako da mi smjena zavrsava odmah nakon tekme, ali bi imao sve snimljeno da pratim kad dodjem kuci pa sam konto da je to bolje, nego da na radiu slusam???
Prati na radiju RSG ako bude Marijan prenosio jer uzbudljivije ti je u svakom slučaju slušat Marijana kako prenosi bilo koju utakmicu nego gledat sa bilo kojim drugim reporterom... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2011, 08:49

Odgledao sam ovu utakmicu protiv Portugala jos dva puta. Ubijedzen sam da nikada do sada nismo losije odigrali.
Moramo pod hitno nesto mijenjati u Portugalu.
Malo sam vodio statistiku na papiru i pisao neke stavri tokom utakmice.
Nasa igra se sastojala samo od bezveznog ispucavanja lopte, tipe igra Bjelorusije.
Preko 20 minuta, mi nismo povezali loptom nasa 4 igraca, maksimalno 3 pasa i izgubili smo loptu. Dzeko je pobijedio 2 duela u 90 minuta. Nije uspio predriblati skoro nikoga. Pepe ga je stavio u mali dzep.
Imali smo jako puno srece, mogli su nam zabiti 2-3 gola i da je teren bio bolji to bi i iradili. Zato me je strah dobrog terena u Lisabonu. Cak po ovak losem terenu su puno bolje, tehnicki i brze igrali od nasih.
Sve do ulaska Vede mi nismo imali izglednog udarca na gol protivnika. Dominirali su nas u nasoj kuci pred nasom publikom. Puno su ozbiljnije igrali. Pape mora nesto pod hitno promijeniti, u Lisabonu sa ovakom igrom nemozemo nista napraviti.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 14 nov 2011, 08:58

dinoze je napisao/la:Odgledao sam ovu utakmicu protiv Portugala jos dva puta. Ubijedzen sam da nikada do sada nismo losije odigrali.
Nasa igra se sastojala samo od bezveznog ispucavanja lopte, tipe igra Bjelorusije.
Preko 20 minuta, mi nismo povezali loptom nasa 4 igraca, maksimalno 3 pasa i izgubili smo loptu. Dzeko je pobijedio 2 duela u 90 minuta. Nije uspio predriblati skoro nikoga. Pepe ga je stavio u mali dzep.
Imali smo jako puno srece, mogli su nam zabiti 2-3 gola i da je teren bio bolji to bi i iradili. Zato me je strah dobrog terena u Lisabonu. Cak po ovak losem terenu su puno bolje, tehnicki i brze igrali od nasih.
Sve do ulaska Vede mi nismo imali izglednog udarca na gol protivnika. Dominirali su nas u nasoj kuci pred nasom publikom. Puno su ozbiljnije igrali. Pape mora nesto pod hitno promijeniti, u Lisabonu sa ovakom igrom nemozemo nista napraviti.
haj nemoj lupati matere ti! i ja sam jucer gledao drugo poluvrijeme, pored onih sansi ibisevica, bile su 2-3 akcije, tako dobre, svaki put neko od nasih sam, ali llopta nije dosla do njega, nazalost...
Volim te Bosno!!!

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 14 nov 2011, 09:01

dinoze je napisao/la:Odgledao sam ovu utakmicu protiv Portugala jos dva puta. Ubijedzen sam da nikada do sada nismo losije odigrali.
To bezvezno ispucavanje je najbolja takticka predpostavka ikako moguća na onom teneru. Pepe 3 puta ispucao, bezveze, i ljudi imali 3 šanse.

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 14 nov 2011, 09:03

ima ovdje i istine, realno, mogli su nas razvaliti likovi, al nisu izgleda bili raspolozeni. Ronaldo baci Jahica na pod u secundi, Zahirovic spasi u zadnji cas, nakon toga Zahirovicu lopta ispod noge prolazi, onaj lik milimetar pored gola suta, Ronaldo sam ispred Brgovica, teren nas spasava opet u zandjoj secundi. 0-3 i nakon tog da udje 15 Ibisevica mi smo mogli pjevat borbene.
Portugal-BiH

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 14 nov 2011, 09:06

Cristiano Ronaldo: Iskupit ćemo se za lošu igru u Zenici
Kapiten portugalske reprezentacije, Cristiano Ronaldo vjeruje kako je loš teren Bilinog Polja bio najveći uzrok slabe predstave njegove ekipe, ali kaže da će im to biti inspiracija za sutrašnji meč protiv Bosne i Hercegovine.
"To nije bila trava! Igrali smo na povrtnjaku. Bilo je veoma teško, ali smo opet imali svoje šanse", kazao je Portugalac.

Zlatna kopačka Evrope i najskuplji nogometaš današnjice kaže kako će se pred svojim navijačima iskupiti za lošu igru.

"Sada imamo drugu priliku jer igramo na svom terenu pred domaćim navijačima. Teren je odličan i imamo sve uslove da pobijedimo. Moramo dokazati da smo favoriti i pokazati našu superiornost", dodao je Ronaldo.

Neriješen rezultat na Stadionu svjetlosti osigurao bi reprezentaciji Bosne i Hercegovine Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

"Svaki tim prolazi kroz različite cikluse i teške trenutke. Igrali smo dobro u kvalifikacijama, ali jednostavno nismo mogli do tog boda protiv Danske. Vjerujem da ćemo pobijediti.", dodao je Ronaldo.

Međutim, igrači Bosne i Hercegovine vjeruju da će dobar teren koristiti i njima.

"Možda Portugalci misle kako će im biti lakše pobijediti nas na boljem terenu, ali neće. Drago nam je što ćemo igrati na kvalitetnijem terenu.", kazao je Edin Džeko.

Njegov saigrač i partner u napadu Vedad Ibišević vjeruje kako će utakmica biti neizvjesna do samog kraja.

"Ako budemo igrali kao protiv Francuza, imamo šanse", kazao je Vedad Ibišević. Slično misli i veznjak Rome Miralem Pjanić.

Safet Sušić će na Stadion svjetlosti najvjerovatnije izvesti formaciju 4-4-2.

Mogući sastavi:

Portugal: Rui Patricio, Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao; Cristiano Ronaldo, Raul Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Nani i Helder Postiga;

Bosna i Hercegvoina: Asmir Begović; Adnan Zahirović, Emir Spahić, Sanel Jahić, Saša Papac; Haris Medunjanin, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Senad Lulić; Vedad Ibišević
Fi hajati.
GO Bosno.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 14 nov 2011, 09:07

mislim da su se naši čuvali u prvoj utakmici da se ne premore na onom terenu jer su znali da će se odlučivati u drugoj....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 14 nov 2011, 09:09

loptica je napisao/la:Cristiano Ronaldo: Iskupit ćemo se za lošu igru u Zenici
Kapiten portugalske reprezentacije, Cristiano Ronaldo vjeruje kako je loš teren Bilinog Polja bio najveći uzrok slabe predstave njegove ekipe, ali kaže da će im to biti inspiracija za sutrašnji meč protiv Bosne i Hercegovine.
"To nije bila trava! Igrali smo na povrtnjaku. Bilo je veoma teško, ali smo opet imali svoje šanse", kazao je Portugalac.

Zlatna kopačka Evrope i najskuplji nogometaš današnjice kaže kako će se pred svojim navijačima iskupiti za lošu igru.

"Sada imamo drugu priliku jer igramo na svom terenu pred domaćim navijačima. Teren je odličan i imamo sve uslove da pobijedimo. Moramo dokazati da smo favoriti i pokazati našu superiornost", dodao je Ronaldo.

Neriješen rezultat na Stadionu svjetlosti osigurao bi reprezentaciji Bosne i Hercegovine Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

"Svaki tim prolazi kroz različite cikluse i teške trenutke. Igrali smo dobro u kvalifikacijama, ali jednostavno nismo mogli do tog boda protiv Danske. Vjerujem da ćemo pobijediti.", dodao je Ronaldo.

Međutim, igrači Bosne i Hercegovine vjeruju da će dobar teren koristiti i njima.

"Možda Portugalci misle kako će im biti lakše pobijediti nas na boljem terenu, ali neće. Drago nam je što ćemo igrati na kvalitetnijem terenu.", kazao je Edin Džeko.

Njegov saigrač i partner u napadu Vedad Ibišević vjeruje kako će utakmica biti neizvjesna do samog kraja.

"Ako budemo igrali kao protiv Francuza, imamo šanse", kazao je Vedad Ibišević. Slično misli i veznjak Rome Miralem Pjanić.

Safet Sušić će na Stadion svjetlosti najvjerovatnije izvesti formaciju 4-4-2.

Mogući sastavi:

Portugal: Rui Patricio, Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao; Cristiano Ronaldo, Raul Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Nani i Helder Postiga;

Bosna i Hercegvoina: Asmir Begović; Adnan Zahirović, Emir Spahić, Sanel Jahić, Saša Papac; Haris Medunjanin, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Senad Lulić; Vedad Ibišević
A Dzeku na klupu... :lol:

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 14 nov 2011, 09:12

Ili fora ili šala ili počinje s Vedom malo čudno -sarajvo portal ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.