BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

bosnas_
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la bosnas_ » 14 nov 2011, 00:32

BIH ima sigurno najbolju reprezentaciju poslije rata,iako smo i prije imali velike asove poput Kodre,Salihamidzica,Bolica,Baljica,Barbareza,Konjica,Hibica... Nasi napadaci svakoj reprezentaciji mogu dati 1-2 gola,i to ej nasa velika prednost u odnosu na Portugal,jer mi ako damo jedan gol oni moraju dati dva! U Lisabonu treba igrati muski,nemamo se razloga bojati zutih kartona,treba igrati hrabro,drsko ne dozvoliti im da nam stvore pritisak! Nikako ih ne smijemo previse respektovati kao u prvom poluvremenu u Zenici,nekako smo se bez razloga prepali,previse smo ih uvazavali,ali dobro ipak smo se cuvali kartona,a i prva je utakmica,vjerovatno su nasi vise vodili racuna da ne prime gol nego da ga daju..Mi moramo vjerovati u sebe,jer imamo igrace kojima je normalno igrati pred 50-60 hiljada ljudi,sigurno se naci nece prepasti jer nemaju razloga za to! treba igrati hrabro i muski kao u Parizu i uz Boziju pomoc mozemo slaviti! selektor Susic je kao igrac imao jako puno ovakcih utakmica i on ce igracima znati reci kako se trebaju ponasati,samo smireno bez panike,i sve ce doci na svoje aBd! Drvava je uz nase Zmajeve,imaju sansu da udju u histzoriju,ako ne u utorak onda cemo se aBd kvalifikovati na SP u Brazil!
sretno BIH!

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 14 nov 2011, 00:34

Ako i ne uspijemo eliminisati Portugal nece biti nikakva tragedija,imamo sanse u narednim kvalifikacijama,ali nasi igraci trebaju bez imalo respekta prema Portugalcima odigrati onako kako najbolje znaju i mogu,pozrtvovano,ginuti za svaku loptu,kao Hrvati protiv Turske u Istanbulu,pa i ako ne uspijemo,zivot ide dalje,cekat cemo drugu sansu..
Imamo stvarno igrace kojim se divi cijela Evropa,na to trebamo biti ponosni!
lijepo je biti Bosanac i Hercegovac!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 14 nov 2011, 00:39

Tko sudi ?
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2011, 00:40

L' Imperator je napisao/la:
Zeka je napisao/la:U Lisabonu na teren poslati i Vedu i Dzeku.Zabit cemo go pa kako god. a onda svi u odbranu. :D
Trebat ce nam vezni red,koji je bio dosta slab.Vise je kreirao Rahimić od Medunjanjina,koji se nekako izgubio.Misimovic je bio predaleko od Pjanica,a kad god su bili blizu uvijek su "uradili" nesto.Pjanic dosta izgubljenih lopti u sredini,ali sve u svemu dobro smo prosli. :D
Napast' ih prvih pola sata i pokusati postici gol..,kad bi ga zabili -> kraj price :D Onda bi kod njih bio raspad sistema :mrgreen:
A niko da skonta da bi se u tom slucaju vrlo lako mogla desiti Spanija i primljena petica ko iz rukava.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 nov 2011, 00:41

harishp je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la:
Zeka je napisao/la:U Lisabonu na teren poslati i Vedu i Dzeku.Zabit cemo go pa kako god. a onda svi u odbranu. :D
Trebat ce nam vezni red,koji je bio dosta slab.Vise je kreirao Rahimić od Medunjanjina,koji se nekako izgubio.Misimovic je bio predaleko od Pjanica,a kad god su bili blizu uvijek su "uradili" nesto.Pjanic dosta izgubljenih lopti u sredini,ali sve u svemu dobro smo prosli. :D
Napast' ih prvih pola sata i pokusati postici gol..,kad bi ga zabili -> kraj price :D Onda bi kod njih bio raspad sistema :mrgreen:
A niko da skonta da bi se u tom slucaju vrlo lako mogla desiti Spanija i primljena petica ko iz rukava.
ljudi uopste nbemaju predstavu protiv koga mi igramo
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 nov 2011, 00:42

Grdan je napisao/la:Tko sudi ?
W Stark
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 nov 2011, 00:45

Svi govore o nerijesenom i 1:1. No valja igrati na pobjedu i boriti se za istu. Nemoze se boriti za nerijeseno.
Nadam se da igraci tako razmisljaju.

Nasi su uvjek pokazali, da su opasni kada su rastereceni. Sve im je dozvoljeno, i svaka greska ce biti oprostena.
Nek daju sve od sebe i to je to.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 14 nov 2011, 01:19

bosnas_ je napisao/la:[...]Drvava je uz nase Zmajeve,imaju sansu da udju u histzoriju,ako ne u utorak onda cemo se aBd kvalifikovati na SP u Brazil!
sretno BIH!
Bravo, potpis.
k_c je napisao/la:Ako i ne uspijemo eliminisati Portugal nece biti nikakva tragedija,imamo sanse u narednim kvalifikacijama,ali nasi igraci trebaju bez imalo respekta prema Portugalcima odigrati onako kako najbolje znaju i mogu,pozrtvovano,ginuti za svaku loptu,kao Hrvati protiv Turske u Istanbulu,pa i ako ne uspijemo,zivot ide dalje,cekat cemo drugu sansu..
Imamo stvarno igrace kojim se divi cijela Evropa,na to trebamo biti ponosni!
lijepo je biti Bosanac i Hercegovac!
Jako fin, pametan i bistar post. Zaiste je lijepo biti Hercegovac odnosno Bosanac ovih dana.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 nov 2011, 01:43

Ne znam, imam neki ludi osjecaj da idemo na EP!
Nije to onaj isti osjecaj kao prije protiv Danske ili SICG recimo, ovog puta dosta se toga poklapa. Nesto nas i sudije ne jebu kao prije. Ako izuzmemo Francusku naravno!

Igramo dobro,pametno,takticki....nismo izgubili vec 6 utakmica, rijetko primamo golove. Recesija u Evropi a bosanci okupiraju Pariz. Ne bi ni engleza 20.000 doslo, a trosimo,pijemo vise nego njemci. Izgleda da se to ljudima u Cirihu itekako svidja :mrgreen:

Ko zna mozda bas nas svabo pokusa progurati ako negdje zapne. Jer sve su to vazne stvari, sta ce mu Portugal na EP-u kad ih nece doci par hiljada, a ukrainci i poljaci siromasni....dok se kod bosnje uvijek nadje love za te stvari.

Kakav Ronaldo i njegovi sponzorski ugovori :lol: ...

Dobro salim se malo, ali zaista....imamo pravo da se nadamo. Sta god da se desi za sve ovo najzasluzniji je SAFET SUSIC PAPE! Zelim da nas vodi i u kvalifikacijama za SP!
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 14 nov 2011, 01:48

ja samo molim Boga da ga prvi zabijemo pocetkom drugog poluvremena :)

idealno :D

ako ga primimo prvi nema od nas nista...tesko se mi vracamo protiv jakih u takvim utakmicama

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 14 nov 2011, 01:51

KONGO je napisao/la:Ne znam, imam neki ludi osjecaj da idemo na EP!
Nije to onaj isti osjecaj kao prije protiv Danske ili SICG recimo, ovog puta dosta se toga poklapa. Nesto nas i sudije ne jebu kao prije. Ako izuzmemo Francusku naravno!

Igramo dobro,pametno,takticki....nismo izgubili vec 6 utakmica, rijetko primamo golove. Recesija u Evropi a bosanci okupiraju Pariz. Ne bi ni engleza 20.000 doslo, a trosimo,pijemo vise nego njemci. Izgleda da se to ljudima u Cirihu itekako svidja :mrgreen:

Ko zna mozda bas nas svabo pokusa progurati ako negdje zapne. Jer sve su to vazne stvari, sta ce mu Portugal na EP-u kad ih nece doci par hiljada, a ukrainci i poljaci siromasni....dok se kod bosnje uvijek nadje love za te stvari.

Kakav Ronaldo i njegovi sponzorski ugovori :lol: ...

Dobro salim se malo, ali zaista....imamo pravo da se nadamo. Sta god da se desi za sve ovo najzasluzniji je SAFET SUSIC PAPE! Zelim da nas vodi i u kvalifikacijama za SP!
Ovo zadnje isto zasigurno ali bit ce tesko ako u utorak ispadnemo da on ostane na klupi jer imace i on ponuda a i bio bi to udarac za njega onda i mediji to napumpaju da covjek odbije da ostane na klupi ma da bi radi mene i da neodemo na SP trebao ostati jer ko god dodje mora traziti opet i roviti do sistema i uzimace nove igrace i praviti taktiku da bi opet uigrao ekipu. I ako smo imali losih meceva u kvalifikacijama kao protiv Albanije u Albaniji isto i u Rumuniji opet vjerujem Papetu i zelim mu sve najbolje.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 nov 2011, 01:52

Ma samo polako i strpljivo. Ni u ludilu probat neke fantazije poput da ih sokiramo na pocetku. Treba se odbranit prvih 15-20 minuta, i onda polako gradit svoju igru dok oni postaju sve nervozniji i ofenzivniji. I publika ce stavljat ogroman pritisak na njih da napadaju. Najvecu gresku sto mozemo napavit je da ostavimo Naniu i Ronaldu prostora za kontre. Tu nam je kraj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 nov 2011, 02:36

Nimla_RZ je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:Samo sam iznio svoje misljenje. Po meni je logicnije da podrzimo nase momke nego da "provociramo" igrace druge repke. Jer samim skandiranjem Messi ustvari ga poredis sa najboljim na svijetu tako da cisto sumnjam da ga to dotice... A htjeli mi to priznati ili ne kad repka igra navijanje je smece obicno vec par utakmica unazad, nazalost.
Kad odeš na Bilino polje kad igra repka javi mi se, a ovako preko TV-a ne govori da je navijanje smeće... Ovu je previše košpicara došlo, al je navijanje opet bilo na nivou...
Fuj!!! :x Jedina tekma koju nisam gledao u Zenici je ona bojkotovana, isao na Kosevo da gledam. Da ti pricam o situacijama i sranjima i dobrotama koja sam dozivio na Bilinom polju ne bi vjerovao...
Al' jarane to sad nije ni bitno, pricajmo o uzvratnoj tekmi. Ne da mi se vise raspravljati. Uostalom svako ima pravo na misljenje zato se i razlikuju ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 14 nov 2011, 02:37

Cartman je napisao/la:Ma samo polako i strpljivo. Ni u ludilu probat neke fantazije poput da ih sokiramo na pocetku. Treba se odbranit prvih 15-20 minuta, i onda polako gradit svoju igru dok oni postaju sve nervozniji i ofenzivniji. I publika ce stavljat ogroman pritisak na njih da napadaju. Najvecu gresku sto mozemo napavit je da ostavimo Naniu i Ronaldu prostora za kontre. Tu nam je kraj.
ma normala , nema potrebe srljat grlom u jagode .
Ne znam sto ali mislim da imamo dobru sansu da ih opalimo po usima i da ronaldo gleda ep preko tv.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 14 nov 2011, 02:41

MuhamedTM je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ma samo polako i strpljivo. Ni u ludilu probat neke fantazije poput da ih sokiramo na pocetku. Treba se odbranit prvih 15-20 minuta, i onda polako gradit svoju igru dok oni postaju sve nervozniji i ofenzivniji. I publika ce stavljat ogroman pritisak na njih da napadaju. Najvecu gresku sto mozemo napavit je da ostavimo Naniu i Ronaldu prostora za kontre. Tu nam je kraj.
ma normala , nema potrebe srljat grlom u jagode .
Ne znam sto ali mislim da imamo dobru sansu da ih opalimo po usima i da ronaldo gleda ep preko tv.
Dobar post gore prvi, samo treba izdrzat taj pocetak jer su oni nestrpljivi i jurisat ce odma, ali ni mi netrebamo se samo braniti nego isto od pocetka svoju igru igrat i 2 napadaca neophodno. Evo maloprije procita na nekom portalu za Portugalske medije Pape izavljuje kako su oni faoviriti.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 14 nov 2011, 02:48

Nema spavanja do utorka xD
#samoRudar #zauvijek

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 14 nov 2011, 02:48

Ko će izdržati do utorka :? Ja se ne brinem za igru,Pape će naći pravo riješenje.
P.S. Ko izvlači grupe za Euro?
YNWA!

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 14 nov 2011, 02:52

karameldar je napisao/la:Ko će izdržati do utorka :? Ja se ne brinem za igru,Pape će naći pravo riješenje.
ako prodjemo portugal, mi smo u (wtf otkud mi pet) potu, jelde? onom najlosijem
a dje cemo drugo bit.
ne mozemo dobit francusku.
...

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 14 nov 2011, 02:55

panties je napisao/la:
karameldar je napisao/la:Ko će izdržati do utorka :? Ja se ne brinem za igru,Pape će naći pravo riješenje.
ako prodjemo portugal, mi smo u petom potu, jelde? onom najlosijem
a dje cemo drugo bit.
Najlošiji je četvrti,pošto su po četiri ekipe u grupi. Ali me zanima ko će izvlačiti kuglice?
YNWA!

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 14 nov 2011, 02:56

karameldar je napisao/la:
panties je napisao/la:
ako prodjemo portugal, mi smo u petom potu, jelde? onom najlosijem
a dje cemo drugo bit.
Najlošiji je četvrti,pošto su po četiri ekipe u grupi. Ali me zanima ko će izvlačiti kuglice?
ma skontala sam gresku, kasno je :D sori
...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.