RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

fk zeljeznicar
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la fk zeljeznicar » 16 avg 2009, 14:53

ima li kakvih slika sa koševa

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 16 avg 2009, 14:53

dado83 je napisao/la:Ja sam bio na istku i nije cijeli istok skandirao Zrinjskom, vicini raje je to smetalo. Oni koji su skandirali su vjerovatno mislili da nas provocirate sa onim "uprava napolje".
Sad je li cijeli Istok skandirao ili pola,nije važno.Mi smo čuli,šta smo čuli...
A ono UPRAVA NAPOLJE je bila podrška vašim na Sjeveru...a očito agenturi smeta to što se skandira UPRAVA NAPOLJE pa tako odgovaraju.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 16 avg 2009, 14:56

Log Out je napisao/la:
dado83 je napisao/la:Ja sam bio na istku i nije cijeli istok skandirao Zrinjskom, vicini raje je to smetalo. Oni koji su skandirali su vjerovatno mislili da nas provocirate sa onim "uprava napolje".
Sad je li cijeli Istok skandirao ili pola,nije važno.Mi smo čuli,šta smo čuli...
A ono UPRAVA NAPOLJE je bila podrška vašim na Sjeveru...a očito agenturi smeta to što se skandira UPRAVA NAPOLJE pa tako odgovaraju.
Slazem se. Agenturi odgovara da vladaju dok ih je malo... Kad dodju stari Pitari, nece ih niko pogledati....Zapravo i vise nisu Pitari...sinoc su javno izjavili da su Plemici.....

dado83
Kontakt:

Post Postao/la dado83 » 16 avg 2009, 14:59

Log Out je napisao/la:
Mozda si u pravu, iskreno mi je zao sto su se pojedinci ponijeli nekorektno. Velezu puno srece u nastavku prvenstva i ako vec Sarajevo ne moze do titule neka je osvoji Velez oni to sigurno mogu.

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 16 avg 2009, 15:01

dado83 je napisao/la:
Log Out je napisao/la:
Mozda si u pravu, iskreno mi je zao sto su se pojedinci ponijeli nekorektno. Velezu puno srece u nastavku prvenstva i ako vec Sarajevo ne moze do titule neka je osvoji Velez oni to sigurno mogu.
zeljo ce osvojiti :P

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 16 avg 2009, 15:08

Ja ne razumijem cemu to izvinjavanje RA i Velezu, te poltronstvo. Jesu li Muharemovica poslali u bolnicu pred najvazniju europsku tekmu? Jesu.. Jesu li nas kamenovali u Vrapcicima? Jesu... Jesu li pravili probleme Hosicu i falsifikovali papire? Jesu... Jesmo li zbog njih bojkotovali Europu? Jesmo... Sta su oni konkretno ikada uradili za nas? Nikada nista..

Zelim im sve najbolje ali lizanje sa njima postaje gnusno. Sada jos pocnite pljuvati nase igrace zbog desavanja u tunelu.. Svaka im cast, trebali su ga u bolnicu poslati pa da se vrati milo za drago za Muharemovica. Jbt, kao da je Velez neka svetinja u koju se ne smije dirati. Libo me neka stvar i za njihovim klubom i za njihovom navijackom grupom.

P.S. Nisam sa istoka.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 16 avg 2009, 15:23

brata,svi su oni isti.kakva agentura,fol nije istok kao sjever,ista g...d!sami furaci,fol navijaci.
Einigkeit und Recht und Freiheit

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 16 avg 2009, 15:26

Megaloman je napisao/la:Ja ne razumijem cemu to izvinjavanje RA i Velezu, te poltronstvo. Jesu li Muharemovica poslali u bolnicu pred najvazniju europsku tekmu? Jesu.. Jesu li nas kamenovali u Vrapcicima? Jesu... Jesu li pravili probleme Hosicu i falsifikovali papire? Jesu... Jesmo li zbog njih bojkotovali Europu? Jesmo... Sta su oni konkretno ikada uradili za nas? Nikada nista..

Zelim im sve najbolje ali lizanje sa njima postaje gnusno. Sada jos pocnite pljuvati nase igrace zbog desavanja u tunelu.. Svaka im cast, trebali su ga u bolnicu poslati pa da se vrati milo za drago za Muharemovica. Jbt, kao da je Velez neka svetinja u koju se ne smije dirati. Libo me neka stvar i za njihovim klubom i za njihovom navijackom grupom.

P.S. Nisam sa istoka.

pa kad te libo neka stvar za nas i nasom navijackom grupom sto si poletio da pises post ovde ...sto nisi samo na FKS.. :lol:
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 16 avg 2009, 15:32

@segamegaman
podugacka bi bila lista kada bi se pisalo sta mi mostarci tj velezovci mogli bi zamjeriti fudbalskom klubu sarajevo, njenoj upravi -igracima -istoku te gradu sarajevo opcenit.. znas sta bi na kraju dobio sa jednom takvom listom?
nista sem klasicnog smaranja i vrtenja u krug sa pricom bez ikakve logike i svrhe..
srecom ti i tvoja nabrajanja(te tebi slicnim iz oba tabora) nisu bitna-
bez obzira sa koje tribine da se javljas..

vas sjever je dokazao svoju velicinu sinoc.. o ostalim desavanjima srecom ima dosta realni postova ovde vec napisano.. tako da se vi koji pretezno samo znate srati preko interneta ne uzimate previse u obzir(naravno- oba tabora indijanaca)..

kao npr ko god da gotivi musemica- zaboli me neka stvar, za mene je bio veliki igrac i gotivio sam ga al ovo sada kao trener i ljudska velicina se nicim ne moze braniti- uostalom ako se musemic napadao u mostaru, napadao se kao osoba husref a ne kao fk sarajevo(ovde je klasicno mjesanje krusaka i jabuka9)..

bilo je sta je bilo- idemo dalje..
hz sa sjevera respect -uvijek ste nam dobro dosli a vi to svakako znate-
i vi ste dozivljavali surovost naseg(istoka) lokalni indijanaca(simpatizera)..
za kraj jos jedan detalj bitan zapamtite- napad na clanove uprave veleza sinoc-
hmm nazalost kao posljedica toga odrazit ce se zasigurno najvise na one koji sa tim nikakve veze nemaju..
upravo na one koji imaju muda i prate vas klub na svim gostovanjima,
istok ce garant opet samo da laje kad budemo slejdeci put gostovali.. klasicna karakteristika kerova..

ps.zajednicki odpjevana JEDNA SI I JEDINA - NEPROCJENJIVO !!!
Zadnja izmjena: nem73, dana/u 16 avg 2009, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

dado83
Kontakt:

Post Postao/la dado83 » 16 avg 2009, 15:32

Megaloman je napisao/la:Ja ne razumijem cemu to izvinjavanje RA i Velezu, te poltronstvo. Jesu li Muharemovica poslali u bolnicu pred najvazniju europsku tekmu? Jesu.. Jesu li nas kamenovali u Vrapcicima? Jesu... Jesu li pravili probleme Hosicu i falsifikovali papire? Jesu... Jesmo li zbog njih bojkotovali Europu? Jesmo... Sta su oni konkretno ikada uradili za nas? Nikada nista..

P.S. Nisam sa istoka.
Vecinom si u pravau mada nevjerujem da su Ledea namjerno povrijedili. Tebi bi izgleda odgovaralo da se svaki naredni mec Sarajeva i Veleza zavrsi nekom tucom igraca, mi njih prabijemo ovdje a oni nas tamo i sve tako.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 16 avg 2009, 15:33

P.S. Nisam sa istoka.
Ovo sto stalno ponavljate za Muharemovica i Marsiana je daleko najsmjesnije, jer se zna sta je "glava" ( citaj "zadovoljni smo rezultatom a nismo igrom" tj. Husref Musemic ) htio da napravi s tim izjavama, upravo da opravda to sto nije bio sposoban da onako dobru ekipu Sarajeva dovede do cilja, na Horde nije bacen ni jedan kamen ( ocigledno nisi bio na utakmici, i simpatizeri i navijaci su bili protiv izvodjenja Hordi sa tribine, cak su ispraceni aplauzom i pjesmom ), sto se tice Hosica mozda si i u pravu opet to je do uprave a ne do RA, uostalo kritikujes nasu Upravu pa pogledaj malo sta vam vasa uprava radi, bojkotovali Evropu ... da te malo podsjetim koliko puta je Velez dobio Sarajeva otkako se igra PL ... pa da se nadovezem na tu famoznu utakmicu kad se vrtilo oko Marsiana pa cu ti spomenuti samo jedno ime Turkovic ko je bio na tekmi zna sta to znaci ;) suvisno je dalje se raspravljati, neke stvari nisu za foruma, sportski pozdrav za Horde, ostale necu da komentarisem jer tribina je mjesto za dokazivanje
Rođeni brato

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 16 avg 2009, 17:16

E neću dužiti, jer su svi sve rekli. Hoću da samo kazem dvije stvari....

1. Oduševljen sam konaćno, putovanjem u SA, vraćamo se polako. U Jablanici, Konjicu, na Ilidži, djeca na ulici sa Veležovim zastavama. To me vraća u život.

2. Molim Vas, ali stvarno Vas molim, prestanite se lizati više sa njima, sa Pitarima....Ja shvatam, i mi smo cigani, poneki grubi start u Mostaru, pet ljudi napalo pet Manijak u Mostaru, ali ovo su ćinjinice od sinoć...

- Fizički napad na MLADOG REPREZENTATIVCA jedne nam jedine BiH, Osmanagića......

- Oštri startovi na najveću nadu BiH fudbala, Djafića

- Navijanje Istoka, spominjajući njihove idole, mostarskogA Zrinju

- Fizički napad na našu upravu u svećanoj loži

I imali su razloge za takve stvari??? Rekla, kazala par huligana koji su sebe veličali na gostovanju u Mostaru. Fuj...

I sada Vas ja pitam??? Da li je to ono FK Sarajevo kojeg smo voljeli i za koje bi život dali????? Za koje dajemo po 200KM, da bi ih bodrili protiv Helsinborga???

Daj majke Vam prestanite više. Nije problem biti huligan, nije problem biti cigan, ali je čast (kao sta Marijan na promociji kaze) biti jedini sportski klub u bivšoj Jugi, koji u svakom njenom gradu ima svoga fana. I kao što Hadžifejzovic kaze----- RODJENI, tako pitomo ime, tako pitomi ljubitelji fudbala....

Nije problem zapaliti autobus i pokusati ubiti pedesetak nevine djece u njemu----kao ultrasi,

Nije problem zapaliti zastavu susjedne nam države Hrvatske----kao Manijaci,

Nije problem objesiti zastavu Nož, žica..... kao Vulturesi......

problem je ostati čovjek u ovim vremenima.... kao Rodjeni...

I zato djeco draga, ćuvajte to.....jer mi smo prvaci svijeta.................

p.s. ovo se ne odnosi na HZ kojima i ovim putem čestitam na fantastičnoj privrženosti klubu, i možda ču čak malo i bit emotivan, i poslati im pjesmu Dine Merlina na poklon......... Ljubav nam je lozinka........

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 16 avg 2009, 17:22

Jadni ste..svega mi ste jadni...
Za ove sto pitaju"sta Edinko lupa"..Edinko ne lupa vec vam prostire cinjenice...

Shvatam da PRAVIM momcima kojih sigurno ima medju navijacima HZ nije lahko citati sve ovo ali..istina je bolna..
HZ su postale nesto nevjerovatno,spoj neke mrznje koja je shvatljiva samo njima i neke sile kao da oni MORAJu nesto..a u stvari su manji od makova zrna..

Oni nazovi navijaci HZ koji haraju Bosnom ionako poharanom od dusmanina,pogledajte IZA SEBE sta i kako ostavljate..pogledajte,zapitajte se i dobro zamislite..LICNO sam bio svjedok kada su HZ DIVLJALE nekoliko puta..vecina njih dobro nadrogirana i pijana..ko stoka..raspusteni,nikakvi,zalosni..BIVSI HZ svaka cast i kapa do poda-ovi novi:fuj gamadi sto dalje od normalnog svijeta da ga ne biste inficirali!..

Otidjoh neki dan u Podgoru...Zaostrog..malo malo ispisano sprejom"HZ Sarajevo"..kad ste vec jeli g*** i pisali HZ ,sto vam je potrebno kaljati ime grada??Sto vam je trebalo da lomite autobuska stajalista i time se dicite?Koja ta NORMALNA grupa na takav nacin"navija"??

Sama igra?Da te Bog dragi sacuva kako pogibeljna..ponavljam sve sto sam sinoc napisao..Boze sacuvaj..ubrzo ce vas cijela BiH MRZITI doslovno..nazalost ali je tako jer su vam ostali prijatelji samo oni u Sirokom,Zapadnom Mostaru,Laktasima,Trebinju..zalosno Alahha mi moga,zalosno!

A o onome sto neki rekose da sam"lupao"sinoc,ovim vrlim sekirljivimHordasima:pogledaj danasnje novine..ne jedne vec DO JEDNE!Pogledajte kakve komentare ostavljaju Hordasi na SPOR.TINU i ostalim sajtovima....Pogledajte sta NEUTRALNI posmatraci kazuju..Procitat ce te vi jos dosta toga o onome stos e desavalo u tunelu..SRAM DA BUDE IGRACA FKS..
A za Dzakmica poiruka:evo mu SVE neka stisne onu stvar pa neka dodje u Mosatar..Ja cu se LICNO potruditi da mu napravim "dobrodoslicu"..unaprijed cu mu rezervisati mjesto u bolnici...

A za onog "vrlog navijaca vrlih Hordi Zla" sa pocetka koji rece kako se Osmanagic valjao i da mu je TREBALO SLOMITI NOGU..sve kaze o njima samima...Hvaliti kostolomca Dzakmica i Janjosa,koje danas osudjuje najostrije cijela BH javnost malo je reci je jadno i zalosno...

Zeljo-ponos Sarajeva...Volim te Velez!

PS:Svaka cast VFC!
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 16 avg 2009, 17:22

evo danas razmisljam o utakmici , vrtim film , i ne mogu se oduprijeti utisku da smo mogli uzeti sva 3 boda iako je i ovo super ,
po meni smo se u drugom poluvremenu bespotrebno povukli i odlucili za odbranu stecenog vodstva , dozvolili smo Sarajevu koje realno nije imalo ama bas nikakvu kreativnu ideju nego da nam ubacuje lopte u 16 -erac odmah s pola terena , a nerijetko ju je i Alaim degazirao pred 16-erac .., njihova igra se svodila na to i iz takve situacije smo primili gol ,

da smo u drugom poluvremenu imalo krenuli ofanzivnije , spustili loptu na zemlju kao u prvom sigurno bi dali gol i to bi bio kraj nade za Sarajevo , a ovako smo mogli i izgubiti izbijajuci svijece koje su nam konstantno padale u 16-erac ..

mislim da u buducim utakmicama ne smijemo dozvoliti da tavu sansu ne iskoristimo , uz duzno postovanje Sarajevo je sinoc bilo zrelo za poraz samo sto mi to nismo znali iskoristiti ..., al dobro valjda je to bilo malo i psiholoski tesko ..prvo gostovanje sezone nakon 2 dobra rezultata kuci i jos Sarajevo koje dobro igra u Evropi ... bude jos bolje akoBogda jer stvarno imamo dobar tim !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 16 avg 2009, 17:39

Velezu i njegovim navijacima cestitam na dobroj igri i bodu koji im moze znaciti puno u nastavku takmicenja, a sto se tice tog "treceg poluvremena" stvarno se to netreba desavati, nemogu reci ko je kriv a ko nije kriv ali mogu reci da oni koji su krivi treba da se kazne i novcano i neigranjem utakmica bez obzira iz koje ekipe bio, ngovorim samo o igracima Veleza i Sarajeva nego o svim igracima. Trebaju se kazniti i onda ce ti igraci drugi put razmisljati da li da naprave nesto tako, ali kod nas radi ko sta hoce i nevodi se racuna da se poboljsa liga.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 16 avg 2009, 17:41

Poceli su vracat velezu na njihova topla gostoprimstva :D ,znaci ovo ih ceka u banja luci ,zenici ,sarajevu itd!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 16 avg 2009, 17:44

antipolitikaa je napisao/la:Poceli su vracat velezu na njihova topla gostoprimstva :D ,znaci ovo ih ceka u banja luci ,zenici ,sarajevu itd!
evo pokusavam, bas se trudim- ali :?:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 16 avg 2009, 17:47

Voz na ultras stranicu, docekajte nas vi...
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 16 avg 2009, 17:50

antipolitikaa je napisao/la:Poceli su vracat velezu na njihova topla gostoprimstva :D ,znaci ovo ih ceka u banja luci ,zenici ,sarajevu itd!
Hajde ti idi na čeku pa pali autobuse male djece i ne sekiraj se za nas. Bili smo mi i u Zenici, i u Banja luci, i u Sarajevu, prije nego što ste vi i bili u planu osnivanja....Prosle godine, odgodjeno drugo poluvrijeme ispod BB, jer sva vasa djeca iz omladinskog pogona nisu imali vremena skloniti kamenja i hege što ste pobacali po terenu...

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 16 avg 2009, 17:51

Ada je napisao/la:Voz na ultras stranicu, docekajte nas vi...
Sta mi imamo s vama ?nas prigradski klubovi ne zanimaju !pozz ,samo kako ste vi docikali druge tako ce i oni vas jer kad ove godine imate kvalitet noge ce vam polomit na gostovanjima isto sto ste vi radili do jucer drugim ekipama dok se kvaliteta nije posjedovala!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.