BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

amerosm
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la amerosm » 13 nov 2011, 02:37

Dylan Dog je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ovo je prvi put u historiji nase reprezentacije da netrebamo ici na pobjedu, vec nam je i dovoljan i remi sa pogodcima. No bez obzira sta bude u utorak, ovi momci zajedno sa Susicem su PONOS DRZAVE.
Ti rece da vise vjerujes u prolaz ako bude 0:0 nego 2:0,dakle da i to vidimo :mrgreen:
Ja sam objasio svoju konstataciju sto mislim da je ovaj rezultat za nas najidealniji. Kao sto je neko rekao i da smo dobili 1:0 vecina bi mislila da idemo na izlet u Lisabon.
Jednostavno to je taj mentalitet koji te puno toga kosta. Cist primjer ti je izjava Bilica nakon jucerasnje utakmice da ni Nijemci nisu ovako nadigrali Turke, a da je pogledao utakmicu iz Istanbula ovo ne bi izjavio. Jednostavno mi se previse nosimo emocijama i ne znamo iste kontrolisati i nakon par dobrih utakmica mislimo pobjede ce dolaziti same.
Takodjer ne treba zaboraviti ni nasu utakmicu u Rumuniji gdje su neki tzv. novinari i remi deklarisali kao neuspjeh.

A smijesno Vam pitanje za koga navijam. Naravno da navijam za svoju domovinu tj. BOSNU I HERCEGOVINU.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 nov 2011, 02:39

amerosm je napisao/la: Ja sam objasio svoju konstataciju sto mislim da je ovaj rezultat za nas najidealniji. Kao sto je neko rekao i da smo dobili 1:0 vecina bi mislila da idemo na izlet u Lisabon.
I ja sam više priželjkiv'o 0:0 nego 1:0 za nas, a da smo pobjedili više ne bih se bunio. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 13 nov 2011, 03:49

Idemo ubiti cigane u Lisabonu.Sta su to oni bolji od nas?Jedno veliko,NISTA.Da su bolji,rijesili bi pitanje prolaza,prek`ucer.Zalili su se na teren,nije im upalilo,vjerovatno jos nisu skontali da smo i mi igrali na tom terenu.Vrlo neinteligentan narod.Najbitnije je da nam nasi ZMAJEVI ostave srce na terenu i iznad 100 % svoje mogucnosti,a za UEFE,Fife i njihove lopovluke,smo nemocni.Ponovi li se Francuska i sudijsko navlacenje,trebamo biti sretni,da smo konacno jedna zrela velesila u fudbalu,i da svaka reprezentacija trenutno ne moze olahko igrati,protiv nas tj.cesto ce trebati pomoc "sa strane".

UCINITE NAS PONOSNIM,JER TO MOZETE 8-)

[youtube][/youtube]

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▒▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★▓▒▒▓▓▓▓▓
Chelsea F.C.

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 13 nov 2011, 05:13

Principatus je napisao/la:Analiza utakmice na Njemackom:

http://spielverlagerung.de/2011/11/12/b ... rtugal-00/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Na Engleskom:

http://www.zonalmarking.net/2011/11/11/ ... l-tactics/" onclick="window.open(this.href);return false;
haha citajuci tekst mislio sam da je neki bosanac pisao ovo, al me ovo odvratilo od tog misljenja pa sam skonto da je neki spanjolac, ili meksikanac pisao ovo, a mozda i portugalac.

especially prejako, hebo ih njihovo especially.
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 nov 2011, 06:02

kakve veze bogati ima especially sa spanjolcima i meksikancima? normalna engleska rijec kao i svaka druga.

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 13 nov 2011, 06:53

Donnie Darko je napisao/la:kakve veze bogati ima especially sa spanjolcima i meksikancima? normalna engleska rijec kao i svaka druga.
Ima, engleski je specially ispravno ali su spanjolci donjeli to especially jer se kod njih cita ES kad rijec pocine sa slovom S. Nadam se da si skonto.
Spain je na engleskom a na spanjolskom je Espana zbog tog pocetnog S.
Meksikanci pricaju spanjolski, zato sam njih naveo.
Portugal-BiH

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 nov 2011, 07:30

Prilozi especially i specially su oboje gramaticki ispravni i koriste se u razlicite svrhe. Ovo e u especially nema apsolutno nikakve veze sa spanijom i spanskim jezikom.

Evo ti objasnjenje:

http://www.uhv.edu/ac/newsletters/writi ... .01.24.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 13 nov 2011, 09:02

Donnie Darko je napisao/la:Prilozi especially i specially su oboje gramaticki ispravni i koriste se u razlicite svrhe. Ovo e u especially nema apsolutno nikakve veze sa spanijom i spanskim jezikom.

Evo ti objasnjenje:

http://www.uhv.edu/ac/newsletters/writi ... .01.24.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Moguce da je moja greska. ugl, ista je to rijec, ovo objasnjenje sto su oni dali je nemoguce za shvatiti.
Kako god, staje ono tacno da spanjolci i meksikanci dodaju e kad je prvo slovo S :D
ajd zz
Portugal-BiH

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 13 nov 2011, 09:26

Hulaga je napisao/la:
Ma njima je normalno da se plasiraju ne veliko takmicenje i tek onda im je zanimljivo.I mi kad se dva tri puta plasiramo necemo biti ovoliko napaljeni.Evo najbolji primjer su Hrvati.Prije 10 ak godina bilo ih je hiljade na gostovanjima reprezentacije .Pogledaj zadnje utakmice .Svega par stotina ,ma ni toliko....
Upravo tako 8-)

o cemu ti pricas?gledas li ti ostale sportove gdje god igra BIH i bilo koji sport uvjek ce nasi momci imati podrsku.

diaspora je jaka,nemislim na parama,mislim emotivno.

kod mene svi cetvoro imamo dres bosne+sal i tako je kod 90% bosanaca sto zive u svedskoj.

a kada bi otisli na neko vece prvenstvo ja mislim da bi jos bilo bolje.Znas zasto bi bilo bolje?

znas ti koliko nase djece i omladine igraju i treniraju fudbal ,ta djeca bi dobila 1000000% morala da igraju za BIH nego za svicarsku,dansku,svedsku ili bilo koju drugu drzavu

samo fudbalski savez treba da prati du silnu djecu i omladinu.

ja licno znam jedan nas malac ima 15 godina i vec ga trazi westham

a i moram da spomenem nase navijace u BIH-a koji cekaju na red cjelu noc da bi dobili 3 karte.samo moze covjek reci: SVAKA CAST I KAPA DOLJE TAKVIH VJERNIH NAVIJACA MALO DRZAVA IMA.

eh kada bi nas zavez bio pametan pa da napravi akciju da se pocne skupljati pare za stadion gdje ce igrati nas tim,pa nek svaka nasa familija svaki mjesec uplaciva po barem po 50 maraka svaki mjesec.pa da se napravi kampanja po svedskoj,norveskoj,danskoj,njemackoj......

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 nov 2011, 09:38

princx je napisao/la:
Hulaga je napisao/la:
Ma njima je normalno da se plasiraju ne veliko takmicenje i tek onda im je zanimljivo.I mi kad se dva tri puta plasiramo necemo biti ovoliko napaljeni.Evo najbolji primjer su Hrvati.Prije 10 ak godina bilo ih je hiljade na gostovanjima reprezentacije .Pogledaj zadnje utakmice .Svega par stotina ,ma ni toliko....
Upravo tako 8-)

o cemu ti pricas?gledas li ti ostale sportove gdje god igra BIH i bilo koji sport uvjek ce nasi momci imati podrsku.

diaspora je jaka,nemislim na parama,mislim emotivno.

kod mene svi cetvoro imamo dres bosne+sal i tako je kod 90% bosanaca sto zive u svedskoj.

a kada bi otisli na neko vece prvenstvo ja mislim da bi jos bilo bolje.Znas zasto bi bilo bolje?

znas ti koliko nase djece i omladine igraju i treniraju fudbal ,ta djeca bi dobila 1000000% morala da igraju za BIH nego za svicarsku,dansku,svedsku ili bilo koju drugu drzavu

samo fudbalski savez treba da prati du silnu djecu i omladinu.

ja licno znam jedan nas malac ima 15 godina i vec ga trazi westham

a i moram da spomenem nase navijace u BIH-a koji cekaju na red cjelu noc da bi dobili 3 karte.samo moze covjek reci: SVAKA CAST I KAPA DOLJE TAKVIH VJERNIH NAVIJACA MALO DRZAVA IMA.

eh kada bi nas zavez bio pametan pa da napravi akciju da se pocne skupljati pare za stadion gdje ce igrati nas tim,pa nek svaka nasa familija svaki mjesec uplaciva po barem po 50 maraka svaki mjesec.pa da se napravi kampanja po svedskoj,norveskoj,danskoj,njemackoj......
odakle nama u Bosni 50 KM da ih dajemo za nekakve kampanje po danskoj,svedskoj,norveskoj.....Na 50 KM dodas jos jednu 0 i dobijes prosjecnu platu koja stize svakog 3 mjeseca nekad i rjede i to kod onih koji rade a pola ih ne radi.
Svaka cast nasim navijacima koji idu po gostovanjima i uz ovu reprku su tokom citavih kvalifikacija.
Zna li tko koliko ih se ocekuje u Portugalu?
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 13 nov 2011, 09:49

ja sam mislio da se napravi ta kampanja za diasporu.iskljucivo za diasporu koja zivi van BIH.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 13 nov 2011, 10:02

princx je napisao/la:ja sam mislio da se napravi ta kampanja za diasporu.iskljucivo za diasporu koja zivi van BIH.
Ahaaa,sjetite se dijaspore samo onda kad je lova u pitanju :?: Ili mozda grijesim??

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 13 nov 2011, 10:10

sedra je napisao/la:
princx je napisao/la:ja sam mislio da se napravi ta kampanja za diasporu.iskljucivo za diasporu koja zivi van BIH.
Ahaaa,sjetite se dijaspore samo onda kad je lova u pitanju :?: Ili mozda grijesim??

a sto da ne!!!! sta bi im falilo da se pokrene takva kampanja?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 nov 2011, 10:11

Da se svi mi u BiH i dijaspori skinemo goli to nebi bilo interesatno koliko 30 sek. Ronaldove reklame za Nike , Catrol i sl. :roll:

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 nov 2011, 10:13

Arnelinho je napisao/la: Iskreno, nije me briga za te pare, neka sve pokupe igrači i Pape, pa i Komitet, a mogu koje milionče dati i Munibu iza rešetaka, samo da se plasiraju. :D
ahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ovo za Muniba - PREJAKO!
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 13 nov 2011, 10:15

princx je napisao/la:
sedra je napisao/la:

a sto da ne!!!! sta bi im falilo da se pokrene takva kampanja?

Ne bi falilo vjeruj nista,jer mi uvijek podrzavamo sve humanitarne akcije,a kamoli kad je repka u pitanju.
Ja sam ovde mislio na odnos BiH DRZAVE I gradjana koji tamo zive prema nama dijasporcima.
Ne benda nas niko tamo kad odemo ni za zivu glavu ali kad treba lova odmah nas se sjete.
Pocnem prvo od moje fam.koja zivi tamo.Pa covjece nece niko da jedamput obidje kucu djabice,nije mi zao dao bih i tako itako,ali brate nema tu vise srdacnosti i ljubavi,sve neka ljubomora,ko da nam ovde sve sa neba pada...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 13 nov 2011, 10:57

Ima li gdje na netu ona emisija Odgovoritre ljudima o reprezentaciji?
YNWA!

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 13 nov 2011, 11:02

HOPLIT je napisao/la:Ima li gdje na netu ona emisija Odgovoritre ljudima o reprezentaciji?
Izvoli: http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1435/10112011" onclick="window.open(this.href);return false;
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 13 nov 2011, 11:04

tarikhordas je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Ima li gdje na netu ona emisija Odgovoritre ljudima o reprezentaciji?
Izvoli: http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1435/10112011" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala care :)
YNWA!

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 13 nov 2011, 11:08

Hoce li nam Mujdza biti spreman za EP? :mrgreen:
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.