avenija je napisao/la:thenaturalone je napisao/la:
I ne mogu da se ne osvrnem na stadion BP.
Inace sam uvijek za to da igramo tamo gdje igraci zele, a to je vidim Zenica. OK, samo cudom ne mogu da se nacudim zasto toliko zele da se igra tamo. Haj prije je bila atmosfera u Zenici puno bolja jer nije isto na Kosevu 15 000 ljudi i 15 000 u Zenici, ali sada se stvorila takva atmosfera da bi se sinoc raspordala 3 Koseva a ne jedno.
A nije isto igrati pred 15-17 000 ljudi i 35-37 pa eto i 40 000.
Sinocnja atmosfera je bila ocajna, isto je bilo i protiv Spanije i Bjelorusije, i ako mislite da sa onakvom atmosferom stvaramo neki teret igracima kao sto su Ronaldo, Pepe... i ostale svjetske klase koje svake sedmice igraju pred 40-50 000 + ljudi, onda ste najblaze receno smijesni i naivni.
PODHITNO OSPOSOBITI KOSEVO !
mozda zato sto od 30 utakmica na BP imamo 4 poraza(tako nesto) , sto je reprezentacijama u top 5 uspjeh a ne nama nekima koji smo bili i 50 i 60 . Sta mislis ti ? Citav grad prica o tome da se uskoro dize jug sjever a sto god se pricalo to se i uradilo tako da cemo kvalifikacije za SP vjerovatno igrati na vecem zmajevom gnijezdu sto se svi nadamo i tepihom pod nogama i nastavi odlican niz na domacim utakmicama nakon francuske .
Tim se gradi godinama, nismo odjednom mogli biti medju top 5 vec se krene odozada, a ako uzmemo u obzir da su se kod nas mnogi igraci pozivali da bi se prodali vani onda je ovo odlicno gdje se sad nalazimo.
Sad je situacija puno puno bolja sto potvrdjuje i povratak Sase Papca, tako da i oni koji nisu htjeli ici na utakmice iz bojkota sad bi isli.
A ako mislis da je Zenica zasluzna za te rezultate onda zasto nismo dobili Tursku, Portugal oba puta, Spaniju, Makedoniju, Bugarsku, Madzarsku... u nekim ovim utakmicama smo i debakle dozivjeli.
Tako da pusti mi se te suplje, za dobre rezultate su zasluzni iskljucivo igraci a mi ih zasluzujemo gledati na najvecem stadionu a ne da ga se odricemo jer je neko provalio da je nesretan zbog groblja koje se nalazi koji kilometar od njega, ili sto ima atletsku pa nije fudbalski stadion a finale lige prvaka se igralo na Olimpicu u RImu...
A nacin na koji govoris kako ce se stadion u Zenici nadograditi ispada da sam ja kao ljubomoran, sto se mene tice neka se izgradi i bude veci od Koseva, tad cu uvijek podrzati da se igra tamo, do tada lijepo Kosevo.. .