FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 09 nov 2011, 17:47

secer je napisao/la: od malca ce bit njesta, smijem u cvaju.
Iako nisi meni ponudio o'kladu, treba da znaš da ja čekam ko zapeta puška na tako nešto. :geek:
Hmm, ne znam baš. O kakvoj se cvaji radi (200€, oda?).
secer je napisao/la: mozemo se mi zayebavat al´ moramo priznati da se gomez popravio i to opasno.
zadnjih 5-6 golova(klub i repka) je zabio u stilu 30 pa i 50 mil. mann-a 8-)
Da, da, mili moj. :D Joj da mi vidiš avatOra na tunetovom forumu (ostala braća su svjedoci) znao bi da smo ja i Mario "na ti". :lol:
Imam je'nu opasku što se Mariona tiče :? nešto mi je slab kod radovanja nakon postignutog gola. Statičan, prazan, ne pokazuje pretjerano emocije...pa ebem ga ja (ne njega, gluho bilo :D ) mrsko mu da potrči i kada dadne evro-gol. :lol: Mora se tu popraviti, jelde Klare? Dobro ne mora baš k'o Shearer ili pokojni Mance, moRe recimo....hm, k'o Klose :!: :lol:
Klare je napisao/la: a vidimo da je tu stvarno dobar, zastrašujuće brz, agilan, sa finim centaršutem, ali i sa vrebanjem iz drugog plana. :D
Je l' to Arjena opisuješ? :D Alabica je zastrašujuće brz isto tako kao što je Buyten elegantan. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 nov 2011, 17:50

geronimo je napisao/la: Imam je'nu opasku što se Mariona tiče :? nešto mi je slab kod radovanja nakon postignutog gola. Statičan, prazan, ne pokazuje pretjerano emocije...pa ebem ga ja (ne njega, gluho bilo :D ) mrsko mu da potrči i kada dadne evro-gol. :lol: Mora se tu popraviti, jelde Klare? Dobro ne mora baš k'o Shearer ili pokojni Mance, moRe recimo....hm, k'o Klose :!: :lol:
Joj zamisli Mariona da nakon gola salto napravi u stilu Klosea.... :lol: :lol: Ev nešto kako ti krenu o njegovom radovanju nakon gola pade mi ova ideja i ubih se od smijeha :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 09 nov 2011, 18:30

geronimo je napisao/la:Imam je'nu opasku što se Mariona tiče :? nešto mi je slab kod radovanja nakon postignutog gola. Statičan, prazan, ne pokazuje pretjerano emocije...pa ebem ga ja (ne njega, gluho bilo :D ) mrsko mu da potrči i kada dadne evro-gol. :lol: Mora se tu popraviti, jelde Klare? Dobro ne mora baš k'o Shearer ili pokojni Mance, moRe recimo....hm, k'o Klose :!: :lol: :
Svaka čast na zapažanju! :!: :D Tema o kojoj bi se moglo dosta diskutovati, a evo ja ću iznijeti neke svoje argumente zašto je to tako. :D
Imam je'no 3 tačke:
1.Postizanje golova mu postala neka rutina, s takvom lakoćom zabija kad god hoće, pa jednostavno čovjeku svejedno bude, eto uradi onaj torero, eto samo toliko da ne bi baš ono bilo bezveze, eto samo ono radi.., znaš šta hoću da ti kažem, inače on bi najradije odmah do centra. :geek:

2.Eto kad dadne evro-gol čovjek se baš ono poželi istrčati :D , recimo nije dugo dao glavom, pa ono protiv tvog Cluberea, i baš me iznenadi kako zada sprint 8-) , ali ne dopustiše mu suigrači :( ... I tako uvijek kad se Mario zada, jednostavno mu ne dopuštaju. Zašto? :?
Pa izgleda da neki jedva čekaju da prigrle lipog Mariana. :lol:

3.Puno trči, pa neće da se još dodatno troši, zna rasporediti snagu tokom cijelog meča :D , vidimo Ryberia koliko se raduje, koliko bespotrebno trči prilikom slavlja, a šta bude :? , pa čovjek plati danak tako što sam sebi podapinje oko 70 i neke. :?

A ozbiljno Alaba je strahovito brz, jest da mu dosta treba do te tehnike Robbena i Riberya, ali trenutno je među najbržim u našem timu, ako ne i naj. ;) Kad ovo( ;) ) stavim znaj da sam ozbiljan. ;) :lol:
A Buyten je elegantniji od Stubera kako god okreneš. :D

Eto ja bih više volio Reusa, pa nek' se on i Robben nekako dogovore oko tih povreda :D , da ne budu zajedno odsutni, kao recimo stražari negdje, jedan radi noć, drugi drugu i tako, pa da nekad ne dođe do zabune, pa dođu istu noć, a sljedeće lopovi haraju. :lol:

Ali jest da mi Reus izgleda onako krhak, ali čini mi se da je odigrao skoro sve utakmica otkako je u prvom timu. :?
A Gotze mi je isuviše žut, Neuera su primili :D , ali secko imaju li ultrasi snage za još jednog. :lol:

Kažem opet, priželjkujem Reusa, Gotzea ne prihvatam, mada bi se i tu navikao, ali prva želja je Reus. ;)

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 nov 2011, 00:00

koliko je zabrane dobio Boateng?? 2 ili 3 utakmice?
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 nov 2011, 08:57

effe_sa je napisao/la:A Goetzea bi radije ha????
njega moramo dovesti.
geronimo je napisao/la:Iako nisi meni ponudio o'kladu, treba da znaš da ja čekam ko zapeta puška na tako nešto. :geek:
Hmm, ne znam baš. O kakvoj se cvaji radi (200€, oda?).
ma kakvih dvista evra. dva cenera, kurcubicu, cenera i to ona konvertibilna.
Klare je napisao/la:A Gotze mi je isuviše žut, Neuera su primili :D , ali secko imaju li ultrasi snage za još jednog. :lol:
naravno da ga primamo :!:
cuj, zut :) on je crven da crveniji ne moze bit´.
znas li da kroz nj. vene tece bavarska krv? da, mi moramo vratiti nase dijete doma i to sto prije.
nadam se da basti i co. rade na tome kad god se sretnu na r. okupljanjima.

naravno, uz gocka dovesti i rojsa kao zamjenu za riberija.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 nov 2011, 19:33

secer je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:A Goetzea bi radije ha????
njega moramo dovesti.
Biće žestoko. Odavno nekog igrača iz Bundeslige nismo ovoliko željeli, a to može potrajati i nama živce hapati...
Za opkladu se obrati Hantri, njemu si i replicirao (čini mi se). :lol:

Boateng je kažnjen na 2 utakmice, tako da ima pravo nastupa protiv Borusije.

Klare, :o :arrow: slikaslika
Odoh iz ovih stopa tražiti klip (protiv fcn-a) kada je to Mario trčao k'o Tom Hanks. :lol:
Mislim, gledao sam ja to vjerovatno, ali mi se smetnulo sa uma. :D

Robi is back, ako bude sve optimalno, vjerovatno će protiv BvB slaviti svoj povratak. Josef se žali na mali kadar (23 igrača) i još jednom ponavlja kako ne želi nikog pustiti da ide u januarskom prijelaznom roku. Osim ako već nemaju pripremljene zamjene. :? Mnogi se povezuju sa Bayernom, ali ipak nešto konkretnije očekujmo u julu.
Zasad je Rodrigez (Zurich) kao neka meta ili alternativa za poziciju lijevog beka, ali......
Lahm će biti pošteđen u prvoj utakmici Elfa, kao i Neuer, ali već protiv Lala trebaju biti starteri.
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 10 nov 2011, 22:02

Izmedju Reusa i Goetzea i nije tolika razlika u kvaliteti, kolika je u cijeni.
Novinari su Goetza poceli dizati i to se ne moze zaustaviti da Mario odigra bilo kako. Takvi su svapski mediji, nesto slicno kao hrvatski.

Druze Klare, otkud ti ideja da je Gotze toliko zut? Kakav je onda Reus? :lol:

A sto se tice opklade, mislim da se nema smisla kladiti ukoliko imamo ista misljenja (nije da mi je zao cvaje, nego se fakat slazemo :D ).
Mislim da ce definitivno od Alabanca :lol: nesto biti. Samo sto ga ja vidim jedino na pozicijama centralnog i zadnjeg vezno. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Klare

Post Postao/la Klare » 10 nov 2011, 22:57

JetSet_Hantraga je napisao/la:Druze Klare, otkud ti ideja da je Gotze toliko zut? Kakav je onda Reus? :lol:
Reus je rumen u obrazima, znači crvena krv teče njegovim venama, dobro cirkuliše. :D Znači, momak je rođeni bavarac! :!:
Mislim naviknuću se ja i na Gotzea, ali mi eto nije nešto drag, razlika u kvaliteti sigurno nije velika kao u cijeni, a smatram da nam je Reus i potrebniji, nećemo valjda sa Gotzeom gušiti preporođenog Kroosa, koji je približnih godina kao ova dvojica s tim da možemo reći da je Toni veteran za njih. ;)
Daj Reusa da imamo nešto tu na desnoj strani, iako je dosta univerzalan, nema pozicije koju u napadu ne može dobro odigrati.
A postoji i glavni razlog zašto ne dovesti Gotzea :arrow: prišiće nam optužbe po tački za monopol. :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 nov 2011, 13:24

Nažalost danas je Robben opet prekinuo trening...Neznam kaj više reći! O ćem se radio ne zna se točno, no kad se išta znalo kad je on u pitanju? Sigurno vo nije dobro no pitanje je koliko je sad stanje lošije...Ko zna morti bumo mi ipak n azimu morali po nekakvo pojačanje, ali nekako nebih htio da do toga dođe, ako je razlog "kraj Robbenove karijere"..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 11 nov 2011, 14:58

anton 1983 je napisao/la:Nažalost danas je Robben opet prekinuo trening...Neznam kaj više reći! O ćem se radio ne zna se točno, no kad se išta znalo kad je on u pitanju? Sigurno vo nije dobro no pitanje je koliko je sad stanje lošije...Ko zna morti bumo mi ipak n azimu morali po nekakvo pojačanje, ali nekako nebih htio da do toga dođe, ako je razlog "kraj Robbenove karijere"..

ostar zrak danas u minkenu pa se povrijedio
Thomas Müller - Fußballgott

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 nov 2011, 17:36

Stvarno šteta za Robbena :cry:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 nov 2011, 18:12

Sind Rückschläge bei Robben eigentlich noch eine Meldung wert?

Dobro je ovaj jedan na TM-u napisao. :mrgreen:

Ništa se konkretno ne zna, valjda ne bude ništa ozbiljnije. Bol k'o bol, možda mjere predostrožnosti ili neki drugi kujac...

Edit: Evo da vas sve obradujem, nije ništa strašno. Bol na ožiljku ili tak' nešto.
Robben je sutra ponovo na treningu. :P
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 nov 2011, 23:19

Krenuh da napisem radosnu vijest, kad poglavica me preduhitrio i to sa editom. :D

Inace, kako kaze klupski doktor bol je nastala na mjestu gdje je rana sivena, sto je normalna pojava nakon operacije.

Bice on ABD spreman za Milionere. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 nov 2011, 00:03

geronimo je napisao/la:Sind Rückschläge bei Robben eigentlich noch eine Meldung wert?

Dobro je ovaj jedan na TM-u napisao. :mrgreen:

Ništa se konkretno ne zna, valjda ne bude ništa ozbiljnije. Bol k'o bol, možda mjere predostrožnosti ili neki drugi kujac...

Edit: Evo da vas sve obradujem, nije ništa strašno. Bol na ožiljku ili tak' nešto.
Robben je sutra ponovo na treningu. :P
Ja danas to antonu govorim a on kukali, kuka.... :) Pretpostavljao sam odmah da nije ništa toliko strašno.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 nov 2011, 12:16

Raduje me ova vijest oko Robbena , ja sam bio već digo ruke od Arjena :D
Sinoć su Bavarci cjepali mreže širom Europe : Buyten , Muller , Kroos , Olić - zavio Turke u crno :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 nov 2011, 11:27

Kako stvari stoje Robben bi stvarno mogao zaigrati protiv zutalja... a jeste vidjeli Manchester City se ukljucuje u borbu za Reus-a!
E bash jedva cekam da vidimo kako ce to zavrsiti...
Stern des Südens

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 nov 2011, 12:26

Ne treba žuriti sa Robbenom, jer kada su mu dali ovoliko vremena da se potpuno oporavi i kad su svi suglasni da prvo treba biti 100% fit i schmerzenfrei, onda ne igra ulogu hoće li zaigrati sedam dana prije ili poslije. 8-)

Ponovo se oglasila uprava u vezi odlaska/dolaska u zimskom prijelaznom roku. Rekli su ono što mi več znamo, a to je da Bayern ne smije sebi dozvoliti smanjivanje kadra. Ionako smo prvi po tom pitanju u Bundesligi (samo 23 igrača).

Odlasci Pranjića i Olića su sasvim realni, tako da će njihovim eventualnim odlaskom Bayern ponovo biti aktivan na tržištu. Kao mete se spominju Cisse, Montolivo. Nisam siguran ni da su zaboravili na Farfana, koji bi, gotovo sigurno napustio Schalke ukoliko ne dođe do produžetka ugovora. O tom' po tom'.

Bayern II je ponovo izgubio, iako je, pored Usamija, ovaj put i Petersen "pomogao". Loša (polu)sezona za cvajte gardu.

Pomenuti Usami bi (ako ga otkupe) mogao na pozajmicu u neki bundesligaški klub. Spominje se Augsburg i Nurnberg, kao i dobrostojeći F. Dusseldorf iz cvajtare. Stvarno je bilo neobično ovu sezonu pratiti bez ijednog posuđenog igrača. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 15 nov 2011, 12:44

I ja sam citao na nekim stranicama, kako postoji interesovanje za Montoliva. Po mom misljenju, ovog trenutka ne mozemo da nadjemo boljeg igraca za neku relativno "malu" cifru, a da pritom moze da igra u Ligi sampiona. Procitao sam kako je Milan ponudio 3m, ali da je ta ponuda odbijena. Navodno, traze oko 5-6m. Bilo bi lepo da pokusamo da ga dovedemo, nisam pratio njegove igre poslednjih meseci, ali mislim da bi se on odlicno uklopio, i prilagodio stilu igre. Podseca me na Svajnstajgera, nije toliko kvalitetan, ali imaju slican stil igre. Znam da su sve to samo nagadjanja, ali ukoliko bi se taj transfer realizovao, mislim da bi to bio odlican potez uprave. Dobar u defanzivi, ne kao Gustavo, ali sto tice ofanzive, poseduje dobar pregled igre, odlican pas, dosta dobar sut, sto je sasvim dovoljno. Daleko bolji od TImoscuka, koji ceo zivot vraca loptu unazad, zalece se na protivnicke igrace i ispada kao iz dzipa. :)
Od kako je dosao u Bajern, kad god treba njemu da se prosledi lopta, on pokazuje kome da se doda, kao da se plasi, kao da nije siguran u sebe. On je onaj tip igraca za neko remplovanje. U napadu skoro da uopste nije od koristI. Dok bi sa Montolivom dobili prakticno jos jednog Svajnija, manje kvalitetnog naravno, ali dovoljno dobrog.
Ko zna koliko puta sam video, kako se Riberi i Roben nerviraju, kad nema ko da ih proigra, treba da sevne kontra, i Timoscuk umesto da uputi neki dobar pas, on se okrece onde. Takodje i kad igramo protiv bunkera, pa kruzimo oko sesnaesterca, kad on primi loptu na 30-ak metara, jednostavno ne zna sta i kako, ili izgubi loptu, ili sutne, pa gde ode. Tu treba neko, ko zna da podeli dobru loptu, da posalje neki lucidan pas, ne kazem da je Montolivo Iniesta, ali je zahvalan igrac, i sigurno da bi ga Jupp doveo u red za kratak vremenski period. Nisam ja dosao ovde da kritikujem Timoscuka, imao je on dosta dobrih partija u Bajernu, ali jednostavno njegovo vreme je proslo, red je da se osvezi taj deo tima.
Sto se tice ostalih linija ekipe, u odbrani nista nije neophodno, do leta, kad ocekujem pojacanja u vidu stopera (Howedes, Hummels, itd) . U ofanzivnom delu sredine terena, mislim da nista nije neophodno toliko, mozemo da se krpimo, pod uslovom da imamo Robena, Riberija i Milera na raspolaganju. Njih ima kod da menja u rotaciji. A u napadu, mislim da su nam Gomez i Petersen sasvim dovoljni, Olic tesko da ce da dobije vise od 15-20 minuta ako je Gomez zdrav, a posto Ivici to nije dovoljno, najverovatnije ce da nas napusti u Januaru, kao i Pranjic, koga bih ja ipak ostavio do leta.

JESAM SE RASPISAO MALO, NIJE ME BILO 2-3 MESECA, PA DA SE JAVIM. POZDRAV! ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 nov 2011, 13:03

@farinelli123: pokusaj biti malo cesci na temi, ima se dosta toga kvalitetnog procitati s tvoje strane. ;)

U petak Neueru opljackan stan iz kojeg su provalnici pokupili nakit u vrijednosti nekoliko desetina hiljada. :evil:

Rummenige najavio da nema prodaje u januaru, tako da se i Olic i Pranjic koji su se dovodili u vezu sa transferima moraju strpiti do ljeta, kada im istice ugovor, ali do tad ko ziv ko mrtav.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 nov 2011, 13:55

@farinelli123: U večini se slažem s tobom. Samo ne da je baš vrijeme Tymoschtschukovo prošlo, nego on nije tip igrača da baš mnogo dijeli one prave lopte, one "killerske" pasove po protivničku ekipu. On je bolji ko "osigurač" u defanzivnom dijelu veznog reda. Ima dosta tog okretanja, kojeg ti spominješ kod njega i mene to nekad nervira, ali opet čovjek zna odlične utakmice odigrat. Međutim uz Tymu mora uvijek biti neki pokretljiviji, okretniji veznjak, koji brže šalta igru prema naprijed, a u tome je upravo Tymo spor. Njegove prednosti su zato velika preciznost pasova, borbenost i vrlo često startovi na loptu su na vrijeme (izuzev prošle utakmice :) ). Međutim mnogo više fudbalski kvaliteta po meni ima Gustavo i na njemu je budućnost, jer još je mlad, a i za sada je dobar, ali može biti još puno bolji.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.