Rezultat sinoćne utakmice sasvim realan. Teren je bio stvarno loš da je bacio takvu sliku na cijelu utakmicu.
Generalno pravih akcija iz kojih bi se mogla stvoriti odlična prilika nije bilo niti na jednoj strani. Par dobrih lopti Misketa i Pjanića su izbacile Vedu par puta, ali opet je utjecao teren i on je reagovao dosta loše. Nepotrebne su sad priče "da je ondje bio Džeko, ono bi bio gol...", to niko ne zna.
Glavni cilj je ostvaren: ne primiti gol!
Vidjelo se po taktici da smo ipak prvenstveno imali to za cilj i igrali defanzivinije (koliko se to moglo sa ponuđenim igračima), svi su dali svoj maksimum (nije vrijeme za velike kritike!), nije bilo pretjerano opasnih pogreški (Begović je kupio sve, čak i Spahine pokušaje

) , Džeko odličan (onako primanje lopte ima još samo on, mnogo je napredovao). Spahić odličan.
Maletić je pokazao da je vrlodobar joker, hladno je igrao protiv Ronalda, kao i Zahirović. Rahimić još jednom pokazao svoj značaj ekipi, Jahić pokazao da mu je mjesto na spisku selektora svaki put, naredni put ako Bog da to je spisak za pripremne za EURO.

I tako dalje, i tako dalje...
Ono što je važno da možemo dosta rasterećenije igrati u Portugalu. Odbrana će nam biti mnogo jača od sinoćne, što nam daje za pravo da mislimo da nećemo primiti golove, a ubijeđena sam da ćemo postići bar jedan.
Dakle, oni jedan neka daju, mi jedan i mirna Bosna (i Hercegovina)!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka