BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

ANTIFA !
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la ANTIFA ! » 12 nov 2011, 11:01

mmmirza je napisao/la:Nadam se da cemo u Lisabonu poceti ovako:
------------------Begovic----------------------
-----------Pandza-------Spahic---------------
Maletic----------------------------------Papac
----------Rahimic --- Ibricic---------
---Pjanic---------------------------Lulic----
------------------Misimovic-------------
-------------------Dzeko---------------
out :Maletic , Ibricic.
In : Jahic , Zahirovic

-----------------------------------Begovic-----------------------------------------
-----------------Pandza--------------------Spahic------------
---Jahic-----------------------------------------------Papac-----------------
-----------------Rahimic-------------------Zahirovic-----------------
----------Pjanic-------------------------------------Lulic--------
-----------------------Misimovic----------------------
----------------------Dzeko-------------------------
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 nov 2011, 11:03

Ko je centrirao za ibisevica kod prve velike prilike,a ko mu je asistirao onda kad je izasao 1 na sa Patriciom ?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 11:04

Dylan Dog je napisao/la:Ko je centrirao za ibisevica kod prve velike prilike,a ko mu je asistirao onda kad je izasao 1 na sa Patriciom ?
Centrirao Salihovic, a Misimovic dodao kod druge sanse. ;) . Evo zasto gotivim Misketa, iz nicega, on genijalnim potezom odluci utakmicu (i u ovoj mu je to moglo uspjeti).

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2011, 11:08

Jucer smo jednostavno imali drugaciji pristup igri. Dok smo protiv Francuske isli na sve ili nista, kao ludi jurisali naprijed, pravili pressing i pozadi ostavljali rupe, jucer to nije bilo tako. Veoma bojazna igra naprijed, strasljivi pasovi, trka nula, Dzeko uvjek sam u napadu, nikakav presing. Time su oni mogli bolje da razvijaju igru.

Mislim da ce u Portugalu biti drugacije. Tu ce biti slican pressing kao protiv Francuza. Mozemo, ali nemoramo igrati sa 2 napadaca, jer cemo imati drugaciji pristup igri, igrati bez pritiska. Jer i da primimo gol, mozemo stisnuti na izjednacenje, a protivnik se tu zna povuci. Koliko god da cudno zvuci: Zahvaljujuci nasoj odbrani i golmanu cemo biti u veoma dobroj poziciji. To sto se igra vani je svejedno, bit ce dovoljno nasih navijaca, a mi i vani igramo dosta dobro, mozda cak i bolje.

Bitno je pred ovu utakmicu skinuti citav pritisak sa nasih momaka. Dakle euforiju na nulu spustiti, ponoviti staru pricu kao i pred Francusku, prebaciti pritisak na njih, idemo u Lissabon da se igramo lopte i da se rastereceno nadigravamo, volimo igrati na strani i tako to. Napraviti od Portugala velikog favorita bla bla...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 nov 2011, 11:12

Ako Jahic ostane u repki a trebao bi ostati nakon sinocnje igre nemom pojma gjde ce igrati neki drugi igraci cak se tesko nalazi mjesta za zahirovica kad igramo sa 1 napadacem a kad budemo igrali sa 2 napadace neko od kvalitetnijih imena ce morati vani konkurencija u repki postaje zestoka i to ce se vidjeti na EURU 2012 kada ce Pepe dobiti glavobolju od razmisljanja koga ce staviti u igru.

Mi smo naucili da euforija nije dobro stvar i kad smo euforicni glatko nas spuste na zemlju,vidim da portugalci postaju pomalo euforicni a da njihove euforija ce se podignuti do utorka i onda ih treba spustiti na zemlju.
Bilo bi dobro podignuti Portugalce sa nekom pricomj da se je neki nas igrac ozljedio da se opuste malo.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 12 nov 2011, 11:12

Dule 078 je napisao/la:trebao je maletic igrati otpocetka umjesto onog salihagica
Pa bi izdahno u 26.

Dobro je odigrao za ono vrijeme sto je bio na terenu.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 12 nov 2011, 11:13

Don't feed the troll... (ovaj sto fol govori "salihagic")

Inace ja sam zadovoljan rezultatom, sinoc sam bio mnogo ljut na Ibisevica, danas vec ne. Mislim da cemo triput bolje odigrati u Lisabonu. Nismo mi vise nabijacka reprezentacija kojoj odgovara los teren, pa ajmo rokaj sto dalje od svog gola. Ne znam kome je palo na pamet da onako unisti teren, posto je ono 100% namjerno uradjeno. :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 nov 2011, 11:16

Goalgetter je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ko je centrirao za ibisevica kod prve velike prilike,a ko mu je asistirao onda kad je izasao 1 na sa Patriciom ?
Centrirao Salihovic, a Misimovic dodao kod druge sanse. ;) . Evo zasto gotivim Misketa, iz nicega, on genijalnim potezom odluci utakmicu (i u ovoj mu je to moglo uspjeti).
Centrirao je Misimovic.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2011, 11:16

Analiza utakmice na Njemackom:

http://spielverlagerung.de/2011/11/12/b ... rtugal-00/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Na Engleskom:

http://www.zonalmarking.net/2011/11/11/ ... l-tactics/" onclick="window.open(this.href);return false;
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 nov 2011, 11:21

slika

mevlid return :lol: :lol: :lol:

igra takticki ok,manje smo se umarali braneci se 70 min nego oni napadajuci,poslje toga svi presli u napad,portugalci stali,sve mi nesto mirise na izjavu osima prije tekme :lol:
pozitivno sam iznenadjen igrom maletica iako sam krsio sve na kamaru kad je ulazio

salihovic i medunjanin out

nego,jesmo svi odjednom selektori,a i volimo spahu ccc,gdje su sad oni sto su mu krsili sve na kamaru i izbacivali ga iz repke :?:

navijaci,vala,ako niste znali,navija se kad ekipi ne ide,a ne da vas cujem haman tek u 70- min,izuzimajuci one kratkotrajne bosna,bosna...
mislio sam da ce to biti mnogo zesce na bp

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 11:21

@Principatus

Sve objasnjeno u ovoj analizi ;) . Uloga Salihovica u utakmici, pokrivanje Medunjanina, forsiranje lijeve strane .. itd.
Preporucujem svima da procitaju.

scootyTM87
Kontakt:

Post Postao/la scootyTM87 » 12 nov 2011, 11:28

Centrirao je Misimovic, a Pjanic ona 1 na 1 :)
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 nov 2011, 11:29

---------------------------Begovic--------------------------

Jahic-------------Spahic----------Papac--------------Lulic

-------------Rahimic--------------------Zahirovic---------

Pjanic---------------------------------------------Misimovic

-------------------Dzeko---------Ibisevic-------------------
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 nov 2011, 11:29

scootyTM87 je napisao/la:
Centrirao je Misimovic, a Pjanic ona 1 na 1 :)
Da, dodao je Pjanic, ali za Misketa koji je gurnuo Vedu u gol sansu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 12 nov 2011, 11:30

Marseille84 je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:trebao je maletic igrati otpocetka umjesto onog salihagica
Pa bi izdahno u 26.

Dobro je odigrao za ono vrijeme sto je bio na terenu.
Salihovic nije za zadnje linije, ali je dobro odigro. Stvar je u tome sto mi nismo igrali ovu odbranu nikada pa lagano je ispasti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 11:31

Znaci Wolfgang Stark nam sudi u Lisabonu.

slika

Sudio je izmedju ostalog, u sljedecim utakmicama:

Real Madrid - Barcelona 0:2
Argentina - Nigerija (SP2010) 1:0
Barcelona - Arsenal 4:1
Chelsea - Inter 0:1
2 puta utakmicu Israel - Hrvatksa itd

@Dylan i Neno#4

U pravu ste, centrirao je Misimovic, moja greska ;) .

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 12 nov 2011, 11:32

Salihovic je izaso kad je Vedo uso ja msm :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 nov 2011, 11:35

Goalgetter je napisao/la:Znaci Wolfgang Stark nam sudi u Lisabonu.

slika

Sudio je izmedju ostalog, u sljedecim utakmicama:

Real Madrid - Barcelona 0:2
Argentina - Nigerija (SP2010) 1:0
Barcelona - Arsenal 4:1
Chelsea - Inter 0:1
2 puta utakmicu Israel - Hrvatksa itd

@Dylan i Neno#4

U pravu ste, centrirao je Misimovic, moja greska ;) .
Picka mu materina :mrgreen:
Jedan od meni najmrzih sudija :twisted:

PS. Ja ionako nisam imao pojma dal je Salihovic il Misimovic :P
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2011, 11:36

Covjece kako se radujem sljedecoj utakmici.

To ce biti jedno veliko finale, protiv dobrog protivnika, na velikom stadionu, oslobodjeni pritiska. Slicno kao protiv Francuza, samo sto ovaj put nemoramo da pobjedimo. Ako postignemo rani gol, oni ce se otvoriti, utakmica ce biti poslastica za gledati i ubitacna za nerve. Dakle bas ono o cemu svaki fan ovog sporta sanja. Bit ce ludilo. :D

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 12 nov 2011, 11:36

Ev jedna moja analiza... Da odmah krenem od Ibiševića. Možda je čak u onoj prvoj prilici i sam kriv, jer mu je lopta dodirnula ruku te otišla malo u stranu pa nije je mogao dobro zahvatit... A kod one druge prilike, bar ono koliko sam ja vidio, se desila ista stvar kao i Ronaldu, malo je lopta odskočila zbog terena pa je zbog toga šut bio viši.. Al ipak treba istaći to da kad je Ibišević ušao odmah su se stvorile 2-3 prilike za njega, vjerovatno što su svi čuvali Džeku i bili fokusirani samo na njega.
Darko je ušao kao pravno osvježenje. Jest da se malo u na početku "prepao", al se odmah vratio u igru i čak stvrio jedan dobar napad. Isto što mi je zapalo za oko je kada je profulio bezveze u napad, a mi izgubili loptu,, odmah se vratio i oduzeo loptu Portugalcima, čak je zeznuo jednom i CR 7 ;) .
Beg je bio siguran na golu. Nisam vidio, možda samo ona prva minuta kada je izbio loptu u aut, da se nešto prepao. Odličan posao što se njega tiče. Spahić - kapitenski, i Jahić je dobar bio.... Malo bolje sam zapazio ovo nekoliko igrača, i ostali su bili na nivuo... Kao što Džeko reče: Ovo je možda i najrealniji rezultat susreta.
Nego ja sam i očekivao nekako 0:0 i prije meča. Naravno volio bih da smo dali gol, al bolje i 0:0, neg 1:1 il još gore 0:1.
Zadnja izmjena: Zagor, dana/u 12 nov 2011, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.