BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

ramiral
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la ramiral » 12 nov 2011, 10:35

Begović - šah i kralj, imao dobrih odbrana sinoć, ona u prvom kada presjeca ispred Cristine, i ona u 90 + kada se od Spahe odbija, umro sam pa oživio, ali mirnoća i hladnoća sa kojom lik brani je nevjerovatna
Zahirović - svaka čast majstore za borbu, fanatičnost i trpanje u džep jednog od 2 najbolja svjetska igrača, nije se naigrao i napotezirao.
Jahić - svaka čast kralju, ona mirnoća i borba u isto vrijeme me podsjetila na neke od njegovih najboljih partija
Spahić - standardno dobar, imao dosta grča zbog žutog kartona
Salihović - poslije povrede nije se baš najbolje snašao, igra nazad i krpljenje Nanija nije ono što Sejo može najbolje uraditi ali ima Papac koji će to pokriti u Lisabonu
Medunjanin - igrao pod grčem, valjda zbog kartona i bio žestoko pritiskan od strane Portugalaca, umorio ga teren i trka koju realno nije mogao iznijeti
Rahimić - generale svaka čast, ustao sam dok ovo pišem
Lulić - strah i grč, bojazan od odgovornosti, smetao mu teren i to bilo vidljivo
Miske - nije onaj koji će ganjati Portugalce, bio žestoko pritisnut stalnim izlascima Alveša na njega, ona lopta za Vedu bila maestralna, igrač momenta koji može uzdrmati svijet
Pjanić - svaka čast za borbu, trku i trud, protiv realno fizički jačih protivnika, nadamo se da povreda neće biti ozbiljna jer bi nam to bio veliki hendikep, onaj ljakse je morao za prekršaj nad Miretom fasovati žuti
Džeko - nije mogao bolje dok nije ušao Vedo, u jednom momentu četvorica Portugalaca su bila oko njega, boje ga se k'o vraga, Pepe je pojeo pola kile trave i pijesk a da ga zaustavi

Maletić - Darko kapa do poda, malo se prepao ali kad je prvi pas dodao ostalo išlo k'o halva, preuzeo Cristinu i markirao odlično, svaka čast Darko the king
Vedo - joooj koji je to napadač, naš Inzaghi, kad je ušao rasteretio Džeku, razvukao Poprtugalce, šteta što ona izglednija ne uđe, ali Vedo ti si sultan i želim ti da ih potopiš tamo k'o bratu
Ibrićić - malo bio na terenu, spor je ali ono je korisno bilo što je odradio

Pape - taktička zamisao vrhunska, stati na loptu, probati držati posjed, ne dati im da se razmašu, ići visokim loptama jer je teren težak, držati karte u rukavu i što je još najbitnije snagu da ne padnemo u 60' minuti, stavio mladog igrača da čuva svjetsku planetarnu zvijezdu, kasnije igrača koji nema cijenu ni kopačke dotičnog ali obojica ga vrhunski markirala, dobra izjava poslije tekme ''da smo ih napali na početku dali bi jedan ali primili dva''
Svaka čast selektore
Skinuo je stigmu balkanskog mentaliteta igranja jako bitnih utakmica na domaćem terenu, skinuo je pritisak, odlično pripemio taktiku i zadatke za igrače, od onog što ima napravio najbolje.
Biće drugačija igra u Lisabonu siguran sam.
Skuhati će im Pape čorbu.
Ponosan što sam Bosanac, a Boga mi i Hercegovac :D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 10:36

Evo da i ja kazem par stvari o utakmici.
Prvo, rezultat je najrealniji, obe ekipe su promasile svoje sanse (nase je SJAJNI BEGOVIC odbranio), tako da je 0:0 najrealniji ishod, da mi je neko prije tekme rekao ovaj rezultat, odmah bi ga prihvatio.
Sto se tice nasih, grozna igra u prvom poluvremenu, Portugalci su vrsili pritisak vec 50 metara od gola, Postiga je uvijek trcao prema Medunjaninu, koji je ponekad mogao i zabrljati situaciju,, procitali su izgleda nasu igru. U drugom malo drugacija slika, ulaze Ibisevic i Maletic, mi kao preporodjeni. Propustili smo sansu da ih nokautiramo.
Samo smo izgubili Salihovica, ali pitanje je da li bi on i zaigro u Parizu, jer nije spreman. Juce je po meni medju losijim bio, jednostavno protiv jacih repki nemoze igrati, njegova je pozicija sredina, i tu bi trebao i igrati u sljedecim kvalifikacijama.
Izdvojio bih samo jos ADNANA ZAHIROVICA, kapa do poda gigantu, ganjao je Ronalda citavu utakmicu, i spasavao je ono sto se moglo spasiti, i mogu reci da mu je koliko toliko uspjelo.

Sve u svemu, imamo dobre sanse, treba zabiti tamo gol, vracaju se Papac i Pandza, kako kazu, nije sve tako crno. :mrgreen:

JURIS NA LISABON !!!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 12 nov 2011, 10:37

pa zaha je odigrao i prije dobro, pa ga nije bilo u francuskoj u prvoj.. realno jahic sigurniji a i iskustvo je tu... drago mi sto konacno neko napravi repku da ni mi ne mozemo skontati ko ce igrati a kamoli protivnik :D prosli put u po noci kad se probudis znas ekipu, uvijek istih 11 :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 12 nov 2011, 10:40

U Lisabonu na teren poslati i Vedu i Dzeku.Zabit cemo go pa kako god. a onda svi u odbranu. :D
Trebat ce nam vezni red,koji je bio dosta slab.Vise je kreirao Rahimić od Medunjanjina,koji se nekako izgubio.Misimovic je bio predaleko od Pjanica,a kad god su bili blizu uvijek su "uradili" nesto.Pjanic dosta izgubljenih lopti u sredini,ali sve u svemu dobro smo prosli. :D

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 12 nov 2011, 10:41

Nisam neki fanatik ohladio sam zbog svih malverzacija koje su se desavale oko repke,al' moram da pohvalim Rahimica kako je taj frajer sinoc igrao,ja sam se iznenadio!Maletic isto,kad sam vidio da ulazio udarao sam glavom od zid,al' "mali" cim je jednom zaustavio ronalda poceo igrati ko ludjak neki,respect!
Ima tu jos igraca koji su za 10+
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 nov 2011, 10:41

Ovi Portugalci su bas budale. Oni misle da je bolji teren samo prednost za njih. KOji magarci mati mila.

Kao prvo,nas tim je taj koji ima igru "od noge do noge" dok se kod njih vise ide na "hoo ruk". Bas cemo vidjeti kome ce vise pasati dobar teren.

Druga stvar...oni nama nisu uspjeli dati gol kad su igrali kod nas veznjaci u obrani,sta ce tek biti kada bude ovo nasa obrana Jahic---Spahic----Papac----Lulic. Pa ovo je pik "arimirani" beton
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 12 nov 2011, 10:44

Zenice mrzim svaki busen tvoj, zbog tebe ja mrzim život svoj - Cristina
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2011, 10:45

Messi! Messi!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 nov 2011, 10:46

majestic24 je napisao/la:Ovi Portugalci su bas budale. Oni misle da je bolji teren samo prednost za njih. KOji magarci mati mila.

Kao prvo,nas tim je taj koji ima igru "od noge do noge" dok se kod njih vise ide na "hoo ruk". Bas cemo vidjeti kome ce vise pasati dobar teren.

Druga stvar...oni nama nisu uspjeli dati gol kad su igrali kod nas veznjaci u obrani,sta ce tek biti kada bude ovo nasa obrana Jahic---Spahic----Papac----Lulic. Pa ovo je pik "arimirani" beton
citam komentare na nekim sajtovima od portugalaca i portugalskih fanova (svi arapi izgleda da su zaljubljeni u Ronalda...). oni nas ocigledno nisu nikada gledali i misle da smo sinoc odigrali utakmicu zivota, da smo namjerno sabotirali teren da bi izvukli remi protiv strasnog portugala buhahah tako da ocekuju glatku pobjedu u Lisabonu. nadam se da ce se to razmisljanje prenijeti i na portugalske igrace :D

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 12 nov 2011, 10:48

Svi ćemo se složiti sa jednom konstatacijom...a to je da mi 3 utakmice nismo u stanju portugalcima zabiti gol. U prvoj utakmicu smo imali 2 prečke, u drugoj utakmici nismo imali ni jednu šansu i u trećoj utakmici smo imali kao neke 2 šanse. Znači za nekih 270min nismo mogli izraditi odbranu 3-4 puta da se igrači nađu u prilici za gol. Utakmica je hajmo reći prekopirana kao prije 2 godine u Zenici samo što nismo primili gol. Očito da portugalci imaju pristup u veznom redu koji nama u 3 utakmice totalno ne odgovara jer smo uvijek natjerani preskakati igru gdje Pepe dominira koga god čuva.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 nov 2011, 10:48

Colo Colo je napisao/la:Zenice mrzim svaki busen tvoj, zbog tebe ja mrzim život svoj - Cristina

neki lik postavio na piku da prodaje cuveni busen koji je Ronaldo iscupao :lol: :lol:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 12 nov 2011, 10:50

Zaboravljate da mi imamo dobru kontru i iz kontre trebamo traziti priliku samo hrabro !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Moddern
Kontakt:

Post Postao/la Moddern » 12 nov 2011, 10:50

hz1987 je napisao/la:Svi ćemo se složiti sa jednom konstatacijom...a to je da mi 3 utakmice nismo u stanju portugalcima zabiti gol. U prvoj utakmicu smo imali 2 prečke, u drugoj utakmici nismo imali ni jednu šansu i u trećoj utakmici smo imali kao neke 2 šanse. Znači za nekih 270min nismo mogli izraditi odbranu 3-4 puta da se igrači nađu u prilici za gol. Utakmica je hajmo reći prekopirana kao prije 2 godine u Zenici samo što nismo primili gol. Očito da portugalci imaju pristup u veznom redu koji nama u 3 utakmice totalno ne odgovara jer smo uvijek natjerani preskakati igru gdje Pepe dominira koga god čuva.

Nismo u tri utakmice dali,zato cemo cetvrtu zabit kad nam je najvaznije i najbitnije :D

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 12 nov 2011, 10:51

Protiv jakih reprezentacija, kakva je Portugal, treba strašno jak vezni red, u isto vrijeme se mora imati i tehničara i destruktivaca. Mi smo jučer imali dva tehničara, Pjanića i Misketa, pokušavali su, nije previše prolazilo, al su se vidjeli, nije bilo velikih grešaka... Imali smo Medunjanina, koji sinoć nije bio ni jedno ni drugo. Frajer je bio pogubljen, inače je slab u defanzivi, nema brzine, al tehnička strana mu je sinoć bila svedena na minimum. On je jučer bio taj koji je fizicki bio tu, al ga zapravo nije bilo. I na kraju, šef, kralj, majstor, Rahimić. Frajer je sve sto je mogao zaustavio. Bio je kreativac kad je trebalo, a destruktivac uvijek. SVAKA MU ČAST ! Džeko u napadu usamljen, borio se koliko je mogao, ali ga je Pepe stavio u džep to je definitivno. S ulsakom Ibiševića, obojica su imala prostora, tačnije jedan drugom su pravili prostor. Iz takve postavke izrodile su se 2 odlične šanse, šteta što ih Vedo nije iskoristio. Odbrana, osakacena, odigrala na nivou. Spaha kupi sve živo. Nekad imam osjecaj kad bi ošutali Begoviću, da njemu ispadne lopta pola metra od gola i da ide u go, Spaha bi se tu našao i izbio bi je. Frajera ima svugdje, ispravlja svačije greške, KAPITEN ! Jahiću svaka čast, odigrao veoma dobro, onako kako je trebalo. Zahiroviću se nema šta prigovoriti, mali igra srcem i to se treba poštovati. Salihovića i Lulića ću ostavit za kraj, njih dvojica su bili sinoć ispod svog nivoa. Vidjeli se nisu, Salihović spor, Lulić bezidejan. U Lisabon idemo da se nadigravamo, moramo zabit go, a da ne primimo dva. Neka moja računica.
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 nov 2011, 10:53

Mi 2 100 % i oni 2 100% , Postiga amater , Ibišević amater (nezna uštopat dobru loptu, pred praznim golom) , Ronaldu kriv busenj , Ibišević dejavu sam umro od straha a i kriv busenj pa je zapucao.

Lulić , Medunjanin i Ibišević trebaju kod psihologa spucala ih trema samo takva. Misimović treba kod kondicionog trenera, Pjanić bi morao kod Karabega. Begović , Spahić i Rahimić hladni ko led maestralno. Zahirović bi mogao u Barcelonu, kao čovjek pored kojeg se Ronaldo ne vidi ;) samo mu djevojka psuje sve po spisku Ronaldu za onaj udarac kad je ovaj spasio cist gol. Jahić osim jedne greške vrlo dobar, Salihović vidi se da je bio dugo povrjedjen, mada korektno osim par greškica. Džeki se ona mrcina natovarila na vrat solidno se borio, mada mi ocekujemo i od nejga nekad previše.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 12 nov 2011, 10:56

Jako zadovoljna, navijači super ,malo vezni red popravit dolazi Papac bit će u Portugalu ok.Golman Asmir kapa dole ;)
Nama svaka čast ponosna sam ZLATNI LJILJANi HVALA!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 nov 2011, 10:56

hz1987 je napisao/la:Svi ćemo se složiti sa jednom konstatacijom...a to je da mi 3 utakmice nismo u stanju portugalcima zabiti gol. U prvoj utakmicu smo imali 2 prečke, u drugoj utakmici nismo imali ni jednu šansu i u trećoj utakmici smo imali kao neke 2 šanse. Znači za nekih 270min nismo mogli izraditi odbranu 3-4 puta da se igrači nađu u prilici za gol. Utakmica je hajmo reći prekopirana kao prije 2 godine u Zenici samo što nismo primili gol. Očito da portugalci imaju pristup u veznom redu koji nama u 3 utakmice totalno ne odgovara jer smo uvijek natjerani preskakati igru gdje Pepe dominira koga god čuva.
pa nisu se ni oni nama bas nadavali golova niti stvorili nekih velikih prilika. sve je to tu negdje.
samo sto je ocigledno da smo mi sada bolji nego prije dvije godine.
danasnja reprezentacija BiH bi razbila onu reprezentaciju BiH od prije 2 godine na proste faktore.

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 12 nov 2011, 10:58

Nadam se da cemo u Lisabonu poceti ovako:
------------------Begovic----------------------
-----------Pandza-------Spahic---------------
Maletic----------------------------------Papac
----------Rahimic --- Ibricic---------
---Pjanic---------------------------Lulic----
------------------Misimovic-------------
-------------------Dzeko---------------

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 11:01

------------Begovic--------------
Jahic--Spahic--Pandza--Papac
-----Rahimic----Zaha/Medo----
Pjanic----Misimovic-------Lulic
--------------Dzeko--------------

Ovo ce vjerovatno biti taj sastav u Lisabonu, ali treba ofanzivno poboljsati ovu desnu stranu, u prvom poluvremenu uopste nismo mogli napadati preko nje (nismo imali skim, Zahirovic cuvao Krisitnu, dok je Pjanic vise bio u sredini), skotali su i Portugalci da samo napadamo preko lijeve strane.
Vidjecemo, Pape mora nekako pojacati igru preko krila.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 nov 2011, 11:01

Colo Colo je napisao/la:Zenice mrzim svaki busen tvoj, zbog tebe ja mrzim život svoj - Cristina
pa i ibisevicu je zasmetao busen kad je izasao 1 na 1 :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.