Zahirović - svaka čast majstore za borbu, fanatičnost i trpanje u džep jednog od 2 najbolja svjetska igrača, nije se naigrao i napotezirao.
Jahić - svaka čast kralju, ona mirnoća i borba u isto vrijeme me podsjetila na neke od njegovih najboljih partija
Spahić - standardno dobar, imao dosta grča zbog žutog kartona
Salihović - poslije povrede nije se baš najbolje snašao, igra nazad i krpljenje Nanija nije ono što Sejo može najbolje uraditi ali ima Papac koji će to pokriti u Lisabonu
Medunjanin - igrao pod grčem, valjda zbog kartona i bio žestoko pritiskan od strane Portugalaca, umorio ga teren i trka koju realno nije mogao iznijeti
Rahimić - generale svaka čast, ustao sam dok ovo pišem
Lulić - strah i grč, bojazan od odgovornosti, smetao mu teren i to bilo vidljivo
Miske - nije onaj koji će ganjati Portugalce, bio žestoko pritisnut stalnim izlascima Alveša na njega, ona lopta za Vedu bila maestralna, igrač momenta koji može uzdrmati svijet
Pjanić - svaka čast za borbu, trku i trud, protiv realno fizički jačih protivnika, nadamo se da povreda neće biti ozbiljna jer bi nam to bio veliki hendikep, onaj ljakse je morao za prekršaj nad Miretom fasovati žuti
Džeko - nije mogao bolje dok nije ušao Vedo, u jednom momentu četvorica Portugalaca su bila oko njega, boje ga se k'o vraga, Pepe je pojeo pola kile trave i pijesk a da ga zaustavi
Maletić - Darko kapa do poda, malo se prepao ali kad je prvi pas dodao ostalo išlo k'o halva, preuzeo Cristinu i markirao odlično, svaka čast Darko the king
Vedo - joooj koji je to napadač, naš Inzaghi, kad je ušao rasteretio Džeku, razvukao Poprtugalce, šteta što ona izglednija ne uđe, ali Vedo ti si sultan i želim ti da ih potopiš tamo k'o bratu
Ibrićić - malo bio na terenu, spor je ali ono je korisno bilo što je odradio
Pape - taktička zamisao vrhunska, stati na loptu, probati držati posjed, ne dati im da se razmašu, ići visokim loptama jer je teren težak, držati karte u rukavu i što je još najbitnije snagu da ne padnemo u 60' minuti, stavio mladog igrača da čuva svjetsku planetarnu zvijezdu, kasnije igrača koji nema cijenu ni kopačke dotičnog ali obojica ga vrhunski markirala, dobra izjava poslije tekme ''da smo ih napali na početku dali bi jedan ali primili dva''
Svaka čast selektore
Skinuo je stigmu balkanskog mentaliteta igranja jako bitnih utakmica na domaćem terenu, skinuo je pritisak, odlično pripemio taktiku i zadatke za igrače, od onog što ima napravio najbolje.
Biće drugačija igra u Lisabonu siguran sam.
Skuhati će im Pape čorbu.
Ponosan što sam Bosanac, a Boga mi i Hercegovac