Ma nego da sam ja to isto rekao kao i on, ne vjerujem da bi me ko napao. Ali ustvari je to sve svejedno. Veoma svejedno. Neda mi se diskutovati. Ako je neko protiv nas, nek bude, ako je za nas dobrodosao, ako nije ni jedno ni drugo, boli me briga.harishp je napisao/la: @principatus jesi nasao uz koga ces stati,zuti i to iz lakatusa![]()

Sto se tice utakmice, neznam jos sta da kazem. Nismo primili gol, ali nismo ni pobijedili kod kuce. Takticki i defanzivno jako odigrali sa destkovanom odbranom, gdje su mnogi ocekivali da ce nas napuniti i vec su otpisivali kvalifikacije. Prije godinu ili dvije ne bih mislio, da mozemo tako igrati. Izgorili bi u ljepoti, a pod Susicem ovo nije prvi put da ovako odigramo. Dakle nastupamo smisljeno i disciplinovano. Za sljedecu utakmicu nam je sastav potpun. Sto je veoma bitno. Na drugu stranu, imali smo u vise navrata srece, Portugalci su djelovali rastrcani, aktivniji, napeti ko puske, uvjek su bili blizi lopti, igrali kao domacini prvo poluvrijeme. Naprijed smo bili grozni. Nekad su nam igraci djelovali nezainteresovani, non-salantni, preplaseni, nekoliko opasnih gresaka, cuvali se duela, bezidejni. Dzeko na pocetku se trudio ali bio odsjecen, na kraju djelomicno nije vise istrcavao iz offside, sto stvarno ne ide. Sudija ovako, onako, ne toliko kartona sto je dobro, ali su Portugalci mogli da igraju slobodno grubo i da ne budu kaznjeni.
Sto se tice Vedinog promasaja, upravo sam gledao isjecke u boljem kvalitetu, ista situacija kao kod Ronalda, kratko pred sut lopta skace. Steta Vedo, poludio sam kad je promasio. Ali isto tako smo tek poceli pravo napadati kad je Ibisevic zaigrao. Mislim da Vedo igra sljedecu utakmicu od pocetka, gdje moramo zabiti gol, a mislim da hocemo. Ili da nam vezni red odigra jace, kao protiv Francuza, onda mozemo samo sa jednim napadacem. Maletic isto tako, veoma me je pozitivno iznenadio, on i Vedo su unijeli zivota i zari u igru. Jahic je zakucao na vrata prve postave, on i Zahirovic odradili posao, Spaha kao uvjek. Kad pomislim na Spahu odmah pomislim i na Begovica

Publika (gledaoci) grozna, od navijanja za Argentinca, seljackog zvizdanja, do cutnje itd., koja sreca da se sljedeca utakmica igra u Portugalu, gdje ce bar navijanje biti bolje. Karte su dobili pogresni.
Moramo pred Portugal igrati i psiho igre, Portugal je od danas najveci favorit koji je ikada postojao, a mi idemo tamo rastereceni, sa opasnim i pojacanim napadom, da uradimo "nevidjeno cudo".

A tamo ih ili napasti ko ludi ili disciplinovano odigrati prvo poluvrijeme, pa onda stisnuti na nervozu.
U Portugalu ce biti golova, pitanje samo ko ce primiti vise.