Meni se uopste nije svidjela suradnja Medunjanina, Misimovica i Pjanica. Medunjanin je bio jako nervozan, u prvom poluvremenu je svaku loptu poklonio Portugalcima. Misimovic kao u zdnjih 5 godina nemoze igrati protiv najjacih ekipa na svijetu, zato sto ga igraci cuvaju direktno, brzi su od njega, i jako brzo gubi loptu na sredini terena, Pjanic je fizicko jako slab i gubi skoro svaki duel. Danas su svi navedeni deficiti dosli do izrazaja tokom citave utakmice, a pogtovo u prvom poluvremenu.
Dalje, kada igras ovakav play-off protiv jedne od najjacih ekipa na svijetu, moras pretvoriti sanse u go. Ibisevic je igrac koji dosta trci, koji se trudi ali nije efikasan kao jedan vrhusnki napadac. Dakle, nama fali pored Edina jos jedan pravi napadac.
Sto se tice odbrane, bila je u nekim duelima losa, ali rezultat je koliko toliko dobar, prema tome je uredu. Jahic je bio zaista dobar i mislim da moze uvijek igrati pored Spahica, umjesto Pandze.
Sto se Lisabona tice, imamo sanse, nije da nemamo, ali Portugal ima vece. Ako nas stisnu od samog pocetka, i krene sansa za sansom sa sporim Misimovicem i Pjanicem kao i Rahimicem, gotovi smo u Lisabonu samo tako.
Moj prijedlog bi bio formacija 4-2-3-1.
Ibisevica bi ubacio da skida teret i pritisak sa Dzeke, i da trci i vraca u odbranu i duplira Ronalda sa Jahicem. Iskoristio bi njegov radius kretanja maksimalno, bez prevelike nade da moze zabiti gol, ali tu bi Edin dosao do izrazaja i mogao bi on odluciti putnika na Euro.
Ja bi u Lisabonu izveo sledeci sastav:
-----------------Begovic-----------------
----Jahic--Spahic---Pandza---Papac--
---------Rahimic---Medunjanin--------
----Ibisevic----Pjanic------Lulic-------
-----------------Dzeko-------------------
U Portugalu izaci sa 4 spora igraca u vezi je predaja utakmice u startu. Edinu treba vise pomoci u napadu, inace od njega nema nikakve vajde, sto bi ogromna steta bila. Ovu formaciju i taktiku treba uigrati i za Euro.