BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

mozak
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la mozak » 11 nov 2011, 22:51

Iz užarenog stoca...većina zadovoljna rezultatom!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 11 nov 2011, 22:51

Džeko i očekivao nije se vidio, što je bilo za očekivati. Jedan napadač, Pepe il Alves stalno na tebi, nema šanse. Ulaskom Ibiševića stvorilo se više prostora u napadu i odmah su se šanse redale. U Portugala, ako želimo izvuć dobar rezultat i prolaz, Edin i Vedo moraju igrati zajedno od početka.
Odbrana nam je bila odlična, Zaha, Spaha i Jaha perfektni. Možda jedino ona greška Zahe kad je loptu profulao, ali nakon svega šta je uradio to mu se oprašta.
Medunjanin po meni najlošiji, trema ga je spucala. Pjanke standard, Rahimić stub. Lulić tu i tamo, mogle je bolje, slabo je imao prodora. Salihović loš, ne znam, nije me zadovoljio. Vedo, šteta lopta neće u gol, biće bolje...

Što se tiče Portugalaca, Pepe je uništio našu sredinu, po meni igrač utakmice. Ronaldo, dobar je bio, imo je dobrih prodora, par dobrih šansi. Jednom mu izblokirao Zaha, ono da je prošlo gol. Sreća pa nije, hvala Bogu! Onda mu lopta oskoči, jesam skočio, da sam bio blizu ljubio bi teren. :D

Sve u svemu, mislim da možemo tamo zabit gol. Teren će biti dobar, možemo razvit našu igru, kao protiv Francuza. ;)
Zadnja izmjena: anonymousHD, dana/u 11 nov 2011, 22:53, ukupno mijenjano 1 put.

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 11 nov 2011, 22:52

@ Elegant bez uvrede ali ovo što si ti rekao za žute to niko u Evropi nije nikada pomislio.Čuj da se prenosi žuti sa jedne na drugu utakmicu. :shock:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 nov 2011, 22:52

Vala kad se sjetim onih šansi prošli put u Lisabonu, pa i večeras ove dvije, vrijeme je da nas treći put pogleda ta prokleta sreća...

Nemoguće da samo toliko ukleti :mrgreen:

A nijednom igraču nemam šta prigovoriti, dali su sve od sebe, ipak su individualno Portuglaci 2 klase ispred nas...

Inače, svi hvale rezultate, jednog treba i naružiti, a to je Medunjanin večeras je on bio najlošiji i njegovim izlaskom i prelaskom Zahirovića na prirodnu poziciju tačno smo bolje zaigrali.

Glavni su mi ovi što pogledaju 2 utakmice godišnje i pametuju kako ne valjaju pojedini igrači, a kladim se kad bi ga sreli na ulici ne bi nijednog našeg igrača prepoznali :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 nov 2011, 22:52

Sta god da se desi ja sam ponosan na ove momke i svi trebamo biti , jedan Zahirovic ne da najboljem igracu na svijetu da prne , jedan Maletic odradi super posao i svi ostali su odlicni bili osim Vede ali dosta je i teren utjecao na onaj sut ;) Sta je tu je nama vise ovaj rezultat odgovara jos ako znamo da bolje igramo na strani imamo se cemu nadati !
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 nov 2011, 22:53

Devil je napisao/la: Ne prenose se ni iskljucenja,o cemu vi,pa imate bar najmanje 7 prijateljskih do prve utakmice na EURU gde mozete ocistiti kartone. ;)
Zar nije Arshavin 2008. propustio prvu utakmicu zbog crvenog kartona?

Adnan 1986
Kontakt:

Post Postao/la Adnan 1986 » 11 nov 2011, 22:53

Svaka cast svim igracima i papetu, a oni navijaci na bilinom polju nek mi se dobro kurca napuse kako ih nije stid dosli i sute picke jedne.

radoja
Kontakt:

Post Postao/la radoja » 11 nov 2011, 22:53

Ne želim dizat tenzije,al šanse su 75-25 u korist Portugala posle ove prve utakmice. ;)

p.s. nije navijanje bilo toliko loše.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 nov 2011, 22:53

Na onom terenu se nije moglo bolje. Taktički savršena utakmica. Bitno je što u Portugal idemo sa sačuvanom mrežom. Jbg, trebalo se laktati sa Ronaldom, Nanijem (je l' uopće igrao?), Meirelesom, Postigom/Almeydom, a i pokušavati s razbijanjem njihovih bedema u vidu Pepea, Alvesa i Velosa. Stvarno se nema nikome ništa prigovoriti, pa čak ni Vedi koji je promašio večeru. :( Ako ništa, barem se našao u prilici. Koliko je samo bilo prostora na kraju. :o Sa partnerom u napadu i Džeko izgleda mnogo opasniji (al' to smo znali i prije). Da je teren bio kao onaj na kojem ćemo u utorak igrati, vjerujem da bismo na semaforu ugledali 1:1. :mrgreen: Dakle, hvala Zelenom Busenju. :mrgreen:

Jahiću kapa dolje. Koliko smo ga na forumu zazivali i čudili se što je ostao bez poziva. Vjerujem da će nakon večerašnje partije i malobrojnim kritičarima biti jasno da Jaha mora biti u kadru. Dakle, prvih 18 se mora zaključiti s njim. Karton je dobio zbog sugeriranja Webbu da kartonira Postigu. Ako ćemo po pravilima, onda je to zasluženo pokazan karton. No, ipak se činilo prestrogo. Zayebi to, svakako nije bio u problemima, tako da... :mrgreen:

Spaha rutinski odradio. Postiga i Almeyda nisu mogli disati. :mrgreen: Nije izgubio nijedan vazdušni duel, a one na zemlji je rješavao po običaju. Odlična stvar je što se sačuvao kartona, a danas je bio doktor. Doduše, i na drugoj strani su bila dva doktora (Pepe + Alves). Dakle, danas su stoperi odradili svoj posao za desetku. :mrgreen:

Zahirović sjajan. Na desnom beku igrati u ovakvom meču. U meču kada si konstantno pod paljbom C. Ronalda (Meeeesi, Meeeesi :lol: ). :shock: Mah, nema se tu šta prigovoriti. Momak je naša budućnost. Istinski nasljednik Rahimage. :mrgreen:

Salihovića smo izgubili za revanš. Pa nama se baš ne da. Jesmo li mi ikad bili kompletni? :lol:

Moram priznati da sam očekiv'o više od Medunjanina i Lulića. Medo je u prvom poluvremenu igrao nonšalantno. Malo je falilo da izgubi loptu nakon koje bismo primili gol. A u napadu ga nije bilo. Dobro, nije nikog od naših bilo u napadu. Jednostavno, vezni red je bio pojeden od strane dobro našpanovanih Portugalaca, te se sve svodilo na klasično nabijanje lopti Džeku, pa nek' se on snađe. :mrgreen: A, snalazio se. Barem koliko je mogao. Uvijek pod budnim okom barem 2 igrača Portugala. Stvarno imponuje ta snaga u skoku i primanje lopte na prsa. :shock: Moram priznati da se to rijetko viđa u modernom fudbalu. Onakvo primanje lopte i građenje. :o Bravo koDže.

Pjana i Miske rezervisani u prvom poluvremenu, u 2. za nijansu bolji. Miske je mog'o upisati i asistenciju kada je u gol šansu izbacio Vedu. Šteta što ono nije završilo iza leđa Rui Patricia. :( Šteta. Al' haj', Ronaldo mašio na jednoj, Vedo na drugoj, pa možemo i biti sretni zbog toga. :mrgreen: Recimo da je tako 1:1. :mrgreen:

Lulić nije imao svoje karakteristične prodore (mah, na onakvom terenu je to skoro pa nemoguće). Dobro uštopan, te mogu slobodno reći da je ovo utakmica u kojoj se Senad najmanje pokazao u reprezentativnom dresu. Al', vjerujem da će u Lisabonu to biti mnogo bolje.

Beg je broj 1. 8-) Ako je iko sumnjao u to, nakon večeras ne bi trebao. Momak ulijeva samopouzdanje i sigurnost cijeloj ekipi. Koja mirnoća, čovječe?! 8-) Bravo majstore. Imamo golmana za sljedećih 10-ak godina. :D

Pape odlično posložio ekipu. Izostanak Mujdže i Papca se nije ni primijetio, a to samo pokazuje kako su Zahirović i Jahić odradili svoj dio posla. Maletić je mnogo više pokazao večeras u odnosu na meč kontra Francuza. To je dobro. Kako je samo otresao Ronalda. :lol: Jbt, taman da se hvali svojim pokoljenjima. :mrgreen:

Ovo je 0:0, al' nije "ništa:ništa". :mrgreen: Moramo zabiti gol u Lisabonu da bismo prošli. Nije nemoguća misija. Nije. Posebno ne u ovakvoj atmosferi koja vlada u našem taboru. :mrgreen: Svi za jednog - jedan za sve. Izgleda da sad taj princip radi.

I, gdje se igrala ova tekma? :lol: Bilino Polje? :mrgreen: Ko je bio na tribinama? :mrgreen: Haman su ljudi nakon davanja velikih para za karte izgubili glas. :mrgreen:

Što bi reklo pušenje "Atmosfera je bila k'o kad je umro Tito". :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 11 nov 2011, 22:53

Gdje su sad oni što kažu da nama odgovara loš teren? Rezultat je predobar,pravo sam zadovoljan. Ubijamo ih tamo. :mrgreen:
YNWA!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 nov 2011, 22:54

Devil je napisao/la:
amho je napisao/la:
calcio je napisao/la: que?

ne prenose se kartoni na prvenstvo valjda?
ne prenose se zuti kartoni naravno... iskljucenja se prenose...

cuj crveni? mislis dobije zuti u lisabonu i sudija ga iskljuci??? nadam se da se salis...
Ne prenose se ni iskljucenja,o cemu vi,pa imate bar najmanje 7 prijateljskih do prve utakmice na EURU gde mozete ocistiti kartone. ;)
zato ce rooney pauzirat' prve dvije utakmice na EP jer se ne prenose... ocistit' ce ih u prijateljskim... kako se englezi nisu toga sjetili???
Zadnja izmjena: amho, dana/u 11 nov 2011, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 11 nov 2011, 22:54

KB-TM87 je napisao/la:Zaboravih reći, mislio sam da je mesar ali je večeras dokazao zašto je ako ne i najbolji stoper na svijetu.

slika :twisted:
mesarom ga pravi murinjo ... al je veceras ubjedljivo najbolji igrac bio ... u skok igri neprikosnoven ... al svaka cast i dzeki, momacki se borio ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 11 nov 2011, 22:54

Jedan veoma dobar rezultat koliko se sjecam svi su potpisivali 0:0 nakon tekme a to smo dobili jahic i zahirovic najbolji strpali su svoje igrace u dzep posebo zahirovic ronalda ostalo sve veoma dobro neko vise neko manje.
Sad sam pregledao na txt hrvatski televizija sta piso o tekmi bih-portugal jedni kazu da je portugal imao vise igre i da su bili bolji tokom cijele tekme.Ono cemu sam se ismijao bilo je da je begovic nekolik puta spasavao gol a zahirovic vadio loptu isto nekoliko puta sa gol linije.Napominjem da su portugalci uputili 1-2 prava udarca u okvir gola a sve je ostalo islo u nebo.
Sad u Lisabonu treba igrati kao proiv Francuza kad defanziva bude u najjacem sastavu jer ce tad ofanzivni veznjaci imati vise prostora i slobode ali i sigurnosti u predaji lopte i moci ce koristiti riskantinije lopte.Teren ce biti odlican sto ce ici i njima ali i nama u korist kao sto jei u Zenici teren bio stetan za obe ekipe
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 nov 2011, 22:54

Jel bio BHF ?
Zadnja izmjena: Sarajlijc@, dana/u 11 nov 2011, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 nov 2011, 22:55

Pa ne broje se prijateljske utakmice jbt. Onda bi svi cistili zute u prijateljskim.

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 11 nov 2011, 22:56

Ja bih volio da nam opet sudi ovaj Web, jer nam nije svirao vrlo moguć penal na Ibiševiću, pa mi protiv Francuza ispustismo Euro zbog goreg prekršaja, koji još k tome nije bio u 16...
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 nov 2011, 22:57

Još jedna stvar kojoj se trebamo zahvaliti su male dimenzije terena u Zenici :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 11 nov 2011, 22:57

Kartoni u prijateljskim se ne računaju niti se kazna u prijateljskoj utakmici može odraditi.

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 11 nov 2011, 22:57

Trebamo biti zadovoljni.
begovic- kakotaj momak ulijeva sigurnost, perfektan
jahic- za njega bi trebalo uvijek biti mjesta u prvih jedanaest
spahic- kapitenski
lulic-dobar je igrac, ali veceras nista nije pokazao
zahirovic-kako je mlad, super odigrao
rahimic-eh da je malđi, odliicno
medunjanin-on igra toplo hladno, izgubi se u velikim utakmicama
pjanic-na kraju malo se vidio, solidno
misimovic-standardno dobar
džeko-igrao koliko jemogao
ibisevic- sto ste ga napačo svi, dobar je on, stvara pometnju
mes que un club

radoja
Kontakt:

Post Postao/la radoja » 11 nov 2011, 22:57

Ne prenose se ni iskljucenja,o cemu vi,pa imate bar najmanje 7 prijateljskih do prve utakmice na EURU gde mozete ocistiti kartone.
Mislim da griješiš,sjetimo se primjera iz Srbije sa Mirkovićem nakon meča sa Hrvatskom,kada je bilo prijateljskih prije EP,pa ipak nije igrao,isti je slučaj sa Vidićem bio i ima ih još,prijateljske utakmice ne brišu kartone i isključenja,već se ubrajaju isključivo takmičarske.Odnosno ukoliko igrač zasluži pauzu u takmičarskoj tu pauzu odradjuje isključivo u takmičarskoj utakmici. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.