evo tek sam dosao kuci pa da i ja iznesem svoje vidjenje utakmice ...
dolazak na jug , tribina dobro popunjena ..Hordi na sjeveru otprilike koliko i nas .., mozda malo vise ...mi pomalo navijamo , HZ sjede....pojavljuje se avion sa transparentom RODJENI i prelijece iznad stadiona ...ma brate perverzija cista , mos mislit ...narucili avion da leti iznad Koseva sa transom Rodjeni ...ludnica , orginalno da ne moze orginalnije . ...
utakmica pocinje , Velez zabija u 4 minuti ...na jugu ludnica .. poslije gola Velez nastavlja igrati odlicno , potpuno nadmocno izgleda na terenu ...Sarajevo nesto pokusava ali su apsolutno nadigrani u prvom poluvremenu ..
Drugo poluvrijeme Sarajevo pojacava i sve vise prijeti golu Veleza , Velez se nesvjesno povukao i zatvorio ..redaju se poluprilike , po koja i prava sansa i onda penal za Sarajevo , potpuno opravdano dosudjen ..Maksumic puca preko gola ..
I onda jedan detalj koji je jako bitan a koji niko nije spomenuo ...lopta ubacena za Dzafica prema sesnaestercu Sarajeva , Alaim stize prije Dzafica na nju i hvata je u ruke izvan svog sesnaesterca , pomocni signalizira ..glavni dosudjuje indirektan udarac za Velez ali daje samo zuti karton Alaimu , oni koji znaju sudijska pravila znaju da se u takvoj situaciji ako se vec to dosudi moze pokazati samo crveni karton ,
sudija nazalost tu drasticno ostecuje Velez jer je pri vodstvu od 0-1 za Velez Sarajevo moralo ostati sa igracem manje ..
Poslije toga Sarajevo nastavlja sa napadima , sto rezultira izjednacenjem tamo nekad u 75 minuti nakon velike guzve u 16-ercu...
Velez je poslije toga malo uspio primiriti igru , Sarajevo je stvorilo jos par sansi ali na kraju je ostao po meni najrealniji rezultat 1-1 ...
Ne mogu se oteti utisku da je Velez malo bojazljivo odigrao drugo poluvrijeme, mislim da su krenuli malo hrabrije da su mogli zabiti i drugi gol ali eto tako je kako je ...zakljucak svega Velez bolji u prvom,a Sarajevo u drugom poluvremenu ...
Ono na sto se jos moram osvrnuti je pregruba igra igraca Sarajeva , u Evropi bi sigurno ostali sa igracem manje sa onakvim startovima jos u prvom poluvremenu ...
Sto se tice Hordi Zla , sjever prekorektan i zahvaljujem im se zbog toga , na pocetku 2 poluvremena na njihovu incijativu smo zajedno otpjevali himnu JEDNA SI JEDINA ...
skidam im kapu jos jednom , i svaka cast za korektnost ...
Istok me razocarao , tolika mrznja ne znam zbog cega ???
Napadose Osmanagica kada je iskljucen na polasku u svlacionicu u najmanju ruku kao da je Karadzic , pa onda gadjanje raznoraznim predmetima , i slag na tortu na kraju utakmice pocnu skandirati ZRINJSKI ....jadno da jadnije ne moze biti ...
ne znam cemu sve to ali eto hvala im ...
toliko od mene , Sarajevu zelim pobjedu u cetvrtak protiv Cluja -a ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više