BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Romariooo
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Romariooo » 09 nov 2011, 21:21

u prvoj utakmici na bilinom polju imamo itekako sta izgubiti, zato ne treba srljati nimalo, mislim da je i 0 0 u ovoj situaciji sjajan rezultat za nas, pokazali smo da smo u gostima jako opasni,prema tome oprezno na bilinom polju, a u lisabonu navaliti pa sta bog da

mislim da ce susic poceti sa dva napadaca, kao sto u ostalom i najavljuje, a sto je po meni i pametno. na terenu kakav je bilino bolje, puno je sigurnije igrati sa dva napadaca, sto omogucava preskakanje sredine i terena, to je puno manje rizicno nego pokusati graditi igru na sredini terena, gdje je zbog dimenzija bilinog polja svaka presjecena lopta gol prilika.ovako lagano nabijati loptu naprijed, dzeko i ibisevic ce se nekako izboriti za loptu i eto prilike

dakle, najpametnije je za nas igrati ostrvski stil, cvrsto u odbrani sa dosta trke, priliku traziti u kontri i prekidima, ali prvenstveno misliti o tome da sacuvamo gol, odbrana nam je ionako desetkovana, zato se mora maksimalno oprezno. uspijemo li se odbraniti u zenici, u lisabonu ce nas gol vrijediti skoro duplo vise nego portugalski

sto se tice ronalda, ne treba se puno bojati njega i njegovih prodora, teren je mal, ako pertrci recimo beka odmah se zabija ustopera, na takvim terenima prodori krilnih igraca nikada nisu bili glavno oruzje, za njegovo cuvanje dovoljan je mislim brzi lulic i to je to, jeste da je ljevak i da bi morao igrati desnog beka, ali moze on to odigrati, susic ce mu dati ulogu flastera vjerovatno, to znaci da nece ici naprijed, al nema veze, bolje da bekovi stoje nazad nego da ispadaju sto na bilinom polju automatski znaci da ce nam napraviti mrtvu priliku

po meni najbolji sastav bi bio

.....................begovic................

lulic...........jahic.........spaha.........salihovic

......................rahimic......................

............pjanic.................medunjanin.......

......................miske...........................

...........ibisevic...........dzeko..................

s tim da rahimic striktno odradjuje defanzivne uloge, da pjanic i medunjanin ne srljaju naprijed, i da se uzdamo da ce trojka miske, vedo i dzeko nesto napraviti u napadu, nase velike sanse su slobodnjaci, korneri i cinjenica da dzeko ima snage da se kvalitetno izbori u zracnim duelima s igracima portugala, da spusti neku loptu za misketa ili vedu, a ova trojka medunjani pjanic i rahimic bi morali vrsiti konstantan pritisak na vezni red portugala.

postoje i neke druge opcije al ne znam koliko su nasi spremni na to, a to je da se koristi guardiolin recept za koristenje bekova u ofanzivnom dijelu, to jest kad imamo priliku da se rahimic povuce na stopera, jahic se prebaci na desnog beka, a da se lulic ispali naprijed kao sto to radi dani alves u barci, lula ima kvaliteta za to jer je je brz i prodoran, i moze se brzo i vratiti, al upitni su drugi. ista stvar bi se mogla raditi i po lijevoj strani gdje bi se takodje i salihovic mogao ispaliti naprijed jer je sjajan u ofanzivi, al za ove takticke zamisli se mora biti uigrano do savrsentstva, i to bi mozda tesko prolazilo u reprezentaciji, zato mislim da bi bilo bolje igrati ou englesku ziherasku igru koja portugalcima ocito ne godi, jer smo vidjeli kako su ih danci derali s takvom igrom, a ove ofanzivnije neke opcije ostaviti za lisabona gdje se isplati mozda i srljati, gdje cemo akobogda imati i vise opcija i bolji teren za napade
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 nov 2011, 21:22

@cartman

Nema sanse da idem dole.Nisam ja taj tip da citavu noc zajebava drugog :D

@elegant

evo prvi put cujem od tebe :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Muris91
Kontakt:

Post Postao/la Muris91 » 09 nov 2011, 21:24

Nista ljudi sutra navece posto ce osiguranje oko hotela bit veliko znaci nista od galame lupanja i ostalog idemo skolskom metodo tri sata ujutru nazvat hotel i rec da je bomba u hotelu moraju izac napolju zima bice neispavani i lagano do pobjede :D :D

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 09 nov 2011, 21:27

Onaj ko je iz Zenice, mogao je maloprije cuti avion, iz pravca zapada, st znaci da Porugalci kruze ne mogu sletiti odmah zbog magle :D Znaci brzo ce na aerodrom...

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 09 nov 2011, 21:29

adom je napisao/la:Onaj ko je iz Zenice, mogao je maloprije cuti avion, iz pravca zapada, st znaci da Porugalci kruze ne mogu sletiti odmah zbog magle :D Znaci brzo ce na aerodrom...
ekstra sala :D :D bas si me nasmio :D :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 nov 2011, 21:30

Fudbalska reprezentacija Portugala, koja će u petak protiv BiH igrati prvu utakmicu baraža za plasman na EURO 2012. godine, uz nesvakidašnje mjere bezbjednosti napustila je sarajevski aerodrom.

Portugalska ekspedicija sletila je u 20.55 sati, a u aerodromskoj zgradi dočekalo ju je oko 300 bh. navijača. U razgovoru sa specijalcima i obezbjeđenjem, rečeno nam je da je ovo jedno do najvećih obezbjeđenja ikada, te da je slično bilo 1997. godine kada je tadašnji Papa, Ivan Pavle II posjetio Sarajevo. Kulminacija je bila kada su reprezentativci Portugala prošli kroz carinski terminal. Ekipu je predvodio Pepe, a kada se pojavio Ronaldo cijela zgrada odjekivala je od skandiranja: “Messi, Messi…”

Na to se Portugalac samo kiselo nasmijao i nestao u masi redara i zaštitara, a jedini koji je bio spreman da se obrati novinarima, i to portugalskim, bio je predsjednik Saveza Gilberto Madaíl.

Važno je istaći da je u ovom slučaju napravljen presedan i po prvi put u istoriji baraža i svih UEFA takmičenja jednu selekciju dočekao je delegat utakmice. Tako je Portugalce sačekao Austrijanac Wolfgang Thierrichter, što opet dovoljno govori o njihovoj “zabrinutosti”.

Naši “paparazzi” Branimir Prijak i Mirza Subašić cijelo će vrijeme pratiti kretanje Portugalaca.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 nov 2011, 21:30

adom je napisao/la:Onaj ko je iz Zenice, mogao je maloprije cuti avion, iz pravca zapada, st znaci da Porugalci kruze ne mogu sletiti odmah zbog magle :D Znaci brzo ce na aerodrom...
Ma to gledaju imal raje oko hotela
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 09 nov 2011, 21:31

deni_23 je napisao/la:
malo sale nije na odmet ;)

adolino
Kontakt:

Post Postao/la adolino » 09 nov 2011, 21:31

Ocekujem i bombardiranje njihovog gola, dzeko, misimovic, salihovic, medunjanin, pjanic nek samo raspaljuju po golu kad god imaju sansu, mislim da nam je to jedna od sansi da postignemo neki laganiji gol i da uzdrmamo portugalce, bice tesko graditi akcije kao i prije dvije godine, ako jos sudija bude sjeckao onda nas ceka duga utakmica, mislim da oni nece srljati neku igru te da ce igrati strpljivije a nasa je sansa da ih stisnemo i pokusamo ih nekim golom otvoriti da vise igraju te na taj nacin pokusati jos nesto vise...ne trebamo ih se bojati, treba krenut odlucno, borbeno ginut za svaku loptu te ono prilika sto budemo imali da sto vise pokusamo realizovati...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 nov 2011, 21:32

sletila gamad na aerodrom
okupilo se 300 nasih
izasao ronaldo svi u hor vikali Messi, Messi...ovaj popizdjeo...hhaha
orilo se aerodromom hahah

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 09 nov 2011, 21:32

adom je napisao/la:
deni_23 je napisao/la:
malo sale nije na odmet ;)
slazem se upotpunosti

adolino
Kontakt:

Post Postao/la adolino » 09 nov 2011, 21:33

Romariooo je napisao/la:u prvoj utakmici na bilinom polju imamo itekako sta izgubiti, zato ne treba srljati nimalo, mislim da je i 0 0 u ovoj situaciji sjajan rezultat za nas, pokazali smo da smo u gostima jako opasni,prema tome oprezno na bilinom polju, a u lisabonu navaliti pa sta bog da

mislim da ce susic poceti sa dva napadaca, kao sto u ostalom i najavljuje, a sto je po meni i pametno. na terenu kakav je bilino bolje, puno je sigurnije igrati sa dva napadaca, sto omogucava preskakanje sredine i terena, to je puno manje rizicno nego pokusati graditi igru na sredini terena, gdje je zbog dimenzija bilinog polja svaka presjecena lopta gol prilika.ovako lagano nabijati loptu naprijed, dzeko i ibisevic ce se nekako izboriti za loptu i eto prilike

dakle, najpametnije je za nas igrati ostrvski stil, cvrsto u odbrani sa dosta trke, priliku traziti u kontri i prekidima, ali prvenstveno misliti o tome da sacuvamo gol, odbrana nam je ionako desetkovana, zato se mora maksimalno oprezno. uspijemo li se odbraniti u zenici, u lisabonu ce nas gol vrijediti skoro duplo vise nego portugalski

sto se tice ronalda, ne treba se puno bojati njega i njegovih prodora, teren je mal, ako pertrci recimo beka odmah se zabija ustopera, na takvim terenima prodori krilnih igraca nikada nisu bili glavno oruzje, za njegovo cuvanje dovoljan je mislim brzi lulic i to je to, jeste da je ljevak i da bi morao igrati desnog beka, ali moze on to odigrati, susic ce mu dati ulogu flastera vjerovatno, to znaci da nece ici naprijed, al nema veze, bolje da bekovi stoje nazad nego da ispadaju sto na bilinom polju automatski znaci da ce nam napraviti mrtvu priliku

po meni najbolji sastav bi bio

.....................begovic................

lulic...........jahic.........spaha.........salihovic

......................rahimic......................

............pjanic.................medunjanin.......

......................miske...........................

...........ibisevic...........dzeko..................

s tim da rahimic striktno odradjuje defanzivne uloge, da pjanic i medunjanin ne srljaju naprijed, i da se uzdamo da ce trojka miske, vedo i dzeko nesto napraviti u napadu, nase velike sanse su slobodnjaci, korneri i cinjenica da dzeko ima snage da se kvalitetno izbori u zracnim duelima s igracima portugala, da spusti neku loptu za misketa ili vedu, a ova trojka medunjani pjanic i rahimic bi morali vrsiti konstantan pritisak na vezni red portugala.

postoje i neke druge opcije al ne znam koliko su nasi spremni na to, a to je da se koristi guardiolin recept za koristenje bekova u ofanzivnom dijelu, to jest kad imamo priliku da se rahimic povuce na stopera, jahic se prebaci na desnog beka, a da se lulic ispali naprijed kao sto to radi dani alves u barci, lula ima kvaliteta za to jer je je brz i prodoran, i moze se brzo i vratiti, al upitni su drugi. ista stvar bi se mogla raditi i po lijevoj strani gdje bi se takodje i salihovic mogao ispaliti naprijed jer je sjajan u ofanzivi, al za ove takticke zamisli se mora biti uigrano do savrsentstva, i to bi mozda tesko prolazilo u reprezentaciji, zato mislim da bi bilo bolje igrati ou englesku ziherasku igru koja portugalcima ocito ne godi, jer smo vidjeli kako su ih danci derali s takvom igrom, a ove ofanzivnije neke opcije ostaviti za lisabona gdje se isplati mozda i srljati, gdje cemo akobogda imati i vise opcija i bolji teren za napade
Mislim da ce ovaj sastav i istrcati u petak ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 nov 2011, 21:35

Muris91 je napisao/la:Nista ljudi sutra navece posto ce osiguranje oko hotela bit veliko znaci nista od galame lupanja i ostalog idemo skolskom metodo tri sata ujutru nazvat hotel i rec da je bomba u hotelu moraju izac napolju zima bice neispavani i lagano do pobjede :D :D
Ma to treba uzet sobu u tom hotelu, i onda noc na petak zapalis u sobi. Alarm za pozar se upali i svi moraju izac. Za ovu bombu rizikujes zatvor, a za cigaru ti niko nista ne moze. :D

To je inace Maradona uradio kad je bio u istom hotelu kao igraci Chelsea pred finale Lige Prvaka 2008. Svi navijaci Uniteda znaju kako je to zavrsilo. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 09 nov 2011, 21:35

skandiraju oni njemu, a ovdje se on misli u sebi "ima da vam potamamim gol" :lol:

slika

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 nov 2011, 21:36

hz1987 je napisao/la:sletila gamad na aerodrom
okupilo se 300 nasih
izasao ronaldo svi u hor vikali Messi, Messi...ovaj popizdjeo...hhaha
orilo se aerodromom hahah
lijepo su ih motivisali...
ma pustite njih, hajmo mi nase podrzavati i diskutovati o nasim igracima.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 nov 2011, 21:38

Nema potrebe nikakve galame praviti, i nešto im podmetati...dovoljno je u Zenicu doci da im se smrkne u glavi, a kad izadju na teren dovoljna je trava i iscupan busen za koji zapinjes te hladnoca i naravno nas Edin Dzeko...ostalo samo govori kako smo jadni!

messi, messi...
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 09 nov 2011, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 09 nov 2011, 21:38

adom je napisao/la:skandiraju oni njemu, a ovdje se on misli u sebi "ima da vam potamamim gol" :lol:

slika
stigo prvi svjeski maneken :D :D :D :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 nov 2011, 21:39

deni_23 je napisao/la:
adom je napisao/la:skandiraju oni njemu, a ovdje se on misli u sebi "ima da vam potamamim gol" :lol:

slika
Pitanje je koliko ce godina proci dok ne budemo u nasoj drzavi gledali boljega igraca 8-)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 nov 2011, 21:40

deni_23 je napisao/la:
Ma obicna vagina...nije vidjelo manekena...ovakih na stupu ima i prose danima!
Dylan Dog je napisao/la: Pitanje je koliko ce godina proci dok ne budemo u nasoj drzavi gledali boljega igraca 8-)
jel to majketi Dzeku nisi nikad uzivo gledao?
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 09 nov 2011, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.

adolino
Kontakt:

Post Postao/la adolino » 09 nov 2011, 21:40

hz1987 je napisao/la:Nema potrebe nikakve galame praviti, i nešto im podmetati...dovoljno je u Zenicu doci da im se smrkne u glavi, a kad izadju na teren dovoljna je trava i iscupan busen za koji zapinjes te hladnoca i naravno nas Edin Dzeko...ostalo samo govori kako smo jadni!

messi, messi...

Bio je i ronaldo nekad sirotinja, zna on kako je igrati na oranju, da se podsjeti malo djetinstva :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.