Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

baresi#6
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la baresi#6 » 05 nov 2011, 22:45

@Kenny da ukloniš taj drugi xp u boot meniu, desni klik my computer>properties>advanced>u sektoru startup and recovery odi na settings. tu imaš edit pod system start up i otvori ga. to je boot.ini gdje samo izbrišeš liniju od starog xp-a (jbg ne znam napamet jer kod mene nema dual boot) i više ti se neće pojavljivati. ali budi VEOMA OPREZAN da ne pogriješiš inače možeš napraviti belaj. evo kako izgleda boot.ini na ovom računaru kojeg sad koristim koji ima xp, znači kako bi trebalo biti:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
sigurnija opcija :D da umjesto edita izabereš time to display list of operating systems, staviš na najmanju moguću vrijednost 0 ili 1 koliko već. to ti je broj sekundi koliko te boot meni čeka da odabereš koji ćeš sistem tako da bi ti u tom slučaju bio haman automatski odabran defaultni tj. novi xp.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 06 nov 2011, 00:43

@baresi i @Soni kao prvo hvala vam sto ste izdvojili vremena da mi pomognete,uradio sam ovo preko my computer/menage... i formatirao D drive...tako da mi je sistem ostao na C...ali ipak cim ukljucim comp pojavi mi se da odabarem operativni sistem mada sam jedan formatirao,dal bi se i to kako moglo "ukloniti",hvala vam jos jednom... ;)

edit:Uspio sam :D ,uradio sam kako @baresi rece i uspjelo je,uhh :D ...imate po pice od mene... ;)
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 nov 2011, 01:11

daj neko provjeren link za xp service pack 3. hvala unaprijed.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 06 nov 2011, 02:06

Donnie Darko je napisao/la:daj neko provjeren link za xp service pack 3. hvala unaprijed.
https://rapidshare.com/#!download|899tl ... 72E5D7|0|0

Windows XP Professional SP3 Genuine (2011) Activated - Hazar Edition

Windows® XP Service Pack 3 (SP3) includes all previously released updates for the operating system. This update also includes a small number of new functionalities, which do not significantly change customers’ experience with the operating system. This white paper summarizes what is new in Windows XP SP3.

Ako ti bude trazio pass: Warez-home.net
Ne kopiraj ga nego sam ukucaj. Na instalaciji izaberes particiju i odes na kafu

@ King Kenny nije belaj i drugi put, meni moze limunada :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 07 nov 2011, 23:55

Trebala bi mi pomoc oko routera, imam ADSL paket i do sada sam koristio modem, s obzirom da sam kupio router TP link i prikljucio sve radi, ali nisam uspio da stavim pass kako bi sprijecio kacenje na moju mrezu, pa ako neko zna da mi na PP napise kako to da uradim. ( pokusavao sam pomocu nekih tutorijala na netu al nije uspjelo )
Rođeni brato

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 08 nov 2011, 00:07

The_Target je napisao/la:Trebala bi mi pomoc oko routera, imam ADSL paket i do sada sam koristio modem, s obzirom da sam kupio router TP link i prikljucio sve radi, ali nisam uspio da stavim pass kako bi sprijecio kacenje na moju mrezu, pa ako neko zna da mi na PP napise kako to da uradim. ( pokusavao sam pomocu nekih tutorijala na netu al nije uspjelo )
Udjes na http://192.168.1.1/" onclick="window.open(this.href);return false; admin admin
Na kartici Basic Settings - izaberes Wireless - Wireless Settings
Oznacis Enable Wireless Security
Na Security type izaberes npr. WPA-PSK/WPA2-PSK (ja sam izabrao ovaj, jer mi najbolje odgovara, ni slucajno ne biraj WEP)
Security option izaberes WPA-PSK
Encryption izaberes TKIP
PSK passphrase neki **** pass sa slovima, brojevima, znakovima, hijeroglifima, slikama, ilustracijama :mrgreen:
Group Key Update Period: Ostavi po defaultu

Nakon sto to zavrsis i spasis, sam bi se trebao router restartovati, ako se ne restartuje, ti to uradi za njega. S tim da nakon tog prvog restarta, ja sam morao da ga iskljucim iz struje i upalim (pokusavao sam na restart iz browsera, ali ovako je najbolje radilo).
Znaci iskljuci iz struje i ukljuci. Ako ti ne bude htio uci na net, pogledaj da u postavkama na compu, na konekciji promjenis tip passworda u onu enkripciju koju si izabrao kada si pravio zastitu, u ovom slucaju WPA-PSK.

Nadam se da sam ti pomogao
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 nov 2011, 00:10

Kad se vec prica o Routeru imam problem TP link usb je u pitanju i konekcija je kriticna :S Kako to popraviti ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 08 nov 2011, 12:46

Eh raja imam problem , ako neko zna .
U kompu imam 2 HDDa . Jedan je stariji i ima 90 GB prostora a jedan je noviji , 500 GB prostora . I do sada sam sistem dizao preko ovog novog , i sve mi je tu smjesteno . Medjutim , jutros ustanem krenem upaliti comp ono izbaci
ovo :
slika

Eh , pokusavao sam sve , i safe mode i normally i last good configuration ali nista .

Otvorim comp , prebacim kablove na stari HDD i radi . Ali , problem je sto mi je ostalo sve na onom disku a ne znam sta mu je ?

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 nov 2011, 13:00

bavarian_bk je napisao/la:Eh raja imam problem , ako neko zna .
U kompu imam 2 HDDa . Jedan je stariji i ima 90 GB prostora a jedan je noviji , 500 GB prostora . I do sada sam sistem dizao preko ovog novog , i sve mi je tu smjesteno . Medjutim , jutros ustanem krenem upaliti comp ono izbaci
ovo :
slika

Eh , pokusavao sam sve , i safe mode i normally i last good configuration ali nista .

Otvorim comp , prebacim kablove na stari HDD i radi . Ali , problem je sto mi je ostalo sve na onom disku a ne znam sta mu je ?
Jesi probao kad upališ komp udarati po F8, trebalo bi se pojaviti select Boot device, izabereš taj novi HDD i udariš enter... Ili preko BIOS-a, čim se upali komp. pritisni Del, odi na Boot Sequence i izaberi taj novi HDD...

Al' sve mi se čini da je tebi nešto drugo otišlo, čim su ti slova tako shebana, umjesto Normally piše Nqrmadly, umjesto Known piše Knqwn, Windows - Wandows...?
100% sportski i krajnje opušten potpis

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 08 nov 2011, 13:07

Molim da mi neko pomogne problem je sa zvukom na laptopu(tacnije nemam ga).
Neki dan mi rodjak cabrkao nesto i izgleda Drivere izbrisao...
Koliko god trazio opet se vratim na isto.

Laptop je Toshiba - Satellite A200-1M5

Zahvaljujem.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 nov 2011, 13:31

Reuf je napisao/la:Molim da mi neko pomogne problem je sa zvukom na laptopu(tacnije nemam ga).

Zahvaljujem.
Ako je operativni sistem XP, odi na Control Panel, Administrative Tools, Computer Managment, Device Manager, ako ti fali koji driver pojavit će se sa desne strane upitnik u žutom krugu, desni klik na to, Update driver, trebao bi ga naći preko interneta...

Probaj i sa ovim, ako je SigmaTel zvučna... http://support1.toshiba-tro.de/tedd-fil ... 145221.zip" onclick="window.open(this.href);return false;

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 08 nov 2011, 14:50

RiNo je napisao/la:
Reuf je napisao/la:Molim da mi neko pomogne problem je sa zvukom na laptopu(tacnije nemam ga).

Zahvaljujem.
Ako je operativni sistem XP, odi na Control Panel, Administrative Tools, Computer Managment, Device Manager, ako ti fali koji driver pojavit će se sa desne strane upitnik u žutom krugu, desni klik na to, Update driver, trebao bi ga naći preko interneta...

Probaj i sa ovim, ako je SigmaTel zvučna... http://support1.toshiba-tro.de/tedd-fil ... 145221.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
Uradio sam kako si rek'o , stoji mi upitnik pored Modem Device on High Definision Audio Bus, Unknown device i pored Realtek High Audio Definision stoji usklicnik...

Naravno i dalje pise da nemam Audio Devices da su potrebni Driveri.
Kada idem Update Drivers trazi CD :|

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 nov 2011, 15:31

Reuf je napisao/la: Uradio sam kako si rek'o , stoji mi upitnik pored Modem Device on High Definision Audio Bus, Unknown device i pored Realtek High Audio Definision stoji usklicnik...

Bez obzira što nemaš cd trebalo bi ga naći preko interneta, samo ideš na Yes, this time only -> Next, Next... Ako imaš CD od motherboard (dođe uz komp) ubaci ga prije tog postupka i naći će ga za par sekundi.

Ili probaj preko Realtek stranice LINK
Kad klikneš na accept... downloadaš iz šestog reda u tabeli:
Znači pored Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file) (klikneš na UK, ili HK, ili US...)

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 08 nov 2011, 16:11

RiNo je napisao/la:
Reuf je napisao/la: Uradio sam kako si rek'o , stoji mi upitnik pored Modem Device on High Definision Audio Bus, Unknown device i pored Realtek High Audio Definision stoji usklicnik...

Bez obzira što nemaš cd trebalo bi ga naći preko interneta, samo ideš na Yes, this time only -> Next, Next... Ako imaš CD od motherboard (dođe uz komp) ubaci ga prije tog postupka i naći će ga za par sekundi.

Ili probaj preko Realtek stranice LINK
Kad klikneš na accept... downloadaš iz šestog reda u tabeli:
Znači pored Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file) (klikneš na UK, ili HK, ili US...)
Drug hvala ti puno, rjesio sam problem :)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 nov 2011, 17:50

Možel' mi ko pomoći oko windows geniue 7 :) Treba mi onaj Code al...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 09 nov 2011, 18:48

GunnerS je napisao/la:Možel' mi ko pomoći oko windows geniue 7 :) Treba mi onaj Code al...

skini removeWAT22 ;)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 09 nov 2011, 18:48

google windows 7 loader.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 09 nov 2011, 20:31

Windows can't read the disc in drive E:/
Make sure that the disc uses a format that Windows recognizes. If the disc in unformatted, you need to format it before using it.

Zna li neko kako rijesiti?
Izdržati, to je temelj vrline!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 09 nov 2011, 20:37

rogeRF je napisao/la:Windows can't read the disc in drive E:/
Make sure that the disc uses a format that Windows recognizes. If the disc in unformatted, you need to format it before using it.

format it :lol:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 09 nov 2011, 20:39

tyler durden je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Windows can't read the disc in drive E:/

format it :lol:
Da, ali kako? Nisam bas neki sto se ovoga tice.
Izdržati, to je temelj vrline!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.