Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

mma_hz
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.

Post Postao/la mma_hz » 07 nov 2011, 21:53

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a de ljudi recite mi kad to Barca igra protiv Bosne i Hercegovine da idem gledati...haj ako neko zna ja bi ga molio da mi kaze, znate svi da ja volim Barcu pa da idem pogledati...

a kad ser.ete o nekom patriotizmu onda bar citajte ono sto sam napiso...
Barca za 10-ak dana igra protiv RK Bosne i ja naravno odo navijati za Barcu, rukometni klub, za Sarica prije svega...
nadam se da se zezas i da nisi toliko plitak i glup... :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 nov 2011, 21:53

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a de ljudi recite mi kad to Barca igra protiv Bosne i Hercegovine da idem gledati...haj ako neko zna ja bi ga molio da mi kaze, znate svi da ja volim Barcu pa da idem pogledati...

Barca za 10-ak dana igra protiv RK Bosne i ja naravno odo navijati za Barcu, rukometni klub, za Sarica prije svega...

pa nemas potrebe tu navijati kad se zna pobjednik..I ne znam kako ces to raditi, javno ili...Jer bilo bi ofirno da skaces nakon svakog gola Barce, ti jedini :roll:
15.10 - 15.06 ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 nov 2011, 21:55

geronimo je napisao/la: Možda zato što slabo kikaju, pa kako će takvi privući raju da sjede pored "kutije". :mrgreen:
Rek'o sam ti jedne prilike da sam kao klinjo navij'o za tvoje rivale. :lol:

E, znaš kako se to desilo ? U jednom gradiću, u Njemačkoj, Stolberg se zvaše (da možda ne znaš gdje je to ? ) sam hod'o nekud sa mamom i tatom ( :lol: ) po prodavnicama i naidjem na šal 1860-tke i zamolim ih da mi ga kupe. Tog trenutka sam se krstio kao navijač Minhena, al' onog pravog. :mrgreen:

Naravno, teško je i bilo ostati njihov navijač kad sam bio dijete, a moja 2 starija amidžića su navijala za BvB, tada sam 2x konvertir'o u navijača Milionera. :)

A nakon toga ne treba ni pominjati, moj "uzor" je bio Mali Mozart- Rosicky i onog dana kada je preš'o u Arsenal i ja sam sa njim. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2011, 21:56

skyisthelimit je napisao/la: Mogu misliti, ovdje je za vrijeme svjetskog prvenstva bio "pokolj" medju forumasima i velikim navijacima i patriotama navedenih zemalja :lol:
Ne bi ja to toliko ozbiljno uzimao...npr. kod mene je slucaj da svaku utakmicu koju gledam moram da navijam za nekog...nikad nisam neutralan...i onda kad se sastanem sa nekim slicnog razmisljanja uvijek dodje do odredjene rasprave pa se onda polemise o tome ko je bolji Holandija ili Italija,Venezuela ili Paragvaj i slicno a da pri tome zaboli obojicu za te timove...nema to veze sa nekim patriotizmom ili slicno.

P.S.Definitivno mi je bezveze navijati protiv nasih klubova,to mi se nikada nece desiti ali isto tako uvijek cu kroz sezonu vise pratiti utakmice Dortmunda nego bilo kojeg naseg tima...bar dok mi ne daju neki razlog da ih pocnem pomno pratiti(i sad gledam veliki broj utakmica nase lige)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 nov 2011, 22:01

mma_hz je napisao/la:

nadam se da se zezas i da nisi toliko plitak i glup... :roll: :roll:
mrtav ozbiljan :arrow:
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 nov 2011, 22:02

Jesam li dobro shvatio,dakle pojedinci misle da recimo navijac Zeljeznicara a simpatizer Liverpoola,ako se u evropi sastanu Liverpool i Sarajevo treba podrzati Sarajevo :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

J.Goerges
Kontakt:

Post Postao/la J.Goerges » 07 nov 2011, 22:03

geronimo je napisao/la:
J.Goerges je napisao/la: Ja i Gero navijali za Njemačku ,protiv Engleza i Argentinaca :lol: i Srba :P
Ma nisam ni mislio navijati za Njemačku, ali kad vidjeh ofanzivu sa svih strana, rekoh sad ću stati u odbranu...slabijih. :D
Doduše, dosta su mi pomogli svojim dobrim predstavama.

Nisam upratio da si ti za sve njemačke selekcije (gdje nema naših). :?
Ja jesam uvijek i mislio i navijao ,od Eura 2000,SP2002,Eura 2004 (kad su doživjeli krah ) pa sve do danas pa i u buduće (dok se mi ne plasiramo).
U rukometu mi je Hens najdraži ,i za Njemce navijam uvjek kao i HSV u klupskom ,u košarci takođe ,u ski-skokovima uvijek sam bio za Martina Schmita ,Scumahera itd ,ma volim te Švabe nešta ;) ,a i kako ću zaboraviti one Milke u ratu :P
Ma meni je ta Njemačka vrh u svemu ,kad bi mi bili 5% na njih ;

PS ima ljudi koji navijaju za te" manje" klubove ,koji nemaju neke velike uspjehe kao ova krema ,npr Dylan Zenit ,Magica Napoli ,Južnjak Atletico ,Monolog ,Newcastle :mrgreen: (iako ja znam da je u duši Bavarac ),ima Target Sevila itd ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 22:06

J.Goerges je napisao/la:
geronimo je napisao/la:
J.Goerges je napisao/la: Ja i Gero navijali za Njemačku ,protiv Engleza i Argentinaca :lol: i Srba :P
Ma nisam ni mislio navijati za Njemačku, ali kad vidjeh ofanzivu sa svih strana, rekoh sad ću stati u odbranu...slabijih. :D
Doduše, dosta su mi pomogli svojim dobrim predstavama.

Nisam upratio da si ti za sve njemačke selekcije (gdje nema naših). :?
Ja jesam uvijek i mislio i navijao ,od Eura 2000,SP2002,Eura 2004 (kad su doživjeli krah ) pa sve do danas pa i u buduće (dok se mi ne plasiramo).
U rukometu mi je Hens najdraži ,i za Njemce navijam uvjek kao i HSV u klupskom ,u košarci takođe ,u ski-skokovima uvijek sam bio za Martina Schmita ,Scumahera itd ,ma volim te Švabe nešta ;) ,a i kako ću zaboraviti one Milke u ratu :P
Ma meni je ta Njemačka vrh u svemu ,kad bi mi bili 5% na njih ;

PS ima ljudi koji navijaju za te" manje" klubove ,koji nemaju neke velike uspjehe kao ova krema ,npr Dylan Zenit ,Magica Napoli ,Južnjak Atletico ,Monolog ,Newcastle :mrgreen: (iako ja znam da je u duši Bavarac ),ima Target Sevila itd ;)
I ja sam Njemac dok nema nas na velikim takmičenjima,barem da se u nečemu složimo :mrgreen:
P.S.Ne vrijeđaj Dylana Zenit je ipak osvojio Kup UEFA nedavno,kao i Sevilla 2 imaju više uspjeha od Reala :lol:
Ja vidi i Atletico je isto osvajao :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 07 nov 2011, 22:08

Dylan Dog je napisao/la:Jesam li dobro shvatio,dakle pojedinci misle da recimo navijac Zeljeznicara a simpatizer Liverpoola,ako se u evropi sastanu Liverpool i Sarajevo treba podrzati Sarajevo :roll:
Evo cu ti ja odgovorit kontra pitanjem jel mislis u obrnutom slucaju da recimo navijaci Evertona navijaju za Sarajevo
ne budi lud :lol: :lol:
Ja koji ne da navijam za zelju nego vise nego volim taj klub naravno da bi u toj situaciji navijao ne za Sarajevo nego bilo koji "nas" klub.
Stvar patriotizma ili kako hoces nazovi ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2011, 22:11

Dylan Dog je napisao/la:Jesam li dobro shvatio,dakle pojedinci misle da recimo navijac Zeljeznicara a simpatizer Liverpoola,ako se u evropi sastanu Liverpool i Sarajevo treba podrzati Sarajevo :roll:

A tu vec dolazimo do druge teme a to je rivalstvo Zeljo-Sarajevo

Ako bi to zanemarili onda i nisam siguran...ne moras navijati za Sarajevo ali glupo bi bilo i otici na kosevo u dresu Liverpoola i skakati na svaku njihovu priliku(a bilo bi ih dosta :D )

P.S.Ja bih ipak volio u takvim situacijama da bilo koji nas klub pobjedi protiv jednog Liverpoola

jasmin93
Kontakt:

Post Postao/la jasmin93 » 07 nov 2011, 22:26

Monolog je napisao/la:Možda se čini da ovo što govorim nema smisla (ne osjećam se prozvanim temom, da ne bi bilo zabune), al' vjerujem da će vremenom sve biti jasnije. Simpatišem Newcastle. I to već dugi niz godina. Zašto? Ni sam ne znam zbog čega; vjerujem da je sve krenulo od Shearera. A koga drugog? :mrgreen: Gled'o sam ih uživo, tako da ne mogu biti svrstan u koš onih koji "navijaju za neki klub, a nikad nisu uživo pogledali neku utakmicu istog". :mrgreen: No, ponavljam. Navijač nisam, simpatizer jesam.

Vjerujem da ne postoji mjerač ljubavi prema nekom klubu. Samim tim ne možemo utvrditi da l' Chelsea više voli neki lik iz Londona ili neko iz Moskve. :mrgreen: To je tako. Sad, druga je stvar što se sad piše ono "raskomadaćemo vas", "mi smo najjači, najbolji" i slične stvari. Jbg, poistovjećuje se sa klubom i to je to. Da l' je to normalno ili nije, u to ne ulazim. Al', recimo da je meni Newcastle draži od Željezničara i Sarajeva zajedno. Pa i od Čelika, Partizana, Zvezde, Hajduka, Dinama, Budućnosti...Valjda je jasno šta želim reći. :mrgreen: Navedeni klubovi mi nisu ni simpatični, ni antipatični. Samo su klubovi. :lol: No, opet nikad ne govorim "osvojićemo", "najjači smo" ili tako što. Prvo lice množine koristim samo kada su reprezentativne ekipe u pitanju (košarkaška, fudbalska, rukometna...). :mrgreen: Tada s ponosom kažem "poderali smo Bjelorusiju", "razvalili Hrvatsku", "popušili od Estonije" (dobro, ovo je bilo sramno :mrgreen: ).

Valjda je sad jasnije.
Apsolutno ista stvar kod mene, samo umjesto Newcastlea Barcelona i umjesto Sheerera Rivaldo. :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 22:34

Arnelinho je napisao/la: Rek'o sam ti jedne prilike da sam kao klinjo navij'o za tvoje rivale. :lol:
Jesi, jesi. 8-) Mada ti moram priznati da su Lavovi bili neko i nešto u taj vakat. Sa onim svojim kuštravim trenerom koji nije ispuštao pljugu iz usta. :lol:
J.Goerges je napisao/la:a i kako ću zaboraviti one Milke u ratu :P
:D :D
Sad bi tvoj vrli jaran, mehaga zvani pikado rekao..."ma navijaju za bayern minshen jer im je tetka poslala čokoladu iz minćena". :lol:

Dobro je Adnan rekao, ne možeš biti toliko hladan da pratiš utakmicu onako neutralno. Moraš se za nekoga opredijeliti. S vremenom jednu ekipu, koju si pazio i pratio, počinješ mrziti (iz raznoraznih razloga) i tako sve u krug.
Ne mogu ja sebi zacrtati da volim njemačku selekciju ako mi njihov fudbal nije (bio, doduše :mrgreen: ) dobar, atraktivan i ne znam ni ja šta već. Pa poder'o sam grlo navijajući za Vatrene, kada ih je onomad Šuker slomio.
Vom Jäger zum Gejagten

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 nov 2011, 22:47

geronimo je napisao/la:Sa onim svojim kuštravim trenerom koji nije ispuštao pljugu iz usta. :lol:
Werner Lorant ? :mrgreen:
slika
:lol:

PS. Nastavite...

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 07 nov 2011, 23:40

LBJ MVP, Arnelinho i ja, ima li nas još sa istim/sličnim stavom na ovoj temi? :mrgreen: :lol: Šala...ne razumiju oni jarane koliko meni i tebi znači Real, koliko Arnelinhu znači Arsenal...a nismo jedini... ;) Ne razumiju oni zašto sam kao klinjo od 8-9 godina odležao 4 dana u bolnici jer sam se od radosti zaletio u staklena vrata kad je Zizou zabio drugi gol protiv Leverkusena(svi znaju koja je tekma u pitanju)...Kao što rekoh prije: It is a pure love ! ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 07 nov 2011, 23:43

raul-zakon je napisao/la:LBJ MVP, Arnelinho i ja, ima li nas još sa istim/sličnim stavom na ovoj temi? :mrgreen: :lol: Šala...ne razumiju oni jarane koliko meni i tebi znači Real, koliko Arnelinhu znači Arsenal...a nismo jedini... ;) Ne razumiju oni zašto sam kao klinjo od 8-9 godina odležao 4 dana u bolnici jer sam se od radosti zaletio u staklena vrata kad je Zizou zabio drugi gol protiv Leverkusena(svi znaju koja je tekma u pitanju)...Kao što rekoh prije: It is a pure love ! ;)
Imam i ja,nemojte mene izostavljati :D Sjecam se ja finala protiv Bayerna kada je Valencia igrala koliko sam samo suza prolio i koliko sam proklinjao Zlatka Zahovica sto nije zabio u produzetku cistu situaciju za 2:1 :x :cry:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 07 nov 2011, 23:46

Četvorica...sada smo već pravi mali klan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 07 nov 2011, 23:51

raul-zakon je napisao/la:Četvorica...sada smo već pravi mali klan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma ima nas jos :) Koliko samo na nasim prostorima ima fan klubova Manchestera,Barce,Reala,Valencije,Newcastlea,pa cak i QPR-a :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 nov 2011, 00:00

Oxygen je napisao/la:Ja recimo volim Juventus od svoje 9-te godine života,nikada nisam bio na utakmici istog (nadam se da ću bar jednom u životu otići).
To je prvi klub koji sam zavolio i tako je ostalo i bit će dok sam živ,naša liga me ne zanima niti sam ikada imao simpatije prema klubovima iz mog grada.
Pratim sva dešavanja i utakmice Juvea godinama i ne morate me zvati navijač jer ne idem na utakmice,ali da neko može voljeti strani klub najviše ili više od domaćih,budite ubijeđeni da može i ne vidim ništa devijantno u tome niti bilo kakav poremećaj identiteta pored svih oblika poremećaja u ovom društvu.
Da se i ja dodam u ove outcaste,pošto prođoh neprimjećeno 8-)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 nov 2011, 00:02

na kojem jeziku ces navijat
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 nov 2011, 00:04

Kad sam bio mali učili su me kako da molim Boga pred spavanje, a sad molim Wengera da ne stavlja Squillacija u prvu postavu. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.