Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

1921
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.

Post Postao/la 1921 » 07 nov 2011, 17:23

Moja prica pocinje od poslijeratnog perioda. Znamo svi kakva je situacija bila u gradu, nestasica ali svejedno to me nije zaustavilo da kupim sal Real Madrida na Otoci. I dan danas ga imam, traje 15ak godina. Jednostavno u tom klubu ima nesto i ako nikada nisam bio u Spaniji jer ne postoje mogucnosti za to. U to vrijeme Real je bio ono sto barcelona danas puta dva. Raul,Morientes,Zidan,Makelele,Herera... Vecina djece u mom parku na Malti je navijala za Arsenal, a bilo je i onih koji su gotivili Savijolu, Klajverta itd. Tada se malo ko primao na barcelonu, nisu bili Bog zna sta... meni su bili najdrazi susreti sa Bayernom. Utakmice kakve se nikada vise nece ponoviti. Sjecam se jednom prilikom je Carlos pokazao sta znaci biti BRZ kada je trcao sa centra do naseg gola i skinuo loptu sa linije. To je bila brzina kakvu Wallcot ili bilo koji drugi danasnji igrac nece imati. U to vrijeme novac nije toliko znacio i ako ga je Real imao najvise... igralo se za ljubav prema fudbalu, za navijace a ne za reklame i sponzore. Lagacu ako kazem da i drugi timovi nisu igrali dobro. Cini mi se da su klubovi u tom momentu prozivljavali svoje najbolje godine u odnosu na danas. U moru dobrih klubova ja sam izabrao Real. Ne postoji neki razlog za to, jednostavno tako je grah pao.Za mene ce to uvijek biti MOJ klub jer za njega sam poceo navijati prije Zelje, cijelo djetinstvo mi se vrti oko Raulovog proslavljanja golova... kad god bi dao gol ljubio bi prst i dizao ga u zrak, uz taj klub sam se i radovao i nervirao, neke transfere nisam najbolje podnosio, tesko mi je bilo gledati morientesa u valenciji.. u raji sam najglasniji bio kada se trebao braniti Real u djecijem prepucavanju... jednostavno takve stvari ti ostanu urezane u sjecanju. Nesto uz sto si odrastao ne moze biti ''tudje'' i zato ce to uvijek biti MOJ Real Madrid... ETERNO! A bice prilike i da se posjeti Madrid, siguran sam.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 17:25

Slatinash_7 je napisao/la: Ko ti brani,po onome koliko vas tako prica puno vas je vise nego "nas"koji vam po vama nedamo da to radite...Nemojte zezat ko hoce gledat tekmu to i radi...
Sto se tice teme smatram normalnim da se tako pise,ali nenormalnim da se tako neko osjeca,osim naravno onih koji zaista jesu navijaci tj.pohadjaju utakmice svog kluba....Mada tesko je to razgraniciti u ovom modernom svijetu sta je uopste navijanje,sta znaci biti simpatizer jednog kluba,da li je navijac onaj koji samo gleda tekmu ili mora pjevati pjesme,da li se moze biti navijac iako nisi pogledao tekmu svog kluba itd itd.Jako kompleksna tema,a moj odgovor glasi da se navijacem nekog kluba moze biti samo ako ides na tekme istog.Simpatizer je vec nesto drugo,i ja sam simpatizer Manchestera,a navijac Slobode i tako ce biti vazda...
Ja idem na utakmice Reala.Propuštam treninge,ustajem ranije nego što sam mislio,ne izlazim subotom kad Real ima tekme.Gledam predsezonske tekme iz Amerike u 2-3 sata poslije ponoći kad bi trebao spavati...
@1921 upravo tako 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 07 nov 2011, 17:26

Arnelinho je napisao/la:Osjećaj ,koji veže nekog navijača za TV je isto tako jak kao i osjećaj nekog navijača na tribini. U čemu je razlika izmedju gledanja uživo i gledanja ispre TV-a? Jedino u tome da tekmu možeš komentarisati sa sunavijačima. A i to ima zamjenu.

Navijanje je, bar koliko ja shvatam, iskazivanje podrške nekome/nečemu, a u ovom slučaju klubu. A kakva je onda razlika izmedju navijanja na tribinama i pored TV-a ? Tako što ćeš dati novčanu podršku klubu ? Postoji mnogo načina kako klub da profitira i bez toga. Osim toga, na neki način daješ podršku i plaćanjem TV pretplate.

Zaista još uvijek ,i nakon ispisanih 5 stranica, ne vidim u čemu je suštinska razlika "navijanja na tribinama" i "navijanja pored TV-a". Kažete osjećaj -pa onda je to sebični interes, a ne iskazivanje ljubavi. Ideš da sebi udovoljiš, možda iskažeš podršku, al' još uvijek da sebi udovoljiš.
Uglavnom si sve dobro rekao, ali kod ovog poređenja tribina-TV nisi u pravu. Ne ide se na stadion samo zbog osjećaja kojeg ti pretvaraš u sebični interes, jer tom logikom dolazimo do zaključka da su ovi forumaši veći navijači od onih koji pune Old Trafford, Camp Nou, itd. jer oni tobože dolaze na stadion zbog sebičnog interesa.
Ide se zbog ljubavi prema klubu, ideš da podržiš igrače jer njima puno više znači onaj navijač na stadionu nego onaj ispred TV-a, ideš zbog ljubavi prema igri i, na kraju krajeva, zbog tog osjećaja koji nije sebični interes, jer ljubav i osjećaj su povezani. Kad već poredite sa djevojkom iz drugog grada, onda želiš da vidiš tu djevojku uživo a ne samo preko Skype-a, ako voliš Balaševića, želiš otići na koncert, itd.
Ljubavi koje osjećaš na tribini i ispred TV-a mogu biti jednake, ali osjećaj definitivno nije. Nema onog huka cijele tribine kad lopta ode malo pored stative, nema onog aplauza poslije dobrog poteza, nema onog osjećaja kad igrači protivničke reprezentacije vide puno Bilino polje 2.5 sata prije utakmice, nemaš onaj osjećaj da ti svojom podrškom daješ snagu Pjanićevom udarcu, da si i ti dolje na terenu, da daješ preciznost našim igračima a vežeš noge protivničkim, nema skandiranja cijelog stadiona Zajku Zebi nakon što ovaj promaši penal, nema grljenja čovjeka kojeg nikad u životu nisi vidio nakon što tvoj tim postigne gol...Ako ti ovo nisi nikad osjetio, žao mi je.

Sve u svemu, razumijem da ljudi koji su proveli par godina života u Njemačkoj osjećaju veliku ljubav prema Bayernu, razumijem da ovaj Španac osjeća ljubav prema BiH jer je proveo određeno vrijeme s našim ljudima i na neki način se identifikovao.
Ali da neko voli npr. Real, a nema apsolutno nikakvu poveznicu s njim, u to ne vjerujem. Takvi možda misle da je to njihovo ljubav prema klubu, ali ja odbijam da povjerujem u to i mišljenja sam da takvi nikad neće osjetiti istinsku ljubav kakvu su osjećali npr. navijači Veleža dok su pratili klub u Prvoj ligi FBiH.

Ako ti ljudi koji kažu da vole (obratiti pažnju na razliku između "vole" i "navijaju") Real ili Barcu (a nemaju, opet ponavljam, ni najmanju poveznicu s tim klubom) navijaju za njih jednako strastveno kao za reprezentaciju BiH, onda za mene to nije normalno. Ako navijaju manje strastveno, onda to nije ljubav, to je samo navijanje. A to nije isto.

P.S. Poštujem i suprotna mišljenja, ali jednostavno ne mogu da smatram normalnim navijanje za Barcelonu protiv Bosne, od strane nekog ko je cijeli život proveo u Sarajevu, a u Barceloni nikad nije bio.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 07 nov 2011, 18:34

Ja sam rodjen u Tuzli i naravno da navijam za Slobodu. Ta Sloboda nastupa u PL BiH i predstavlja moju Tuzlu na nivou BiH. Takodjer sam rodjen u Tuzla,BiH i navijam i za reprezentaciju BiH jer BiH predstavlja mene i moju Tuzlu u europi i svjetu.

Evo ti primjera za ove loklne "navijace" npr. Arsenala :

Ti rodjen u Sarajevu "navijas" za Arsenal. Arsenal koji predstavlja London (jedan dio Londona) u Engleskoj i koji u Ligi Prvaka predstavlja London i Englesku. Nemas nista zajednicko s tim klubom. Navijacima Arsenala londoncima puca qurac za tobom i Sarajevom i BiH.

Takodjer uvjek cu vise voliti Velez npr. koji je iz BiH vise nego Barcelonu. Cisto iz razloga jer Velez predstavlja BiH moju zemlju pa sam tim na neki nacin i mene.

Drugi par rukava je taj sto je nasa liga katastrofalna i sto su puno kvalitetnije utakmice. Ja takodjer volim gledat dobar fudbal pa pratim te Reale,Manchestere,Bayerne...i uvjek sam na "strani" gdje igraju nasi igraci iz BiH.
Njih simpatisem.
Inace sam za utakice sa rezultatom 4:4,5:4....
Zadnja izmjena: RKO, dana/u 07 nov 2011, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
RIP SALE VILENJAK

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 nov 2011, 18:51

gollum je napisao/la: Sve u svemu, razumijem da ljudi koji su proveli par godina života u Njemačkoj osjećaju veliku ljubav prema Bayernu, razumijem da ovaj Španac osjeća ljubav prema BiH jer je proveo određeno vrijeme s našim ljudima i na neki način se identifikovao.
Postoje i druge veze izmedju navijača i kluba, one apstraktne, ne samo fizičke.
gollum je napisao/la:Uglavnom si sve dobro rekao, ali kod ovog poređenja tribina-TV nisi u pravu. Ne ide se na stadion samo zbog osjećaja kojeg ti pretvaraš u sebični interes, jer tom logikom dolazimo do zaključka da su ovi forumaši veći navijači od onih koji pune Old Trafford, Camp Nou, itd. jer oni tobože dolaze na stadion zbog sebičnog interesa.
Nisam baš ovako mislio, ali je pohvalno što si prokužio šta sam htio reći ( :mrgreen: ). Samo jedna mala sitnica je drugačija: I navijači pored TV-a gledaju klubove iz ličnog zadovoljstva.

Što se tiče tribina i tvog nastavka posta:
Nemoj moj stav istovjetit sa mojim životom, uopće ne branim sebe. ;) Sve to ima svoje čari, slažem se, al' iste te čari nastaju medju grupom ljudi. (hipotetski) Kada bi Zeba dao gol na derbiju a svi Manijaci bili smušeni i onaj jedan bi se isto odzvao.

Čudna je ta riječ ljubav. Ja vjerujem da je još gora od riječi "vjera". Voliš samo ono što poznaš, a istovremeno nemaš pojma da li postoji bolje. Voliš jer si navik'o, jer ti donosi zadovoljstvo. Sumnjam da bi neko mogao voliti ženu koja je "drugačija":da u odnosu do "tebe" neće djecu, da ne radi ono što tebi godi ili ne daj bože da jednog dana saznaš da je ne poznaš. Tako se ne može voljeti. Voliš samo ako ti želi nastaviti vrstu (hoću ovako da zvučim :evil: :lol: ), ako je dobro poznaš i ako ti pruža zadovoljstvo.

Ipak se ljubav uzvraća...Kako god okrenemo. Voljeo Sarajlija Želju ili Fluminese. U Želji nema sambe.

Slično je i sa navijanjem. Voliš ,navijaš i podržavaš onaj klub koji ti godi, koji ti je kompaktibilan, radi ono što ti godi. A za ("detaljno") upoznavanje postoji cijeli život, ima vremena. A mnoge su se ljubavi tužno završile...

Čudni su putevi gospodnji, što bi se reklo. ;)

PS. Ono što ja volim sam u većoj mjeri gled'o uživo. Nisam gled'o jedino Arsenal, a ima prilike, gledaću i njega. ;) Možda jednog danna budem i živio u Londonu. :mrgreen: Al' još uvijek nisam navijač tih timova jer sam ih gled'o (gled'o sam i neke druge) nego jer sam vidio u njima nešto "što mene privlači". Reprezentacija me takodje privlači zbog domoljublja ,a ne zbog igre/tribine ili nečega drugog, jer da je zbog igre gled'o bih samo zadnje kvalifikacije i navij'o bih za Holandiju. :mrgreen:

I da:
gollum je napisao/la:P.S. Poštujem i suprotna mišljenja
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 nov 2011, 19:04

ovo za mene nema smisla,daj onda i debatu za one koji vole coca-colu,milku,levis,da ne spominjem pizzu,mcdonalds,nokiu i sl.,bespotrebna rasprava
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 07 nov 2011, 19:12

madridist je napisao/la:ovo za mene nema smisla,daj onda i debatu za one koji vole coca-colu,milku,levis,da ne spominjem pizzu,mcdonalds,nokiu i sl.,bespotrebna rasprava

bas si super nabrojao sva cionisticka i globalisticka sranja...jos si umjesto pizze trebao napisati beneton,nestle i danone,pa da spisak bude kompletan

Da...kad vec mijenjas temu i pominjes ovu multinacionalnu djubrad,ja zaista mislim da je to veliko zlo,i uzrok 90% nasih zivotnih i ekonomskih problema u zemlji (uvoznicki lobi potkupljuje politicare da donose lose zakone za gradjane ove zemlje i time unistavaju svu domacu proizvodnju i poljoprivredu)! Takodje mislim da zbog gore pobrojanih i njihovih sljedbenika vise nikad Zeljo nece igrati u polufinalu evrokupova niti ce Borac biti prvak Evrope u rukometu!

Nastavite sa uzivanjem u McDonaldsu (yebo banjalucki i sarajevski cevap),Coca-coli i Arsenalu.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 nov 2011, 19:20

barem se slažemo da se ne slažemo
Don Alfredo Di Stefano

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 19:23

Ja opet kažem da su i naši klubovi krivi za ovo. Evo primjera da ljudi ne gledaju samo uspjehe, trofeje i sl:
Hokejaški klub Medvešćak iz Zagreba ima veću prosječnu posjetu nego Dinamo na utakmicama 1.HNL.. A zašto je to?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 07 nov 2011, 19:25

Zato sto je fancy,a kad kazes da ides na fudbal ispadas primitivan i seljak (kod snobova).

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 19:30

Dule 078 je napisao/la:Zato sto je fancy,a kad kazes da ides na fudbal ispadas primitivan i seljak (kod snobova).
Jok, nego ljudi ne prave majmune od navijača kao Zdravko Mamić i njegova družina...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 nov 2011, 20:05

mislim da ova teme lagano ide u pogresnom pravcu, jednim dijelom prelazi u vrijedjanje, a drugim se pokusava neko ubjediti da ne valja to sto navija za neki strani klub...
ta pitanja kako mozes navijati za neki klub koji nije iz tvoje drzave, kako je to nenormalno i slicne stvari su glupa...
jednosatvno, mogu navijati za Barcu i uvijek cu navijati za nju, i protiv Reala i protiv Bosne i bilo kog drugog kluba...
ako me pitate zasto, recu vam da volim Barcu vise od bilo kog drugog kluba na ovoj planeti a i sire, a na pitanje zasto i kako mogu vise voliti neki strani klub nego domaci, e to vam ne bi znao odgovoriti...
al znam jedno da Zeljo ili neki domaci klub za 2 godine postane prvak univerzuma, a Barca ispadne u 6 ligu ja cu opet za njih navijati...
nisam jos niti jednom gledo Barcu uzivo, evo gledacu za 10-ak dana protiv Bosne, a mozda nekad, bar se nadam da cu otici i na Camp Nou...
LBJ MVP je napisao/la:Vidiš ja sam AGAINST baklji na stadionima,divljačkog navijanja,a to je donekle iskorjenio moderni fudbal.Žao mi je što ne živim u normalnoj državi pa da svakog vikenda mogu otić na stadion s porodicom(prijateljima)sjest ko čovjek,bez nekog trošenja energije,pogledat tekmu,malo navijat i kući
ovo cjenim...svaka cast

a dalje mislim da je jedino logicna rasprava na temu zasto neko voli strani klub vise od domaceg?koji su razlozi?kako to promijenti?

ostala rasprava bi isla u pogresnom pravcu...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

lfc.tz
Kontakt:

Post Postao/la lfc.tz » 07 nov 2011, 20:12

Smatram da je normalno da neko navija za strane klubove jer ipak 1000 ljudi i 1000 cudi( i s tim 1000 razlicitih osjecaja),a da bi bio navijac moraju se imat osjecaji(mislim da je ovo glavno da bi se neko smatrao navijacem) prema klubu/reprezentaciji i to je ono sto samo vi(i ja) osjetimo i znamo i to je ono sto nam niko nemoze oduzeti ili promjeniti(naravno ako su ta osjecanja dovoljno jaka),a kada nesto volite nace se nacina da se za to zanimate,to jeste pratite(od utakmica do vjesti) na ovaj ili onaj nacin(sa tribine,preko malih ekrana,interenta,novina...).

Kako sam citao temu naisao sam na zanimljivu konstataciju(s kojom se neslazem):"navijacem se nemoze smatrati osoba koja tim prema kojem ima osjecaje ili voli nije bila na tribini i uzivo ga bodrila" i prema ovome ta osoba moze biti maximalno simpatizer,a ne navijac.
Ja se s tim nemogu i necu sloziti jer nista vecim navijacem reprezentacije Bosne i Hercegovine se nisam smatrao prije i poslje odlaska na njenu utakmicu i bodrenja sa tribine.Dal su osobe koje vole svoju Bosnu i Hercegovinu,a nisu bile na utakmici svoje reprezentacije samo simpatizeri!?Sigurno da NISU!.
Sigurno da su klub i reprezentacija dva svjeta razlicita al vjerujte da ima osoba(u koje se i sam ubrajam) koje imaju jake osjecaje prema klubovima tako da ih nemozemo smatrati samo simpatizerima.
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool." - Bill Shankly

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 07 nov 2011, 20:16

Onaj kaze da bi navijao za Barcu protiv Zelje(iako obozava Zelju i ima nick Zeljo do groba!),drugi da bi navijao za Real protiv Zelje,evo navijalo bi se za Barcu i protiv Bosne...
E gospodo draga,ovakva misljenja ne spadaju u kategoriju da li je neko u pravu ili nije. Ovakva misljenja spadaju u kategoriju da meni,npr, neko tvrdi da danas nije ponedjeljak nego cetvrtak!
Kazu,ne cijenis tudje misljenje! Znaci,ja bih trebao cijeniti misljenje toga koji bi meni tvrdio da je danas cetvrtak!?
E pa nece moci,imam ja i pametnijeg posla nego da nekoga ubjedjujem da je danas ponedjeljak i zato definitivno napustam ovu temu (sta mi bi da je i otvaram)!?

Ajd zdravo!

PS Forumas sa nickom "Zeljo do groba" bi navijao za Barcu protiv Zelje....oooo,zemljo otvori se,i na sta ja izgubi sat vremena svog zivota!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 nov 2011, 20:21

Dobro, moram priznati da je i meni nelogično ono "Željo do groba", a navijao bi za Barcelonu. :mrgreen: Dokle je onda Barcelona? :mrgreen:

Šalu na stranu, moraš i ti @Dule prihvatiti činjenicu da imaš neistomišljenike. Mada, ja ne vidim tu sponu između navijanja (možeš staviti i pod navodnike, nebitno je) za klub iz strane države, te ubjeđivanja da je danas četvrtak. :mrgreen: Trudim se, al' ne nalazim tu sponu. Pomozi mi, molim te. :mrgreen:

Inače, ovaj dio mi se dopao
lfc.tz je napisao/la:Ja se s tim ne mogu i necu sloziti jer nista vecim navijacem reprezentacije Bosne i Hercegovine se nisam smatrao prije i poslije odlaska na njenu utakmicu i bodrenja sa tribine
. Ako nešto voliš, onda voliš. Ne možeš to dokazati onome ko to ne voli iz jednog jednostavnog razloga - NE RAZUMIJE TO.

Navijam za BiH, za Radnički (ne iz Niša :mrgreen: ), simpatišem Newcastle.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 nov 2011, 20:24

nista moj @Zeljodogroba ti kao da si isao na ispiranje mozga, i zbog toga ti smatras da je Buskets najbolji zadnji vezni :roll:

na ovom forumu svasta mozes procitati, dovoljno je samo otici na teme stranih klubova i vidjeti kako se raja nervira, svadja, druge neistomisljenike nazivaju pogrdnim imenima i to sve zbog toga sto su oni "vatreni" navijaci pa brane cast "svog" kluba preko foruma :roll: I ne ovo nije normalno, ovo je bolesno
15.10 - 15.06 ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 20:32

Dule 078 je napisao/la: PS Forumas sa nickom "Zeljo do groba" bi navijao za Barcu protiv Zelje....oooo,zemljo otvori se
:lol: :lol: :lol:
Ma malo te nick zbunio, ali vjeruj mi da je on zaboravio (hoću reči, nije mu bilo na umu) kako se zove kada je ušao u ove diskusije. :mrgreen: :lol:
skyisthelimit je napisao/la: na ovom forumu svasta mozes procitati, dovoljno je samo otici na teme stranih klubova i vidjeti kako se raja nervira, svadja, druge neistomisljenike nazivaju pogrdnim imenima i to sve zbog toga sto su oni "vatreni" navijaci pa brane cast "svog" kluba preko foruma :roll: I ne ovo nije normalno, ovo je bolesno
Taki vakat doš'o, moj bešlo. :mrgreen:
Ali gore je ovima što se nerviraju zbog njih.....što se oni nerviraju zbog tamo nekih stranih klubova. :D

Aman, aman (što reče ili zapjeva Sajo legenda)....

nastavite... ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 07 nov 2011, 20:38

Svako ima pravo da navija za kog' hoce,medjutim meni je smijesno npr real-barca igraju a raja pocne odma' mi smo vas rasuli,mi smo imali precku preko Messija...Ja iskreno vise volim ovu nasu "Slomij mu nogu" ligu,neg ostale neke :D
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 nov 2011, 20:43

Penaltik je napisao/la:Svako ima pravo da navija za kog' hoce,medjutim meni je smijesno npr real-barca igraju a raja pocne odma' mi smo vas rasuli,mi smo imali precku preko Messija...Ja iskreno vise volim ovu nasu "Slomij mu nogu" ligu,neg ostale neke :D
Naravno,ili sto bi treneri rekli Utakmica je bila prava prvenstvena(nit igre,nit lepote u prevodu :mrgreen: )
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 nov 2011, 20:49

kažem vam još jedna u nizu prilika za nadmetanje,nek navija ko za koga hoće a ako još navija za BiH ili Madrid tim bolje :D :D :D
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.