Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.

Post Postao/la samo_lijevo » 07 nov 2011, 16:43

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
Osjećaj ,koji veže nekog navijača za TV je isto tako jak kao i osjećaj nekog navijača na tribini. U čemu je razlika izmedju gledanja uživo i gledanja ispre TV-a? Jedino u tome da tekmu možeš komentarisati sa sunavijačima. A i to ima zamjenu.
To je isto kad gledas na redtubu neku egzoticnu glumicu i kad si uzivo sa njom,jel tako?
Pa kako cu porediti tebe i momka koji je bjezao iz bivse vojske da gleda svoj klub?
pa odkud ti znas da i Arnelinho ne bjezi sa posla/faxa/ ili nesto slicno da bi gledo Arsenal...

mislim, morate shvatiti da ima ljudi koji vole strani klub (svoj klub za koji navijaju) isto kao i vi Zelju, Sarajevo, Velez, Celik, Borac, Slobodu

tek kad se to prihvati mozemo dalje krenuti u raspravu...
po kom osnovu neko moze imati vecu ljubav prema Zelji nego ja prema Barceloni?
Mislim da gleda uzivo,al bas uzivo a ne uzivo prenos.
Jeste, al zbog koga bi ti volio da si sa njom uživo? Zbog sebe il' zbog nje ?
:mrgreen: :mrgreen:

ne moram odgovarati na ovo :lol:

hocu reci nije ista strast brate
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 07 nov 2011, 16:44

Arnelinho je napisao/la:
nick je napisao/la:nidje veze, nadji njemca da se ubio sto je barsa izgubila, nadji talijana da se ubio zbog mancesteram, ovako sami sebe stavljamo u ravan tanzanije i to je to... te price o globalizaciji pale kod prkno drzava. i to je jedan od razloga sto nam je ovako kako jest
Nisam čuo, al' ne znači da ne postoji, zar ne ? Razlog što nam je "ovako kako jeste" je to što ne umijemo da poštujemo tudje mišljenje, stavove i opredjeljenja. ;)
naravno da nisi cuo jer su to izgradjenje nacije, te price se prodaju, prkno drzavama i prkno narodima koji ne znaju da cjene svoje i to je to. bas me interesuje recimo da navijas za velez (simpatises )i igra protiv reala u kupu uefa za koga bi navijo? ja za velez a recimo u okvirima nase lige ga ne volim. ne mozes mi nikako dati do znanja ni jednim argumentom da je bolje volit tudje nego svoje, pa kako god da je. znaci ovako te price se prodaju ljudima bez identiteta i izgradjene svijesti, kad mi nadjes grupu od 50-100 pravih njemaca iz minhena da im je drazi mancester od bajerna onda cu reci da nisam u pravu a te tanzanije, burkine-faso i djevicanske otoke ne spominji u kontekstu ove rasprave :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 16:46

nick je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
nick je napisao/la:nidje veze, nadji njemca da se ubio sto je barsa izgubila, nadji talijana da se ubio zbog mancesteram, ovako sami sebe stavljamo u ravan tanzanije i to je to... te price o globalizaciji pale kod prkno drzava. i to je jedan od razloga sto nam je ovako kako jest
Nisam čuo, al' ne znači da ne postoji, zar ne ? Razlog što nam je "ovako kako jeste" je to što ne umijemo da poštujemo tudje mišljenje, stavove i opredjeljenja. ;)
naravno da nisi cuo jer su to izgradjenje nacije, te price se prodaju, prkno drzavama i prkno narodima koji ne znaju da cjene svoje i to je to. bas me interesuje recimo da navijas za velez (simpatises )i igra protiv reala u kupu uefa za koga bi navijo? ja za velez a recimo u okvirima nase lige ga ne volim. ne mozes mi nikako dati do znanja ni jednim argumentom da je bolje volit tudje nego svoje, pa kako god da je. znaci ovako te price se prodaju ljudima bez identiteta i izgradjene svijesti, kad mi nadjes grupu od 50-100 pravih njemaca iz minhena da im je drazi mancester od bajerna onda cu reci da nisam u pravu a te tanzanije, burkine-faso i djevicanske otoke ne spominji u kontekstu ove rasprave :mrgreen:
A šta je tudje,a šta svoje.Real je moj i to mi niko ne može uzet ja bih za njih navijao i protiv Želje(koji mi je najdraži naš klub)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

J.Goerges
Kontakt:

Post Postao/la J.Goerges » 07 nov 2011, 16:50

Principatus je napisao/la:Interesantna tema. :D

Eto ja naprimjer nikako da skontam, da jedan drug oduvijek navija za Dortmund, a rodjen i zivi citav zivot u Berlinu. Dakle on ide i ponekad na utakmice u Dortmund itd. A Dortmund igra u istoj ligi kao Hertha, dakle bar sa te strane (atraktivnija liga) nema veze. Licno nisam se nikad mogao zagrijati za Herthu, iako mi je drago sto su se vratili u Bundesligu i naravno da mi je drago kad su uspjesni. Na stranu jos oni silni navijaci Bayerna po citavoj Njemackoj, koji su tu zbog uspjeha. :D
Baš ti nemaš neki klub da simpatišeš,bar ja nisam primjetio da ideš po temama nekih klubova ,il navijaš za Hofenhaim :P

Lebrone ti pod broj jedan ne navijaš ni za sebe ,a ne za nekog drugog :P

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 16:52

J.Goerges je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Interesantna tema. :D

Eto ja naprimjer nikako da skontam, da jedan drug oduvijek navija za Dortmund, a rodjen i zivi citav zivot u Berlinu. Dakle on ide i ponekad na utakmice u Dortmund itd. A Dortmund igra u istoj ligi kao Hertha, dakle bar sa te strane (atraktivnija liga) nema veze. Licno nisam se nikad mogao zagrijati za Herthu, iako mi je drago sto su se vratili u Bundesligu i naravno da mi je drago kad su uspjesni. Na stranu jos oni silni navijaci Bayerna po citavoj Njemackoj, koji su tu zbog uspjeha. :D
Baš ti nemaš neki klub da simpatišeš,bar ja nisam primjetio da ideš po temama nekih klubova ,il navijaš za Hofenhaim :P

Lebrone ti pod broj jedan ne navijaš ni za sebe ,a ne za nekog drugog :P
Šta je pod broj dva baš me zanima :P
Što te to banovaše šta si lupeto,ugledaj se na mene par sedmičnih mi spucalo i ja postao forumaš za primjer :P
Ti navijaš za J.Goerges :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 nov 2011, 16:53

LBJ MVP je napisao/la:A šta je tudje,a šta svoje.Real je moj i to mi niko ne može uzet ja bih za njih navijao i protiv Želje(koji mi je najdraži naš klub)
isti slucaj, samo sto je u pitanju Barca...

evo za nesto vise od 10 dana Barcelona, rukometni klub igra protiv Bosne u okviru LP...
mozda budem jedan od rijetkih, al ja odo navijati za Barcu, iako Bosnu volim, i skacem svakom njenom uspjehu, dosta cesto idem na njenu utakmice, al Barca je Barca i zdravo...

@Principatus
djesi druze stari..kako ide...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 07 nov 2011, 16:55

Normalno je da voliš klub pratiš,ali znam ekipu koja je 24h uz kladionicu i ovisna o klubu, al 'bolesno 'postala pratit svaki detalj i privatni život o enciklopedije o svakom igraču.
I ono mi smo vas napucali ,mi smo prvi,mi smo institucija,...kad to čujem :roll: al eto,može ti to bit hoby,simpa ekipa ,ali danas mladi postali ' ludi ' -ovisnost,nema vremena za ništa tv-fudbal-kladionica pratit rezultat kluba, nema se vremena ni za roditelje,obitelj,curu,brata...i onda još najgore svoje negativne frustracije ,energiju šire na oklinu. Coma.
Prati voli ,navijaj ali u dozi normale.Još kad počnu idoli ,pa ih pokušat kopirat auuu ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 16:56

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:A šta je tudje,a šta svoje.Real je moj i to mi niko ne može uzet ja bih za njih navijao i protiv Želje(koji mi je najdraži naš klub)
isti slucaj, samo sto je u pitanju Barca...

evo za nesto vise od 10 dana Barcelona, rukometni klub igra protiv Bosne u okviru LP...
mozda budem jedan od rijetkih, al ja odo navijati za Barcu, iako Bosnu volim, i skacem svakom njenom uspjehu, dosta cesto idem na njenu utakmice, al Barca je Barca i zdravo...

@Principatus
djesi druze stari..kako ide...
Vidiš ja to poštujem i meni je Real Real.I u košarci sam uvijek za njih iako simpatišem i Partizan ;)
Vidiš mogao sam i ja na tu tekmu Barce i Bosne da navijam protiv Barce :lol:
bambina je napisao/la:Normalno je da voliš klub pratiš,ali znam ekipu koja je 24h uz kladionicu i ovisna o klubu, al 'bolesno 'postala pratit svaki detalj i privatni život o enciklopedije o svakom igraču.
I ono mi smo vas napucali ,mi smo prvi,mi smo institucija,...kad to čujem :roll: al eto,može ti to bit hoby,simpa ekipa ,ali danas mladi postali ' ludi ' -ovisnost,nema vremena za ništa tv-fudbal-kladionica pratit rezultat kluba, nema se vremena ni za roditelje,obitelj,curu,brata...i onda još najgore svoje negativne frustracije ,energiju šire na oklinu. Coma.
Prati voli ,navijaj ali u dozi normale.Još kad počnu idoli ,pa ih pokušat kopirat auuu ;)
Slažem se s tobom.Najgore su mi rasprave pitara i košpicara koji je pravi sarajevski klub ohanite malo :mrgreen:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 16:56

@nick, jarane.. nisu klinci krivi što navijaju za strane timove, krivi su naši klubovi.. Ja u potpunosti razumijem @LBJ, lijepo je momak objasnio gore i izvukao onaj citat:
Porazi su u redu. I neuspesi. Ali nije u redu sprdanje sa ljudima zbog kojih klubovi postoje – navijačima.
To je tako. Naši timovi još funkcioniraju kao da su sedamdesete godine 20. stoljeća, ma čak i gore od toga. Naravno, nisu samo oni krivi, tu je i stanje u državi. Ma krivi smo svi što smo ovo dopustili, i šta ćeš sad tjerati nekog 0d 14-15 godina da na silu gleda našu ligu? Pa i ovi stariji odustaju, jbte svi idu naprijed a mi ili stagniramo ili idemo nazad, i raja to ne može da trpi više.. Ja ih razumijem, iako gledam i PLBiH i 1.Ligu FBiH..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 nov 2011, 16:57

Arnelinho je napisao/la: A za @NimlaRZ: A šta ako neko navija za NK Zenica (i ne znam postoji li) ? Taj šta ? Ovde je očigledno na udaru ona "došao si u Vatikan, prekrsti se!".
Postoji još klubova u Zenici, al' sa sigurnošću ti tvrdim da niko ne navija za njih... To su uglavnom omladinski klubovi, tako da ti kod nas ostane jedino Čelik :) I da postoji, sumnjam da bi neko navijao za njih.
Čelik Zenica 1945

Moddern
Kontakt:

Post Postao/la Moddern » 07 nov 2011, 16:58

nick je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Ima logike to sto ti pricas,ali ipak ne moze se zabranit nekom pravo da stavi neki strani klub ispred naseg.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 07 nov 2011, 16:59

A šta je tudje,a šta svoje.Real je moj i to mi niko ne može uzet ja bih za njih navijao i protiv Želje(koji mi je najdraži naš klub)

isti slucaj, samo sto je u pitanju Barca..
.

Poslije ovakvih izjava ovih forumaša,ja,kao pokretač teme, ne vidim da više neko ozbiljan ima potrebu da učestvuje u daljoj raspravi.

Vrijeme je da priznamo da je đavo došao po svoje i da su mediji ljudima isprali mozgove...nema tu više nazad.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 17:03

Dule 078 je napisao/la:

isti slucaj, samo sto je u pitanju Barca..
.

Poslije ovakvih izjava ovih forumaša,ja,kao pokretač teme, ne vidim da više neko ozbiljan ima potrebu da učestvuje u daljoj raspravi.
Pa i ja poslije ovakve izjave pokretača ove teme,stvarno ne vidim razloga što sam se pojavio ovdje da išta napišem.Je li ko rekao šta što vi navijate za lokalne klubove uredu je to,al nemoj meni pokušavat da nametneš nešto što ja neću isto ko što ni ja ne pokušavam da kažem vasa da ste ovakvi ili onakvi što navijate za lokalne klubove.Malo više poštovanja bi bilo poželjno

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 nov 2011, 17:03

Dule 078 je napisao/la: Vrijeme je da priznamo da je đavo došao po svoje i da su mediji ljudima isprali mozgove...nema tu više nazad.
AGAINST MODERN FOOTBALL! :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 17:04

Dule 078 je napisao/la: Vrijeme je da priznamo da je đavo došao po svoje i da su mediji ljudima isprali mozgove...nema tu više nazad.
Popusti malo s ovakvim postovima, sad kao svima isprani mozgovi, samo ovi što prate PLBiH su intelektualci i izgrađene individue.. Naši klubovi ne čine ništa da privuku publiku i to je to.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 17:07

Nimla_RZ je napisao/la:
Vidiš ja sam AGAINST baklji na stadionima,divljačkog navijanja,a to je donekle iskorjenio moderni fudbal.Žao mi je što ne živim u normalnoj državi pa da svakog vikenda mogu otić na stadion s porodicom(prijateljima)sjest ko čovjek,bez nekog trošenja energije,pogledat tekmu,malo navijat i kući

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 07 nov 2011, 17:10

spielführer_21 je napisao/la:
Popusti malo s ovakvim postovima, sad kao svima isprani mozgovi, samo ovi što prate PLBiH su intelektualci i izgrađene individue.. Naši klubovi ne čine ništa da privuku publiku i to je to.
A šta bih ja trebao napisati kad ljudi kažu da bi navijali za Barcelonu i Real protiv Želje (koji im je najdraži u BiH)?

Meni se čak čini da sam i pretjerano pristojan i uzdržljiv u komentarima.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 nov 2011, 17:11

Dule 078 je napisao/la:Poslije ovakvih izjava ovih forumaša,ja,kao pokretač teme, ne vidim da više neko ozbiljan ima potrebu da učestvuje u daljoj raspravi.

Vrijeme je da priznamo da je đavo došao po svoje i da su mediji ljudima isprali mozgove...nema tu više nazad.
Mislim da ti i nisi osoba koja je trebala pokrenuti temu, jer ne cijeniš mišljenje drugih, koliko ona pogrešna i bila, niko tebe nije uvrijedio, a ti svojim postom još vrijeđaš, pa stani malo, e to ti ćeš sad reći da je nekom ispran mozak što više voli neki strani klub od domaćeg. Ja kako sam već pisao simpatiziram Juventus ( pratim sve utakmice preko kutije kako bi neki rekli), ali pratim utakmice i klubova u BiH koliko mogu, i reprezentacije. Šta reći za momke koji navijaju za Želju, Sarajevo ali isto tako vole i Juventus ako ne više onda isto, a ide na većinu utakmica svog kluba, ali najgori ste vi koji ne cijenite mišljenje drugi nego mislite da ste vi samo upravu!?

Trebao si se zapitati što ti ljudi više vole strane klubove nego domaće, sigurno da ima neki razlog? A svi znamo da ih je mnogo, samo se pravimo slijepi ;)!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 nov 2011, 17:12

LBJ MVP je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Vidiš ja sam AGAINST baklji na stadionima,divljačkog navijanja,a to je donekle iskorjenio moderni fudbal.Žao mi je što ne živim u normalnoj državi pa da svakog vikenda mogu otić na stadion s porodicom(prijateljima)sjest ko čovjek,bez nekog trošenja energije,pogledat tekmu,malo navijat i kući
Ko ti brani,po onome koliko vas tako prica puno vas je vise nego "nas"koji vam po vama nedamo da to radite...Nemojte zezat ko hoce gledat tekmu to i radi...
Sto se tice teme smatram normalnim da se tako pise,ali nenormalnim da se tako neko osjeca,osim naravno onih koji zaista jesu navijaci tj.pohadjaju utakmice svog kluba....Mada tesko je to razgraniciti u ovom modernom svijetu sta je uopste navijanje,sta znaci biti simpatizer jednog kluba,da li je navijac onaj koji samo gleda tekmu ili mora pjevati pjesme,da li se moze biti navijac iako nisi pogledao tekmu svog kluba itd itd.Jako kompleksna tema,a moj odgovor glasi da se navijacem nekog kluba moze biti samo ako ides na tekme istog.Simpatizer je vec nesto drugo,i ja sam simpatizer Manchestera,a navijac Slobode i tako ce biti vazda...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 17:13

Dule 078 je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
A šta bih ja trebao napisati kad ljudi kažu da bi navijali za Barcelonu i Real protiv Želje (koji im je najdraži u BiH)?

Meni se čak čini da sam i pretjerano pristojan i uzdržljiv u komentarima.
Za to nisu oni krivi već naši klubovi i savez što su to dopustili.. i da ponovim:

To je tako. Naši timovi još funkcioniraju kao da su sedamdesete godine 20. stoljeća, ma čak i gore od toga. Naravno, nisu samo oni krivi, tu je i stanje u državi. Ma krivi smo svi što smo ovo dopustili, i šta ćeš sad tjerati nekog 0d 14-15 godina da na silu gleda našu ligu? Pa i ovi stariji odustaju, jbte svi idu naprijed a mi ili stagniramo ili idemo nazad, i raja to ne može da trpi više.. Ja ih razumijem, iako gledam i PLBiH i 1.Ligu FBiH.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.