FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 06 nov 2011, 18:21

Jedan igrac ne moze nadoknaditi izostanak Schweinija, ali zato mogu dvojica.
Mozda ste primijetili rotacije u toku utakmice, malo je Alaba malo Kroos igrao na poziciji sestice.
Uigranost je na nivou, pogotovo taj tempo koji su nametnuli, ganjaju Augsburzane na svakom kvadratnom metru. :D

Gomez-Muller. :o
Koliko samo dobrih akcija preko njih dvojice, ti kratki pasovi su nesto najljepse sto se moze vidjeti na utakmici.

Po meni je Ribery igrac prvog poluvremena, prolazio je kako je htio.
Masina ostaje masina. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 nov 2011, 19:12

Kako loša igra u drugom poluvremenu , da nije bilo Neuera sad bi bilo 2:2.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 nov 2011, 19:25

Bas sam pomislio da Neuer nije nista odbranio otkako je dosao u Bayern , kad covjek skida zicer za poravnanje, kako god vrijedna pobjeda .

P.S Tymoschuk je Q.urac od igraca, ali ona velika Qara :D :evil:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 06 nov 2011, 20:17

Bundesliga je napisao/la:
P.S Tymoschuk je Q.urac od igraca, ali ona velika Qara :D :evil:
sta smo pisali prosle sedmice bro? Uffff kako ne podnosim tog zutog idiota!
Prvo se bezze glupira na rubu 16, onda korner, onda ispadne u petercu ko zadnji levat i bezze primimo gol.
Sta je lopti sahranio nema broja. I onda onaj idiotluk na kraju da upotpuni dojam.

Strah me za Bayern bez Svajnija. Praaavo.
24.04.1991.
Stern des südens

Klare

Post Postao/la Klare » 06 nov 2011, 22:41

Gledao sam poluvrijeme, drugo nisam mogao :arrow: gosti(ne Geroslave, nisu prokleti :lol: ).

U prvom poluvremenu igra samo takva, Gomez u glavnoj ulozi, kakva reakcija kod prvog gola :o , kakav reflex 8-) , hoćemo li reći nadljudski. :D

Drugi gol, svaka čas Ribiyu na fantastičnoj završnici, ali ako vratimo loptu iz mreže unazad 5-6 sekundi, vidjećemo kako je Mariano svog čuvara sa centra praktično ugurao da njegovog šesnesterca, kakva snaga :o , jačina u duelima 8-) , da li je nadljudska? :? :lol:
Zatim slijedi primanje okret, a ostalo je poznato, Muller-Ribery.

Zaista dobro odigrano poluvrijeme, svi na nivou, kao i uvijek, Alaba se šlepao, i uspio se prišlepati, Ribery uz Gomeza glavna figura, mada nikad nije lijepo izdvajati igrače, ovaj put to radim, zna se zašto.

Druga dionica, kao što čujem slaba, Neuer najbolji igrač? :?

Golovi se moraju primati, sezona duga, također i padovi sami po sebi dolaze, tako da je ovo super rezultat, zna se kako igramo poslije utorka-srijede. ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 nov 2011, 22:45

gorstak je napisao/la:sta smo pisali prosle sedmice bro? Uffff kako ne podnosim tog zutog idiota!
Prvo se bezze glupira na rubu 16, onda korner, onda ispadne u petercu ko zadnji levat i bezze primimo gol.
Sta je lopti sahranio nema broja. I onda onaj idiotluk na kraju da upotpuni dojam.

Strah me za Bayern bez Svajnija. Praaavo.
Pa da prelistaj par postova unazad i vidjet ces kako sam ga kritikovao na tekmi Napoli-Bayern , lik se gubi to je strasno. Ajde bar je sreca pa je dobio taj crveni pa ga necemo morati gledati barem jednu tekmu , a nadam se da ce Uli sta god da kupi u Januaru na tu poziciju jer Schweini je klasa za trenutno sve igrace Bayerna na toj poziciji , a Boga pitaj kad ce se on vratiti u pravu formu . Mah samo da ne gledam tog zuju i sve ce biti uredu :roll:

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 07 nov 2011, 11:09

Ne brini, dobit ce on barem dvije zbog crvenog... A sto se tice transfera, ne nadaj se nicemu prije nove sezone,zar neznas nasu upravu na celu s Hoenessom??? Za te pozicije imamo Timu, Gustava, Alabu, Pranjica pa ako treba i Kroosa, a i Bastijan se vraca za najvise 2 mjeseca i sad da ce oni kupit nekoga ma kaki(nije da ja to ne zelim ali to je realnost)... ma da Bastijan fali do kraja sezone gotovo sam siguran da nebi kupili nista a ne ovako... Prosle sezone kad smo katastrofalno igrali, kad je curilo na sve strane jedva se odlucili na Gustava i to samo zato jer je MvB otiso...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 07 nov 2011, 12:48

[youtube][/youtube]

slika

slika
#miasanmia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 nov 2011, 13:39

Balance je napisao/la:Ne brini, dobit ce on barem dvije zbog crvenog...
Ne bih rekao da ce dobiti vise od jedne jer je dobio drugi zuti pa onda crveni.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 nov 2011, 14:43

Je li postoji mogucnost da je Ribery sa jucerasnjim zutim kartonom suspendovan protiv bvb-a? tako su cini mi se rekli oni majmuni na esp2,ali sta oni sve pricaju ne bi me cudilo da su opet neku bombu bacili.
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 17:11

proFCB je napisao/la:Je li postoji mogucnost da je Ribery sa jucerasnjim zutim kartonom suspendovan protiv bvb-a? tako su cini mi se rekli oni majmuni na esp2,ali sta oni sve pricaju ne bi me cudilo da su opet neku bombu bacili.
Jedino ako se za sakupljena 2 zuta kartona u dosadasnjem dijeli sezone pauzira.

A kako znamo, potrebno je sakupiti 5 zutih kartona da bi preskocio jednu utakmicu.
To su mozda samo zelje komentatora.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 nov 2011, 17:24

Bundesliga je napisao/la:Ne bih rekao da ce dobiti vise od jedne jer je dobio drugi zuti pa onda crveni.
glat crveni ;)

inace, moram reci da u zadnje 3 utakmice igramo katastrofalno. ustvari ta katastrofa pocinje od 60 i neke minute.
u ovoj formi nemamo sta traziti protiv dortmunda.
i onaj hejnkes mi pocinje ici na qrac :evil: koja mindza u pm. gleda kako se riberi od 75. minute pocinje nesvjestiti i zaplitati nogama, a ne vadi ga. ne bih reka ni ric da nemamo igraca, ali pranjic zna yebeno dobro odigrati na lijevom krilu. osim toga, postavljanje alabe u sredinu je van svake pameti. zar nije jednostavnije postaviti alabu na mulerovo mjesto, muliju u sredinu, a krosonju na sesticu :roll:
hejnkesu svaka cast za ono sto je uradio sa odbranom. nazalost, to je sve. u napadu smo gola qrina.
protiv napolitanaca - jedva, a-burga isto, dok nas je prosjecni hanover nadigrao i pobjedio.
ja sam zabrinut :?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 17:25

Omerbavarac je napisao/la: Jedino ako se za sakupljena 2 zuta kartona u dosadasnjem dijeli sezone pauzira.
Čovjek je mislio evropski, gdje se za 3 žuta pauzira. :mrgreen:
Bundesliga je napisao/la: Ne bih rekao da ce dobiti vise od jedne jer je dobio drugi zuti pa onda crveni.
Ebiga, ja pijem a ti pijan. Ili drugim riječima, ti gled'o utakmicu (za razliku od mene) i opet ne znaš da je bio direktan crveni karton. :lol:

Neko je počeo sa šprintovima (i pomalo sa loptom). :twisted:

slika

Više na: http://www.bild.de/sport/fussball/arjen ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 nov 2011, 17:28

geronimo je napisao/la:Neko je počeo sa šprintovima (i pomalo sa loptom). :twisted:
ma daj ga vise u igru, bnernandinku mu njegovu.
fali nam neko na desnom krilu jer od mulera nema nista. trenutno je totalno van forme.
jucer ga nisam vidio na terenu(govorim o drugom pv koje odgledah).

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 17:38

secer je napisao/la: ma daj ga vise u igru, bnernandinku mu njegovu.
fali nam neko na desnom krilu jer od mulera nema nista. trenutno je totalno van forme.
jucer ga nisam vidio na terenu(govorim o drugom pv koje odgledah).
Poznato je da Muller treba ponekad pauzicu, mali je isforsiran, pogotovo kada se zna koliko se on zalaže i da se ne zna štediti. Nema ni neke pomoći na boku, pa je često primoran dolaziti do centra, ne bi li došao do lopte.
U svoj toj iscrpljenosti dolazi do toga da je užasan u samoj završnici, gdje mu jednostavno ponestane snage.

Robben je najluđi kada se istom vrati. Pa neka to bude protiv BvB-a. :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 nov 2011, 17:53

geronimo je napisao/la:Poznato je da Muller treba ponekad pauzicu, mali je isforsiran, pogotovo kada se zna koliko se on zalaže i da se ne zna štediti. Nema ni neke pomoći na boku, pa je često primoran dolaziti do centra, ne bi li došao do lopte.
U svoj toj iscrpljenosti dolazi do toga da je užasan u samoj završnici, gdje mu jednostavno ponestane snage.
sa ovim si pogodio samu srz problema. postavlja se pitanje kakva je razlika izmedju tvrdoglavog gaala i jos goreg hejnkesa osim sto jedan fura totalnu ofanzivu, a drugi totalnu defanzivu?
je li potrebno da se jedan riberi, jedan muler ili gomez ´trose´ u defanzivi?
mislim da nije. nema potrebe da riberi brani ispred naseg kaznenog.
odbrana pocinje na protivnickoj polovini i sasvim je dovoljno da riberi ometa protivnicke sestice u izgradnji igre.
i ono hejnkesovo rotiranje :roll: koliko sam mogao upratiti, her hejnkes rotira samo par igraca.
nedovoljno, her hejnkes, nedovoljno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 nov 2011, 18:08

geronimo je napisao/la:Ebiga, ja pijem a ti pijan. Ili drugim riječima, ti gled'o utakmicu (za razliku od mene) i opet ne znaš da je bio direktan crveni karton.
A jbg ocito sam se sjebo , gledao sam cijelu tekmu i mogao bih se zakleti da je prije crvenog imao jedan zuti , jbg desi se . A onaj njegov start pred kraj utakmice i nije bio za direktni crveni iako je dignuo nogu i bezveze uklizavao na igraca. Sjecam se da se neko bunio mislim Gomez i drzao se za lice , ali neka ne igra taj Tymoschuk nema on veze s fudbalom , treba jos nekoga dovesti dok se Bastian ne oporavi podhitno .

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 18:16

secer je napisao/la: sa ovim si pogodio samu srz problema. postavlja se pitanje kakva je razlika izmedju tvrdoglavog gaala i jos goreg hejnkesa osim sto jedan fura totalnu ofanzivu, a drugi totalnu defanzivu?
je li potrebno da se jedan riberi, jedan muler ili gomez ´trose´ u defanzivi?
mislim da nije. nema potrebe da riberi brani ispred naseg kaznenog.
odbrana pocinje na protivnickoj polovini i sasvim je dovoljno da riberi ometa protivnicke sestice u izgradnji igre.
i ono hejnkesovo rotiranje :roll: koliko sam mogao upratiti, her hejnkes rotira samo par igraca.
nedovoljno, her hejnkes, nedovoljno.
Razlika je u tome što Josef zna kako je Bayern izgledao u prošloj sezoni i koje su mu slabe tačke. :D
Išlo se na to da se defanziva popravi (uspjelo je, hvala Bogu), jer i sama uprava (koja je kompetentnija od svih ostalih zajedno :mrgreen: ) je čitav sommerloch brujala o tome.
Jozika je dao/davao svima do znanja kako moraju igrati, tj. da svaki igrač mora ispunjavati i defanzivne zadatke (ink. Rib&Rob).
Dakako da ima potrebe za tim protiv jačih protivnika, ali onda moraš prije mijenjati te igrače, koji nisu naučili na dupli zadatak. Ribery ni protiv Napolija ne bi izašao onako rano da ga taj dan nije mučila prehlada.
Pa da, rotira se samo u odbrani (donekle zadnji vezni) a ovi u napadu rade sve što trener od njih očekuje. :mrgreen: Moraju Olić, Petersen, pa i Japaner, više šanse dobivati.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 07 nov 2011, 19:29

secer je napisao/la:gleda kako se riberi od 75. minute pocinje nesvjestiti i zaplitati nogama, a ne vadi ga. ne bih reka ni ric da nemamo igraca, ali pranjic zna yebeno dobro odigrati na lijevom krilu. osim toga, postavljanje alabe u sredinu je van svake pameti. zar nije jednostavnije postaviti alabu na mulerovo mjesto, muliju u sredinu, a krosonju na sesticu :roll:
Ne prvi put, konstantno iz utakmice u utakmicu.
Ribery isplazi jezik do 70 minute, to je očito, kao što je očito i to da taj igrač nevjerovatno mnogo trči u napadu čas lijevo, čas desno, sredina, a pritom još i značajna odbrambena rola.
Što me posebno ljuti to se dešava i pri rezultatu od 5:0 :roll: , zašto se to radi :roll: , pa nije valjda da je odlučeno da Pranja prima pare, a sjedi do zime, izuzetno je kvalitetan u tim rotacijama.

Također ni ja Alabu ne vidim na centralnoj poziciji, iako neki govore da je to njegovo mjesto. :?
Momak nema osobinu diktiranja ritma, nema tu potrebnu lucidnost, okretnost, a kad na to dodamo da je brzina njegova vrlina, a pritom još i centaršut, mislim da je očito gdje momak pripada. Svakako da je Kroos pametnije rješenje.

Tymošpek je izuzetno kvalitetan, međutim djeca drukčije pričaju. :?
Taman sam mislio da protiv Dortmunda krenemo sa bedemom Tymo-Gustavo, međutim ništa od toga. :(

Zašto Olu ne uvesti protiv Napolia, trke je falilo, inače Ola mi izgleda kao da više zaslužuje :? , Pranja također vrlo koristan, za Japanca nisam siguran, mada možda i to u nekim varijantama isprobati... :?
To su jedine zamjerke što se Juppa tiče, sve ostalo za 5.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 07 nov 2011, 19:33

geronimo je napisao/la:
Pa da, rotira se samo u odbrani (donekle zadnji vezni) a ovi u napadu rade sve što trener od njih očekuje. :mrgreen: Moraju Olić, Petersen, pa i Japaner, više šanse dobivati.
Tocno tj. rotiraju se samo Timo - Gustavo i Buyten-Boateng -Rafinha ostalo nista... Za ostalo svaka pohvala ali nerazumijem Juppa sto se toga tice, pa ako vodimo na poluvremenu 3:0 treba odmorit neke igraci i dat priliku Olicu,Usamiju... a ne ubacit ih u u 80min,sta moze tada napravit??? Kad gubimo( ili nerijeseno), ma kakva osvjezenja Jupp igra s pocetnih 11 do pred kraj!!!

npr. Muller, lik konstantno igra bilo za klub ili Elf i vidi se da u nekim utakmicama pada oko 70-te min( i ne samo on) ali kakva zamjena, mora odradit normu 90... e da mozda ga u 91. zamjeni da ga odmori ipak je produzetak jos 3 min...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.