Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Edin.-
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Edin.- » 05 nov 2011, 18:12

RtoX je napisao/la:Eto arsenal koji je bio malina sad je kao i mi ako ne i ispred nas.Pa jel moguce da ovako trosimo bodove,jbt kako cemo na chelsea i na city ovakvi,poslje tih utakmica biti cemo 10ti.........AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ludimmmmmmmmmmmmm

Arsenal je izasao iz krize kroz par kola, a u toj istoj ste krizi vi bili 3 sezone, mozda i ove. Zato o Arsenalu ne trosi rijeci.

LS7
Kontakt:

Post Postao/la LS7 » 05 nov 2011, 18:17

od LP stvarno nema nista ,,ako ovako nastavimo..pojacanja u januaru su neminovna...hazard/gotze..jedan od ove dvojice bi trebala doc' ako kontamo medju 4...a to je valjda cilj..
"Neki ljudi misle da je fudbal pitanje života i smrti. Vjerujte mi, fudbal je puno ozbiljniji od toga." - Bill Shankly

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 nov 2011, 18:19

Kad sam rekao da Liverpool nema šta tražiti u CL mnogi su se smijali , ovdje su nakon tri kola bacali hvalospjevi na račun Dalglisha i igre redsa a i spominjala se kao neka borba za titulu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 nov 2011, 18:19

Nisam dosao da podyebavam,al vi ste definitivno magnet za prosjecne igrace koji kostaju mnogo love.

Babel,Carrol...vjeruj da se vise i nesjecam mnogih,al znam da ih ima.

Benitez i Hodgson su otisli,al ipak neke stvari se nemjenjaju-NAZALOST
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 nov 2011, 18:21

Saurman je napisao/la:Kad sam rekao da Liverpool nema šta tražiti u CL mnogi su se smijali , ovdje su nakon tri kola bacali hvalospjevi na račun Dalglisha i igre redsa a i spominjala se kao neka borba za titulu.
što te nije bilo prošle sedmice **** ofucana?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

ILoveLFC
Kontakt:

Post Postao/la ILoveLFC » 05 nov 2011, 18:22

Ovo je smijesno...blago receno.
Sa kakvom nas je ekipom prosle godine Kenny izvukao...a gledaj sad. Cinjenica da smo u 11 meceva dali 14 golova me zabrinjava. Carroll kad da gol to je praznik, a Suarez jos tek treba da se pokaze.
Po trenutnoj formi, na kraju cemo zavrsit opet 5.-8. ...
Proud to be a Red! ♥ Liverpool FC ♥
You'll Never Walk Alone! Long live the King !

"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 nov 2011, 18:25

Carlo je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Kad sam rekao da Liverpool nema šta tražiti u CL mnogi su se smijali , ovdje su nakon tri kola bacali hvalospjevi na račun Dalglisha i igre redsa a i spominjala se kao neka borba za titulu.
O čemu ti trabunjaš ?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 nov 2011, 18:28

majestic24 je napisao/la:Nisam dosao da podyebavam,al vi ste definitivno magnet za prosjecne igrace koji kostaju mnogo love.

Babel,Carrol...vjeruj da se vise i nesjecam mnogih,al znam da ih ima.

Benitez i Hodgson su otisli,al ipak neke stvari se nemjenjaju-NAZALOST
Dodaj još Hendersona , Adama , Downinga a npr propustili dovesti Matu :roll:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 nov 2011, 18:33

Saurman je napisao/la:
Carlo je napisao/la:
O čemu ti trabunjaš ?
što to prošle sedmice nisi pričao? zašto uopće prošle sedmice nisi bio ovdje? vjerovatno te bolio hanover...
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 05 nov 2011, 18:52

Ova tema i živne jedino kada izgubimo bodove.
Danas je utakmica bila jako dobra, bilo je mnogo prilika na obje strane. Nismo nikako imali sreće, opet prećka, tek 11 ove sezone.
9 utakmica igramo bez poraza, nažalost, u njima malo pobjeđujemo a puno remiziramo. Nevjerovatno je koliko bolje igramo u gostima nego kod kuće.
Zaista ne znam šta se dešava nakon poluvremena, ali čim počne drugo poluvrijeme nas nema nigdje.
Definitivno Kuyt je zalutao, on i Lucas nikako ne mogu igrati zajedno. Obadvojica su korisni u odbrani a u fazi napada beskorisni. Adam je danas bio daleko od gola i to je vjerovatno najveći razlog gubitka bodova.
Poslije novog gubitka bodova teško je biti pametan.
Bez obzira na rezultat, ja opet navijam za Liverpool :)
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 nov 2011, 19:07

Rizah je napisao/la:Ova tema i živne jedino kada izgubimo bodove.
Danas je utakmica bila jako dobra, bilo je mnogo prilika na obje strane. Nismo nikako imali sreće, opet prećka, tek 11 ove sezone.
9 utakmica igramo bez poraza, nažalost, u njima malo pobjeđujemo a puno remiziramo. Nevjerovatno je koliko bolje igramo u gostima nego kod kuće.
Zaista ne znam šta se dešava nakon poluvremena, ali čim počne drugo poluvrijeme nas nema nigdje.
Definitivno Kuyt je zalutao, on i Lucas nikako ne mogu igrati zajedno. Obadvojica su korisni u odbrani a u fazi napada beskorisni. Adam je danas bio daleko od gola i to je vjerovatno najveći razlog gubitka bodova.
Poslije novog gubitka bodova teško je biti pametan.
Bez obzira na rezultat, ja opet navijam za Liverpool :)
a to je poprilicno cesto :roll:

kupili su se igraci koji nemaju kvalitetu da ga pokazuju u kontinuitetu i to je to. Osim Suareza i donekle adama, ovaj ostali novac smo blago receno bacili. Bice dovoljan za 5-8 mjesto na kraju. Al sto je najvaznije opet ima sljedeca sezona i tako 20 godina zaredom
nema potpisa

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 nov 2011, 19:07

Tata Benitez! ;)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 nov 2011, 19:23

E 'vako...

Da napišem koju hladne glave i uz bajramske kolače. :mrgreen:

Dosadašnji dio sezone je sasvim dovoljan da se donesu neki zaključci o ekipi.Današnja utakmica je samo potvrdila moje mišljenje,a to je slijedeće.

Ova ekipa trenutno nema kvaliteta da bude među top 4 (ovo sam napis'o jer je povratak u LP prioritet ali nema šansi ni da bude među top 5 sigurno).Najveći problem je realizacija,koja je očajna.Jednom,2,3x možeš biti nesretan ali više od toga ne sasvim sigurno.Carroll je igrač koji je najbolji u 16-tercu i skok igri,a u Liverpoolu se ne može istaći u tome.Očigledno da Kenny traži od njega da se izvlači i odigrava duple pasove i slično,što je nemoguće sa Suarezom jer jednostavno Carroll nije takav tip igrača.Momak se trudi to je evidentno ali kao što sam već napis'o on je najbolji u 16-tercu i kada ima (problem je što nema) veliki broj visokih lopti koje bi mogao realizirati ili spustiti svojim suigračima.Downing od dolaska u L'pool nije ni 5x centrir'o kako treba i kako je znao u Villi.Adam je danas bar 3-4x centrir'o i svaki,ama baš svaki put mu je golman uhvatio loptu.Da ne ispadne da u potpunosti branim Carrolla,danas je pokaz'o da je nespretan sa loptom među nogama.Onaj zicer je morao zakucati u mrežu,a ne preko gola i one gluposti sa nabijanjem lopte mu ne trebaju al' eto danas je prošao nekažnjeno.

Suarez je fantastičan igrač ali mora još raditi da bi se svrstao među vrhunske i najbolje napadače/igrače današnjice.Naravno ne može ni on svaki meč odigrati na zavidnom nivou,niti može svaki put vući ekipu ali kad već vidi da ga ne ide onda ne treba pokušavati izigravati heroja i zabijati se među 2-3 protivnička igrača.

Downing i Henderson su sad za sad promašaji.Možete pričati šta hoćete ali ono što su do sada prikazali su očajno.Downing je momak kojeg sam zapamtio još dok je nosio dres Boroa i uvijek sam ga smatrao kvalitetnim igračem (ništa pretjerano).U Villi je zajedno sa Youngom bio među glavnim igračima i pružao itekako dobre partije.Downing iz Liverpoola je prosjek,kakvih ima u gotovo svakom klubu.Danas k'o što sam napis'o na poluvremenu se bio rastrč'o ali centaršutevi (njegovo najjače oružje,bar do sad bilo) su očajni.Ili prebaci skroz na drugu stranu (gdje po običaju nema niko) ili bude izblokiran.Prodor i pretrčavanje igrača do danas je bila naučna fantastika,danas je za divno čudo to uspio par puta. :mrgreen: Henderson ?! Mlad je,doveden da lagano se uigrava sa ekipom i zajedno sa još nekim mladićima u narednim godinama čini okosnicu ekipe ali momak djeluje izgubljeno na terenu.Da pokušamo zanemariti statistiku (iako je ona za mnoge glavno mjerilo),opet ništa nije pokazao.Nema pasova prema naprijed,griješi u pasovima uopšte,kretanje loše,slab u defanzivi.Jedino vrijedno spomena su onaj gol protiv Boltona i asistencija u kupu za Suareza.Ako se ne varam on je kapiten mlade selekcije Engleske,to dovoljno govori da on ima potencijala al' da treba dosta raditi.Za nadati se da će ovaj dvojac uskoro proraditi i opravdati uloženi novac jer u protivnom Liverpoolu se crno piše.Sve dok se Gerrard ne oporavi na Hendersonu je veliki teret (sa kojim se očigledno još uvijek ne može nositi što je jednom prilikom i priznao),a Downing je jedino pravo krilo uz Maxia ( :mrgreen: ) na koje Kenny može računati.Dakle oni moraju biti starteri izuzev ako Kenny smatra da Spearing i Maxi mogu napraviti nešto više od njih,u šta čisto sumnjam.Adam je vjerovatno najveće pojačanje Liverpoola.Novi Alonso,bez dileme po meni.Ima sjajan pas,često malo nekontrolisan ali i Xabi je jedno vrijeme imao isti problem.Ono što me najviše nervira jeste njegovo ponašanje,definitivno da nije igrač Liverpoola da bih ga mrzio. :mrgreen:

Odbrana je odavno kritična iako statistički gledno ove sezone se ne čini tako.Jedino Newcastle i City su primili manje golova ali ja lično imam utisak da L'poolu svaka ekipa može zabiti gol kad poželi.Sunderland,Bolton,Stoke,Tottehnam,Wolves,United,Norwich su zabijali golove protiv Liverpoola,a to su komotno danas mogli i igrači Swansea da su imali malo više sreće/znanja.Glen je izgledao izgubljeno u 1.poluvremenu da bi se u nastavku malo oporavio.Za nadati se da će uskoro biti u formi jer njegovi prodori su itekako nedostajali.Enrique je po meni danas bio najbolji na terenu ali me je razočarao onim šutem iz nemoguće pozicije pred sami kraj meča (92/3.minuta) kada je Liverpool stvorio ogroman pritisak. :( Inače mislim da je on fantastično pojačanje.Vjerujem da će uskoro dobiti poziv i za reprezentaciju Španije jer igra zaista odlično.Izuzetno je jak,brz,dobar u oba pravca i velika radilica na terenu.Uz sve to bio je jefitno pojačanje,6-7 miliona.Možda je to i razlog zbog čega Adam i Enrique igraju bolje nego li Downing i Henderson.Sigurno da je mnogo veći pritisak na ovim skupljim pojčanjima.

Reina je danas spasio Liverpool novog poraza kada je za kratko vrijeme skin'o one 2 lopte.Opet nisam baš zadovoljan njegovom predstavom.Imao je onaj ogroman propust,kada mu je lopta prošla ispod noge,sreća pa je uspio da je izbaci prije nego što je napadač Swansea došao do nje.Također nije uspio da ukroti loptu nakon onog šuta pa je samim tim i omogućio 2.šansu igračima Swansea.

Rezime...

Vjerovatno da je Kingova zamisao bila da dovede Suareza koji bi igrao zajedno u paru sa Torresom.Nakon odlaska Nanda trebalo je popuniti tu poziciju jer je bilo pitanje da li će Suarez uspijeti da se navikne na otočki fudbal,a isto vremeno je poznato da on nije klasični špic i neko ko je sposoban stalno zabijati golove.5 do 12 doveden je Carroll što je vjerovatno uzrokovalo i dovođenje Downinga koji je bio prepoznatljiv po dobrom centrašutu koji bi Carrollu mogao poslužiti. Možda je to razlog zbog čega Liverpoolu ne ide baš najbolje al' to je samo pretpostavka (moja).

Dakle,ako ovako nastave loše im se piše.Po meni oba Manchestera i Chelsea su nedodriljivi iako Chelseau u zadnje vrijeme ne ide baš.Ja sam i prije početka sezone govorio da im je Boas jedina slaba tačka,sad za sad izgleda da je ta konstatacija i bila tačna.Ipak sumnjam da će oni dugo biti u krizi,imaju super kvalitetnu ekipu i ukoliko ih povrede zaobiću imaju dobre šanse da se bore za titulu do samog kraja.Arsenal i Tottenham u ovom trenutku djeluju izuzetno moćno.I jedni i drugi su konsolidovali redove nakon slabog početka sezone i daleko su ispred Liverpoola (po igri).Arsenalu se lagano vraćaju povrijeđeni igrači i još kada se vrati Wilshere biće to opak tim.RvP je u fantastičnoj formi i predvodi ekipu kao pravi lider.Gervinho,Arteta i Santos opravdavaju status pojačanja i čeka se još Mertesacker.Tottenham igra sjajan nogomet.Modrić je sredio glavu,pomirio se sa činjenicom da i dalje igra za Spurse i zajedno sa Parkerom radi odličan pos'o.VdV je u sjajnoj formi,Bale također igra jako dobro.Uz sve to Adebayor se fantastično uklopio u ovu ekipu i još ako srede problem sa stoperima onda svakako da imaju ogromne šanse da završe među top 4.Iako sam smatrao da će ih EL ometati,to nije tako.Igraju sa rezervnom ekipom i bez pritiska usredotočeni na prvenstvo.

Liverpool ako ovako nastavi crno im se piše.Realizacija je katastrofalna i nešto se mora uraditi po tom pitanju.Nažalost do januara ima još dosta vremena pa će se za to vrijeme morati osloniti prvenstveno na Suareza i Carrolla,a zatim i na Kuyta i Bellamya.Svakako da se tu očekuje i doprinos veznjaka i njihovi golovi i asistencije.Ako se nešto ne promijeni onda u januaru potegnuti za novim napadačem.Uz to ako i Gerrard i dalje bude im'o problema sa povredama onda se "mora" dovesti još jedan kreativac(centralni vezni).

EDIT:Zaboravih napisati da je sramotno da ekipa ovisi o jednom igraču (Suarezu).To niti jedna veće ekipa sebi ne smije dopustiti.Kada ne igra Suarez ne igra ni Liverpool. :roll:
Zadnja izmjena: reds, dana/u 05 nov 2011, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
FK Pjetlovi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 nov 2011, 19:30

ma ja treba kinga otpustiti :mrgreen:
You are someone else I am still right here

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 nov 2011, 19:31

Nije ovdje stvar ni u kvalitetu pojačanja ni u sreći ni u prodaji Meirelesa i Aque. Ovi igrači jednostavno izgledaju nezainteresovano protiv ovih ekipa koje mi nazivamo male a redovno nam se obijaju od glavu. Vidjeli ste danas vidjeli ste protiv Norwicha. NIKAD nisam mogao ni zamisliti da će Liverpool igrati toliko odvratno da ću morati prebacit na drugi kanal i gledat Premijer Ligu BH uz koju sam bar vise uzivao nego li uz današnju igru Crvenih. Malo mi sve već počinje ići na živce, forsiranje nekih igrača i forsiranje taktike koja ne prolazi i zbog koje samo gubimo bodove. Dosta problema znači imamo sa motivacijom i samopouzdanjem. Ono što su danas prikazali se ne može opravdat ni na koji način, bolje bi im bilo da dobro razmisle i dobro pokrenu dupe već u sljedećem kolu. Jer mora ih biti sramota onih navijača koji jedva čekaju subotu da ih gledaju a oni im prirede ovako nešto. Neću napadat ni jednog igrača pojedinačno danas je igra kolektivno bila dno dna. Pa mi jednom Swanseau dopustimo da nas satjera na nasšu polovicu u 20 minuti !?!? Ljudi nam kombinuju ispred nosa a oni samo stoje i gledaju kao ovce na pašnjaku. Pa ne može tako, NE ZNAM ŠTA KENNY IMA U GLAVI ALI AKO JE OVO ŠTO NAM JE DO SAD PONUDIO TA ČAROLIJA PASS AND MOVE IGRE MOGU SAMO REĆI DA NE DONOSI NIŠTA OSIM POLOMLJENIH ŽIVACA I **** FAMILIJA.
Može li taj čovjek da udari šakom od stol i pokaže ko je gazda ? U fudbalu na fin način ništa ne može. Koji još menađžer drži u ekipi igrače koji apsolutno ništa nisu pokazali od početka sezone ?? Pa **** ga ja da je Messi ima da ide na klupu, dok ne vidi neke stvari i dok mu ne dođe iz guzice u glavu. Ovakav pristup igri nam ne može donijet bodove, pa dosta je više potcjenjivanja ekipa i onog "lako ćemo" Disciplina se mora uvest, bio to Swansea ili Manchester ima da se igra isto, do zadnjeg atoma snage ako rezultat nije povoljan. Ono nemamo sreće okačite mačku o rep, ne može nesreća bit ne pogodjen prazan gol sa 4 metra. To je manjak kvaliteta. Ja sam se već oprostio sa Ligom Šampiona i ove sezone, ne bi volio ni da idemo u Evropa ligu. Svi znate zašto. Dok svi skupljaju bodove na teškim gostovanjima mi ih prosipamo kod kuće sa protivnicima koji su došli iz Championshipa. Divno. Pod hitno se nešto mora mijenjat. Ima tu i do Kennya dosta. Taktičke postavke mi se ne svidjaju nikako, al o tom- potom. Ne bi da budem napadnut ovdje zbog svog mišljenja o Kennyu. YNWA
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Bezimeni
Kontakt:

Post Postao/la Bezimeni » 05 nov 2011, 19:38

Danas sam se po prvi put zastidio kluba za kojeg navijam 8 godina ...
Uvijek sam bio uz njih ,u onim najtežim trenucima kada nas je Benitez vodio ,ali ovo je dno dna ...
Pa jedan je*eni Norwich i Swansea nam uzimaju bodove na Anfieldu,to je sramota ,to je bruka. :cry:

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 nov 2011, 19:59

Dalglish: We've got to improve

Jel vam poznato ovo ?? :roll:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 nov 2011, 20:01

Stivi_Dzi je napisao/la:Dalglish: We've got to improve

Jel vam poznato ovo ?? :roll:
:lol: Ma teško da će neko ponoviti ono što je OTAC, sa low budžetom i dovođenjem igrača po pola cijene vrhunskih koji se prodaju. Sada bismo u timu sigurno imali Matu. ;)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 nov 2011, 20:23

Reina, Glen, Skrtel, Agger, Enrique, Lucas, Gerrard, Goetze, Hazard, Suarez, Tevez.
Hoću ovaj tim u januaru, ne zanima me! :mrgreen:

Snimak utakmice na BHT-u, 10'.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 05 nov 2011, 20:24

Ovo je smiješno postalo. Timovi koji ukupno ne vrijede kao jedan ili dva naša igrača nama bodove otkidaju. Od svih silnih igrača prilagođenih na engleski fudbal, nijedan nije nešto specijalno pokazao. Na zimu treba uzeti opasnog napadača, Carroll očigledno ne može biti naš glavni golgeter. Drag je i vama i meni, ali evo sad gledam snimak na BHT-u, momak je sa 5 metara prečku pogodio. Neka igra u prvoj Kuyt, kakav god da je, prošle sezone se nadavao golova. I dalje mislim da je Kenny pravi trener za nas, ali nešto treba uraditi povodom ovolike neefikasnosti (to nam je do sada bio problem, ne znam kakva je bila ova tekma).
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.