Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

ramiral
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la ramiral » 01 nov 2011, 08:41

Otkinuti će Svrake barem nekom bod od ovih iz Manchestera ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 01 nov 2011, 09:28

newcastle...zasad najbolja odbrana u ligi!

samo 7 golova u 10 utakmica!
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 01 nov 2011, 09:31

Goldy je napisao/la:newcastle...zasad najbolja odbrana u ligi!

samo 7 golova u 10 utakmica!
i to 2 gola iz penala koja su oba sumnjiva, pogotovo ovaj protiv stokea...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 nov 2011, 09:33

Sinoć/jutros dolazim kući i da vidim rezultat (kontam da će u najboljem slučaju biti X), kad ono 1:3. Haj' možda sam malo popio, pa ću pogledati nakon tuširanja. :mrgreen: Nije moglo bolje.

Svi znamo da je ovo jedno od najtežih gostovanja u ligi. Dobro, ne računam veliku četvorku, da ne bi bilo zabune. Jbt, pa Manchester U. se morao zadovoljiti bodom, Chelsea također, no Newcastle je otišao sa stadiona Britannia s punim plijenom. :mrgreen: Malo kome će to poći za nogom, u to sam uvjeren. :D

slika

Čovjek koji je zabio sva 3 gola u pobjedi. Demba Ba! Ovo je njegov drugi hat-trick u dresu Svraka, te 8. gol u sezoni. Trenutno je 5. strijelac lige. :mrgreen: Ko bi to rek'o?! :mrgreen:

I nakon ovog kola Newcastle ima najbolju odbranu u ligi, što je također neočekviano. :mrgreen: Da ne govorim o visokoj poziciji na tabeli (pozicija broj 3). Dakako, sljedeća 4 meča će sve pokazati, al' najvažniji je ovaj protiv Evertona. Tu ako se dođe do 3 boda, onda sa osmijehom na licima mogu se dočekati mečevi kontra dvaju Manchestera i Chelsea. Ruku na srce, u tim utakmicama se nema šta izgubiti. Svrake ulaze kao autsajderi i sve što naprave je dobro (a čisto sumnjam da će ih neko baš nokautirati). :mrgreen:

Pardewu svaka čast, mislim da je sinoćnjom partijom zaslužio nagradu za najboljeg menadžera mjeseca. :mrgreen: Sa ovakvom ekipom i limitiranim gazdom biti bez poraza, fakat nije mala stvar. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 nov 2011, 10:51

koliko ste se zalili covjek bi rekao da necete boda osvojiti a vi ce te jos malo na titulu krenuti :D prelud mi je ovaj newcastle moracemo kupiti jos igraca od vas :P
You are someone else I am still right here

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 01 nov 2011, 12:09

Bravo Svrake,moji ljubimci u Engleskoj.Odlicna igra; Ba strasan !
Zaista je veliko iznenadzenje sto su Svrake otisle sa punim pljenjom,mada je Stoke poznat kao ekipa koja kuci bolje igra protiv "zvucnih" imena.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 01 nov 2011, 12:30

fera je napisao/la:koliko ste se zalili covjek bi rekao da necete boda osvojiti a vi ce te jos malo na titulu krenuti :D prelud mi je ovaj newcastle moracemo kupiti jos igraca od vas :P
eo vam jamesa percha
slika

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 01 nov 2011, 15:38

Ba: "Neka zvižde svojoj Upravi"

Hat-trick junak Newcastlea, Demba Ba, nakon susreta sa Stoke Cityjem poručio je tamošnjim navijačima da zvižduke sačuvaju za vlastitu Upravu. 26-godišnji napadač izviždan je pri svakom dodiru s loptom, no na kraju je susret okončao kao strijelac sva tri gostujuća pogotka...

Ba je svojoj sadašnjoj momčadi pristupio u lipnju ove godine kao slobodan igrač. U siječnju je, pak, sreću pokušao pronaći upravo u Stokeu, no iz kluba je tada stigla informacija kako od potpisa ugovora neće biti ništa jer dotadašnji član West Ham Uniteda nije prošao klasične liječničke testove.

Alan Pardew, trener Newcastlea, dočekao ga je kao pojačanje, a vjernost je potpisana na tri godine. Nakon susreta s nesuđenim klubom, povremeni senegalski reprezentativac je poručio:

"Imaju li navijači potrebu nekoga zviždati, neka to rade svojoj Upravi koja nije željela potpisati ugovora sa mnom. Danas sam sretan čovjek, postigao sam tri pogotka na stadionu na kojem je uvijek teško izvući pobjedu. Bili smo sjajni kao momčad."

Tony Pulis, strateg poraženog sastava također je dao svoj komentar na ovu temu.

"Ba je postigao dovoljno pogodaka i nije imao potrebu ovdje se dokazivati, svi znamo sve o njemu. U trenutku kada smo mi trebali potpisati ugovor s njim mislim da je odšteta iznosila devet milijuna. Liječnički tim, koji je sjajan u svom poslu, smatrao je kako je to previše za njegovo stanje, da bi takav posao bio prevelik rizik."

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 nov 2011, 13:20

gloryhunter je napisao/la:
fera je napisao/la:koliko ste se zalili covjek bi rekao da necete boda osvojiti a vi ce te jos malo na titulu krenuti :D prelud mi je ovaj newcastle moracemo kupiti jos igraca od vas :P
eo vam jamesa percha
slika
ma u januaru cemo vam samo percha ostaviti :D
You are someone else I am still right here

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 nov 2011, 20:34

Proslo je dosta vremena od kada su Svrake ovako dobro igrali, svaka cast, al iskreno svaka cast, prosto sam iznenadjen igrom crno-bijelih. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2011, 19:50

Gabriel Obertan će odsustvovati nekih mjesec dana zbog infekcije prsta na nozi. Šteta, mora se priznati. A baš je počeo bolje igrati (čak je i asistirao Dembi Ba na meču kontra Stokea). :( Nema veze, nadam se da će Marveaux odigrati još bolje, te da se ne osjeti izostanak Gabriela (skupio 12 mečeva za Svrake). :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2011, 20:37

@Monoloze, sta je sa Ben Arfe, izgleda da bas nije u planovima, a takav je talenat bio?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2011, 20:42

Ne želi se ništa rizikovati. Bio je u protokolu za meč kontra Stokea, tako da...Ipak je im'o povredu koja ga je zauvijek mogla udaljiti sa fudbalskih terena. Prokleti Nigel De Jong. :evil: Kada povrati samopouzdanje i bude u optimalnoj formi (dakle, da je u stanju izdržati sve napore), vjerujem da ćemo ga češće viđati u 1. postavi. A, kako sad Newcastle igra u odličnoj formi i kako sve ide kao po loju, ni ne razmišlja se o guranju Hatema u vatru. Moguće da će i on dobiti koju šansu kontra Karamela, al' 99% sam siguran da će to biti one trash minutice (nba-ovski rečeno).

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 04 nov 2011, 14:05

igrao je ben arfa protiv wigana 45min, skupio je on minuta dosta, ali posto svi dobro igraju, pardew nece mjenjat formaciju zbog njega..

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 nov 2011, 01:25

Da, gledao sam i ja utakmicu protiv Wigana. Ben Arfa je odigrao sasvim solidno, no vidi se da mu nedostaje još samopouzdanja. Ipak nije mala stvar vratiti se na teren nakon duže pauze i loma noge. :(

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 nov 2011, 14:17

jao golčine taylora :mrgreen:
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 05 nov 2011, 14:17

Kako igra Newcastle,da hoce 'vako i protiv Citya. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 nov 2011, 15:33

Tek sad dođoh doma, tako da... :mrgreen:

Nisam upratio kakav gol je dao Raylor, al' poznavajući njega to je neka bomba. :mrgreen: Šta je sa Cabayeom? Je l' nešto opasnije izgledalo? Vidim da je zamijenjen pred kraj prvog poluvremena. :( Valjda nije ništa ozbiljnije, nema smisla da nas povrede syebu pred sljedeća 2 meča (dva Manchestera). :mrgreen: Večeras ću pogledati snimak tekme (ili barem highlightse), pa ću prokomentarisati nešto. Ovako ne mogu ništa govoriti o igri. :mrgreen: No, moram priznati da mi je osmijeh na licu kad vidim rezultat i kad bacim pogled na tabelu. :mrgreen: Ovo fakat nije normalno. :mrgreen: Sve kontam da nije neka zayebancija, majke mi. :mrgreen: Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, biće ovo još jedna utakmica bez poraza (uz City jedina neporažena ekipa u ligi), a valjda će momci sačuvati ovo vodstvo od 2:1 i tako nabildati bodovni saldo. :D

Ukoliko ostane ovaj rezultat, do 16:00 će biti drugoplasirani (tad Manchester dočekuje Sunderlanda). :mrgreen: Strašno, moram priznati. Jbt, pa 7 pobjeda + 4 remija u prvih 11 kola. Šta je ovo? Barcelona United? :mrgreen:

Samo da ih ne ureknem u ovih posljednjih 4-5 minuta.

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 05 nov 2011, 15:44

Newcastle opasno grize ka 1mj. :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 nov 2011, 15:44

Bajka se nastavlja.

I ja sam uspio pogledati samo posljednjih pola sata, ali dovoljno da vidim da su odlucni u namjeri da dodju do jos jedne vrlo vrijedne pobjede.

Sad slijedi nesto tezi raspored, pa ako se tu izvuku solidni rezultati sigurno mozemo reci da Newcastle ima ekipu za Europu. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.