revan je napisao/la:Zeničanin sam ali mi prosto ne pada na pamet da se gužvam i čekam u redu za kartu upravo zbog ovakve situacije. Sramota je ovo što se radi. Najveći primitivizam i nije ni čudo što Portugalci imaju primijedbe na organizaciju. Svaka čast onim ljudima koji čak i putuju da bi došli do karte i onda je još i ne kupe. Ja iskreno to nebi uradio da mi za života treba.
Internet prodaja karata nije ništa novo i krajnje je vrijeme da se ona i uvede. Pošto kod nas sve funkcionira na principu izvlačenja para iz osiromašenih novčanika, Savez bi mogao uvesti i naknadu za tu uslugu, recimo karta prilikom internet kupovine skuplja za određeni postotak. Ljudi bi kupovali sigurno. Svejedno ih ovako šverceri deru za enormne iznose. No ko će se kod nas toga sjetiti kada nam komplet zemlju vode imbecili koji ne znaju ništa drugo osim dobijati plaće za nerad.
O stadionima nije vrijedno ni pričati. Za sve ove godine nije se mogao odvojiti novac da se jedan stadion renovira(nije bitno u kojem gradu), obnove i prošire tribine, postavi plastična trava i sva prateća oprema, tako da se ne moramo svaki put sramotiti kada nam gostuje neka reprezentacija. Ne, kod nas je vijest mjeseca kada se u Mostaru napravi pola tribine. Kolike pare se utroše na one koji bi trebali brinuti o svim sportskim i drugim aspektima u zemlji, mogli smo do sada imati tri stadiona kojima bi se ponosili.
Jad, čemer i primitivizam su naša realnost sve dok živimo u ovakvoj zemlji pod vodstvom naših nekompetentnih, bezidejnih poglavica.
Sve ti to fino pricas i sve je to tako, ali nije tako...
Savez se grca u dugovima, a ti bi odnekle da odvajas pare da se renovira stadion za potrebe reprezentacije. Neki, vidim, hoce i da naprave stadion od 50 000 navijaca za potrebe reprezentacije, a zaboravljaju cinjenicu da reprezentacija odigra 10 tekmi u godini. Racunaj sad kad ce se taj stadion "otplatiti" - nikad.
Sto se tice klubova, ni oni nisu u mogucnosti da renoviraju stadione. Ja ne znam kako ti to druze gledas, no valjda ti je jasno da nasi klubovi nemaju da isplate po 1000 maraka plate igracima, a kamoli da investiraju stotine hiljada u rekonstrukcije ili izgradnje stadiona.
Sto se tice primjedbi Portugalaca, one se sigurno nisu odnosile na prodaju ulaznica, vec na kvalitet travnjaka, a u tom pogledu se ipak radi nesto da bi uslovi bili kako treba.
.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)