FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
FK Željezničar - FK SARAJEVO
Nekoliko zadnjih derbija sa Grbavice:
2002/03 - 1:1 (Škoro)
2003/04 - 2:1 (Nadarević)
2004/05 - 1:1 (Pelak)
2005/06 - 3:0 - KUP
2005/06 - 0:1 (Matko)
2006/07 - 0:1 (Turković)
2006/07 - 0:0 - KUP
2007/08 - 0:0
2007/08 - 3:1 (Turković) - KUP
2008/09 - 2:0
2009/10 - 1:2 (Škoro, Jahović)
2010/11 - 0:0
Broj utakmica: 56
Pobjede: 14
Remiji: 19
Porazi: 23
Gol-razlika: 60:86
Najviše nastupa protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) PRVENSTVENIM utakmicama: Svetozar Vujović - 17
Najviše golova protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) PRVENSTVENIM utakmicama: Asim Ferhatović - 6
Najviše nastupa protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM utakmicama: Faruk Ihtijarević, Muhamed Alaim - 22
Najviše golova protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM utakmicama: Asim Ferhatović - 7
Najviše nastupa protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM gostujućim utakmicama: Faruk Ihtijarević - 13
Najviše golova protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM gostujućim utakmicama: Dobrivoje Živkov - 4
Najviše nastupa protiv Željezničara u PL i Kupu BiH: Faruk Ihtijarević, Muhamed Alaim - 22
Najviše golova protiv Željezničara u PL i Kupu BiH: Almir Turković - 6
Najviše nastupa protiv Željezničara u PL i Kupu BiH na gostujućim utakmicama: Faruk Ihtijarević - 13
Najviše golova protiv Željezničara u PL i Kupu BiH na gostujućim utakmicama: Almir Turković, Dženan Uščuplić, Alen Škoro - 2
UKUPNI OMJER
Broj utakmica: 115
Pobjede: 37
Remiji: 41
Porazi: 37
Gol-razlika: 147:149
Pozicija na "vječnoj" tabeli zajedničke Premijer lige (2003-2011):
1. SARAJEVO.....290...151...64...75...485:272...517
3. Željezničar....290...151...52...87...460:281...505
Nekoliko zadnjih derbija sa Grbavice:
2002/03 - 1:1 (Škoro)
2003/04 - 2:1 (Nadarević)
2004/05 - 1:1 (Pelak)
2005/06 - 3:0 - KUP
2005/06 - 0:1 (Matko)
2006/07 - 0:1 (Turković)
2006/07 - 0:0 - KUP
2007/08 - 0:0
2007/08 - 3:1 (Turković) - KUP
2008/09 - 2:0
2009/10 - 1:2 (Škoro, Jahović)
2010/11 - 0:0
Broj utakmica: 56
Pobjede: 14
Remiji: 19
Porazi: 23
Gol-razlika: 60:86
Najviše nastupa protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) PRVENSTVENIM utakmicama: Svetozar Vujović - 17
Najviše golova protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) PRVENSTVENIM utakmicama: Asim Ferhatović - 6
Najviše nastupa protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM utakmicama: Faruk Ihtijarević, Muhamed Alaim - 22
Najviše golova protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM utakmicama: Asim Ferhatović - 7
Najviše nastupa protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM gostujućim utakmicama: Faruk Ihtijarević - 13
Najviše golova protiv Željezničara u SVIM (Yu + BiH) ZVANIČNIM gostujućim utakmicama: Dobrivoje Živkov - 4
Najviše nastupa protiv Željezničara u PL i Kupu BiH: Faruk Ihtijarević, Muhamed Alaim - 22
Najviše golova protiv Željezničara u PL i Kupu BiH: Almir Turković - 6
Najviše nastupa protiv Željezničara u PL i Kupu BiH na gostujućim utakmicama: Faruk Ihtijarević - 13
Najviše golova protiv Željezničara u PL i Kupu BiH na gostujućim utakmicama: Almir Turković, Dženan Uščuplić, Alen Škoro - 2
UKUPNI OMJER
Broj utakmica: 115
Pobjede: 37
Remiji: 41
Porazi: 37
Gol-razlika: 147:149
Pozicija na "vječnoj" tabeli zajedničke Premijer lige (2003-2011):
1. SARAJEVO.....290...151...64...75...485:272...517
3. Željezničar....290...151...52...87...460:281...505
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Dragi Bože nekad te i opsujem ( sve meni na dušu pripiši ja ču svoje grijehe da ispaštam) ali danas te molim kao nikad u životu ne daj da ove gnjide pobijede moje Sarajevo vidi šta sve rade i ćime se služe, daj dragi Bože pogledaj nas ako mi već ne možemo pomoći našim igraćima i timu pomozi nam ti molim te !
Sarajevo ljubavi moja!
-
- Kontakt:
sekac je napisao/la:Dragi Bože nekad te i opsujem ( sve meni na dušu pripiši ja ču svoje grijehe da ispaštam) ali danas te molim kao nikad u životu ne daj da ove gnjide pobijede moje Sarajevo vidi šta sve rade i ćime se služe, daj dragi Bože pogledaj nas ako mi već ne možemo pomoći našim igraćima i timu pomozi nam ti molim te !
to kralju...ova pobjeda ce biti nas bajramski poklon...

Možete li napisati vaš sastav, ko će vam faliti za utakmicu protiv nas...
Neće niko. Svi su spremni.THC je napisao/la:Možete li napisati vaš sastav, ko će vam faliti za utakmicu protiv nas...
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- plava grbavica
- Kontakt:
jel to onaj čevabđija što je držo devetkusarajlija89 je napisao/la:SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE![]()
i vi onda pricate o nekom postovanju legendi hahahahahha a ovakva telad za vas navija ahhaaplava grbavica je napisao/la:jel to onaj čevabđija što je držo devetkusarajlija89 je napisao/la:SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE![]()
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- plava grbavica
- Kontakt:
šta se odmah ljutiš čovjek je dobro pravio čevape uvijek je bio šahinu konkurencija, ništa vas valjda ne vrijeđammma_hz je napisao/la:i vi onda pricate o nekom postovanju legendi hahahahahha a ovakva telad za vas navija ahhaaplava grbavica je napisao/la:jel to onaj čevabđija što je držo devetkusarajlija89 je napisao/la:SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE![]()
BICE GUSTO BICE 0-2
obuca i pixi

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
jeste vazda vas je dobro baco po cevape...

danas ce najmanje pola sjevera biti uz bordo-bele
...

danas ce najmanje pola sjevera biti uz bordo-bele

Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 05 nov 2011, 13:23, ukupno mijenjano 2 puta.
FK SARAJEVO.
Raja po gradu vec se zagrijava ,po ljetnim bastama ori Sarajevooo.Treba se lagano spremati za kaficu, pa laganini na sugavicu. 

-
- Kontakt:
Brate hoce biti otvorena sjeverna tribina...nisam u toku...???senci-071 je napisao/la:Raja po gradu vec se zagrijava ,po ljetnim bastama ori Sarajevooo.Treba se lagano spremati za kaficu, pa laganini na sugavicu.
neneutralan je napisao/la:Brate hoce biti otvorena sjeverna tribina...nisam u toku...???senci-071 je napisao/la:Raja po gradu vec se zagrijava ,po ljetnim bastama ori Sarajevooo.Treba se lagano spremati za kaficu, pa laganini na sugavicu.
Pojma nemam kazu da hoce ,i da ce biti dosta raje.Bilo kako bilo ja idem.

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Sve mirise na spektakl , napokon !
U NOVI BOOOJ ....
U NOVI BOOOJ ....
idemo svi dole sta vam je.... 
UUUU NOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII BOOOJ ... U NOVIIII BOOOJ SAMO GAZI GAZI ZELJU TOG ![/color]

UUUU NOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII BOOOJ ... U NOVIIII BOOOJ SAMO GAZI GAZI ZELJU TOG ![/color]
- Giallorossi
- Kontakt:
Treba cuvati posjed lopte, igrati strpljivo i smireno. Cuvati se njihovih bokova i kontri, i staviti flaster na Zebu.To vjerovatno Plisek već zna, ali nije na odmet ponoviti.
Zeljo-Sarajevo 0:1 (Torlak)

Zeljo-Sarajevo 0:1 (Torlak)

FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥
Idemo danas po pobjedu!selji zadnjih godina ne pomažu ni zakulisne radnje da nas pobijede, ako prošle godine nisu uspjeli sa 2 igrača više danas pogotovo neće. BOLJI SMO, kvalitetniji, imamo veće srce, poštenije igramo i to će biti nagrađeno, a ovim došljacima sve će se brzo vratiti i ponovo ih 10 godina nigdje neće biti. SARAJEVO, HORDE, BOG I ČARŠIJA
- sarajlija89
- Kontakt:
Ja ovog Travnika, 2-0 im'o i zijanit ce sad 

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:

IDEMOOOOOOOOOOO !!
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
E samo sam ovaj post cekao od proslog derbija, pa jesi gledao utakmicu ili sam sebe volis da lazes, sta je jesi bolestan ili patolosko laziov? U cemu je problem majstore?Batistuta je napisao/la:Idemo danas po pobjedu!selji zadnjih godina ne pomažu ni zakulisne radnje da nas pobijede, ako prošle godine nisu uspjeli sa 2 igrača više danas pogotovo neće. BOLJI SMO, kvalitetniji, imamo veće srce, poštenije igramo i to će biti nagrađeno, a ovim došljacima sve će se brzo vratiti i ponovo ih 10 godina nigdje neće biti. SARAJEVO, HORDE, BOG I ČARŠIJA
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.