Zvjezdan Misimović
Re: Zvjezdan Misimović
MISKE: ŽELIMO VRATITI OSMJEH NA LICA LJUDI
Prije dvije godine Bosna i Hercegovina je poražena od Portugala u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo
Danas, dvije godine poslije, ove dvije reprezentacije ponovo se susreću u baražu, ovoga puta za odlazak na Evropsko prvenstvo.
Jedan od najvažnijih igrača u ekipi selektora Safeta Sušića, vezista Dinama iz Moskve Zvjezdan Misimović, zna bolje od bio koga drugog da se Portugal može pobijediti, ali samo hladne glave.
"Ne očekujte od mene da vam pričam o nekoj osveti. Prije dvije godine Portugal je bio bolja ekipa i zaslužio je pobjedu i prolazak dalje. Sada imamo priliku za popravni. Uz malo sreće možemo izvaditi kartu za EURO", kaže Misimović za Fifa.com.
Međutim, da bi se prošla ekipa koja u svojim redovima ima dvojicu igrala nominovanih za Zlatnu loptu 2011. godine neće biti dovoljna samo sreća. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine svjesni su toga.
"Kada smo izvukli Portugal nismo bili baš presretni. Biće sve samo ne lako u susretima protiv njih. Povrh svega, na ruku nam ne ide što prvu utakmicu igramo kući. Biće veoma komplikovano", kaže Misimović, koji potom dodaje:
"Od prošlog baraža sa Portugalcima naša ekipa je sazrila i igrački napredovala. Napravili smo veliki korak naprijed. Naš je napad veoma jak, a ojačani smo i u defanzivnoj liniji".
Miske je potom istakao koliko je fudbal važan u Bosni i Hercegovini.
"Svi znaju da život u Bosni i Hercegovini nije lagan. Iako je rat odavno gotov, još uvijek su ostali tragovi. Za Bosance i Hercegovce naš plasman na EURO bi značio mnogo. To bi bila prilika da se barem za kratko zaboravi svakodnevnica i vratili bi osmjehe na lica ljudi. To je naš san", kaže Misimović.
Bivši selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević nepravedno je optužio Misimovića da je namjerno eskivirao revanš susret u Zenici protiv Portugala u minulom baražu.
"Ove su utakmice sa Portugalom bitne i za mene. Neki su me optužili da sam odglumio povredu za meč u Zenici prije dvije godine. To su bile gluposti. Želim sada da utišam sve kritičare i da se uspijemo kvalifikovati", dodao je Miske
Prije dvije godine Bosna i Hercegovina je poražena od Portugala u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo
Danas, dvije godine poslije, ove dvije reprezentacije ponovo se susreću u baražu, ovoga puta za odlazak na Evropsko prvenstvo.
Jedan od najvažnijih igrača u ekipi selektora Safeta Sušića, vezista Dinama iz Moskve Zvjezdan Misimović, zna bolje od bio koga drugog da se Portugal može pobijediti, ali samo hladne glave.
"Ne očekujte od mene da vam pričam o nekoj osveti. Prije dvije godine Portugal je bio bolja ekipa i zaslužio je pobjedu i prolazak dalje. Sada imamo priliku za popravni. Uz malo sreće možemo izvaditi kartu za EURO", kaže Misimović za Fifa.com.
Međutim, da bi se prošla ekipa koja u svojim redovima ima dvojicu igrala nominovanih za Zlatnu loptu 2011. godine neće biti dovoljna samo sreća. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine svjesni su toga.
"Kada smo izvukli Portugal nismo bili baš presretni. Biće sve samo ne lako u susretima protiv njih. Povrh svega, na ruku nam ne ide što prvu utakmicu igramo kući. Biće veoma komplikovano", kaže Misimović, koji potom dodaje:
"Od prošlog baraža sa Portugalcima naša ekipa je sazrila i igrački napredovala. Napravili smo veliki korak naprijed. Naš je napad veoma jak, a ojačani smo i u defanzivnoj liniji".
Miske je potom istakao koliko je fudbal važan u Bosni i Hercegovini.
"Svi znaju da život u Bosni i Hercegovini nije lagan. Iako je rat odavno gotov, još uvijek su ostali tragovi. Za Bosance i Hercegovce naš plasman na EURO bi značio mnogo. To bi bila prilika da se barem za kratko zaboravi svakodnevnica i vratili bi osmjehe na lica ljudi. To je naš san", kaže Misimović.
Bivši selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević nepravedno je optužio Misimovića da je namjerno eskivirao revanš susret u Zenici protiv Portugala u minulom baražu.
"Ove su utakmice sa Portugalom bitne i za mene. Neki su me optužili da sam odglumio povredu za meč u Zenici prije dvije godine. To su bile gluposti. Želim sada da utišam sve kritičare i da se uspijemo kvalifikovati", dodao je Miske
Zvjezdan mozak igre i slobodnajci još ako ima dobre asistencije i pomoć više od 50 % ovisi i o njemu nadam se da će bit 'nabrijan' jer znamo kako je on mudar i iskusan samo nek je na terenu , ja sam miran ked je on u igri ,nadam se da će ovo srčano odradit,jer znamo koliko on nedostaje bez obzira sad forma,klub,ali golemo iskustvo
.Sretno.

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Dobro je sto je Misimovic usao u svoju staru formu,kada je zario i palio...igra sad redovno u svom klubu,postize golove.. on je jako bitan igrac za nasu reprezentaciju,zna asistirati,pogoditi..jak iz prekida..u svakom slucaju on je nase veliko pojacanje! Vezni red i napad nam je extra,kao i golman,valjda odbrana na celu sa Spahicem nece zakazati...mislim da Mravac moze uspjesno odgovoriti zadatku,i zamjeniti Pandzu,jer boljeg od njega nemamo,takodjer mislim da Jahic moze zamjeniti Mujdzu,kao i Papca,jer on moze igrati i lijevo i desno bez problema..sve je do Susica i njegove procjene!
Naprijed Zmajevi!
Naprijed Zmajevi!
Misimović: Mislim da ću Portugal dočekati u top formi
Odigrao prvu utakmicu od početka od kako je došao u Dinamo i zabio gol iz slobodnjaka i već misli kako je u top formi , e Miske daleko si ti od top forme.
Odigrao prvu utakmicu od početka od kako je došao u Dinamo i zabio gol iz slobodnjaka i već misli kako je u top formi , e Miske daleko si ti od top forme.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
vidjecemo sutra. mislim da ce igrati, pa makar usao sa klupeSaurman je napisao/la:Misimović: Mislim da ću Portugal dočekati u top formi

...
Puna podrška!

- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma Zvecke je takav majstor da mu i ne treba utakmica da bi mogao pokazati ono sto zna.
Mnogo puta nas je uvjerio u svoju velicinu a nadam se da ce isto uraditi 11-og i 15-og novebmra.
Mnogo puta nas je uvjerio u svoju velicinu a nadam se da ce isto uraditi 11-og i 15-og novebmra.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
On da ćorav igra zna odradit svoj posao.Daj cijeni te što imamo .Dosta filozofa na kome se temelji igra i sve ostalo kad ga nema ??Jel ne dostaje? Za ostale amatere on je PROFESOR!
Sretno mu, hvala za sve!
Sretno mu, hvala za sve!
Miske je veliki majstor i u to ne sumnje ali nama trebaju trkači protiv Portugala a Miske poslije 45' se počne vući po terenu i onda neko drugi mora trčati za njega što otvara prostor za protivnika a to onda postaje velik problem.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
saurman, to nije problem samo sa misimovicem, pa vecina nasih igraca ne moze da izdrzi oba poluvremena da se ne pocne setat, u drugom poluvremenu redovno umiru.Saurman je napisao/la:Miske je veliki majstor i u to ne sumnje ali nama trebaju trkači protiv Portugala a Miske poslije 45' se počne vući po terenu i onda neko drugi mora trčati za njega što otvara prostor za protivnika a to onda postaje velik problem.
...
Potpis !panties je napisao/la:saurman, to nije problem samo sa misimovicem, pa vecina nasih igraca ne moze da izdrzi oba poluvremena da se ne pocne setat, u drugom poluvremenu redovno umiru.Saurman je napisao/la:Miske je veliki majstor i u to ne sumnje ali nama trebaju trkači protiv Portugala a Miske poslije 45' se počne vući po terenu i onda neko drugi mora trčati za njega što otvara prostor za protivnika a to onda postaje velik problem.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Jedini koji ne crknu su Lulic, Salihovic, Ibisevic i Mujdza. Otsali znaju itekako past sa kondicijom usred utakmice.panties je napisao/la:saurman, to nije problem samo sa misimovicem, pa vecina nasih igraca ne moze da izdrzi oba poluvremena da se ne pocne setat, u drugom poluvremenu redovno umiru.Saurman je napisao/la:Miske je veliki majstor i u to ne sumnje ali nama trebaju trkači protiv Portugala a Miske poslije 45' se počne vući po terenu i onda neko drugi mora trčati za njega što otvara prostor za protivnika a to onda postaje velik problem.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
profesoru previse kondicije i trcanja ni ne treba..to je vec pokazivao i dokazivaoSaurman je napisao/la:Miske je veliki majstor i u to ne sumnje ali nama trebaju trkači protiv Portugala a Miske poslije 45' se počne vući po terenu i onda neko drugi mora trčati za njega što otvara prostor za protivnika a to onda postaje velik problem.
Unica grande amore
tacno tako.BIHfan je napisao/la:Jedini koji ne crknu su Lulic, Salihovic, Ibisevic i Mujdza. Otsali znaju itekako past sa kondicijom usred utakmice.panties je napisao/la:saurman, to nije problem samo sa misimovicem, pa vecina nasih igraca ne moze da izdrzi oba poluvremena da se ne pocne setat, u drugom poluvremenu redovno umiru.Saurman je napisao/la:Miske je veliki majstor i u to ne sumnje ali nama trebaju trkači protiv Portugala a Miske poslije 45' se počne vući po terenu i onda neko drugi mora trčati za njega što otvara prostor za protivnika a to onda postaje velik problem.
...
-
- Kontakt:
Ovo je maestro!Ljepoje je napisao/la:Puna podrška!
Bice kljucni igrac u Zenici!
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
- Goalgetter
- Kontakt:
Zwetschke kralju !!
http://www.youtube.com/watch?v=PlQkd9FH4Bc
http://www.youtube.com/watch?v=zGSoMXn4n1M
http://www.youtube.com/watch?v=N1NvR1pBO5g
http://www.youtube.com/watch?v=jXjqWoEAZGQ
http://www.youtube.com/watch?v=Ofsk8vxja1c
Necu vise, mogao bih do sutra postavljati. Maestro, hocemo pobjedu !
http://www.youtube.com/watch?v=PlQkd9FH4Bc
http://www.youtube.com/watch?v=zGSoMXn4n1M
http://www.youtube.com/watch?v=N1NvR1pBO5g
http://www.youtube.com/watch?v=jXjqWoEAZGQ
http://www.youtube.com/watch?v=Ofsk8vxja1c
Necu vise, mogao bih do sutra postavljati. Maestro, hocemo pobjedu !
Ako bog da i u Portugalu.Pasodzigera je napisao/la:Ovo je maestro!Ljepoje je napisao/la:Puna podrška!
Bice kljucni igrac u Zenici!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.