amerosm je napisao/la:@ geronimo
sve to stoji, ali samo se sjetimo kako su Klopp i Magath prosle godine ta krila zatvorili tzv. Tannenbaum-taktik gdje su Robben i Ribery bili udvajani i onda su velikim problemima. Takodjer znam da bi bili "tijesno" a od kako pratim fudbal i Bundesligu znam da je Bayern uvijek tezio da ima ekipu od 22 igraca, i zato sam predlozio da bi bilo odlicno da se rjese AT44 i Pranjica i dovedu igraca svijetske klase.
PS: Evo sada citam na TM-u forum, i gdje jedan navijac Bayerna kaze sljedece: "Odbrana Bayerna i dalje najslabiji dio ekipe, ali ostale ekipe nemaju hrabrosti da nas napadnu, i cim to neko ucini mi smo u velikim problemima".
Istina, u prošloj sezoni Bayernova igra je postala jednostrana, providna i pročitana. Nisi morao biti veliki lisac pa da to zatvoriš klasičnim bunkerom i onda sjevne kontra, koja pored onakve odbrane rezultira golom. Kad tome dodamo i loš štimung u ekipi, kakav je bio u protekloj sezoni, krajnji epilog je katastrofalna sezona.
Nisam se ja protivio dolasku još jedno veznog igrača, šta više, radovao sam se dolasku Vidala, iako se znalo da će teško biti standardan, pod uslovom da Tymo ostane i pošto se zna da je Kroos Heynckesov miljenik.
U ovoj sezoni Ribery je ponovo "pronašao sebe" i sa povratkom Robbena njegova igra može da bude samo bolja. Primjetio si kako mijenjaju strane, zatim da Bilal igra desetku, potpomognut agilnom Lahmom ili Kroosom. Moraju biti nepredvidljivi, baš iz razloga koje si ti spomenuo.
Ima veze to za odbranu i taj strah koji je prisutan kod protivnika. Ne može se sa Bayernom svako
hrvati.
Naime, pored ovakve ofanzive, vrlo lako možeš dobiti po p..ki.
Ali u odnosu na prošlu sezonu, napredak je ogroman.
@el-fighter, Schweinsteiger je završio za ovu (kalendarsku) godinu.