Nisam Einstein da bi zaključio da si ljubomoranJuveSissoko je napisao/la:joj Einsteine kako ti zakljuci da sam ljubomoran?Zomby je napisao/la: A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicu

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Nisam Einstein da bi zaključio da si ljubomoranJuveSissoko je napisao/la:joj Einsteine kako ti zakljuci da sam ljubomoran?Zomby je napisao/la: A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicu
hajd dobro NewtoneZomby je napisao/la:Nisam Einstein da bi zaključio da si ljubomoranJuveSissoko je napisao/la:joj Einsteine kako ti zakljuci da sam ljubomoran?Zomby je napisao/la: A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicu
ma jedino je Ronaldinho uvijek bi nasmijanReuf je napisao/la:Upravo sam ja to i napisao.JuveSissoko je napisao/la:uzmi dva ista igraca, potpuno istog kvaliteta pa cak i broja trofeja i golova.Nek je jedan lud lik pun skandala, ovo ono alkohol droga trebe i cool je osoba a drugi je povucen skroman fin momak.Budi uvjeren da ovaj ludi lik ce po vecini biti bolji fudbaler i vise ce ga cijenit.Tako je to uvijek bilo.Zato je Maradona Maradona.
Ljudi vole divljake i ludjake
Pogledas koliko Balotelli ima samo fanova a nije ni sjena Diega.
Messi je drugi tip osobe.
On je povucen , prijatan i tih.
Sve sto ce pokazati to ce biti na terenu.Van njega ne da je prakticno nikakve izjave vec svoj sjaj izrazava svojim igrama.
Jako bitna karika kod njega je sto je odrastao uz jako tesku bolest.Savladao je a vjerovatno je to utjecalo na samog njega.Izuzetno je human i prakticno uvjek nasmijan
Ronnie je pravi umjetnik na terenu bio.JuveSissoko je napisao/la:ma jedino je Ronaldinho uvijek bi nasmijanReuf je napisao/la:Upravo sam ja to i napisao.JuveSissoko je napisao/la:uzmi dva ista igraca, potpuno istog kvaliteta pa cak i broja trofeja i golova.Nek je jedan lud lik pun skandala, ovo ono alkohol droga trebe i cool je osoba a drugi je povucen skroman fin momak.Budi uvjeren da ovaj ludi lik ce po vecini biti bolji fudbaler i vise ce ga cijenit.Tako je to uvijek bilo.Zato je Maradona Maradona.
Ljudi vole divljake i ludjake
Pogledas koliko Balotelli ima samo fanova a nije ni sjena Diega.
Messi je drugi tip osobe.
On je povucen , prijatan i tih.
Sve sto ce pokazati to ce biti na terenu.Van njega ne da je prakticno nikakve izjave vec svoj sjaj izrazava svojim igrama.
Jako bitna karika kod njega je sto je odrastao uz jako tesku bolest.Savladao je a vjerovatno je to utjecalo na samog njega.Izuzetno je human i prakticno uvjek nasmijanvecinom ne svojom voljom nego radi fizickih karakteristika.Al meni je Ronnie najtalentovaniji i najkvalitetniji igrac sto je postojao.Eh sad sto on svoj potencijal nije isklesao i iskoristio recimo kao Zidane to je druga prica.Ni Maradona nije pravio igrace onako smijesnima kao Ronaldinho al ....
Ne mozes za Ronalda reci da pati loptu. On je izrazito direktan igrac, odigrava brzo, svejedno da li zeli asistirati ili krenuti naprijed. Da nije takav u Junajtedu se ne bi proslavio. Real protiv manjih klubova igra slicno kao Barselona. Protivnik se zabunkerise, a oni pletu dok Ronaldo ne odluci krenuti naprijed. Isto tako bi mog'o igrati i Barsi. Sa Ibrahimovicem ne moze u istu recenicu. Ibro je statican igrac, odigrava u mjestu dok Ronaldo radi u trku. Ibrahimovic je najveca greska u istoriji Barselone. Njima nikako ne odgovaraju staticni igraci (sidrasi).MaGiCa je napisao/la:Ronaldo bi tu mnogo carinio loptu i tecnost Barcine igre bi bila dovedena u pitanje. Zasto su odbacili Zlatana? Zbog Ville. A ko je bolji igrac od njih dvojice? Naravno, Zlatan.
ronaldinjo da se nije zasitio onako brze, da je imao volje da trenira i igra onako kako je to radio u svoje najblistavije 3-4 sezone, vjerovatno bi i bio najbolji igrac svijeta svih vremena
Ronaldo se ne bi snasao u Barceloni zasigurno.Valencia je napisao/la:Ne mozes za Ronalda reci da pati loptu. On je izrazito direktan igrac, odigrava brzo, svejedno da li zeli asistirati ili krenuti naprijed. Da nije takav u Junajtedu se ne bi proslavio. Real protiv manjih klubova igra slicno kao Barselona. Protivnik se zabunkerise, a oni pletu dok Ronaldo ne odluci krenuti naprijed. Isto tako bi mog'o igrati i Barsi. Sa Ibrahimovicem ne moze u istu recenicu. Ibro je statican igrac, odigrava u mjestu dok Ronaldo radi u trku. Ibrahimovic je najveca greska u istoriji Barselone. Njima nikako ne odgovaraju staticni igraci (sidrasi).MaGiCa je napisao/la:Ronaldo bi tu mnogo carinio loptu i tecnost Barcine igre bi bila dovedena u pitanje. Zasto su odbacili Zlatana? Zbog Ville. A ko je bolji igrac od njih dvojice? Naravno, Zlatan.
Romarioooooronaldinjo da se nije zasitio onako brze, da je imao volje da trenira i igra onako kako je to radio u svoje najblistavije 3-4 sezone, vjerovatno bi i bio najbolji igrac svijeta svih vremena![]()
![]()
![]()
![]()
Da je odigrao 30 sezona na onom nivou ne bi bio bolji od Maradone!!
Nisi upratio pocetak diskusije. Mislio sam na Barsu bez Mesija sa Ronaldom. Naravno da zajedno ne mogu igrati.Reuf je napisao/la: Ronaldo se ne bi snasao u Barceloni zasigurno.
Bio bi dobar jer je klasa od igraca.
Ali njegov nacin igre ne odgovara Barceloni.U Barceloni je vaznije da fudbaler ima tu inteligenciju nego li brzinu, sut itd
Ugusio bi se on i pao bi u sjenu Messija kao sto svi padaju.
Samo igraci koji se podrede njemu mogu opstati u ovom slucaju Pedro,Villa itd
Misljenja sam da ce Barcelona progutati Alexisa...
isuvise je individualan da bi tu uspio.Tu samo jedan igrac ima totalnu slobodu i pravo driblanja kada pozeli.
Alexis je u mnogo cemu slican Ronaldu i misljenja sam da ce ga Barcelona samljeti i dokusurati.
mozda da,mozda ne..ali cisto sumnjam..alexis prvo nije dosao kao neka mega zvjezda,nije arogantan,spreman je da se podredi kolektivu kratko receno..Reuf je napisao/la: Ronaldo se ne bi snasao u Barceloni zasigurno.
Bio bi dobar jer je klasa od igraca.
Ali njegov nacin igre ne odgovara Barceloni.U Barceloni je vaznije da fudbaler ima tu inteligenciju nego li brzinu, sut itd
Ugusio bi se on i pao bi u sjenu Messija kao sto svi padaju.
Samo igraci koji se podrede njemu mogu opstati u ovom slucaju Pedro,Villa itd
Misljenja sam da ce Barcelona progutati Alexisa...
isuvise je individualan da bi tu uspio.Tu samo jedan igrac ima totalnu slobodu i pravo driblanja kada pozeli.
Alexis je u mnogo cemu slican Ronaldu i misljenja sam da ce ga Barcelona samljeti i dokusurati.
dakle,maradona bi igrao bolje u ovoj barci nego li messi u ovoj barci ?Ima uz sebe i najjacu ekipu ikada, tako da onda Messi ima priliku da pokaze te svoje kvalitete jer igra u sistemu koji to podstice, i kada bi igrao u timu koji u napadu vise igra "na silu" kao recimo Inter ili Chelsea, vrlo je moguce da se nikako ne bi snasao ili bi igrao mnogo slabije, kao sto je to slucaj u reprezentaciji.
nije tesko primjetiti da si pristrasan kada se radi o maradoni...a ko nije kada se radi se radi o svojem apsolutnom ljubimcuKo nije gledao Maradonu, ne moze ni da shvati zasto je on najbolji sto je ikada pikao fucu. Maradona je bio prvi i najveci, mera vrednosti, pocetak i kraj... Danas se kaze:"Pa, dobro, u redu je Messi, ali tu je i C.Ronaldo"
Maradona je bio bolji playmaker, imao bolji sut i imaginaciju, bolji dribling i centarsut, a bio je i fizicki jaci. Messi je bolji finisher, brzi je i zilaviji, ima mekaniju desnu nogu i moze da igra na vise pozicija od DAMa.
a onda u izjavi ovoj iznad...potvrdjujes liku da da ako messi nastavi sa ovakvim igrama,da ce biti najbolji ikada....E to je sve pod znakom pitanja. Moze se gadno povrediti, a moze ovako da igra i do 32-33 godine ili cak vise.
Ako trazis odgovor na ovo, a to je pogresno postavljeno pitanje - ne znam, ali pretpostavljam da ne bi. Poenta je bila od svih aktualnih igraca, Messi je kao stvoren za to.Makaveli je napisao/la: dakle,maradona bi igrao bolje u ovoj barci nego li messi u ovoj barci ?
Ne bih rekao da je to tako. Messi je udarna igla, Maradona je bio motor. To je ta razlika. Sve Maradonine ekipe su pale u prosecnost bez njega, a jedino su sa njim bile vrh.
ali vidim opet da si nekako nesiguran ,naime,djeluje kao da pobijas sam sebe u nekim djelovima :
primjeti sljedece svoje izjave :
tvrdis ovo dole...uz naravno napomenu koliko je harizma cjenjena stvar...maradona dobija sve bitne poene u poredjenju....dobija se utisak da je apsolutno nadmocan individualac nad messijem koji igra na trenutnom nivou..
Cekaj, sta treba da kazem: da ma koliko se Messi trudio, nece prestici Diegaa onda u izjavi ovoj iznad...potvrdjujes liku da da ako messi nastavi sa ovakvim igrama,da ce biti najbolji ikada....![]()
nesiguran si malo....
Primetices da je npr. Fenomeno bio jednako ili cak vise dominantan, sa neuporedivo slabijim ekipama u svom prime time-u.primjecujem i da si nepopravljivi romantik,nesto kao i ja sam a i vecina ovdje![]()
ali koliko kod da sam mastovit,sumjnam da je moguce roditi (ili da je bilo rodjeno) bice koje je moglo pruzati dominantije partije nego li messi sad....![]()
Odlicno napisano. Maradona vjerovatno sa teniskom lopticom moze uraditi sto Mesi sa fudbalskom loptom,..Maradona je im'o magiju u nogama, mog'o je sa loptom napraviti sta god pozeli. Ne znam da li je istina, drug mi je svojeremeno pricao da je nogom ubacio nekoliko 'slobodnih bacanja' za redom, te da je nekoliko puta uzastopno pogadjao precku. I to je vrhunska tehnika. Vrhunska tehnika je rolanje i dribling. Mesi to izgleda nema u nogama (sto dokazuju slobodni udarci koje lose izvodi). Al' ima taj nevjerovatan kvalitet koji je Magica gore precizno opisao. Velika je umjetnost sprintati sa loptom a da ti uvijek bude na dohvat noge. To je nevjerovatno, probajte pa ce te se uvjeritiMaGiCa je napisao/la:Maradona je imao bolju ukupnu tehniku od Messija, najverovatnije i Zidane. Onde gde je Messi, po mom misljenju, jaci od obojice, samim tim najjaci ikada, je kontrola lopte u kretnji, narocito u duelu. Sportski komentatori vole da kazu za to "lepi mu se lopta za nogu" i najcesce zaista izgleda kao da su sva ta muvanja loptom bangava i slucajna. Radi se o tome da Messi drzi loptu neobicno blizu ("unutar") tela kad je u pokretu, pa sve vreme izgleda kao da mu se lopta stalno petlja oko nogu i odbija bezveze a u stvari sve vreme ima potpunu kontrolu nad njom. Nesto slicno je bila glavna karakteristika Savicevica. I njemu su se svi cudili kako uspeva da izmulja loptu iz duela iako izgleda kao da ce je izgubiti u svakom trenutku, s tim sto je Messi neuporedivo brzi i laksi igrac, sa mnogo nizim tezistem, pa je samim tim i tezi za kontrolisanje. Velika prednost ovog nacina poseda je brzina kojom se obavlja sledeci dodir. Da bi odbrambeni igrac uopste dosao u kontakt sa tom loptom mora prakticno da "udje" u igraca kojeg cuva, sto zahteva savladavanje odredjenog prostora za koje je potrebno odredjeno vreme. Dok on taj prostor savlada Messi je vec ponovo osamario loptu i poveo je u nekom drugom pravcu, usput izbacivsi igraca koji ga cuva iz balansa, buduci da ovaj jos nije zavrsio svoj prethodni pokret dok je Messi vec napravio sledeci. Messi nema nikakav spektakularni dribling, on je jednostavno uvek za jedan potez i za jednu kretnju brzi od onoga ko ga cuva i gotovo ga je nemoguce drzati jedan na jedan.
Takva kontrola lopte ne moze da se nauci, niti iko pokusava da nekoga tome nauci, jer bi ocigledan rezultat bio konstantno spoticanje o loptu. To je jedna od onih stvari sa kojom se igrac radja i to je sine qua non uslov da se postane legenda ovog sporta. Nazovimo to "Bozjim darom", ili sto rece @Valencia: kad bi u fudbalu bilo poslanika sa neba, onda bi taj "mekani dodir" bio znak raspoznavanja njih i ostalih.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.