e frankovcicu hajd sad razguli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Ma Messi je kralj,od kada ja pratim fudbal,nisam vidio tako dobrog igraca kao Messi,jest da ga ne pratim puno,ali eto,jedno 10 godina,ali ono bas zadnjih 5 godina,kad sam ko nesto zreliji postao.Monolog je napisao/la:Jednom se ova diskusija vodila na temi Napolija.Otprilike se opet sve svelo na isto. Nadam se da i ja smijem iznijeti svoje mišljenje, a da ne budem etiketiran kao Barcelonista, a vala ni kao Realovac.
![]()
Messi trenutno nema premca. Ono što on radi se ne može više zvati fudbalom. To ne žele priznati samo forumaši koji navijaju za Real. Kažem forumaši, jer sam se susreo sa mnogo simpatizera Reala koji sami govore kako je Messi X puta bolji od Ronalda. I, u pravu su. Ronaldo je odličan, briljantan, al' i kao takav je opet nedorastao Messiju (ili kako ga već Realovci nazivaju Lessiju).![]()
Maradona je Maradona. On je bio sve. Fudbaler, trener, vođa, apsolutno sve. Onakvo samopouzdanje se rijetko viđa u sportu. Ne znam, možda bismo tu mogli samo svrstati Jordana i(li) Armstronga.Sve se moralo vrtiti oko njega. Kako na terenu, tako i van njega. Potpuno je uživao u životu (nešto što današnji Brazilci rade)
, nisu mu strani poroci poput droge, žena, alkohola, a opet je bio briljantan.
Šta bi tek bilo da je vodio potpuno sportski život i da se toliko usredotočio isključivo na sport i zeleni teren (a ne na bijele linije
). No, opet je to u domenu "šta bi bilo kad bi bilo". On je činio suigrače boljim; no to isto čini i Messi. Messiju ćemo svi prigovoriti na jednom - neusjeh sa reprezentacijom. Eh, možda i mi gledamo to onako kako ne bismo trebali. No, na klupskom planu je osvojio sve živo, te je tu ipak trofejniji od malog zelenog. Više sam gled'o Messija, to moram priznati. Naravno, to ne znači da nisam gled'o Maradonu. Samo, tada sam fudbal gled'o ipak nešto drugačijim očima negoli danas.
Jbg, bijah dijete, šta sad?!
![]()
Messi je povučen momak; tih, miran i predan fudbalu, te nije marketinški trik ne bi li se popularizirao ovaj sport. Messi je vanzemaljac. Sportista u pravom smislu te riječi. Nema tu nikakvih izjava koji bi izazvali smijeh cijele sale za konferencije ili nešto slično. Ono što on radi, radi isključivo na terenu. Jbg, ja volim i lajavce. Volim Barkleya, volim Maradonu. No, od lajavaca ne volim Pelea. Zašto? Zato što on neće priznati neke stvari. Ne može starac podnijeti činjenicu da nije u pravu i tačka.A to ne valja. To nije odlika velikih ljudi. Maradona je drugačiji. Messi je još "gori".
![]()
Mišljenja sam da će Argentina teško do naslova svjetskog prvaka.Da l' to znači da ćemo Messija uvijek gledati kao nedovoljno dobrog (dakle, kao nekog ko ne spada u najbolje svih vremena)? Ne znam. Ukoliko ovim tempom nastavi na klupskom planu, ja ću i zaboraviti na te neuspjehe sa Argentinom (koja, ruku na srce i nema tim. Ima igrače, odlične pojedince, al' nema tim. Nešto poput Reala u periodu Juande Ramosa).
Dokle god se tamo igra divljački sa 3-4 vođe na terenu, Messi neće ništa napraviti.
![]()
Nego, samo vi nastavite sa diskusijom, mislim da ni simpatizeri Barce neće imati ništa protiv ovakve razmjene argumenata. Nema vrijeđanja, postovi naprosto odišu, al' to se od teniskog dvojca (@Valencia + MaGiCa) i očekivalo.
Mene čeka piva, a vi budite fini.
JuveSissoko je napisao/la:sjecam se dobro ove gore utakmice.Zidane nije ni upola briljirao kao sto je Messi protiv Real M. ili Ronaldinho.Tada je Zidane protiv drugih timova dosta bolje igrao.Tacnije harao
pa dobro, ta Barselona je dosta slabija bila ali ipak je i tad to bio veliki derbi.To je ona Barselona sa slabom odbranom, dobra stara Barselona zvana "daj 3 gola po utakmici a primi 4 redovno"Zomby je napisao/la:JuveSissoko je napisao/la:sjecam se dobro ove gore utakmice.Zidane nije ni upola briljirao kao sto je Messi protiv Real M. ili Ronaldinho.Tada je Zidane protiv drugih timova dosta bolje igrao.Tacnije harao![]()
![]()
Pa čuj možda Zidane nije imao veliki motiv tj. tad ta "Barcelona" je iz godinu u godinu više ličila na nižerazredni klubic koji se bori za Intertoto kup.. tako da su nekad ovako rastereceni znali da odu na Camp Nou, rutinski pobj. bez prevelikog natezanja i medijske pumpe.
to je onaj Real sto mu je Juve dva puta "stao u kraj" u LP sa svojom kompaknoscu.Zomby je napisao/la:Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.
To je onaj Real što je osvojio LP te godine na Nou Campu 0:2 (Zidan ,Mcmanaman) Bernabeu 1:1 (Raul ,Helgera ag)JuveSissoko je napisao/la:to je onaj Real sto mu je Juve dva puta "stao u kraj" u LP sa svojom kompaknoscu.Zomby je napisao/la:Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.
Tako nesto odbrana je bila kriminal, ali nije ni to bio problem kad se redovno zabijalo po 3,4 komada kako kod kuce tako u gostimaJuveSissoko je napisao/la:to je onaj Real sto mu je Juve dva puta "stao u kraj" u LP sa svojom kompaknoscu.Zomby je napisao/la:Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.
ah taj Figo, samo da nije ispred sebe imao kralja medju stativama.Da se on bogdom zajebavao.Tu utakmicu nikad necu zaboravit, jer su svi najljuci rivali cestitali mi na pobijedi.Nisu mogli vjerovat kako smo rastavili taj Real na fakotre.A tada to je bila daleko najskuplja ekipa.Krema europskog fudbala.Galacticosi no 1legenda reala je napisao/la:To je onaj Real što je osvojio LP te godine na Nou Campu 0:2 (Zidan ,Mcmanaman) Bernabeu 1:1 (Raul ,Helgera ag)JuveSissoko je napisao/la:to je onaj Real sto mu je Juve dva puta "stao u kraj" u LP sa svojom kompaknoscu.Zomby je napisao/la:Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.
Juve mu je u kraj stao sljedeće godine kad je Nedved plako na kraju ,a ne bi mu stao da se Figo nije zajebavo pa onaj penal bi svak dao![]()
Moram ih ja i o njihovim klubovima učiti
JuveSissoko je napisao/la:Galacticosi no 1
ma i ove su nesto nazivali no2 no 66 ko ce znat.U Reala malo malo pa sto miliona se pljune pa eto galacticosa no 33 i 3/4alacious je napisao/la:JuveSissoko je napisao/la:Galacticosi no 1
JEDINI Galacticosi!
Nevjerovatu stvar si napisaone bih da citiram sad,...ali da pitam ove, Da Messijeva Barcelona ispadne kojim slucajem u 1/8 finala lige prvaka a Messi bude na kraju najbolji strijelac iste da li bi to bilo zasluzeno...Dakle, Messi ce u grupnoj fazi zabiti 10+ golova i ispasti u osmini i to ce biti nedostizno za ostale igrace koji ce dogurati cak do finala...Dakle Messi je zasluzio titulu najboljeg strijelca jer je Plzenu i Borisovu zabio ukupno 10 komada
A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicuJuveSissoko je napisao/la:ma i ove su nesto nazivali no2 no 66 ko ce znat.U Reala malo malo pa sto miliona se pljune pa eto galacticosa no 33 i 3/4alacious je napisao/la:JuveSissoko je napisao/la:Galacticosi no 1
JEDINI Galacticosi!
joj Einsteine kako ti zakljuci da sam ljubomoran?Zomby je napisao/la: A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicu
Upravo sam ja to i napisao.JuveSissoko je napisao/la:uzmi dva ista igraca, potpuno istog kvaliteta pa cak i broja trofeja i golova.Nek je jedan lud lik pun skandala, ovo ono alkohol droga trebe i cool je osoba a drugi je povucen skroman fin momak.Budi uvjeren da ovaj ludi lik ce po vecini biti bolji fudbaler i vise ce ga cijenit.Tako je to uvijek bilo.Zato je Maradona Maradona.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.