FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 02 nov 2011, 20:03

I corava koka nadze zrno, a ovaj naš monstrum vas ubija godinama....

e frankovcicu hajd sad razguli :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 20:10

sjecam se dobro ove gore utakmice.Zidane nije ni upola briljirao kao sto je Messi protiv Real M. ili Ronaldinho.Tada je Zidane protiv drugih timova dosta bolje igrao.Tacnije harao :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 nov 2011, 20:11

ma ja, takvi su frankovci, zidan dao jedan-dva gola barci, messi njima jedno 10 komada, i opet zizu je zizu, messsi mora raditi jos puno da dodje na njegov nivo heh
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 02 nov 2011, 20:14

ne bih da citiram sad,...ali da pitam ove, Da Messijeva Barcelona ispadne kojim slucajem u 1/8 finala lige prvaka a Messi bude na kraju najbolji strijelac iste da li bi to bilo zasluzeno...Dakle, Messi ce u grupnoj fazi zabiti 10+ golova i ispasti u osmini i to ce biti nedostizno za ostale igrace koji ce dogurati cak do finala...Dakle Messi je zasluzio titulu najboljeg strijelca jer je Plzenu i Borisovu zabio ukupno 10 komada :roll:
15.10 - 15.06 ...

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 02 nov 2011, 20:14

Monolog je napisao/la:Jednom se ova diskusija vodila na temi Napolija. :mrgreen: Otprilike se opet sve svelo na isto. Nadam se da i ja smijem iznijeti svoje mišljenje, a da ne budem etiketiran kao Barcelonista, a vala ni kao Realovac. :mrgreen:

Messi trenutno nema premca. Ono što on radi se ne može više zvati fudbalom. To ne žele priznati samo forumaši koji navijaju za Real. Kažem forumaši, jer sam se susreo sa mnogo simpatizera Reala koji sami govore kako je Messi X puta bolji od Ronalda. I, u pravu su. Ronaldo je odličan, briljantan, al' i kao takav je opet nedorastao Messiju (ili kako ga već Realovci nazivaju Lessiju). :mrgreen:

Maradona je Maradona. On je bio sve. Fudbaler, trener, vođa, apsolutno sve. Onakvo samopouzdanje se rijetko viđa u sportu. Ne znam, možda bismo tu mogli samo svrstati Jordana i(li) Armstronga. :mrgreen: Sve se moralo vrtiti oko njega. Kako na terenu, tako i van njega. Potpuno je uživao u životu (nešto što današnji Brazilci rade) :mrgreen: , nisu mu strani poroci poput droge, žena, alkohola, a opet je bio briljantan. :mrgreen: Šta bi tek bilo da je vodio potpuno sportski život i da se toliko usredotočio isključivo na sport i zeleni teren (a ne na bijele linije :mrgreen: ). No, opet je to u domenu "šta bi bilo kad bi bilo". On je činio suigrače boljim; no to isto čini i Messi. Messiju ćemo svi prigovoriti na jednom - neusjeh sa reprezentacijom. Eh, možda i mi gledamo to onako kako ne bismo trebali. No, na klupskom planu je osvojio sve živo, te je tu ipak trofejniji od malog zelenog. Više sam gled'o Messija, to moram priznati. Naravno, to ne znači da nisam gled'o Maradonu. Samo, tada sam fudbal gled'o ipak nešto drugačijim očima negoli danas. :mrgreen: Jbg, bijah dijete, šta sad?! :D

Messi je povučen momak; tih, miran i predan fudbalu, te nije marketinški trik ne bi li se popularizirao ovaj sport. Messi je vanzemaljac. Sportista u pravom smislu te riječi. Nema tu nikakvih izjava koji bi izazvali smijeh cijele sale za konferencije ili nešto slično. Ono što on radi, radi isključivo na terenu. Jbg, ja volim i lajavce. Volim Barkleya, volim Maradonu. No, od lajavaca ne volim Pelea. Zašto? Zato što on neće priznati neke stvari. Ne može starac podnijeti činjenicu da nije u pravu i tačka. :mrgreen: A to ne valja. To nije odlika velikih ljudi. Maradona je drugačiji. Messi je još "gori". :mrgreen:

Mišljenja sam da će Argentina teško do naslova svjetskog prvaka. :mrgreen: Da l' to znači da ćemo Messija uvijek gledati kao nedovoljno dobrog (dakle, kao nekog ko ne spada u najbolje svih vremena)? Ne znam. Ukoliko ovim tempom nastavi na klupskom planu, ja ću i zaboraviti na te neuspjehe sa Argentinom (koja, ruku na srce i nema tim. Ima igrače, odlične pojedince, al' nema tim. Nešto poput Reala u periodu Juande Ramosa). :mrgreen: Dokle god se tamo igra divljački sa 3-4 vođe na terenu, Messi neće ništa napraviti. :mrgreen:

Nego, samo vi nastavite sa diskusijom, mislim da ni simpatizeri Barce neće imati ništa protiv ovakve razmjene argumenata. Nema vrijeđanja, postovi naprosto odišu, al' to se od teniskog dvojca (@Valencia + MaGiCa) i očekivalo.

Mene čeka piva, a vi budite fini. :lol:
Ma Messi je kralj,od kada ja pratim fudbal,nisam vidio tako dobrog igraca kao Messi,jest da ga ne pratim puno,ali eto,jedno 10 godina,ali ono bas zadnjih 5 godina,kad sam ko nesto zreliji postao. :D
Ima na ovom forumu soccermanagera sto sam igrao dugo vremena,i bio aktivan na tom forumu,bio je jedan topic,gdje se moglo glasati ko je bolji Ronaldinho u svoje vrijeme ili Messi sada,i kada sam vidio da Ronaldinho ubjedljivo vodi,nisam mogao da vjerujem,on jeste sjajan bio i sve to,ali po meni Messi je dosta bolji,tamo ima dosta ljudi,mozda ko na ovom forumu,i ne mozes vjerovati koliko Messi Hatera ima,cak ima jedan topic od preko 500 postova,a naslov Topica je Messi is not the world best - feed him.
Svi govore kako je on nista bez Xavia i Inieste,a po meni i kad nema Xavia i Inieste on je sjajan,sto pokazuje i njegova statistika,skoro svaku utakmicu postigne po 2,3 golova,kad ne postigne 3 utakmice gol,kao sto je bio slucaj nedavno,svi pisu kriza uhvatila messia bla bla..
A Ronaldo mi je bio drag kao igrac Uniteda,jer volim United,prvi tim za koji sam poceo navijat i za koji jos navijam,sjecam se jos kad je krezav bio,sa onim smijesnim pramenovima i tako,ali po meni nije jos dorastao Messiu,za jedan nivo je ispod Messia,a cini mi se da je i njega uhvatila kriza mala,gledao sam zadnje 3 utakmice reala,nesto preko streama nesto na tv1,i po meni je najlosiji bio u tim zadnjim utakmicama,koliko znam treba mu jos 1 gol da ima 100,i ima toliku želju da ga postigne,pa nekad i pretjera.
Nego sto se Tice Messia kad igra za Argentinu,ja ne bih rekao da on igra lose za Argentinu,naprotiv igra dosta solidno,naravno ne kao za Barcu,ali moramo ga razumjeti,sa tim igracima igra par puta u nekoliko mjeseci,a sa Barcom svake sedmice,nekad i vise puta sedmicno.Ali covjek je masina sve u svemu,sa 24 godine postici 202 gola je sjajno,koliko ono ima Di Stefano? Procitao sam to davno,ali ne mogu se sjetiti,danas sam isto nesto citao,ali pise nesto u smisli : "Ipak Di Stefano je jos nedostizan za Messia".

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 02 nov 2011, 20:15

JuveSissoko je napisao/la:sjecam se dobro ove gore utakmice.Zidane nije ni upola briljirao kao sto je Messi protiv Real M. ili Ronaldinho.Tada je Zidane protiv drugih timova dosta bolje igrao.Tacnije harao :)
:lol: :lol:
Tad ta "Barcelona" je iz godine u godinu sve više ličila na nižerazredni klubic koji se bori za Intertoto kup, tako da su nekad onako rastereceni znali da odu na Camp Nou po rutinsku pobj. bez prevelikog natezanja i medijske pumpe posle tekme..

Edit: Barcelona je dočekala novo doba, a novopečeni tzv. navijači Barcelone neznaju šta je osvj. LP bez sudijske pomoći.
Zadnja izmjena: Zomby, dana/u 02 nov 2011, 20:19, ukupno mijenjano 2 puta.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 20:17

Zomby je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:sjecam se dobro ove gore utakmice.Zidane nije ni upola briljirao kao sto je Messi protiv Real M. ili Ronaldinho.Tada je Zidane protiv drugih timova dosta bolje igrao.Tacnije harao :)
:lol: :lol:
Pa čuj možda Zidane nije imao veliki motiv tj. tad ta "Barcelona" je iz godinu u godinu više ličila na nižerazredni klubic koji se bori za Intertoto kup.. tako da su nekad ovako rastereceni znali da odu na Camp Nou, rutinski pobj. bez prevelikog natezanja i medijske pumpe.
pa dobro, ta Barselona je dosta slabija bila ali ipak je i tad to bio veliki derbi.To je ona Barselona sa slabom odbranom, dobra stara Barselona zvana "daj 3 gola po utakmici a primi 4 redovno" :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 02 nov 2011, 20:20

Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 20:30

Zomby je napisao/la:Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.
to je onaj Real sto mu je Juve dva puta "stao u kraj" u LP sa svojom kompaknoscu. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 nov 2011, 20:33

JuveSissoko je napisao/la:
Zomby je napisao/la:Nije ni Realova odbrana bila zlatna, nije bilo širine u odbrani, sigurno da je imala približno crte i širinu kao ova sad - nebi tom Realu bio kraj, ali otom potom takva su vremena bila.
to je onaj Real sto mu je Juve dva puta "stao u kraj" u LP sa svojom kompaknoscu. ;)
To je onaj Real što je osvojio LP te godine na Nou Campu 0:2 (Zidan ,Mcmanaman) Bernabeu 1:1 (Raul ,Helgera ag)

Juve mu je u kraj stao sljedeće godine kad je Nedved plako na kraju ,a ne bi mu stao da se Figo nije zajebavo pa onaj penal bi svak dao ;)

Moram ih ja i o njihovim klubovima učiti :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 02 nov 2011, 20:38

Tako nesto odbrana je bila kriminal, ali nije ni to bio problem kad se redovno zabijalo po 3,4 komada kako kod kuce tako u gostima :mrgreen:

Hiero veteran nije vise mogo meda u revensu je sve više ličio na puža,a i napadacki tim nio bio na okupu Ronaldo nije bio spreman, Raul se tek oporavio itd.. Figo loše šutao penal :mrgreen: a istina da je Juve tad bio mnogo jači nego sad.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 20:51

legenda reala je napisao/la:
To je onaj Real što je osvojio LP te godine na Nou Campu 0:2 (Zidan ,Mcmanaman) Bernabeu 1:1 (Raul ,Helgera ag)

Juve mu je u kraj stao sljedeće godine kad je Nedved plako na kraju ,a ne bi mu stao da se Figo nije zajebavo pa onaj penal bi svak dao ;)

Moram ih ja i o njihovim klubovima učiti :mrgreen:
ah taj Figo, samo da nije ispred sebe imao kralja medju stativama.Da se on bogdom zajebavao.Tu utakmicu nikad necu zaboravit, jer su svi najljuci rivali cestitali mi na pobijedi.Nisu mogli vjerovat kako smo rastavili taj Real na fakotre.A tada to je bila daleko najskuplja ekipa.Krema europskog fudbala.Galacticosi no 1

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 02 nov 2011, 20:55

JuveSissoko je napisao/la:Galacticosi no 1

JEDINI Galacticosi! ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 20:59

alacious je napisao/la:

JEDINI Galacticosi! ;)
ma i ove su nesto nazivali no2 no 66 ko ce znat.U Reala malo malo pa sto miliona se pljune pa eto galacticosa no 33 i 3/4 :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 nov 2011, 21:18

E hajd sad galaktikosi hajd dajte mi listu svih utakmica na kojima je messi u zadnjih 4 godine postigao gol vasem timu. Saberite citav svoj napad i njihove golove nama pa uporedite i sutite....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 02 nov 2011, 21:26

Ne znam zaista kakve veze Real sada ima sa Messijem.Il' se fanovi istoimenog kluba toliko ježe kada cuju njegovo ime.

Ovaj jedan je dao toliko glup argument i toliku glupost napisao da je to nevidjeno.

@ skyisalimit
ne bih da citiram sad,...ali da pitam ove, Da Messijeva Barcelona ispadne kojim slucajem u 1/8 finala lige prvaka a Messi bude na kraju najbolji strijelac iste da li bi to bilo zasluzeno...Dakle, Messi ce u grupnoj fazi zabiti 10+ golova i ispasti u osmini i to ce biti nedostizno za ostale igrace koji ce dogurati cak do finala...Dakle Messi je zasluzio titulu najboljeg strijelca jer je Plzenu i Borisovu zabio ukupno 10 komada
Nevjerovatu stvar si napisao :o
Zar te toliko boli sto zabija momak ?
Jel taj isti momak godinama potaplja sve najvece klubove.
Rešeta im mreze itd.

Sta je sa Ronaldom ?
Sjeti se prosle sezone kada je kasnio 5 kola prije kraja jedno 2-3 gola za Messijem.
Kada je titula vec bila odlucena.Dok je Messi sjedio na klupi on je davao po 3-4 gola po utakmici nekim Osasunama,Getafeu i tako dosao do rekorda Primere po broju postignutih golova.Jel mu treba oduzet rekord jer je davao golove kada je sve vec bilo rjeseno ?

Osporavanje Messija je prakticno nemoguce.Sjeticu se jedne izjave Fergusona(najveceg strucnjaka u povjesti fudbala) koji je rekao da je Messi najbolji igrac kojeg je on ikada vidio.
Wenger je u nekoliko navrata davao sve same superlative ka ovom djecaku.
Capello,Del Bosque,Maradona itd
Trebal neko drugi da ti kaze jos da si genijalan ? Nema potrebe

Maradona je meni licno najveci igrac svih vremena.Zbog mnogo stvari koje i nemaju veze sa fudbalom.
Kao sto neko gore rece Messi je drugi tip prije svega osobe.
On je djete koje voli igrati fudbal.Koji nema poroke(bar toliko znamo) on je tih i miran.
Ali na samom terenu on je prava zvjer.Igrac koji leti i lomi protivnike.
Toliko fizicki snazan i stabilan.Toliko pokretljiv i nepredvidiv.
Prosto ga je milina gledati kada se ustremi na protivnickog igraca.

Opet kazem poredjenje sa Zidaneom je nemoguce...
Messi je igrac koji je u mogucnosti uraditi sve na terenu dok Zidane to nije bio.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 21:34

uzmi dva ista igraca, potpuno istog kvaliteta pa cak i broja trofeja i golova.Nek je jedan lud lik pun skandala, ovo ono alkohol droga trebe i cool je osoba a drugi je povucen skroman fin momak.Budi uvjeren da ovaj ludi lik ce po vecini biti bolji fudbaler i vise ce ga cijenit.Tako je to uvijek bilo.Zato je Maradona Maradona. :)

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 02 nov 2011, 21:36

alacious je napisao/la:

JEDINI Galacticosi! ;)
ma i ove su nesto nazivali no2 no 66 ko ce znat.U Reala malo malo pa sto miliona se pljune pa eto galacticosa no 33 i 3/4 :mrgreen:
A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicu :mrgreen:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 nov 2011, 21:37

Zomby je napisao/la: A što si ti ljubomoran na Real ne pljuneš ti iz svog dzepa, sve to ima svoju računicu :mrgreen:
joj Einsteine kako ti zakljuci da sam ljubomoran? :mrgreen:

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 02 nov 2011, 21:38

JuveSissoko je napisao/la:uzmi dva ista igraca, potpuno istog kvaliteta pa cak i broja trofeja i golova.Nek je jedan lud lik pun skandala, ovo ono alkohol droga trebe i cool je osoba a drugi je povucen skroman fin momak.Budi uvjeren da ovaj ludi lik ce po vecini biti bolji fudbaler i vise ce ga cijenit.Tako je to uvijek bilo.Zato je Maradona Maradona. :)
Upravo sam ja to i napisao.
Ljudi vole divljake i ludjake :D
Pogledas koliko Balotelli ima samo fanova a nije ni sjena Diega.

Messi je drugi tip osobe.
On je povucen , prijatan i tih.
Sve sto ce pokazati to ce biti na terenu.Van njega ne da je prakticno nikakve izjave vec svoj sjaj izrazava svojim igrama.
Jako bitna karika kod njega je sto je odrastao uz jako tesku bolest.Savladao je a vjerovatno je to utjecalo na samog njega.Izuzetno je human i prakticno uvjek nasmijan ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.