FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
cuj romariooo klovn ovog foruma, klovnovi su ovdje mnogi koji nemaju pojma o fudbalu, i onda su im smijesne najnormalnije stvari i istine o kojima romario pise.
mnogi pametni ljudi i najveci fudbaleri i poznavaoci fudbala su prije mene utvrdili da je messi najveci ikada, da niko nikada nije igrao toliko dobro kao sto on igra, i svi ti ljudi kao i romario znaju da messi ni sekunde nije kriv zbog utiska iz reprezentacije
a sto se tice ovog komentara, ako je istina ovo sto si kopirao, onda je taj neki misirac kopirao moj post i tamo zalijepio, ja u zivotu nikada nisam usao na taj forum od b92 televizije, ako je to taj forum, niti sam ikada tamo bilo sta napisao, niti imam pojma ko je taj misirac
vidis da je romariooo jako pametan forumas cije velike misli hapaju i drugi heh, kad je tebe neko ovako fino pokrao kao mene ovaj misirac heh
mnogi pametni ljudi i najveci fudbaleri i poznavaoci fudbala su prije mene utvrdili da je messi najveci ikada, da niko nikada nije igrao toliko dobro kao sto on igra, i svi ti ljudi kao i romario znaju da messi ni sekunde nije kriv zbog utiska iz reprezentacije
a sto se tice ovog komentara, ako je istina ovo sto si kopirao, onda je taj neki misirac kopirao moj post i tamo zalijepio, ja u zivotu nikada nisam usao na taj forum od b92 televizije, ako je to taj forum, niti sam ikada tamo bilo sta napisao, niti imam pojma ko je taj misirac
vidis da je romariooo jako pametan forumas cije velike misli hapaju i drugi heh, kad je tebe neko ovako fino pokrao kao mene ovaj misirac heh
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- JuveSissoko
- Kontakt:
ne treba mi detaljno citanje, kad u svakom postu bez obzira na sadrzaj, dodas epitet koji srozava doticnu osobu a tebe dize iznad.Cisto pricas s visine sa svima, bez obzira da li je druga strana upravu ili nije.Stvarno si umisljen.MaGiCa je napisao/la:Isprati diskusiju, pa onda napisi post, @JuveSmarasOpasno. Ali, bez da juris moje postove i nekreativno repliciras.JuveSissoko je napisao/la:e moj @magica imal neko na forumu da nije dobio epitet od tebe.Kako si ti samo umisljen.Kandiduj se za predsjednike UEFA-e ili Fergusonovog pomocnika kad toliko dobro znas fudbal a svi su ostali ....(izaberi epitet po zelji)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Magica posto tvrdis da se nebi snasao u Interu ili Chelsea onda nam moras iznjeti dokaz o tome.
Neshvatljivo je kako vecina ne shvata da je snaga ove Barcelone upravo taj Messi.
On je najveca prevaga na svijetu i kao takav daleko najbolji igrac na svijetu.
Igra fenomenalno u svim mogucim aspektima.Nevjerovatna kontrola lopte,snaga i tehnika ga cine enormno boljim od ostalih.
On igra u strasnoj ekipi al' on je cini nerealno jakom.
Poredit njega sa bilo kojim igracem u posljednjoj deceniji je jako nezahvalno.
On radi i radio je stvari kakve su prakticno nemoguce.
Porediti ga sa Zidaneom je opet lapsus jer prije svega Zidane je igrac koji igra drugu ulogu u ekipi a potom nije u stanju ni zamisliti ono sto Messi uradi.
Zidane kao i Messi je igrao u mocnim ekipama sto je potrebno da bi se bilo najbolji.
Zasigurno ni Maradona,Pele,Cruyff nisu igrali sa invalidima nego sa fantasticnim igracima koje su oni cinili jos boljima.
Upravo ovo sto radi Messi.
Ali ova Barcelona je mocnija i dominantnija nego ijedan drugi tim a dio tog tima i glavni šaf je upravo Messi.
Decko koji od svoje 18-19 godine pocinje impresionirati citav svijet.Sa 19 godina u El-Classicu utrpa Realu 3 komada.
Malo ko se moze pohvaliti sa necim slicnim....
Jos uvjek nije ali zasigurno da ce ovaj decko biti najbolji igrac svih vremena.
Ima sve potrebne kvalitete da to postane i samo sam sebe moze sprijeciti u tome.
Poznavajuci nacin i razmisljanje tog decka on ce na ovom nivou igrati dok mu noge ne otkazu
Neshvatljivo je kako vecina ne shvata da je snaga ove Barcelone upravo taj Messi.
Igra fenomenalno u svim mogucim aspektima.Nevjerovatna kontrola lopte,snaga i tehnika ga cine enormno boljim od ostalih.
On igra u strasnoj ekipi al' on je cini nerealno jakom.
Poredit njega sa bilo kojim igracem u posljednjoj deceniji je jako nezahvalno.
Porediti ga sa Zidaneom je opet lapsus jer prije svega Zidane je igrac koji igra drugu ulogu u ekipi a potom nije u stanju ni zamisliti ono sto Messi uradi.
Zidane kao i Messi je igrao u mocnim ekipama sto je potrebno da bi se bilo najbolji.
Zasigurno ni Maradona,Pele,Cruyff nisu igrali sa invalidima nego sa fantasticnim igracima koje su oni cinili jos boljima.
Ali ova Barcelona je mocnija i dominantnija nego ijedan drugi tim a dio tog tima i glavni šaf je upravo Messi.
Decko koji od svoje 18-19 godine pocinje impresionirati citav svijet.Sa 19 godina u El-Classicu utrpa Realu 3 komada.
Jos uvjek nije ali zasigurno da ce ovaj decko biti najbolji igrac svih vremena.
Ima sve potrebne kvalitete da to postane i samo sam sebe moze sprijeciti u tome.
Poznavajuci nacin i razmisljanje tog decka on ce na ovom nivou igrati dok mu noge ne otkazu

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
Samo si pokazao da pises postove, a bez da pratis diskusiju. Nije da me to nesto pogadja, ali to samo tebi ide kao minus, ne i meni. Na tvoju percepciju mene kao osobe, ne bih se osvrtao. Ako imas nesto da dodas, pusti pp, da ne spamujemo temu klasicnim prepucavanjem. A i ne ide mi se u Banovice.JuveSissoko je napisao/la: ne treba mi detaljno citanje, kad u svakom postu bez obzira na sadrzaj, dodas epitet koji srozava doticnu osobu a tebe dize iznad.Cisto pricas s visine sa svima, bez obzira da li je druga strana upravu ili nije.Stvarno si umisljen.

@Romariooo
Pre bi se reklo da ljudi vise vole copy/paste varijante, nego da sami cukaju po tastaturi. A glede mesta Messija u istoriji fudbala, on je de facto najbolji igrac generacije, ali ne i najbolji ikada. Bar ne u ovom momentu. To je jedino sto sam ja tvrdio i sto i dalje tvrdim ovde. Nisam nikoga nipodastavao, vec samo tvrdio da Messi nije GOAT. A ako je za nekoga to uvreda, onda mu tu ne mogu pomoci.

Mesi je cudo. Nema dovoljno prikladnih rijeci kojim bi se opisala njegova genijalnost. Da je Ronaldo igrac Barse vjerovatno bi postigao jos vise golova, jer Barsa igra takav fudbal, a Ronaldo je neizmjerno proklet. Al' Mesi ima puno vise razlicitih kvaliteta. 1v1 je apsolutno nadmocan, pas igra nevjerovatno savrsena, zadnji pas senzacionalan,.. Meni jos u glavi onaj pas za Higuaina na Kopi i slicna asistencija za Fabregasa. Momak moze sve.
Ipak je pretjerano napisati da je vec sada najbolji svih vremena. Posebno jer su igre za Argentinu debelo losije od onih u Barseloni. Tu se mora dokazati, mora osvojiti pokoji trofej ako zeli biti bolji od Maradone. Ostale ne uzimam u razmatranje
.
Maradona je opet bio cudo od covjeka. Ako postoje 'boziji poslanici', onda je Maradona jedan od njih
. Nikada nije postojao igrac koji je tako opijao navijace svojom pojavom, ponasanjem i igrom. Jednom sam napis'o da je bilo zanimljivije gledati Maradonu kako trckara bez lopte nego desavanja oko lopte
. Sjecam se da mi je SP 1994 postalo nezanimljivo jer su suspendovali Maradonu. Mesi nikada nece biti legenda kao Maradona.
Sto se tice iskljucivo igre, tu ima dobre sanse da nadmasi Maradonu,.. Preduslov za to je da napravi nesto veliko sa Argentinom, pa mozda da se okusa u nekom drugom klubu koji nema apsolutnu moc kao Barselona. Al' nece ni Cavi i Iniesta vjecno trajati, vidjet cemo sta ce se desiti kada se oni oproste. Mora Mesi odigrati jos 5-6 vrhunskih sezona da bi ga se stavilo ispred Maradone.
Sto se tice same igre,.. Prosto je nevjerovatno koliko podsjecaju jedan na drugog,.. Razlike su minimalne
.
Ipak je pretjerano napisati da je vec sada najbolji svih vremena. Posebno jer su igre za Argentinu debelo losije od onih u Barseloni. Tu se mora dokazati, mora osvojiti pokoji trofej ako zeli biti bolji od Maradone. Ostale ne uzimam u razmatranje

Maradona je opet bio cudo od covjeka. Ako postoje 'boziji poslanici', onda je Maradona jedan od njih

Sto se tice iskljucivo igre, tu ima dobre sanse da nadmasi Maradonu,.. Preduslov za to je da napravi nesto veliko sa Argentinom, pa mozda da se okusa u nekom drugom klubu koji nema apsolutnu moc kao Barselona. Al' nece ni Cavi i Iniesta vjecno trajati, vidjet cemo sta ce se desiti kada se oni oproste. Mora Mesi odigrati jos 5-6 vrhunskih sezona da bi ga se stavilo ispred Maradone.
Sto se tice same igre,.. Prosto je nevjerovatno koliko podsjecaju jedan na drugog,.. Razlike su minimalne

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ne mogu da iznesem dokaz (ne moze to niko), ali mogu da dam pretpostavku. Kako igra Argentina: Kao Barca ili kao Inter/ChelseaReuf je napisao/la:Magica posto tvrdis da se nebi snasao u Interu ili Chelsea onda nam moras iznjeti dokaz o tome.

To je tacno, ali Messi je udarna igla ove Barce, ne i glavni pokretac iste. Jednom sam pisao bas na ovoj temi o tome i neki klinci se odmah uvredise. Poenta je da ova Barca iz Messija izvlaci maximum, a da ona dobija sa njim vise nego sa bilo kojim igracem. Niko danas ne moze da odigra kao Messi tu ulogu i zato je on najblji igrac sveta.Neshvatljivo je kako vecina ne shvata da je snaga ove Barcelone upravo taj Messi.
E tu se ne slazemo. Barcelona je realno jaka. Messi joj daje extra faktor koji nemaju Villa ili Pedro, a nisu imali ni Zlatan/Bojan/Henry.On igra u strasnoj ekipi al' on je cini nerealno jakom.
+1Poredit njega sa bilo kojim igracem u posljednjoj deceniji je jako nezahvalno.
To ja nikada nisam ni osporavao.Porediti ga sa Zidaneom je opet lapsus jer prije svega Zidane je igrac koji igra drugu ulogu u ekipi a potom nije u stanju ni zamisliti ono sto Messi uradi.
E to je sve pod znakom pitanja. Moze se gadno povrediti, a moze ovako da igra i do 32-33 godine ili cak vise.Jos uvjek nije ali zasigurno da ce ovaj decko biti najbolji igrac svih vremena.
MaGiCa je napisao/la:Samo si pokazao da pises postove, a bez da pratis diskusiju. Nije da me to nesto pogadja, ali to samo tebi ide kao minus, ne i meni. Na tvoju percepciju mene kao osobe, ne bih se osvrtao. Ako imas nesto da dodas, pusti pp, da ne spamujemo temu klasicnim prepucavanjem. A i ne ide mi se u Banovice.JuveSissoko je napisao/la: ne treba mi detaljno citanje, kad u svakom postu bez obzira na sadrzaj, dodas epitet koji srozava doticnu osobu a tebe dize iznad.Cisto pricas s visine sa svima, bez obzira da li je druga strana upravu ili nije.Stvarno si umisljen.![]()
@Romariooo
Pre bi se reklo da ljudi vise vole copy/paste varijante, nego da sami cukaju po tastaturi. A glede mesta Messija u istoriji fudbala, on je de facto najbolji igrac generacije, ali ne i najbolji ikada. Bar ne u ovom momentu. To je jedino sto sam ja tvrdio i sto i dalje tvrdim ovde. Nisam nikoga nipodastavao, vec samo tvrdio da Messi nije GOAT. A ako je za nekoga to uvreda, onda mu tu ne mogu pomoci.
nista ja care ne zamjerim, al istina je ovo sto rece momak gore, da se pravis previse pametan i s visoka nekako pises, i meni si poceo ponizavati al zaboli mene, ja se ne uvrijem ni sekunde, vise mi je smijesno, i ovo kad sam vidio da mi je neko kopirao post, a smijesne su ti brate tvrdnje da messi nije toliko veliki jer igra u najvecoj ekipi ikada
najbolji igrac najbolje ekipe ikada i jeste najbolji igrac ikada, ne treba biti pametan da se to skonta, a druga je stvar sto ti kao i mnogi drugi pokusavate ispasti pametnim tvrdnjama koje su apsurdne. barcelona je najbolja ekipa svih vremena ponajvise zahvaljujuci messiju, on je nas glavni i najbolji igrac, mnogo su dobri i drugi, al messi je alfa i omega ove barcelone, ja ga nikad necu voljeti kao sto sam volio romarija, stoickova, rivalda ili ronaldinja, al treba biti realan, i pored svih velemajstora koje imamo i koje smo imali, messi je ubjedljivo ubjedljivo i ubjedljivo najbolji
sto se tice toga sto govoris o generacijama, svaka generacija je imala svoje velikane, ali ono sto je istina i sto su mnogi potvrdili, messi puno vise odskace od svoje konkurencije nego sto je to radio zidan recimo, messiju danas nema do koljena mocnog igraca, zidanu je recimo jedan del piero, anri, ronaldinjo i mnogi drugi ili priblizno dobri ili jednako dobri, neki su po mom misljenju bili cak i bolji, isto tako i maradona recimo, ili krojf pele ili bilo ko drugi, neki drugi igraci iz njihovih generacija su bili puno blizi njima nego sto je neko blizu messiju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
A šta mislite da li Messija uopšte boli polni organ za tom famoznom titulom GOAT-a
meni se ne cini kao neko ko teži tome uopšte
, ne daje utisak osobe koja bi dala lijevi bubreg za Hall of fame, niti za nekom velikom slavom opcenito govoreci.
Zapravo mislim da momak uopšte ni ne želi biti zvijezda, a kamoli GOAT....moje mišljenje.

Zapravo mislim da momak uopšte ni ne želi biti zvijezda, a kamoli GOAT....moje mišljenje.
@ Magica naravno da niko ne moze preudicirati sta ce on uraditi i hoce li ista uraditi danas , sutra ili za 5 godina.
Nagadjat ne treba nego pratiti njegove igre trenutno.Dokle ce odusevljavati vidjet cemo....
"Zadao" je ritam kakav vjerujem jos nije niko pratio, medjutim koliko ce on crpiti iz Barce a koliko on Barci davati,upitno je.
Gleda njegovih nastupa u Argentini ne bih previse govorio jer i ne pratim ih toliko.
Ono sto znam i vidim je to da je on u Argentini igrac koji prakticno igra sam.
Ocekivanja su da ce uzeti loptu na centru i zabiti go svaku utakmicu i tako iznova i iznova.
Igra mnogo dalje golu i ima vise ulogu kreativca nego li one uloge u Barceloni u kojoj je dokazano najopasniji.
naravno sklop igraca i nacin igre u Argentini nije isti kao u Barceloni,medjutim ja sam poprilicno zadovoljan njegovim nastupima u repki.
Ko zna, sta ce donjeti naredno Svjetsko.Argentina uistinu ima potencijal da bude ponajbolja Reprezentacija a dodatni plus je sto imaju Messija.
Nekada igraju fenomenalno a nekada je to patnja za gledanje,jer ne mozes zamisliti da takvi igraci mogu biti potopljeni od reprezentacija mngo manjeg rejtinga.
Ja mu zelim sve najbolje jer je momak prije svegana na mjestu, jak je pod pritiskom ,gladan trofeja i dokazivanja.
Koliko ce moci i htjeti to cemo vidjeti.
Da je najbolji ikada - trenutno nije.
Da moze biti najbolji ikada - Moze.
Nagadjat ne treba nego pratiti njegove igre trenutno.Dokle ce odusevljavati vidjet cemo....
"Zadao" je ritam kakav vjerujem jos nije niko pratio, medjutim koliko ce on crpiti iz Barce a koliko on Barci davati,upitno je.
Gleda njegovih nastupa u Argentini ne bih previse govorio jer i ne pratim ih toliko.
Ono sto znam i vidim je to da je on u Argentini igrac koji prakticno igra sam.
Ocekivanja su da ce uzeti loptu na centru i zabiti go svaku utakmicu i tako iznova i iznova.
Igra mnogo dalje golu i ima vise ulogu kreativca nego li one uloge u Barceloni u kojoj je dokazano najopasniji.
naravno sklop igraca i nacin igre u Argentini nije isti kao u Barceloni,medjutim ja sam poprilicno zadovoljan njegovim nastupima u repki.
Ko zna, sta ce donjeti naredno Svjetsko.Argentina uistinu ima potencijal da bude ponajbolja Reprezentacija a dodatni plus je sto imaju Messija.
Nekada igraju fenomenalno a nekada je to patnja za gledanje,jer ne mozes zamisliti da takvi igraci mogu biti potopljeni od reprezentacija mngo manjeg rejtinga.
Ja mu zelim sve najbolje jer je momak prije svegana na mjestu, jak je pod pritiskom ,gladan trofeja i dokazivanja.
Koliko ce moci i htjeti to cemo vidjeti.
Da je najbolji ikada - trenutno nije.
Da moze biti najbolji ikada - Moze.
Zadnja izmjena: Reuf, dana/u 02 nov 2011, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
CR7 bi samo usporio Barcu. Nema pojma da bi bio bolji u Barci, nego sto je u Realu.Valencia je napisao/la:Mesi je cudo. Nema dovoljno prikladnih rijeci kojim bi se opisala njegova genijalnost. Da je Ronaldo igrac Barse vjerovatno bi postigao jos vise golova, jer Barsa igra takav fudbal, a Ronaldo je neizmjerno proklet. Al' Mesi ima puno vise razlicitih kvaliteta. 1v1 je apsolutno nadmocan, pas igra nevjerovatno savrsena, zadnji pas senzacionalan,.. Meni jos u glavi onaj pas za Higuaina na Kopi i slicna asistencija za Fabregasa. Momak moze sve.
Upravo to.Ipak je pretjerano napisati da je vec sada najbolji svih vremena. Posebno jer su igre za Argentinu debelo losije od onih u Barseloni. Tu se mora dokazati, mora osvojiti pokoji trofej ako zeli biti bolji od Maradone. Ostale ne uzimam u razmatranje.
+1Maradona je opet bio cudo od covjeka. Ako postoje 'boziji poslanici', onda je Maradona jedan od njih. Nikada nije postojao igrac koji je tako opijao navijace svojom pojavom, ponasanjem i igrom. Jednom sam napis'o da je bilo zanimljivije gledati Maradonu kako trckara bez lopte nego desavanja oko lopte
. Sjecam se da mi je SP 1994 postalo nezanimljivo jer su suspendovali Maradonu. Mesi nikada nece biti legenda kao Maradona.
E sad, da li je isto voditi prosecne ekipe do titula ili dominirati sa najboljom ikadaSto se tice iskljucivo igre, tu ima dobre sanse da nadmasi Maradonu,.. Preduslov za to je da napravi nesto veliko sa Argentinom, pa mozda da se okusa u nekom drugom klubu koji nema apsolutnu moc kao Barselona. Al' nece ni Cavi i Iniesta vjecno trajati, vidjet cemo sta ce se desiti kada se oni oproste. Mora Mesi odigrati jos 5-6 vrhunskih sezona da bi ga se stavilo ispred Maradone.

Maradona je bio bolji playmaker, imao bolji sut i imaginaciju, bolji dribling i centarsut, a bio je i fizicki jaci. Messi je bolji finisher, brzi je i zilaviji, ima mekaniju desnu nogu i moze da igra na vise pozicija od DAMa.Sto se tice same igre,.. Prosto je nevjerovatno koliko podsjecaju jedan na drugog,.. Razlike su minimalne.
http://www.naslovi.net/2011-07-18/sport ... ti/2680621" onclick="window.open(this.href);return false;
Huh mislim da Imaginaciju i viziju nema niko bolju od Messija.Maradona je bio bolji playmaker, imao bolji sut i imaginaciju, bolji dribling i centarsut, a bio je i fizicki jaci. Messi je bolji finisher, brzi je i zilaviji, ima mekaniju desnu nogu i moze da igra na vise pozicija od DAMa.
Njegove lopte imaju oci,takvi passovi iz utakmice u utakmicu , veliki broj asistencija itd...
Sto se tice driblinga ja nisam vidio igraca koji protivnika toliko lagano izbaci kao da ispada iz autobusa.Tvrdim da je Messi u tom segmentu neprikosnoven.Igra 1 na 1 je najbolja zasigurno sto je ikada bila.
Diego je bio jaci fizicki , kao sto rece Messi zilaciji i borbeniji.
Velika prednost Diega u odnosu na Messija je borba sa pritiskom, danas je nacin zivljena fudbalera glamurosniji i zbog toga ponajvise Mediji stavljaju pritisak na same igrace.
Messi se odlicno nosi sa pritiskom i zasigurno je veliki lider iako je relativno mlad...
Odlucit moze svaku veliku utakmicu sto je odlika takvih igraca...
Medjutim jedan je DIEGO sto se toga tice i to je njegova najveca prednost u odnosu na Messija

Ja tvrdio da Messi nije veliki igracRomariooo je napisao/la: smijesne su ti brate tvrdnje da messi nije toliko veliki jer igra u najvecoj ekipi ikada

Upravo je to apsurdna tvrdnja.najbolji igrac najbolje ekipe ikada i jeste najbolji igrac ikada, ne treba biti pametan da se to skonta, a druga je stvar sto ti kao i mnogi drugi pokusavate ispasti pametnim tvrdnjama koje su apsurdne.
Slazem se da je Messi najbolji od navedenih, ali Barca je top tim zbog neverovatne sredine koja daje fudbal iz druge dimenzije.barcelona je najbolja ekipa svih vremena ponajvise zahvaljujuci messiju, on je nas glavni i najbolji igrac, mnogo su dobri i drugi, al messi je alfa i omega ove barcelone, ja ga nikad necu voljeti kao sto sam volio romarija, stoickova, rivalda ili ronaldinja, al treba biti realan, i pored svih velemajstora koje imamo i koje smo imali, messi je ubjedljivo ubjedljivo i ubjedljivo najbolji
E bas to nije tacno. Maradona je bio #1 i to se nije dovodilo u pitanje. Ko nije gledao Maradonu, ne moze ni da shvati zasto je on najbolji sto je ikada pikao fucu. Maradona je bio prvi i najveci, mera vrednosti, pocetak i kraj... Danas se kaze:"Pa, dobro, u redu je Messi, ali tu je i C.Ronaldo" U Maradonino vreme toga nije bilo, uprkos jacoj konkurenciji fudbalskih gromada poput Platinija, Zico-a, Rummenige-a, Laudrupa, Gullita i sl. Jednostavno, El Pibe ih je sve zasenio, harizmom koju Messi, naprosto - nema. Maradona je iz Dezottija i Olarticoecee vadio prosecnost, a Messi ne moze da nadvlada konkurenciju sa Aguerom, Tevezom ili Pastoreom.sto se tice toga sto govoris o generacijama, svaka generacija je imala svoje velikane, ali ono sto je istina i sto su mnogi potvrdili, messi puno vise odskace od svoje konkurencije nego sto je to radio zidan recimo, messiju danas nema do koljena mocnog igraca, zidanu je recimo jedan del piero, anri, ronaldinjo i mnogi drugi ili priblizno dobri ili jednako dobri, neki su po mom misljenju bili cak i bolji, isto tako i maradona recimo, ili krojf pele ili bilo ko drugi, neki drugi igraci iz njihovih generacija su bili puno blizi njima nego sto je neko blizu messiju

Magica
---Pedro----Vilja-----Ronaldo----
Barsa protivnika satjera u sesnaesterac, a Ronaldo je najopasniji kada je tu oko sesnaesterca. On bi ubijao sutevima sa distance, duplim pasovima,.. Nou Kamp je teren sirokih dimenzija, ima puno prostora, sto to bi Ronaldu savrseno odgovaralo. Ja sam ubjedjen da bi gazio u Barseloni, kao i da bi ekipa sa njim izgledala slabije nego sa Mesijem. Al' eto, ne slazemo se,..
Argentina je problem i tu Mesi ima veliki minus u odnosu na Maradonu. Argentina ima dobre igrace, vjerovatno i bolje nego 86' i 90', ali nemaju tim. Izgledaju totalno rastimano i nekompaktibilno.
Ti si jednom dobro rekao da Mesi nema karizmu i liderstvo da bi povukao cijeli tim,.. On tu suti i igra, ako ne valja tim, onda ni on nije posebno dobar. Maradona je im'o taj X faktor, bio je rodjeni lider i apsloutni vodja tima. Sirio je neku pozitivnu energiju na cijelu ekipu, pored njega su svi izgledali kao bolji igraci. Imao je moc da svoju genijalnost unese u kolektiv. Igraci su vjerovali u uspjeh kada je Maradona na terenu. Kada su ga suspendovali 94', ekipa se momentalno raspala, nije se znalo ko pije a ko placa. Tako je sada sa Mesijem. On nema liderstvo i karizmu, nema moc da tim ucini kompaktibilnim. Preciznije receno, nema damu da Agueru i Tevezu kaze kako da igraju
. Maradona je bio igrac, trener, vodja,.. Sve u jednom.
Al' eto ako vec hoces,.. Velika prednost na strani Maradona je liderstvo i karizma. Maradona je imao bolji sut i slobodni udarac. Lucidnost je tu negdje, egal. Mesi je nesto brzi i eksplozivniji. Ima bolju startnu brzinu. Fleksibilnost kod driblinga. Al' to su sve nijanse, stvarno je tesko porediti.
Mesi mora nesto napraviti sa Argentinom. A bice zanimljivo vidjeti kako ce igrati bez Cavija i Inieste. Oni su umnogome zasluzni za njegovu dobru igru.
Romariooooo
Barsa je sa Ronaldinjom u timu izgledala skoro jednako mocno kao i sada,.. Mozda su sada za nijansu jaci. Al' toj cinjenici treba pridodati da su Alves, Cavi, Iniesta i drustvo bolji igraci nego sto su bili za vrijeme Ronaldinja.
Ubjedjen sam da grijesis.CR7 bi samo usporio Barcu. Nema pojma da bi bio bolji u Barci, nego sto je u Realu.
Barsa protivnika satjera u sesnaesterac, a Ronaldo je najopasniji kada je tu oko sesnaesterca. On bi ubijao sutevima sa distance, duplim pasovima,.. Nou Kamp je teren sirokih dimenzija, ima puno prostora, sto to bi Ronaldu savrseno odgovaralo. Ja sam ubjedjen da bi gazio u Barseloni, kao i da bi ekipa sa njim izgledala slabije nego sa Mesijem. Al' eto, ne slazemo se,..
Pa dobro, da recimo Napoli ima Mesija, sigurno bi bili ozbiljan kandidat sa titulu u Seria A i visok plasman u LP. Ili ti mislis da ne bi!??E sad, da li je isto voditi prosecne ekipe do titula ili dominirati sa najboljom ikada
Argentina je problem i tu Mesi ima veliki minus u odnosu na Maradonu. Argentina ima dobre igrace, vjerovatno i bolje nego 86' i 90', ali nemaju tim. Izgledaju totalno rastimano i nekompaktibilno.
Ti si jednom dobro rekao da Mesi nema karizmu i liderstvo da bi povukao cijeli tim,.. On tu suti i igra, ako ne valja tim, onda ni on nije posebno dobar. Maradona je im'o taj X faktor, bio je rodjeni lider i apsloutni vodja tima. Sirio je neku pozitivnu energiju na cijelu ekipu, pored njega su svi izgledali kao bolji igraci. Imao je moc da svoju genijalnost unese u kolektiv. Igraci su vjerovali u uspjeh kada je Maradona na terenu. Kada su ga suspendovali 94', ekipa se momentalno raspala, nije se znalo ko pije a ko placa. Tako je sada sa Mesijem. On nema liderstvo i karizmu, nema moc da tim ucini kompaktibilnim. Preciznije receno, nema damu da Agueru i Tevezu kaze kako da igraju

Oni su meni isti. Visina, lijeva noga, nacin igre, driblnig,.. Igraju skoro na isti nacin.Maradona je bio bolji playmaker, imao bolji sut i imaginaciju, bolji dribling i centarsut, a bio je i fizicki jaci. Messi je bolji finisher, brzi je i zilaviji, ima mekaniju desnu nogu i moze da igra na vise pozicija od DAMa.
Al' eto ako vec hoces,.. Velika prednost na strani Maradona je liderstvo i karizma. Maradona je imao bolji sut i slobodni udarac. Lucidnost je tu negdje, egal. Mesi je nesto brzi i eksplozivniji. Ima bolju startnu brzinu. Fleksibilnost kod driblinga. Al' to su sve nijanse, stvarno je tesko porediti.
Mesi mora nesto napraviti sa Argentinom. A bice zanimljivo vidjeti kako ce igrati bez Cavija i Inieste. Oni su umnogome zasluzni za njegovu dobru igru.
Romariooooo
Sumnjam da si dobro razmislio prije nego si ovo napisao. Po ovoj iskrivljenoj logici, da se Mesi nije pojavio, za tebe bi Ronaldinjo bio najbolji svih vremena!? Je l' sada smatras da je Ronaldinjo poslije Mesija najbolji igrac svih vremena!??najbolji igrac najbolje ekipe ikada i jeste najbolji igrac ikada, ne treba biti pametan da se to skonta, a druga je stvar sto ti kao i mnogi drugi pokusavate ispasti pametnim tvrdnjama koje su apsurdne. barcelona je najbolja ekipa svih vremena ponajvise zahvaljujuci messiju, on je nas glavni i najbolji igrac, mnogo su dobri i drugi, al messi je alfa i omega ove barcelone, ja ga nikad necu voljeti kao sto sam volio romarija, stoickova, rivalda ili ronaldinja, al treba biti realan, i pored svih velemajstora koje imamo i koje smo imali, messi je ubjedljivo ubjedljivo i ubjedljivo najbolji
Barsa je sa Ronaldinjom u timu izgledala skoro jednako mocno kao i sada,.. Mozda su sada za nijansu jaci. Al' toj cinjenici treba pridodati da su Alves, Cavi, Iniesta i drustvo bolji igraci nego sto su bili za vrijeme Ronaldinja.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
bparena je napisao/la:Da nam malo MaGiCa prokomentarise .....![]()
[youtube][/youtube]
p.s. kakav gol Zidana u po Barcelone.Mogu se naKitit s tim snovima. Nikada to frankovci nece docekat....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Evo zasto gotivim @Valenciju - jer i kad se ne slazemo, diskusija je na nekakvom visem nivou, a ne na prepucavanju.
Prava analogija bi bila da Messi sada ode u npr. Everton. Da li bi Everton sa Messijem bio kandidat za osvajanje P-shipa
Mislim da ne bi, ali to je sve upitno.
Ova Barca je de facto najbolja Barca u svojoj istoriji i niti jedna njena generacija nije ovoliko bila dominantna, pa ni ona sa Eto'om i R10.
Ronaldo bi tu mnogo carinio loptu i tecnost Barcine igre bi bila dovedena u pitanje. Zasto su odbacili Zlatana? Zbog Ville. A ko je bolji igrac od njih dvojice? Naravno, Zlatan.Valencia je napisao/la: Ubjedjen sam da grijesis.
Losa ti je analogija, ako mislis da uporedis Messija i Diega. Diego je od prosecne ekipe tada najjace lige sveta, napravio najbolju u istoj. Eventualni dolazak Messija u Napoli bi bio dodavanje extra kvaliteta u tim koji je vec sada izuzetno kvalitetan. Da ne govorim o slabijoj konkurenciji u ligi, nego u 80im i 90im.Pa dobro, da recimo Napoli ima Mesija, sigurno bi bili ozbiljan kandidat sa titulu u Seria A i visok plasman u LP. Ili ti mislis da ne bi!??
Prava analogija bi bila da Messi sada ode u npr. Everton. Da li bi Everton sa Messijem bio kandidat za osvajanje P-shipa

Argentina, ironicno, sada ima ponajbolje igrace u svojoj istoriji. Ali, ni to nije dovoljno.Argentina je problem i tu Mesi ima veliki minus u odnosu na Maradonu. Argentina ima dobre igrace, vjerovatno i bolje nego 86' i 90', ali nemaju tim. Izgledaju totalno rastimano i nekompaktibilno.
Upravo to. Pa i to ulazi u kvalitete igraca. Leadership&charisma su ono sto se na Zapadu jako ceni i ko to nema - ne moze da bude ravnopravan sa onim ko ima te kvalitete.Ti si jednom dobro rekao da Mesi nema karizmu i liderstvo da bi povukao cijeli tim,.. On tu suti i igra, ako ne valja tim, onda ni on nije posebno dobar. Maradona je im'o taj X faktor, bio je rodjeni lider i apsloutni vodja tima. Sirio je neku pozitivnu energiju na cijelu ekipu, pored njega su svi izgledali kao bolji igraci. Imao je moc da svoju genijalnost unese u kolektiv. Igraci su vjerovali u uspjeh kada je Maradona na terenu. Kada su ga suspendovali 94', ekipa se momentalno raspala, nije se znalo ko pije a ko placa. Tako je sada sa Mesijem. On nema liderstvo i karizmu, nema moc da tim ucini kompaktibilnim. Preciznije receno, nema damu da Agueru i Tevezu kaze kako da igraju. Maradona je bio igrac, trener, vodja,.. Sve u jednom.
Rabone, olimpijske golove, makazice, slobodnjake i sl. nismo videli od Messija. Od Diega - jesmo.Oni su meni isti. Visina, lijeva noga, nacin igre, driblnig,.. Igraju skoro na isti nacin.

Barca je tada bila mnogo poroznija nego danas. A D.Alves nije nikada igrao sa R10 u Barci. Kad je Alves dosao, Ronaldinho je vec otisao u Milano.Barsa je sa Ronaldinjom u timu izgledala skoro jednako mocno kao i sada,.. Mozda su sada za nijansu jaci. Al' toj cinjenici treba pridodati da su Alves, Cavi, Iniesta i drustvo bolji igraci nego sto su bili za vrijeme Ronaldinja.
Ova Barca je de facto najbolja Barca u svojoj istoriji i niti jedna njena generacija nije ovoliko bila dominantna, pa ni ona sa Eto'om i R10.
evo nam i valencije, naravno da ne smatram da bi ronaldinjo bio najbolji da se nije pojavio messi, romariooo ipak nije toliki fudbalski strucnjak kao ti valencija ili magica da zna sta bi bilo kad bi bilo
ronaldinjo da se nije zasitio onako brze, da je imao volje da trenira i igra onako kako je to radio u svoje najblistavije 3-4 sezone, vjerovatno bi i bio najbolji igrac svijeta svih vremena, medjutim ronaldinjo je prebrzo sagorio, a isto tako i maradona je prebrzo sagorio, i maradona je kao i ronaldinjo ima 3-4 genijalne sezone, kasnije je kudravi argentinac krenuo krivudavim putem kokainskih noci i brzo je postao blijeda sjena igracine kakav je bio, ja ga se sjecam sa prvenstva u italiji devedesete godine, vec tada je on bio oronuo igrac, bolji igraci od njega su bili mateus, piksi, baggio i mnogi drugi, maradona je drugovi moji blistao sredinom osamdesetih, 3-4 sezone i kapak, messi blista vec 5-6 sezona, sto je ipak malo veci kontinuitet.
kad se govori o autoritetu, i tu se varate, maradona je bio vise onako neka ikona i danas je to ostao, ne smao azbog fudbalskog umijeca, nego zato sto je bio lud tip, messi je skroz drugaciji tip, suti i igra i svu svoju reputaciju stice iskljucivo svojim igrama, na terenu on je pravi lider, on je taj koji se vraca u vezni red i kreira akcije zajedno s xavijem i iniestom, on je taj koji najcesce akcije i zavrsava, messi ima muda ko niko, momak je ladan ko spricer, ne boji se prilike, hladnokrvno zavrsava ko najhladnokrvniji klasicnio spic, al isto tako hladnokrvno i asistira ko najhladnokrvniji asistent, messi je puno vise timski igrac od maradone, puno se vise podredjuje treneru i kolektivu, danas se igra puno timskije nego u maradonino vrijeme kad su pojedinci puno vise dolazili do izrazaja, medjutim i u ovakvim uslovima messi uvijek zablista, daje puno golova, puno asistira itd itd i zato je on po meni i po mnogim drugima nadmasio i velikog diega i sve ostale
sto se tice ove price kakav bi ronaldo bio u barci, bio bi nikakav da vam odmah kazem, prosao bi onako kao i ibra, trazio bi da mu se podredi cijeli kolektiv i u toj prici bi dobio nogu po kratkom postupku, on nikada ne bi mogao biti kompaktibilan kao sto je messi sa iniestom, xavijem i svim ostalim, jednostavno jer je momak nafuran, cesto i sebican, i jednostavno jer nije odrastao u la masiji gdje se gaji ovakav fudbal, ronaldo nije igrac za tika taka fudbal, on voli sutati iz svake pozicije i na silu vuci loptu, nema ronaldo ni 10 posto messijeve inteligencije za timski fudbal, on bi svaku akciju tusio i razhebao bi ovaj cjelokupni sistem kojeg je pep stvorio, mislim da bi on bio nesto kao ronaldinjo u zadnjoj sezoni u barci kad nista nije stimalo, mada opet kazem nikad nije zahvalno govoriti sta bi bilo kad bi bilo, al po svemu sudeci ronaldo nije igrac za barce i za ovu igru koju preferira pep, a vi valencia i monoloze naravno mozete imati svoja misljenja, ali pocesto grijesite, pogotovo s ovim kad ste ronalda stvaili na krilo, messi u barci uopste ne igra krilo nego centralnog napadaca koji se povlaci duboko u sredinu i kreira napade, dok je ronaldo klasicni krilni igrac kojeg je nezamislivo staviti na poziciju koju igra messi
ronaldinjo da se nije zasitio onako brze, da je imao volje da trenira i igra onako kako je to radio u svoje najblistavije 3-4 sezone, vjerovatno bi i bio najbolji igrac svijeta svih vremena, medjutim ronaldinjo je prebrzo sagorio, a isto tako i maradona je prebrzo sagorio, i maradona je kao i ronaldinjo ima 3-4 genijalne sezone, kasnije je kudravi argentinac krenuo krivudavim putem kokainskih noci i brzo je postao blijeda sjena igracine kakav je bio, ja ga se sjecam sa prvenstva u italiji devedesete godine, vec tada je on bio oronuo igrac, bolji igraci od njega su bili mateus, piksi, baggio i mnogi drugi, maradona je drugovi moji blistao sredinom osamdesetih, 3-4 sezone i kapak, messi blista vec 5-6 sezona, sto je ipak malo veci kontinuitet.
kad se govori o autoritetu, i tu se varate, maradona je bio vise onako neka ikona i danas je to ostao, ne smao azbog fudbalskog umijeca, nego zato sto je bio lud tip, messi je skroz drugaciji tip, suti i igra i svu svoju reputaciju stice iskljucivo svojim igrama, na terenu on je pravi lider, on je taj koji se vraca u vezni red i kreira akcije zajedno s xavijem i iniestom, on je taj koji najcesce akcije i zavrsava, messi ima muda ko niko, momak je ladan ko spricer, ne boji se prilike, hladnokrvno zavrsava ko najhladnokrvniji klasicnio spic, al isto tako hladnokrvno i asistira ko najhladnokrvniji asistent, messi je puno vise timski igrac od maradone, puno se vise podredjuje treneru i kolektivu, danas se igra puno timskije nego u maradonino vrijeme kad su pojedinci puno vise dolazili do izrazaja, medjutim i u ovakvim uslovima messi uvijek zablista, daje puno golova, puno asistira itd itd i zato je on po meni i po mnogim drugima nadmasio i velikog diega i sve ostale
sto se tice ove price kakav bi ronaldo bio u barci, bio bi nikakav da vam odmah kazem, prosao bi onako kao i ibra, trazio bi da mu se podredi cijeli kolektiv i u toj prici bi dobio nogu po kratkom postupku, on nikada ne bi mogao biti kompaktibilan kao sto je messi sa iniestom, xavijem i svim ostalim, jednostavno jer je momak nafuran, cesto i sebican, i jednostavno jer nije odrastao u la masiji gdje se gaji ovakav fudbal, ronaldo nije igrac za tika taka fudbal, on voli sutati iz svake pozicije i na silu vuci loptu, nema ronaldo ni 10 posto messijeve inteligencije za timski fudbal, on bi svaku akciju tusio i razhebao bi ovaj cjelokupni sistem kojeg je pep stvorio, mislim da bi on bio nesto kao ronaldinjo u zadnjoj sezoni u barci kad nista nije stimalo, mada opet kazem nikad nije zahvalno govoriti sta bi bilo kad bi bilo, al po svemu sudeci ronaldo nije igrac za barce i za ovu igru koju preferira pep, a vi valencia i monoloze naravno mozete imati svoja misljenja, ali pocesto grijesite, pogotovo s ovim kad ste ronalda stvaili na krilo, messi u barci uopste ne igra krilo nego centralnog napadaca koji se povlaci duboko u sredinu i kreira napade, dok je ronaldo klasicni krilni igrac kojeg je nezamislivo staviti na poziciju koju igra messi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jednom se ova diskusija vodila na temi Napolija.
Otprilike se opet sve svelo na isto. Nadam se da i ja smijem iznijeti svoje mišljenje, a da ne budem etiketiran kao Barcelonista, a vala ni kao Realovac.
Messi trenutno nema premca. Ono što on radi se ne može više zvati fudbalom. To ne žele priznati samo forumaši koji navijaju za Real. Kažem forumaši, jer sam se susreo sa mnogo simpatizera Reala koji sami govore kako je Messi X puta bolji od Ronalda. I, u pravu su. Ronaldo je odličan, briljantan, al' i kao takav je opet nedorastao Messiju (ili kako ga već Realovci nazivaju Lessiju).
Maradona je Maradona. On je bio sve. Fudbaler, trener, vođa, apsolutno sve. Onakvo samopouzdanje se rijetko viđa u sportu. Ne znam, možda bismo tu mogli samo svrstati Jordana i(li) Armstronga.
Sve se moralo vrtiti oko njega. Kako na terenu, tako i van njega. Potpuno je uživao u životu (nešto što današnji Brazilci rade)
, nisu mu strani poroci poput droge, žena, alkohola, a opet je bio briljantan.
Šta bi tek bilo da je vodio potpuno sportski život i da se toliko usredotočio isključivo na sport i zeleni teren (a ne na bijele linije
). No, opet je to u domenu "šta bi bilo kad bi bilo". On je činio suigrače boljim; no to isto čini i Messi. Messiju ćemo svi prigovoriti na jednom - neusjeh sa reprezentacijom. Eh, možda i mi gledamo to onako kako ne bismo trebali. No, na klupskom planu je osvojio sve živo, te je tu ipak trofejniji od malog zelenog. Više sam gled'o Messija, to moram priznati. Naravno, to ne znači da nisam gled'o Maradonu. Samo, tada sam fudbal gled'o ipak nešto drugačijim očima negoli danas.
Jbg, bijah dijete, šta sad?!
Messi je povučen momak; tih, miran i predan fudbalu, te nije marketinški trik ne bi li se popularizirao ovaj sport. Messi je vanzemaljac. Sportista u pravom smislu te riječi. Nema tu nikakvih izjava koji bi izazvali smijeh cijele sale za konferencije ili nešto slično. Ono što on radi, radi isključivo na terenu. Jbg, ja volim i lajavce. Volim Barkleya, volim Maradonu. No, od lajavaca ne volim Pelea. Zašto? Zato što on neće priznati neke stvari. Ne može starac podnijeti činjenicu da nije u pravu i tačka.
A to ne valja. To nije odlika velikih ljudi. Maradona je drugačiji. Messi je još "gori".
Mišljenja sam da će Argentina teško do naslova svjetskog prvaka.
Da l' to znači da ćemo Messija uvijek gledati kao nedovoljno dobrog (dakle, kao nekog ko ne spada u najbolje svih vremena)? Ne znam. Ukoliko ovim tempom nastavi na klupskom planu, ja ću i zaboraviti na te neuspjehe sa Argentinom (koja, ruku na srce i nema tim. Ima igrače, odlične pojedince, al' nema tim. Nešto poput Reala u periodu Juande Ramosa).
Dokle god se tamo igra divljački sa 3-4 vođe na terenu, Messi neće ništa napraviti.
Nego, samo vi nastavite sa diskusijom, mislim da ni simpatizeri Barce neće imati ništa protiv ovakve razmjene argumenata. Nema vrijeđanja, postovi naprosto odišu, al' to se od teniskog dvojca (@Valencia + MaGiCa) i očekivalo.
Mene čeka piva, a vi budite fini.

Messi trenutno nema premca. Ono što on radi se ne može više zvati fudbalom. To ne žele priznati samo forumaši koji navijaju za Real. Kažem forumaši, jer sam se susreo sa mnogo simpatizera Reala koji sami govore kako je Messi X puta bolji od Ronalda. I, u pravu su. Ronaldo je odličan, briljantan, al' i kao takav je opet nedorastao Messiju (ili kako ga već Realovci nazivaju Lessiju).

Maradona je Maradona. On je bio sve. Fudbaler, trener, vođa, apsolutno sve. Onakvo samopouzdanje se rijetko viđa u sportu. Ne znam, možda bismo tu mogli samo svrstati Jordana i(li) Armstronga.

Messi je povučen momak; tih, miran i predan fudbalu, te nije marketinški trik ne bi li se popularizirao ovaj sport. Messi je vanzemaljac. Sportista u pravom smislu te riječi. Nema tu nikakvih izjava koji bi izazvali smijeh cijele sale za konferencije ili nešto slično. Ono što on radi, radi isključivo na terenu. Jbg, ja volim i lajavce. Volim Barkleya, volim Maradonu. No, od lajavaca ne volim Pelea. Zašto? Zato što on neće priznati neke stvari. Ne može starac podnijeti činjenicu da nije u pravu i tačka.

Mišljenja sam da će Argentina teško do naslova svjetskog prvaka.

Nego, samo vi nastavite sa diskusijom, mislim da ni simpatizeri Barce neće imati ništa protiv ovakve razmjene argumenata. Nema vrijeđanja, postovi naprosto odišu, al' to se od teniskog dvojca (@Valencia + MaGiCa) i očekivalo.
Mene čeka piva, a vi budite fini.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
monoloze, mislim da ces se sloziti sa mnom, maradona je vjerovatno i po meni bio veci fantazista od messija, i ronaldinjo je bio veci fantazista, medjutim, ono zbog cega je messi nadmasio i njih dvojicu i sve druge je taj njegov karkter o kojem i ti govoris, tih skroman djecko i sto posto sportista, ili kao sto jednom rece igor stimac messi je jednostavno veci radnik od svih drugih najvecih genijalaca u fudbalu
ta messijeva psiholoska osobina po meni ga i dize iznad svih, kod njega nema kurchenja, sportista od glave do pete, sav je predan fudbalu, nit se nesto posebno ****, nit se zahebava sa fidelom kastrom, niti snima reklame nesto posebno, niti se brine o svjetskom poretku.... momak jednostavno samo igra fudbal
sto se ti ce autoriteta, po meni je i zbog toga bolji od svih, maradona jeste bio svugdje neosporni lider, al mesi je jos pametniji, messi kao pravi sportista ulogu lidera prepusta treneru, kao sto i treba tako, messi ne vuce ekipu po svom, nego onako kako trener kaze, nema se on sta derati na aguera i ostale saigrace u argentini, to je trenerov posao, nije on taj tip da se nesto kurchi po terenu zato sto je najbolji, jednostavno momak se podredjuje kolektivu jer zna da je to i najbolji put za uspjeh, nema se on sta derati na svoje saigrace bii to aguero ili mladi anonimus cuenca, messi svojim ponasanjem i jednostavnoscu jednostavno ne spusta na nizi nivo saigrace ma ko god da oni bili i zato i njegovi saigraci uz njega postaju puno bolji igraci
sve su to neke odlike zbog kojih je messi najveci ikada, i to vec sad, u 24. godini zivota
ta messijeva psiholoska osobina po meni ga i dize iznad svih, kod njega nema kurchenja, sportista od glave do pete, sav je predan fudbalu, nit se nesto posebno ****, nit se zahebava sa fidelom kastrom, niti snima reklame nesto posebno, niti se brine o svjetskom poretku.... momak jednostavno samo igra fudbal
sto se ti ce autoriteta, po meni je i zbog toga bolji od svih, maradona jeste bio svugdje neosporni lider, al mesi je jos pametniji, messi kao pravi sportista ulogu lidera prepusta treneru, kao sto i treba tako, messi ne vuce ekipu po svom, nego onako kako trener kaze, nema se on sta derati na aguera i ostale saigrace u argentini, to je trenerov posao, nije on taj tip da se nesto kurchi po terenu zato sto je najbolji, jednostavno momak se podredjuje kolektivu jer zna da je to i najbolji put za uspjeh, nema se on sta derati na svoje saigrace bii to aguero ili mladi anonimus cuenca, messi svojim ponasanjem i jednostavnoscu jednostavno ne spusta na nizi nivo saigrace ma ko god da oni bili i zato i njegovi saigraci uz njega postaju puno bolji igraci
sve su to neke odlike zbog kojih je messi najveci ikada, i to vec sad, u 24. godini zivota
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Mora se neko i patit magica, magica.. nema se posla za studente, tesko se zivi, jedva se prezivljava a valjda si navikao da se mi(studenti) samo zalimoMaGiCa je napisao/la:Evo me, dodjoh sa posla, pa rekoh da napisem koju. Kod tebe vidim radno, ako, ako...

Nije isto sutnut loptu profesionalno i amaterski, treba i to znat.. ne znam kakva je situacija kod tebe bila ili jeste i sad al po tvom pracenju foruma(napisao si b92) mislio sam da si no lifer, recimo ja sam samo na ovom forumu ,jedva i njeg upratimKad je MaGiCa sutirao loptu, ti verovatno nisi ni prohodao. Zato su u tvom nacinu razmisljanja svaka ona misljenja koja se ne slazu sa tvojim - gluposti, a svako odsustvo obozavanja Messija - tvrdjenje neceg loseg o istom.

Sigurno da je nekadasnji fudbal bio po mnogo cemu ljepsi slobodniji i vise pozeljniji za navijace, jer nije bilo toliko stvari kojih danas ima, kao npr: kladionice, novac, marketing, odgovornost, pravila i akti koji danas ogranicavaju fudbal u mnogo cemu i plus danasnji igraci su pa sigurno za jedno 20% posto spremniji od tadasnjih fudbalaera a kad pogledas lige, pa gotovo svaka ima 15 + timova od kojih su svi spremni i sviigraju na vrhunskom nivou... Da mene pitas rekao bih stari fudbal je puno ljepsi a danasnji puno jaci..E tu se ne slazem. Pogledaj utakmice od pre 20ak godina, pa ces videti da se za tadasnje prekrsaje koji su danas "za zatvor" tada u "najboljem slucaju" dobijao zuti karton. Dok neki vrsni igraci nisu bili unisteni (npr. Van Basten ili Stojkovic), UEFA nije promenila kriterijume.
Ali da zakljucim, mislim da ova rasprava uopste ne bi trebala nikome jer svaki poznavalac fudbala vidi sta radi messi, i njegovi velicina sene moze nikako umanjit, nije mozda najveci ali na najboljem putu je da to postane!poz
[youtube][/youtube]bparena je napisao/la:bparena je napisao/la:Da nam malo MaGiCa prokomentarise .....![]()
[youtube][/youtube]
p.s. kakav gol Zidana u po Barcelone.Mogu se naKitit s tim snovima. Nikada to frankovci nece docekat....
Možda ti tad nisi bio u planu ali Zidane je žario i palio na Camp Nou

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.