BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Zomby
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Zomby » 02 nov 2011, 15:55

Kazem, moguca je solucija. Igrao je jedno poluvrijeme na toj poziciji protiv Grcke, tako da me ne bi cudilo da Pape razmislja isto o tome, sto bi po meni isto bilo ravno samoubistvu
Ma nema tu moguća je solucija, ta solucija odma ide pod crveno i u kantu za smeće.
Spominješ Grčku uklizo ono jednoč kad je i sam ispo prije toga a Samaras konjina koja oklijeva do sabaha stigo bi ga i Piplica :lol:

Isto tako protiv Grčke upravo on par puta nije bio u liniji i tako je ako se sjecaš pomoćni sudija 2 pogrešio u 1p tj. uopće nije bilo offf...Mravac :(
Nego Grčka 2,3 puta prešla centar kroz igru, a Portugal :roll:

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 02 nov 2011, 15:58

ne dirajte mi mravca, pucacu...on je ponos Bosne i Hercegovine :mrgreen:
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 nov 2011, 16:03

Zomby je napisao/la:
Kazem, moguca je solucija. Igrao je jedno poluvrijeme na toj poziciji protiv Grcke, tako da me ne bi cudilo da Pape razmislja isto o tome, sto bi po meni isto bilo ravno samoubistvu
Ma nema tu moguća je solucija, ta solucija odma ide pod crveno i u kantu za smeće.
Spominješ Grčku uklizo ono jednoč kad je i sam ispo prije toga a Samaras konjina koja oklijeva do sabaha stigo bi ga i Piplica :lol:

Isto tako protiv Grčke upravo on par puta nije bio u liniji i tako je ako se sjecaš pomoćni sudija 2 pogrešio u 1p tj. uopće nije bilo offf...Mravac :(
Nego Grčka 2,3 puta prešla centar kroz igru, a Portugal :roll:
iako vjerujem da ce mravac igrati u sustini si potpuno u pravu.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 02 nov 2011, 16:06

joj sta znate, mozda mravac odigra utakmicu zivota. il dvije.
...

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 02 nov 2011, 16:14

Halo,strucnjaci,ne pominjite vise tog Mravca u bilo kakvim kombinacijama! Pape je dao do znanja da ne racuna na njega,izmedju redova je to lijepo rekao. Jasno je da ce stoperski tandem biti Jahic-Spahic,na bokovima L-Salihovic, D-Lulic,sve ostalo je takodje poznato,radi se o najvise dvije rotacije na sredini na osnovu kojih ce se znati da li startaju jedan ili dva spica! A i to je Pape neprimjetno provukao kroz usi da ce igrati napadacki,i da vec ima prvih 11 u glavi,jedina je ta dilema,Dzeko sam ili u drustvu Vede :!:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 nov 2011, 16:24

socrates je napisao/la:Halo,strucnjaci,ne pominjite vise tog Mravca u bilo kakvim kombinacijama! Pape je dao do znanja da ne racuna na njega,izmedju redova je to lijepo rekao. Jasno je da ce stoperski tandem biti Jahic-Spahic,na bokovima L-Salihovic, D-Lulic,sve ostalo je takodje poznato,radi se o najvise dvije rotacije na sredini na osnovu kojih ce se znati da li startaju jedan ili dva spica! A i to je Pape neprimjetno provukao kroz usi da ce igrati napadacki,i da vec ima prvih 11 u glavi,jedina je ta dilema,Dzeko sam ili u drustvu Vede :!:
mozda si u pravu ali da mi je vidjeti taj napadacki fudbal sa dva jedina brza igraca koji igraju bekove????? i opet pape je izjavio da mu je jedina dilema pozicija drugog stopera!

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 02 nov 2011, 16:33

džakailibu je napisao/la:
socrates je napisao/la:Halo,strucnjaci,ne pominjite vise tog Mravca u bilo kakvim kombinacijama! Pape je dao do znanja da ne racuna na njega,izmedju redova je to lijepo rekao. Jasno je da ce stoperski tandem biti Jahic-Spahic,na bokovima L-Salihovic, D-Lulic,sve ostalo je takodje poznato,radi se o najvise dvije rotacije na sredini na osnovu kojih ce se znati da li startaju jedan ili dva spica! A i to je Pape neprimjetno provukao kroz usi da ce igrati napadacki,i da vec ima prvih 11 u glavi,jedina je ta dilema,Dzeko sam ili u drustvu Vede :!:
mozda si u pravu ali da mi je vidjeti taj napadacki fudbal sa dva jedina brza igraca koji igraju bekove????? i opet pape je izjavio da mu je jedina dilema pozicija drugog stopera!
Ok je to sto kazes, ali ko ga bi stavili na to mjesto ???
Papac fali, koji bi sa izkustvom a ne sa brzinom drzao Nania, a sa druge strane Mujdja da drzi Christinu.
Ovako, po sto fali nam ta dva igraca, samo mozes da krpis.
Nije ovde pitanje koja je bolja solucija, nego koja je manje losa ?
Tako da uopste nije lahak zadatak Papetu.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 02 nov 2011, 16:36

Nemojte bez veze da se svadjate,Jahic 100% igra stopera,a Lulic i Salihovic na bekovima.
Ipak je to samo do povratka Pandze i Papca. U drugoj idu u vezu, a Jahic na desni bok ako ne bude kartona.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 02 nov 2011, 16:36

bordo_Sarajevo je napisao/la:to je bruka, za toliku regiju 500 ulaznica :? ...ne znam, treba nam veci stadion..
ne dodje u tuzlu 500, u tuzlu dodje 100-150, kazem 100 jer pedeset ispari :D ...proslu utakmicu baraza je bilo 150 u trans turist stigle i to je to

a u ostale gradove tz kantona nez jel dolazi...nisam informisan za to, vjerovatno ide oko 500 u tz kanton ili tako nesto pa agencije podijele izmedju sebe, dobije svako malo :D

ako prodaju 12k...ode dosta u krajinu, ode u hercegovinu, srednja bosna, podrinje,dijaspora, zenica, sj ist bosna,sarajevo...razgrabi se tako da svako dobije 100-200 po gradu, dok sarajevo i zenica ja mislim dobijaju vise, 2009. je bilo 3000 sarajevo i 1200 zenica

ja mislim da najvise tih ulaznica zaglavi kod onih koji prodaju kasnije po ulicama i to, a svi ih dobijaju iz saveza od poznaninka...
Zadnja izmjena: Juve-TZ, dana/u 02 nov 2011, 17:02, ukupno mijenjano 2 puta.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 02 nov 2011, 16:43

To je upravo izjavio zbog toga sto jos nije siguran da li zbog desnog bocnog gdje bi trebao da ordinira Lulic zeli zrtvovati ofanzivnu lijevu stranu,ako se odluci za tu opciju onda Jahic ostaje na stoperu,ako pak ostavi Lulica na njegovoj prirodnoj poziciji neminovno je da Jahic predje na desnog beka i samim tim ostaje mu ta nepoznanica drugog stopera,a ne zeli ni da razmislja da u ovakvoj utakmici na to mjesto postavi "rukometasa"...Osim toga Papetova je finta kada izjavi da ce odlucujuca biti revans utakmica,isto je sto i izjava pred Francusku kada je onako hladno izjavio da su nam sanse 10% a napao ih tako da nisu sebi dosli ni par dana nakon tekme...Corba koju kuha Portugalcima je Miske iza Dzeke i Vede,Rahimic kao centralni osigurac ispred zadnje linije Medo i Mire u navali ispred ovog trojca,ne zaboravimo na nase bocne izlete u fazi napada....Zivi bili pa vidjeli...

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 02 nov 2011, 16:48

Posto je BP skoro renoviran i sigurno za velike tekme mali kapacitet stadiona ali bolje je nego igrati na Kosevu gledajuci atmosferu i rezultate repke na BP uspjesnije repka igra.

Po nekom pravilu trebali bi reprezetativne utakmice se igrati na razlicite stadionima i samim tim gradovima a do sada nasa repka je igrala na Kosevu,BP i mozda koja prijateljska na Grbavici to znaci samo u Sarajevu i u Zenici, sada tacno je da samo BP i Kosevo ispunjavaju taj neki UEFA standard donekle za reprezetativne utakmice ali sigurno Tusanj i Tuzla zasluzuju isto vidjeti repku na njihovom stadionu. Ne znam koliko se zavrsilo oko Tusnja imajuci u vidu da ti radovi dugo traju kamo da je srece igralo bi se i u Mostaru i BL ali to je neka druga prica nebi ovdje da ulazimo u to.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 nov 2011, 16:50

neroazzuro je napisao/la:Nemojte bez veze da se svadjate,Jahic 100% igra stopera,a Lulic i Salihovic na bekovima.
Ipak je to samo do povratka Pandze i Papca. U drugoj idu u vezu, a Jahic na desni bok ako ne bude kartona.
nije problem ko ce gdje igrati prvu tekmu nego u konceptu. sa takvom postavom lulic i salihovic po bekovima nema niko ko ce cigane rasiriti i dozvoliti da se ciganijada razbije po sredini. njih dvojica po bekovima nece moci krenuti naprijed kako znaju, posebno se to odnosi na lulica koji i nije neki bajni bek igrac. misimovic, a donekle medunjanin i pjanic trebaju prostora za svoje bravure. a taj prostor nece znati sami stvoriti niti ce im ga stvoriti rahimic. sa ovom dvojicom na bekovima vec vidim duge lopte begovic- džeko bez ikakve sredine. ovo sam vise puta napisao, necu se ponavljati do tekme ali je ovo najgora moguca solucija za igru u zenici. bolje imati jednu kriticnu stranu na koju ce se obratiti paznja nego da vec na samom pocetku imas opciju cuvanja svog gola. protiv portugala u 90 min veoma teško. sada citam socratesa- znas li sta znaci bocni izleti dok ronaldo i nani samo cekaju gresku i gubljenje lopte tih bocnih igraca na portugalskoj sredini-? ja tu vidim katastrofu!prije bih gledao mravca na stoperu nego ovaj vaš scenario

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 02 nov 2011, 16:54

Polo je napisao/la:Posto je BP skoro renoviran i sigurno za velike tekme mali kapacitet stadiona ali bolje je nego igrati na Kosevu gledajuci atmosferu i rezultate repke na BP uspjesnije repka igra.

Po nekom pravilu trebali bi reprezetativne utakmice se igrati na razlicite stadionima i samim tim gradovima a do sada nasa repka je igrala na Kosevu,BP i mozda koja prijateljska na Grbavici to znaci samo u Sarajevu i u Zenici, sada tacno je da samo BP i Kosevo ispunjavaju taj neki UEFA standard donekle za reprezetativne utakmice ali sigurno Tusanj i Tuzla zasluzuju isto vidjeti repku na njihovom stadionu. Ne znam koliko se zavrsilo oko Tusnja imajuci u vidu da ti radovi dugo traju kamo da je srece igralo bi se i u Mostaru i BL ali to je neka druga prica nebi ovdje da ulazimo u to.
Pasa,da ti nisi fulio temu...iz koje si ti stranke.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 02 nov 2011, 17:00

na tusnju mozda za 10 godina....trenutno bas lose izgleda, a ni semafora digitalnog nemamo

ona sjeverna tribina sto ce je zavrsiti odlicno izgleda, ali ostali dio stadiona je ruglo

u opstini kazu da prave nesto sto treba cijeloj bih, tako da cemo vidjeti imal od toga hajra..

neka se pokusa odigrati koja utakmica u mostaru ili bl :D :D 8-)

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 02 nov 2011, 17:02

neroazzuro je napisao/la:Nemojte bez veze da se svadjate,Jahic 100% igra stopera,a Lulic i Salihovic na bekovima.
nije problem ko ce gdje igrati prvu tekmu nego u konceptu. sa takvom postavom lulic i salihovic po bekovima nema niko ko ce cigane rasiriti i dozvoliti da se ciganijada razbije po sredini. njih dvojica po bekovima nece moci krenuti naprijed kako znaju, posebno se to odnosi na lulica koji i nije neki bajni bek igrac. misimovic, a donekle medunjanin i pjanic trebaju prostora za svoje bravure. a taj prostor nece znati sami stvoriti niti ce im ga stvoriti rahimic. sa ovom dvojicom na bekovima vec vidim duge lopte begovic- džeko bez ikakve sredine. ovo sam vise puta napisao, necu se ponavljati do tekme ali je ovo najgora moguca solucija za igru u zenici. bolje imati jednu kriticnu stranu na koju ce se obratiti paznja nego da vec na samom pocetku imas opciju cuvanja svog gola. protiv portugala u 90 min veoma teško. sada citam socratesa- znas li sta znaci bocni izleti dok ronaldo i nani samo cekaju gresku i gubljenje lopte tih bocnih igraca na portugalskoj sredini-? ja tu vidim katastrofu!prije bih gledao mravca na stoperu nego ovaj vaš scenario
Vjeruj mi na rijec,nije ovo nikakav "nas" ili moj scenario,znam zasto to pricam. A znam sta znace takvi izleti,to upravo znaci da ovu dvojicu vjetrova na bokovima treba izvuci iz nase polovice,u protivnom mogu razapeti sator u ofsajdu. Pasa,nema nista od toga da mi njih cekamo na 30 m od gola,to je rizik za previse slobodnjaka,na sta ce ici garant,e zato nasi najeksplozivniji igraci moraju zauzeti bekovske pozicije,a to su upravo ova dvojica pomenutih koja ce se ujedno pridodavati nasim prodorima. Dobijam osip po guzvima na pomisao da Mravac-rukometas igra na beku,ili ne daj boze na stoperu...

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 02 nov 2011, 17:04

socrates je napisao/la:
Polo je napisao/la:Posto je BP skoro renoviran i sigurno za velike tekme mali kapacitet stadiona ali bolje je nego igrati na Kosevu gledajuci atmosferu i rezultate repke na BP uspjesnije repka igra.

Pasa,da ti nisi fulio temu...iz koje si ti stranke.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Buraz nisam clan nijedne stranke a niti glasam :D

Samo sam dao svoje misljenje o stadionima gdje igra repka.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 nov 2011, 17:13

vjerovat cu ti na rijec ali ja ne vidim nikakve mogucnosti u ovome. prvo nadam se da se solucija nece desiti a ako se desi nadam se da sam debelo u krivu.mislim da zaboravljate kako su nam ofanzivni vezni spori. imam osjecaj da bi u ovakvoj situaciji gledali francusku na kosevu ili rumuniju u bukurestu gdje je lulic igrao lijevog beka. jedna od mojih poenti jeste da puno vise gubimo sa lulicem kao bekom nego da igra na svojoj prirodnijoj poziciji gdje moze vise postici. prica o mravcu nije bash tako crna(volimo ka zadramiti na forumu) kako se ovdje postavlja- imam on kikseva ali nista manji nije kiks spahica u parizu.recimo protiv rumuna u zenici je odigrao dobro u jednom trenutku, kada smo ganjali rezultat, cak i krenuo naprijed. ne bi imao nista protiv ovoga:
begovic
jahic mravac spahic salihovic
rahimic zahirovic
pjanic medunanin lulic
džeko
Dva defanzivna upravo zbog nesto losije desne strane

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 02 nov 2011, 17:22

džakailibu je napisao/la:vjerovat cu ti na rijec ali ja ne vidim nikakve mogucnosti u ovome. prvo nadam se da se solucija nece desiti a ako se desi nadam se da sam debelo u krivu.mislim da zaboravljate kako su nam ofanzivni vezni spori. imam osjecaj da bi u ovakvoj situaciji gledali francusku na kosevu ili rumuniju u bukurestu gdje je lulic igrao lijevog beka. jedna od mojih poenti jeste da puno vise gubimo sa lulicem kao bekom nego da igra na svojoj prirodnijoj poziciji gdje moze vise postici. prica o mravcu nije bash tako crna(volimo ka zadramiti na forumu) kako se ovdje postavlja- imam on kikseva ali nista manji nije kiks spahica u parizu.recimo protiv rumuna u zenici je odigrao dobro u jednom trenutku, kada smo ganjali rezultat, cak i krenuo naprijed. ne bi imao nista protiv ovoga:
begovic
rahimic zahirovic
pjanic medunanin lulic
džeko
Dobro ti je ovo da igramo ziheraski na bod,ali,ovo je baraz nazalost! Ko ce ovdje posluziti Dzeksona zadnjom loptom,ko ce podvaliti zadnji pas izmedju dva njihova,jasno je da je Dzekson mnogo opasniji u tandemu nego solo,pa covjek asistira kao da je veznjak.Ovako morao bi setati gore dole,dolazeci po loptu,itd....

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 nov 2011, 17:38

socrates je napisao/la:
džakailibu je napisao/la:vjerovat cu ti na rijec ali ja ne vidim nikakve mogucnosti u ovome. prvo nadam se da se solucija nece desiti a ako se desi nadam se da sam debelo u krivu.mislim da zaboravljate kako su nam ofanzivni vezni spori. imam osjecaj da bi u ovakvoj situaciji gledali francusku na kosevu ili rumuniju u bukurestu gdje je lulic igrao lijevog beka. jedna od mojih poenti jeste da puno vise gubimo sa lulicem kao bekom nego da igra na svojoj prirodnijoj poziciji gdje moze vise postici. prica o mravcu nije bash tako crna(volimo ka zadramiti na forumu) kako se ovdje postavlja- imam on kikseva ali nista manji nije kiks spahica u parizu.recimo protiv rumuna u zenici je odigrao dobro u jednom trenutku, kada smo ganjali rezultat, cak i krenuo naprijed. ne bi imao nista protiv ovoga:
begovic
rahimic zahirovic
pjanic medunanin lulic
džeko
Dobro ti je ovo da igramo ziheraski na bod,ali,ovo je baraz nazalost! Ko ce ovdje posluziti Dzeksona zadnjom loptom,ko ce podvaliti zadnji pas izmedju dva njihova,jasno je da je Dzekson mnogo opasniji u tandemu nego solo,pa covjek asistira kao da je veznjak.Ovako morao bi setati gore dole,dolazeci po loptu,itd....
Kada igramo 451 džeko to stalno radi. volio bih da igramo sva dva napadaca ali je u ovom slucaju nemoguce da tako pocnemo tekmu. zadnji pas?hm, cini mi se da je vise sanse za zadnji pas u ovom slucaju nego u S-L bekovske pozicije.Ovo rahimic-zahirovic se vjerovatno nece desiti(obojica imaju po žuti karton ako se ne varam), pa ce misimovic na mjesto medunjanina koji ce biti organizator igre. nisam se bash uvjerio da mi ovdje igramo na pobjedu, koliko mi se cini osnovna zamisao je da ne primimo gol.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 02 nov 2011, 17:57

Odlicnooooo...!!! Tvoj utisak je da igramo da ne primimo gol,to i jeste sustina cijele price,to i oni trebaju da misle i da steknu takav dojam,na tome se i bazira cijela taktika. Igramo na pobjedu,zna Pape da za revans mozemo izgubiti jos par bitnih igraca,i da nam nema vadione tamo,zato je ova prva tekma kljucna,a ne ona u revansu kako se deplasira u izjavama. Pa i dezavuisanje javnosti kako nase tako i strane tj.njihove je dio taktike. Cinjenica je jos jedna,Miske je starter,i kompletan baraz se vrti oko njega kao i onaj prije 2 god. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.