Rekonstrukcija stadiona u BiH

bosnas_
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la bosnas_ » 01 nov 2011, 15:44

mozak je napisao/la:Samo zamišljam kako bi to bilo...

slika
upravo to sve vrijeme i govorim! samo nadograditi Sjever i Jug,i stadion bi izgledao jako lijepo,kapacitet bi bio povecan za 4-5 hiljada mjesta,stadion bi bio extra za reprezentaciju,a sigurno za to ne treba puno novca,mozda nekih 2 miliona KM,maksimalno...

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 01 nov 2011, 16:43

Nema novca za kompletnu obnovu stadiona Tušanj
Nacrtom budžeta Općine Tuzla za 2012. godinu predviđena je stavka od milion KM za završetak izgradnje sjeverne tribine stadiona Tušanj.
Dakle što se Tušnja za sada tiče sjeverna tribina će biti samo dovršena :) .
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 01 nov 2011, 18:41

BL ,

slika

$ & $.

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 01 nov 2011, 19:05

Danas su postavljane stolice na istocnoj tribini
slika

slika

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 01 nov 2011, 19:34

je li to, to, što se tiče istočne tribine?
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 01 nov 2011, 20:47

Pasha je napisao/la:je li to, to, što se tiče istočne tribine?
Ne nije.Treba da se radi i treci dio lijevo i onda ce to biti to ,znaci tribina citavom duzinom istocne strane...kazu kad bude para,ali je cinjenica da se to mora zbog naredbe o 3000 obaveznih mjesta uraditi do proljeca inace se nece moci igrati na Piroti...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 01 nov 2011, 21:00

vidovitadjemila je napisao/la:
Ne nije.Treba da se radi i treci dio lijevo i onda ce to biti to ,znaci tribina citavom duzinom istocne strane...kazu kad bude para,ali je cinjenica da se to mora zbog naredbe o 3000 obaveznih mjesta uraditi do proljeca inace se nece moci igrati na Piroti...
lijepo je vidjeti da se grade stadioni po bosni.ovom tribinom pirota dobiva pravo lijep izgled :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 nov 2011, 21:59

bosnas_ je napisao/la:
mozak je napisao/la:Samo zamišljam kako bi to bilo...

slika
upravo to sve vrijeme i govorim! samo nadograditi Sjever i Jug,i stadion bi izgledao jako lijepo,kapacitet bi bio povecan za 4-5 hiljada mjesta,stadion bi bio extra za reprezentaciju,a sigurno za to ne treba puno novca,mozda nekih 2 miliona KM,maksimalno...
travnjaka nemamo kako treba, a pricate o nekim nadogradnjama
NO PYRO NO PARTY

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 01 nov 2011, 22:48

čekaj, pa zar sama zapadna tribina nema tih potrebnih 3000. ja bih se zakleo da ima. mada je ona vaša zapadna tribina glupo urađena. terase su previsoke. pa nije valjda predviđeno da sjede sve dvometraši. a i onaj "nakurnjak" je pravo glup. ko onakve stolice napravi svaka mu čast...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2011, 10:51

slika
slika
Kada ce ovo nase cudo biti zavrseno? Hocemo li biti zivi? :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 02 nov 2011, 11:13

Probisvjet je napisao/la:slika
slika
Ja se sve bojim da ti ovo ne bude isto kao Grbavica. Sjever napraviti, i onda cekas sljedecih 20 god da se nesto pomakne po pitanju stadiona :!: :!:
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2011, 12:29

BlueTiger je napisao/la:
slika
Ja se sve bojim da ti ovo ne bude isto kao Grbavica. Sjever napraviti, i onda cekas sljedecih 20 god da se nesto pomakne po pitanju stadiona :!: :!:
Bas tako, kada vidim tu tribinu pred ocima mi je Grbavica.
I meni se cini da je ovo ista sudbina Grbavice.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 02 nov 2011, 16:07

Postao/la Pasha dana 01 nov 2011, 22:48

čekaj, pa zar sama zapadna tribina nema tih potrebnih 3000. ja bih se zakleo da ima. mada je ona vaša zapadna tribina glupo urađena. terase su previsoke. pa nije valjda predviđeno da sjede sve dvometraši. a i onaj "nakurnjak" je pravo glup. ko onakve stolice napravi svaka mu čast...
Ma ne zapad ima svega oko 2000 mjesta ,iako se prostorno cini da ima mnogo vise .To je stari projekat sportskog centra Pirota od prije 20 i vise godina kojim se predvidja da tribine idu oko sitavog stadiona u onoj visini i u onom stilu kako je pocet zapad,pa kad je prekinuta izgradnja ostao je samo taj dio tribine,koji je danas u funkciji.Jbg sad se pokusava napraviti tribina na istoku citavom duzinom s tim sto se ponovo ostavlja prostor za luk iza golova prema sjeveru i jugu tribinama koje ce biti izgradjene opet za 20 godina vjerovatno :D .Ali hajde dobro je da se ista radi da hoce bar ovaj istok kompletan zavrsiti i postaviti taj famozni semafor koji toliko najavljuju pa da bar za nasu ligu bude normalan stadioncic koliko toliko.Ovaj dio je prilicno brzo uradjen za 2 mjeseca tako da ako bude volje do proljeca bi to moglo biti i realizovano.Da ti iskreno kazem svi mi bi u Travniku bili puno zadovoljniji da zavrse dvoranu koja zjapi preko 20 godina onakva,evo tek su je sad sanirali od propasti i nadamo se svi da ce iduce godine konacno poceti zavrsni unutarnji radovi...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 nov 2011, 16:15

prvi put sam na Piroti bio još u proljeće '96, znači prije više od 15 godina i čini mi se da nije bilo onog zida na zapadu, kaji je sad valjda dio dvorane. znam da su nas odatle zasuli kamenjem. to je inače jedno od rijetkih "kamenjanja" koje sam doživio u Travniku. za jug će biti problema, jer je ono brdo dosta blizu. što znači da bi se moralo "zasjecati" brdo i praviti neki podzid. mada se možda meni tako čini, jer nisam baš tako čest na Piroti. 3-4 puta godišnje...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 02 nov 2011, 16:38

Pasha je napisao/la:prvi put sam na Piroti bio još u proljeće '96, znači prije više od 15 godina i čini mi se da nije bilo onog zida na zapadu, kaji je sad valjda dio dvorane. znam da su nas odatle zasuli kamenjem. to je inače jedno od rijetkih "kamenjanja" koje sam doživio u Travniku. za jug će biti problema, jer je ono brdo dosta blizu. što znači da bi se moralo "zasjecati" brdo i praviti neki podzid. mada se možda meni tako čini, jer nisam baš tako čest na Piroti. 3-4 puta godišnje...
Da to danas jest zid dvorane koja je zavrsena sto se grubih radova tice.Kad bi bilo dobre volje nebi bio problem ni jug da se napravi jer zemlja na livadi je vlasnistvo covjeka koji je vezan za klub i koji bi za ne bas veliku nadoknadu i ako treba ustupio to klubu.To bi bilo brzo zavrseno.Ali zato ostaje prostor da se bez problema spoji sjever koji je u vlasnistvu sportskog centra i gdje itekako ima prostor za izgradnju ,a kad bi se to uradilo o cemu se sad moze samo sanjati ,Travniku stvarno veci stadion ne bi ni trebao ,iako je moje misljenje da i sa zavrsenim istokom to nece izgledati lose i da ce i vise nego zadovoljiti danasnje potrebe.Ma nema dobrih rezultata ,da to ima i raje bi bilo a ovako nista.Mozda jedino ako stignu dogodine pare ,a ima najava da dvorana ulazi u federalni budjet za 2012 g. onda ce se vjerovatno u obzir uzeti uredjenje kompletnog centra zajedno sa stadionom koji je dio njega.Kad samo pomislim da je dvorana sluzila 10 g, kao buvljak muka mi dodje.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 03 nov 2011, 13:59

slika
A jesu i slikali iz ovog sprčenog ugla. Danas kada sam gledao s travnjaka tribina je fenomenalna. Srce ko džamija. :)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 nov 2011, 18:49

Ovo u Travniku izgleda odlično. Da je na svaki stadion u BiH staviti ovakve dvije tribine, po jednu na istok i zapad, bilo bi idealno. Na jednu krović, iza gola semafor, eto odličnog stadiona.
Hayley <3

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 nov 2011, 21:33

slika
sto se mene licno tice nek samo zavrse vise sjever..za ostale tribine me cisto zaboli...nek se sruse il nek ih prave narednih 300 godina....znam bar 500 ljudi koji isto razmisljaju 8-) 8-) ....izbori su sljedece godine tako da ce ono g.o.v.n.o i slina od kvazi pjesnika ovo MORAT zavrsit :twisted: ...takodze u slopu sjevera ocekujem neku fontanu..cisto da se opere par stotina hiljada maraka :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 04 nov 2011, 14:38

nevjerovatne sam priče danas čuo u vezi stadiona Tušanj, zaprepašten sam ako je to istina, naime postoje sredstava oko 20 M KM za izgradnju stadiona koja žele investirati određena grupa ljudi porijeklom Tuzlaka koji posluju vani, ali jednostavno nema sluha u organima uprave za takvo što, da li su neki sitnočaršijski interesi u pitanju ili nešto drugo pokazaće vrijeme

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], N3R3D i 2 gosta.