Sevilla FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Re: Sevilla FC

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 25 okt 2011, 23:52

Bogami spasiše se :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

nanek

Post Postao/la nanek » 25 okt 2011, 23:55

taman ocu da napisem zabit ce sevilla go...kad zabi :D :D :D
i nesto novo ovaj put,Spaha prosao bez zutog :D

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 26 okt 2011, 10:54

Sta reci jako cudna utakmica , u kojoj je Sevilla trebala tri boda uzeti ali , kao sto sam gore i prethodno napisao onaj bod sa Barsom nas je jako skupo kostao i dobili smo sto smo dobili , valja sada to negdje nadoknaditi , na gostovanju , ali Manu je cudo sinoc bio 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 31 okt 2011, 21:04

Sevilla - Granada 1-0 40ta sekunda :mrgreen:

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 31 okt 2011, 21:33

Strašan ovaj Varas
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 31 okt 2011, 23:19

Kako se Sevilli na neki cudan nacin vrati onaj remi na Nou Campu, gdje je Varas branio sve živo....zaredom dva kiksa na svom terenu ,jedan remi i veceras još i poraz od posljednje plasirane Granade...možda bi pobjedili obje da nisi grizili teren protiv Barce i tako dopustili sebi da budu iskartonirani.

Dzoni Sevilla
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni Sevilla » 31 okt 2011, 23:24

Gledam i ne verujem... Jedno je istina, a to je da je Sevilji potreban psiholog, koji ce im k trener, psiholog je potreban ovom timu. Kad vidim da rano povedu, znam da ce im u drugom poluvremenu "prejaka" odbrana primiti koji komad, posebno od ekipa koje su na dnu tabele kao Rasing i veceras Granada.

Nisam pisao od neresenog rezultata u Barseloni, svaka cast za to, srecan sam jer me je Varas razuverio za sve ono sto sam pricao, i konacno je dobio samopouzdanje. Makar im "bunker" igra dobro ide. Bas sam zadovoljan bio to vece, jer nam Barsa nista nije mogla, ej Barsa! Svaka im cast stvarno..

Al veceras se desilo ono za sta sam se bojao, ista prica kao i protiv Rasinga, totalno druga igra, drugi tim. Sevilji fali klupa, tu nema govora, al jbg kad su pojacanja ostala za sledecu sezonu. Ovima je potrebno jedno 10ak stopostotnih sansi da nekako umuljaju gol, ne govorim o Negredu i Kanuteu. Zverina Fabiano bi odbranu prvo poslao po burek, pa bi ih vratio jer su zaboravili jogurt, pa tek bi im onda dao gol.

I nekako mi tim nema taktiku, ko bez glave jure, sve se svodi na brze igrace, i prodore po krilu. Lopta na Navasa ili Perotija (kad igra), pa oni ako predju dvojicu onda se lopta salje u 16 metara pa ako neko dovati.
Pustiti Granadu koja je zadnja na tabeli da u na tvom terenu u odredjenim trenucima dominira, ne moze nikako biti dobar znak za tim.

Ponekad me mentalitet tima nervira, jer se igra posle datog gola dosta razlikuje od igre koja je bila pre gola.
Da ne pricam o tome kako igraju kada gube... Nisam iskomentarisao igru protiv Rasinga, al nikako mi nije bilo jasno radovanje u 90 minutu prilikom izjednacenja posle ocigledne inicijative, a pritom ti je ostalo jos 2,3 minuta da iskoristis i umuljas im jos jedan, al ocigledno da je pogresan stav da se jedan bod osvaja, umesto da imaju stav "izgubicemo 2 boda" pa je nazalost sa ovakvom igrom Evropa daleko...

Ja se nadam da gresim, ovo malo nervozan pisem, pa sam malo stroziji, al cini mi se da je to realnost... mozda i igraci nisu krivi, jesam suroviji u kritikama, al ima odlicnih pojedinaca, al mi sve celokupno dok igramo u smrdi u vazduhu, osecam to neko vreme... al volim Sevilju, napred Sevilja!

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 31 okt 2011, 23:42

Dzoni... mislim da Sevilli treba ponajviše jedan pravi klasan špic napadac (klasican centarfor kakav je bio Fabiano)...Kanoute je godinama bio igracina, ali godine neminovno cine svoje i usporavaju svakog igraca, Manu je sasvim solidan igrac ali nije on ta vrhunska klasa koja pravi razliku na terenu i koji može jednim potezom riješiti utakmicu, Negredo je odlican napadac ali mora imati nekoga uz sebe s kim bi mogao igrati u tandemu.

Zatim i olako odricanje i prodaja Diega Capela koji je bio veoma bitan igrac...Peroti je veeeliki talenat ali koji igra po principu toplo-hladno (zna odigrati fenomenalno, a zatim i ispod prosjeka - previše oscilacija...jednostavno nikako da uhvati pravu formu i konstantu u svojim igrama) plus što ima ceste probleme sa povredama.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 31 okt 2011, 23:57

Dzoni drago mi je da si tu . Nakon onoga sa Barsom bio sam presretan , i onda veceras gledam utakmicu i ne znam bili se smio ili bi plakao , igramo dobro trebamo dokrajciti protivnika i onda strahovit pad , da je jednom pa splet nesretnih okolnosti nego drugi put , Rasing i Granada veceras vec pomalo jako cudno izgleda . Moram se sloziti i sa spizzom trebamo napadaca pod hitno Manu je tu da zamjeni jednu dvije utakmice ali nazalost on je prosjek ne donosi tu prevagu , Kanutea godine uhvatile zeljeli mi to priznati ili ne ostaje u vrhu napada sam Alvaro Negredo , Nido ceka nesto a sta ne znam da se srozamo ispod 10 mjesta pa da pocne da razmislja o nekim pojacanjima ili . Ne znam koliko sam bio sretan sa remijem sa Barsom toliko sam razocaran sa remijem sa Rasingom i porazom od Granade . Dobro kaze Ivica Dragutinovic , Marselinjo je unistio car Seviljine igre u njegovo vrijeme se igralo redovno sa 2 napadaca ponekada i sa 3 i navijaci su volili , dok on pocinje sa jednim previse defanzivno. Vjerujem da ce biti bolje jer volim Sevillu. Vamos Sevilla vamos campeon
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Dzoni Sevilla
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni Sevilla » 08 nov 2011, 23:50

e pozdrav narode, nije me bilo da odgovorim.

da, slazem se za napadaca, pod hitno treba dovesti nekog, vec za zimski prelazni rok. I ja bi voleo da vidim taktiku sa dva napadaca, jer mi greota da ili Negredo ili Kanute greju klupu, vrhunski igraci, greota da trunu :)

Japanac Hiroshi Ibusuki je trebao da debituje sad za vikend, al ni on ni Luis Alberto nisu taj kvalitet da prave razliku, mozda u buducnosti da, al za sada ovako se nista ozbiljno ne moze uraditi. Desilo se ono sto je znao svako, povrede muče i Kanutea i Negreda, i sta se onda desava, naravno nista, improvizacija, al to obicno ne ide na dobro.

Dobra stvar je sto se pojavila vest gde Del Nido kaze da ce Sevilja dovesti napadaca u predstojecem zimskom prelaznom roku. Od igrača su se ovih dana pojavljivala sledeća imena, ne samo napadača, a to su: Mohamed Diame (Wigan), on je ponovo atraktivan za Sevilju, a interesuje se jos i Aston Vila. Marun Šamak mi je najatraktivnije ime, i ta vest se pojavila na ozbiljnijim sajtovima, a za njega je zainteresovan još i Everton. Metju Čalme se spominje, on je desni bek iz Bordoa. Milos Krasic je takodje bio povezan sa Seviljom, al je on vise puta rekao da ce ostati u Juventusu i pokusati da se vrati na nivo igre na kojem je bio prosle godine.

Inače, završena je jurnjava sa Djovani Dos Santosom, jer se Sevilja objavila da ga vise nece juriti, tako da se lose zavrsila ta duga prica oko njega. Takodje se pojavila vest da je Malaga zainteresovana za Palopa, verovatno hoce da iskoriste to sto je trenutno drugi golman...

Dzoni Sevilla
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni Sevilla » 10 nov 2011, 00:07

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 56505.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ut-sevilla" onclick="window.open(this.href);return false;

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 21 nov 2011, 22:59

Drago mi je Dzoni da si tu, i ja radim pa nemam vremena da pisem uglavnom pratim i ocekivano sa povredama KAnutea i NEgreda ono sto se pricalo na kraju je ispalo tacno, napadaca nema a od inprovizacije se ne moze zivjeti sto je pokazalo se i u zadnjoj utakmici tacnim kada smo izgubili od Bilbaa.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 nov 2011, 09:47

Sinoć Spaha odigrao ekstra.
Negredo dobar takođe, raspoložen za igru i kombinatoriku.
Vrijedna pobjeda
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 dec 2011, 17:57

Ne vjerujem znaci sta rade ovi debili u Atleticu :roll: izgleda da cete (Djoni &Target) dobiti Reyesa i to gratis :cry: navodno za nekih 3-5 mil eura on bi trebao preci u Sevillu . Pazi kakvi debili rade posao u Atleticu ,daju po meni najboljeg igraca za djabe ,i tako jacaju direktnog rivala ? Ako se ovo ostvari Sevilla ce imati mozda i najjace krilne napadace u Spaniji(Navas- Reyes).
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2011, 01:58

Za Sevillu bi bio odlican posao ako bi vratili Reyesa,dok bi Patetico jos jedan put potvrdio da ga vode nesposobnjakovici.
Inace,veceras od Seville ocekujem barem bod.Mozete vi ti,nije ni Real cudo u vise se navrata sretno provlace :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 17 dec 2011, 14:37

Sevilla najvjerovatnije potpisuje i Giovanija, bivšeg talenta Barcelone, a trenutno ukopanog u Tottenhamu. Cijena bi trebala iznositi 4m eura. Uz Reyesa, koji bi koštao 3.5m eura, Sevilla bi za negdje 8m eura pojačala dio u ukipi koji najviše šteka, a to je taj napadački, pogotovo krila, gdje je Perotti neprepoznatljiv ove sezone. Sva sreća pa je Manu proradio. A i ne samo to, već je slaba klupa, odnosno konkurencija, veliki problem ove sezone. Odličan potez uprave, u svakom slučaju.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 dec 2011, 12:57

Totalno nerealan rezultat sinoc . Real je ako se ne varam opalio 7 puta na gol Sevile od cega je 6 lopti zavrsilo iza Varasa :lol:

Sevilla nije iskoristila svoje kolosalne prilike,dok s druge strane imas igrace koji jednim izmisljenim potezom ili zabiju gol ili stvore sami sebi priliku ,to je po meni najveca razlika izmedju Seville i Reala .

Opet kako ne spomenuti Navasa :D covjek je pored najboljeg ljevog beka na svijetu ,ubacio bar 6-7 upotrebljivih lopti . Nazalost nema vise Kanutea i Fabiana da to realiziraju kao nekada :) Negredo je napadacina ali on se bolje snalazi kada je lopta na zemlji. Sinoc se najbolje vidilo kako Sevilli fali jedan kvalitetan zadnji vezni , Raketa mislim da nije taj kvalitet ,no momak se tek vratio u prvih 11 nakon povrede.. pa mozda i zaigra bolje u nastavku .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 20 dec 2011, 23:03

Sta profula lik :lol: :lol: :lol:
YNWA!

Yugo45
Kontakt:

Post Postao/la Yugo45 » 26 dec 2011, 19:55

Cisto sumnjam da Sevilja moze izboriti 4mj. u La Ligi :roll:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 dec 2011, 22:09

Yugo45 je napisao/la:Cisto sumnjam da Sevilja moze izboriti 4mj. u La Ligi :roll:
Ako na kraju budu sesti ,nek se kolektivno izudaraju nogom u straznjicu . Kakvo cetvrto mjesto i LP.

Nece valjda prodati Caseresa Juventusu :? napokon otkupili ga od Barce i sada bi ga prodali za sicu :roll: fkt ovaj klub vise nema ambicija kao nekada .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.