Slažem se, al' ja sam mislio na onaj tim kada su završili 2. u EPL (nesretno drugi, čini mi se?).reds je napisao/la:Sezona 2009/10 ? Ne bih rekao...Arnelinho je napisao/la:Da li ?Liverpool8 je napisao/la:@Rizah
Jest startali smo ko s Benitezom ali ne znaci da ce tako zavrsit. Osim toga, imamo bolji tim sad nego tada...
Onaj tim je bio vrh...
Igrači koji su u toj sezoni odigrali više od 10 mečeva:Reina,Glen,Insua,Carra,Agger,Skrtel,Kyrgiakos,Aurelio,Aquilani,Gerrard,Riera,Benayoun,Mascherano, Maxi,Lucas,Torres,Kuyt,N'Gog i Babel.
Manje važni u toj sezoni su bili:Degen,Dossena,Spearing,Voronin,El Zahr,Pacheco..
Kada ih usporediš sa ovom ekipom onda ćeš sigurno zaključiti suprotno.Bolji rezervni golman,odbrana bolja (više kvalitetnih igrača na raspolaganju).Jedina prednost po meni tadašnjeg veznog reda je zdrav Gerrard,napad također slabiji u odnosu na ovaj današnji.![]()
Velika mana tadašnjeg Liverpoola je nedostatak kreativca.Nakon odlaska Xabia,Rafa je doveo za veliki novac povrijeđenog Aquilania kojem je trebalo dosta vremena prvo da se oporavi,a onda i uđe u formu i to je sigurno glavni razlog tada razočaravajuće sezone.
Mislim da je tada još uvijek bio Alonso u ekipi ?
I da dodam: Nemojte misliti da ja na ovom pdf-u dižem Arsenal, a hoću Liverpool da spustim.

Jbg. lakše nego 6 u sl. 6 godina.