Rekonstrukcija stadiona u BiH

astra1922
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la astra1922 » 29 okt 2011, 14:54

kome bolan
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 okt 2011, 16:20

astra1922 je napisao/la:
BlueTiger je napisao/la:Majke mi moje evo ja razmisljam, pa mozda bi bilo najbolje da ovo igramo u Njemackoj!!!! Ja mislim da bi nasa dijaspora napunila stadion do zadnjeg mjesta i atmosfera bi bila za 10!!! **** ti ovo vise, ja ovo ne mogu ni gledati ni slusati. Vaku reprezentaciju, vake igrace, a adekvatnog terena nemamo. **** vise to!! Sto jeste jest!!
e jesi reko brate dat da nam reprezentaciju gleda diaspora kad je vecina nije uzivo gledala u ratu nece ni sad .ove utakmice i jesu za ovaj nas napaceni svijet
Hoces da ti dijaspora opise kako je bilo na frontu u Mostaru?

Hoces da ti djaspora opise kako je bilo biti Bosanac i Hercegovac usred Zagreba 1994 kada te uciteljica vjeronauka zove Srbinom, cijeli razred ti majku *ebe i otidjes kuci plakati starcima i oni ti kazu ponosno "Ti si sine Bosanac i Hercegovac. Gdje god ti bio, ti ces uvijek to i ostati."

Hoces da ti dijaspora objasni kako je biti stranac u jednoj drugoj zemlji i vidjeti starce koji su bili elektroinzinjeri i financijski inzinjeri kako nemogu da nadju posao ni u McDonaldsu samo zato jer imaju "cudno" ime?

Hajde pogodi sa kime se mi ovdje druzimo? Sa kime mozemo da pricamo a da nema predrasuda? Sa kime se nadjemo jednom ili dva puta mjesecno da pogledamo utakmicu nase zemlje i osjecamo takav ponos da places kad ti svira himna, nestos to ovim ljudima ovdje nemozes objasniti?

I sta ti mislis, da mi stvarno nemamo ponosa prema nasoj domovini samo zato jer smo otisli tokom rata? Zato jer si ti "napacen" a mi nesto ko fol zivimo u raju? I stvarno mislis da se neki od nas nece nikada vratiti ili da ne pokusavaju?

Sto jest jest, ima dijaspore koja i nama u dijaspori ide na zivce. Blago vama, vi ih vidite samo mjesec dva godisnje, mi ovdje trebamo da ih trpimo godisnje.

Uglavnom, mi smo previse mal narod da se dijelimo na dijasporu i nedijasporu. A i vec su nas ovako dosta podijelili...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 okt 2011, 16:38

BlueTiger je napisao/la:Majke mi moje evo ja razmisljam, pa mozda bi bilo najbolje da ovo igramo u Njemackoj!!!! Ja mislim da bi nasa dijaspora napunila stadion do zadnjeg mjesta i atmosfera bi bila za 10!!! **** ti ovo vise, ja ovo ne mogu ni gledati ni slusati. Vaku reprezentaciju, vake igrace, a adekvatnog terena nemamo. **** vise to!! Sto jeste jest!!
Bolan ne bio, nije ovo 1997 da igramo domace utakmice po Italiji...

Bosna i Hercegovina ce igrati u Bosni i Hercegovini i tacka. J*be nas se sta neki cigani sa druge strane Evrope misle...

Doduse, nije sada nemoguce popraviti teren za mjesec dana. Ovo oni samo rade da nam smetaju, prljava posla. I vratit ce im se. Vidjet ces.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 29 okt 2011, 16:51

astra1922 je napisao/la:kome bolan
Fino ti je Pirke, napisao.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 29 okt 2011, 19:34

Pirke je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:
e jesi reko brate dat da nam reprezentaciju gleda diaspora kad je vecina nije uzivo gledala u ratu nece ni sad .ove utakmice i jesu za ovaj nas napaceni svijet

Hoces da ti djaspora opise kako je bilo biti Bosanac i Hercegovac usred Zagreba 1994 kada te uciteljica vjeronauka zove Srbinom, cijeli razred ti majku *ebe i otidjes kuci plakati starcima i oni ti kazu ponosno "Ti si sine Bosanac i Hercegovac. Gdje god ti bio, ti ces uvijek to i ostati."

Hoces da ti dijaspora objasni kako je biti stranac u jednoj drugoj zemlji i vidjeti starce koji su bili elektroinzinjeri i financijski inzinjeri kako nemogu da nadju posao ni u McDonaldsu samo zato jer imaju "cudno" ime?

Hajde pogodi sa kime se mi ovdje druzimo? Sa kime mozemo da pricamo a da nema predrasuda? Sa kime se nadjemo jednom ili dva puta mjesecno da pogledamo utakmicu nase zemlje i osjecamo takav ponos da places kad ti svira himna, nestos to ovim ljudima ovdje nemozes objasniti?

I sta ti mislis, da mi stvarno nemamo ponosa prema nasoj domovini samo zato jer smo otisli tokom rata? Zato jer si ti "napacen" a mi nesto ko fol zivimo u raju? I stvarno mislis da se neki od nas nece nikada vratiti ili da ne pokusavaju?

Sto jest jest, ima dijaspore koja i nama u dijaspori ide na zivce. Blago vama, vi ih vidite samo mjesec dva godisnje, mi ovdje trebamo da ih trpimo godisnje.

Uglavnom, mi smo previse mal narod da se dijelimo na dijasporu i nedijasporu. A i vec su nas ovako dosta podijelili...
Ne moramo se djeliti i necemo.Ali nemojte nem drzati lekcije ovdje.Pa vrati se brate ovdje kad ti je toliko lose tamo i kad toliko volis Bosnu.Sta je bilo neces.Draga para.Ima i nas ovdje koji smo mogli i mozemo i danas zapaliti tamo ,ali ostali smo u svojoj zemlji da se borimo i u miru za nju.Pa jesi li i sekunde pomislio da ste vi koji ste otisli tamo veci borci od nas koji smo ostali ovdje i da ste nesto sposobniji.I ti nama dosao kukati.Pobjegli ste zato sto niste bili sposobni da se snadjete u ovoj neimastini jadu i bjedi.A mi ovdje to uspjevamo.S platom od 500 km ako uopste imamo posao.Bosanac ti je jarane jedini covjek koji ima platu 500.km..Od toga 200 da na hranu 200 za rezije a 300 potrosi na provod.Kako jos niko nije otkrio.I na pamet nam ne pada da idemo tamo ,i budemo ljudi samo na godisnjem kad dodjemo u Bosnu.Mozda je momak gore previse surovo rekao neku stvar,ali da ima istine ima sigurno.Ovo je dobra tema ,ali ne za ovaj forum ...I zato ponovo ne drzi nam lekcije...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 okt 2011, 20:08

vidovitadjemila je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
astra1922 je napisao/la: e jesi reko brate dat da nam reprezentaciju gleda diaspora kad je vecina nije uzivo gledala u ratu nece ni sad .ove utakmice i jesu za ovaj nas napaceni svijet

Ne moramo se djeliti i necemo.Ali nemojte nem drzati lekcije ovdje.Pa vrati se brate ovdje kad ti je toliko lose tamo i kad toliko volis Bosnu.Sta je bilo neces.Draga para.Ima i nas ovdje koji smo mogli i mozemo i danas zapaliti tamo ,ali ostali smo u svojoj zemlji da se borimo i u miru za nju.Pa jesi li i sekunde pomislio da ste vi koji ste otisli tamo veci borci od nas koji smo ostali ovdje i da ste nesto sposobniji.I ti nama dosao kukati.Pobjegli ste zato sto niste bili sposobni da se snadjete u ovoj neimastini jadu i bjedi.A mi ovdje to uspjevamo.S platom od 500 km ako uopste imamo posao.Bosanac ti je jarane jedini covjek koji ima platu 500.km..Od toga 200 da na hranu 200 za rezije a 300 potrosi na provod.Kako jos niko nije otkrio.I na pamet nam ne pada da idemo tamo ,i budemo ljudi samo na godisnjem kad dodjemo u Bosnu.Mozda je momak gore previse surovo rekao neku stvar,ali da ima istine ima sigurno.Ovo je dobra tema ,ali ne za ovaj forum ...I zato ponovo ne drzi nam lekcije...
Druze, kao prvo, ja nikome ne citam lekciju. Nemam pravo na to i izvinjavam se ako je tako ispalo, nije bila namjera. Ako te bas zanima, ja sam trazio posao u BiH tri cetiri godine dok sam studirao ovdje (doduse jos studiram). Ovdje sam nasao posao ima tri godine, i tek sam ovog ljeta dobio prvu ponudu iz BiH. Iako je plata grozna, ja sam je prihvatio. Predstavljam tu BiH firmu ovdje u sjeverjoj Americi... Radim jedan posao iz ljubavi, drugi zbog plate. Ako mene pitas, ja bih bio dole, ali sam cekao 3-4 godine za tu jednu prokletu ponudu iz BiH, koja me je ironicno zadrzala ovdje. Eto sta ti je zivot.

Usput, razumjem to sto kazes u vezi "pobjegli ste zato sto niste bili sposobni da se snadjete u ovoj neimastini jadu i bjedi"... Imas ovdje dijasporaca koji nisu htjeli pokusati nista da rade, ali imas ih koji su otisli zbog razloga koje bih svaki razuman covjek razumio. Nemoj generalizirati. Eto druze, posalji mi PP, pokusat cu ti objasniti taj moj razlog, zapravo razlog mojih roditelja.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 29 okt 2011, 21:07

Ma svi mi volimo Bosnu, samo što neki vole sa punim džepovima dok neki sa praznim. :lol: :lol:
Dragon Town

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 29 okt 2011, 21:16

Pisi/misli ti sta zelis, ali raja u dijaspori voli vise BiH nego vi. To je cinjenica.

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 29 okt 2011, 21:18

ulaznica je napisao/la:raja u dijaspori voli vise BiH nego vi. To je cinjenica.
Na osnovu cega ti to zakljucujes?
YNWA!

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 29 okt 2011, 21:22

ulaznica je napisao/la:Pisi/misli ti sta zelis, ali raja u dijaspori voli vise BiH nego vi. To je cinjenica.
zamisli da ja imam ovdje u BiH posao i ne radim vise od 40 sati sedmično i još mi plata jedno 3000 eura :D Ma nema šanse da bi je itko više volio od mene :lol:
A to što ti kažeš da raja u dijaspori može više volit Bosnu od mene to se grdno varaš. Mislim da miješaš dvije stvari, a to je volit ili biti patriota. Vi je volite ali mi smo patriote ;)
Dragon Town

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 okt 2011, 21:58

karameldar je napisao/la:
ulaznica je napisao/la:raja u dijaspori voli vise BiH nego vi. To je cinjenica.
Na osnovu cega ti to zakljucujes?
Mozda predpostavlja da oni u RS i HB obaraju prosjek ljubavi prema BiH :lol:
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 okt 2011, 22:06

ulaznica je napisao/la:Pisi/misli ti sta zelis, ali raja u dijaspori voli vise BiH nego vi. To je cinjenica.
Ta raja je većinom pobjegla radi rata, nije branila tu BiH koju toliko vole... :roll:
Čelik Zenica 1945

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 29 okt 2011, 22:07

Nimla_RZ je napisao/la:
Ta raja je većinom pobjegla radi rata, nije branila tu BiH koju toliko vole... :roll:
Evo jos jednog koji bih zelio zivit u dijaspori.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 29 okt 2011, 22:08

A ti onda dodjes kao posljedica ,tako ispada.
BosnaE

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 okt 2011, 22:10

ulaznica je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Evo jos jednog koji bih zelio zivit u dijaspori.
Dobar zaključak!
Čelik Zenica 1945

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 29 okt 2011, 22:16

Ko fol svi se nesto qurce "napustili" ovo ono, a svi bih otisli da bih bili u mugucnosti.
Svi se qurce i svima krivo, kako mi "imamo" para a vi ne. A niko ne misli, koliko mi pomazemo ekonomiji BiH svakog ljeta. Vidi ja sam ti napustio BiH 99. Zbog takvih kao ti, meni se gadi dolaziti u BiH.
Dosta vise, tema je rekonstrukcija stadiona.

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 29 okt 2011, 22:19

ulaznica je napisao/la:Ko fol svi se nesto qurce "napustili" ovo ono, a svi bih otisli da bih bili u mugucnosti.
Svi se qurce i svima krivo, kako mi "imamo" para a vi ne. A niko ne misli, koliko mi pomazemo ekonomiji BiH svakog ljeta. Vidi ja sam ti napustio BiH 99. Zbog takvih kao ti, meni se gadi dolaziti u BiH.
Ko te he-be
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 29 okt 2011, 22:24

RoB_Do_BaGrO je napisao/la:
ulaznica je napisao/la:Ko fol svi se nesto qurce "napustili" ovo ono, a svi bih otisli da bih bili u mugucnosti.
Ko te he-be
I tebe, zna se gdje sam ja gdje si ti. ;)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 29 okt 2011, 22:25

*ebo vas rat da vas *ebo kao prvo ovo nije tema za to a kao drugo ovo je sportski portal i manite se corava posla ;) de ce da igra nasa repka to ce odrede ljudi iz uefe i nas komitet i eto ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 29 okt 2011, 22:27

ulaznica je napisao/la:
RoB_Do_BaGrO je napisao/la:
Ko te he-be
I tebe, zna se gdje sam ja gdje si ti. ;)
A ti si nesto sad ko bolji od mene mislis na to jeli??Ma gdje god da si kad si nehljebovic kao i prije 99"
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.