BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

maverick_tz
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la maverick_tz » 27 okt 2011, 10:29

guten morgen fur alles,možel mi ko reć kako se zove pjesma koja je u ovom prilogu od 2,48 do 3,14 ? unaprijed hvala

" onclick="window.open(this.href);return false;

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 okt 2011, 13:16

Lewandowski dobio novi nadimak - LewanTORski :D (prevod na bos. LewanGOLski :D )

Gol protiv Dynama je bio njegov 12. u ovoj sezoni u ukupno 15 utakmica.
Za usporedbu, prošle sezone je nastupio u 40 utakmica a postigao takođe 12 golova.

Sam Robert kaže da je u međuvremenu bolje naučio njemački jezik i to mu znatno olakšava komunikaciju na terenu i van terena.

Za 10. kolo bundeslige proglašen je i najboljim igračem. LewanTORski :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 okt 2011, 13:31

Sve cestitike na zasluzenoj pobjedi i plasmanu u 1/8 finala kupa. Izgleda da je BVB usao u pravu takmicarsku formu i nadam se da ce to prenijeti i na LP naredne sedmice.
Takodjer imam pitanje za Vas koje sljedeci kandidat za nabijanje "spicom" do Poznana ? :D :D Sala mala. ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 27 okt 2011, 14:51

za seljačinama zaostajemo samo tri boda,to nije ništa s obzirom koliko je tekmi za nama,seljačine padaju u formi a mi se dižemo

WIRGEHOEREN TZUZAMEN ! ! !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 okt 2011, 15:16

Ima li negdje podatak koliko je prosiječno navijača na domaćim utakmicama BvB-a ove sezone?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 27 okt 2011, 15:24

spielführer_21 je napisao/la:Ima li negdje podatak koliko je prosiječno navijača na domaćim utakmicama BvB-a ove sezone?
nema prosjeka,uvijek dubke pun stadion signal iduna park,svaka utakmica je 84200 gledalaca ;) ;) ;) ;) ;) ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 okt 2011, 15:32

maverick_tz je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Ima li negdje podatak koliko je prosiječno navijača na domaćim utakmicama BvB-a ove sezone?
nema prosjeka,uvijek dubke pun stadion signal iduna park,svaka utakmica je 84200 gledalaca ;) ;) ;) ;) ;) ;)
to sam i pretpostavljao, ali sam naišao na neku statistiku koja je očigledno pogrešna..
http://stats.football365.com/dom/GER/BL/attend.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mislim da je samo za EPL tačna na toj stranici, za ostale nisu trebai ni raditi ako će već stavljati gluposti :?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 27 okt 2011, 15:43

ma to radi oni koji su kivni na najbolji i najpošteniji klub :lol: :lol: :lol: ,ćuuuj stari bio sam tamo osobno,subotom i nedjeljom tamo niš ne radi,i ak hoćeš gdje to ti je signal iduna park,NPR obilazak stadiona za punoljetne je 6,5 € uz opasku,možeš bit čitava dva sata,možeš bit gdje hoćeš al ne smiješ stati nogom na teren,naravno odma nisam htio,al da taj dan vidiš kad je tekma hauphbanhofa il recimo borsiga,ili altenmarkta u samom centru,to treba doživit :D :D :D :D :D :D :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 okt 2011, 15:45

spielführer_21 je napisao/la:
maverick_tz je napisao/la:
to sam i pretpostavljao, ali sam naišao na neku statistiku koja je očigledno pogrešna..
http://stats.football365.com/dom/GER/BL/attend.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mislim da je samo za EPL tačna na toj stranici, za ostale nisu trebai ni raditi ako će već stavljati gluposti :?
Evo ti podaci. Odigrano je ukupno 10 kola. To znači BvB je kao i svi ostali igrao 5 utakmica na svom stadionu.

http://www.weltfussball.de/zuschauer/bu ... 11-2012/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 okt 2011, 21:34

slika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 okt 2011, 10:40

Obje ekipe su u usponu: VfB Stuttgart je izgubio samo jednu od poslednjih šest utakmica (četiri pobede, jedan remi). Borussia Dortmund je jedina ekipa u ligi koja je poslednje četiri utakmice, sve pobijedila - to je najbolja serija BVB-a u ovoj kalendarskoj godini.

- Omiljeni protivnik: Samo protiv Schalkea je Stuttgart češće pobijedio (39 puta) nego protiv Dortmunda (38 puta).

- Samo protiv Bremena (39) Dortmund je izgubio više puta nego protiv VfB-a (38, isto kao i protiv Bayerna).

- Od kad je Jürgen Klopp trener u Dortmundu, BVB ima izjednačen bilans protiv Stuttgarta (dve pobjede, dva remija, dva poraza).

- Sa pobjedom kod kuće, VfB (17 poena) mogao bi na tabeli preskočiti Borussiu (19).

- Sa manirima Bayerna: BVB je već 327 minuta bez primljenog gola, a sami su u tom periodu postigli 13 pogodaka.

- Stuttgart je u poslednje tri utakmice postigao šest pogodaka, i svih šest u drugom poluvremenu (svaki put drugi strelac).

- Gündogan izgubio mjesto u startnoj postavi? Poslednje kolo reprezentativac Njemačke sjedio je cijeli meč na klupi - "Sretni dobitnik" bio je Sebastian Kehl koji je blistao na tom meču (postigao je i pogodak, 70% dobijenih duela).

- Odlični Robert Lewandowski: sedam pogodaka, dve asistencije posle deset odigranih kola - učestvovao je kod skoro polovine ukupno postignutih golova Borussie (9 od 20).

- Fredi Bobic će jedan dan posle ovog meča, protiv svog bivšeg kluba, proslaviti 40. rođendan.

- Tamas Hajnal (dve ipo godine u BVB-u) prvi put će nastupiti protiv svog bivšeg kluba.

- Mario Götze je u sezoni 10/11 u oba meča protiv Stuttgarta postigao po jedan pogodak (u prvom meču, postigao je svoj prvenac u Bundesligi)

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 28 okt 2011, 12:59

Semir bvb je napisao/la:Obje ekipe su u usponu: VfB Stuttgart je izgubio samo jednu od poslednjih šest utakmica (četiri pobede, jedan remi). Borussia Dortmund je jedina ekipa u ligi koja je poslednje četiri utakmice, sve pobijedila - to je najbolja serija BVB-a u ovoj kalendarskoj godini.

- Omiljeni protivnik: Samo protiv Schalkea je Stuttgart češće pobijedio (39 puta) nego protiv Dortmunda (38 puta).

- Samo protiv Bremena (39) Dortmund je izgubio više puta nego protiv VfB-a (38, isto kao i protiv Bayerna).

- Od kad je Jürgen Klopp trener u Dortmundu, BVB ima izjednačen bilans protiv Stuttgarta (dve pobjede, dva remija, dva poraza).

- Sa pobjedom kod kuće, VfB (17 poena) mogao bi na tabeli preskočiti Borussiu (19).

- Sa manirima Bayerna: BVB je već 327 minuta bez primljenog gola, a sami su u tom periodu postigli 13 pogodaka.

- Stuttgart je u poslednje tri utakmice postigao šest pogodaka, i svih šest u drugom poluvremenu (svaki put drugi strelac).

- Gündogan izgubio mjesto u startnoj postavi? Poslednje kolo reprezentativac Njemačke sjedio je cijeli meč na klupi - "Sretni dobitnik" bio je Sebastian Kehl koji je blistao na tom meču (postigao je i pogodak, 70% dobijenih duela).

- Odlični Robert Lewandowski: sedam pogodaka, dve asistencije posle deset odigranih kola - učestvovao je kod skoro polovine ukupno postignutih golova Borussie (9 od 20).

- Fredi Bobic će jedan dan posle ovog meča, protiv svog bivšeg kluba, proslaviti 40. rođendan.

- Tamas Hajnal (dve ipo godine u BVB-u) prvi put će nastupiti protiv svog bivšeg kluba.

- Mario Götze je u sezoni 10/11 u oba meča protiv Stuttgarta postigao po jedan pogodak (u prvom meču, postigao je svoj prvenac u Bundesligi)

joooooj informisaniji si od Marjana :P :P :P ,koje informacijeeee,hajde ak će mo slijediti tradiciju red je da se mariofil opet upiše u strijelce,a za levata ćemo lahko :D :D :D ,on svoj dio mora ispoštovat :lol: :lol: :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 okt 2011, 18:50

- Ponovo se u medijima pojavljuje interesovanje Juventusa za Hummelsa. Kako se navodi, spremni su ponuditi Eliu i Krasića. Koliko god to bilo primamljivo, ja kažem NE, kao i Klopp, Watzke i Zorc.
Hummels je najbolji štoper na svijetu. Tako da se ni ne pomišlja na prodaju.

http://www.fussballtransfers.com/bundes ... asic_23693" onclick="window.open(this.href);return false;

- Izgleda da Cacau sutra neće nastupiti protiv nas. Odlična vijest.

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false;

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 okt 2011, 20:21

Nuri Seljak Sahin Izdajica odigrao prijateljski mec za Sugave fasiste, prvi tim Reala igro je protiv drugog tima, prica se da je Sahin odlicno igrao ... Sad ga turci zeli u barazu, ali Real ne dozvoljava pa abd da ode igrat za turke pa se tamo abd povrijedi jos jedno 6 mjeseci i svi sretni 8-)
BvB Echte Liebe !!!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 29 okt 2011, 11:26

ljudi hočemol pobjedit danas ? :D

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 okt 2011, 13:06

maverick_tz je napisao/la:ljudi hočemol pobjedit danas ? :D

Mislim da je ova ekipa Stugarta jaka poprilicno ali da smo mi jaci kvalitetniji tim sa boljim trenerom i igracama u to ne treba sumnjat ... Ocekujem laganu pobjedu jer Stugart ovaj ne zna igrat defanzivno ... Mislim da se masina zahuktala i da je vrijeme da pocne ostatak lige drhtati 3 boda ce bit abd ... Nadam se da ce Barrios dobit vecu minutazu, Gotze bi trebao danas pravit razliku ...
BvB Echte Liebe !!!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 29 okt 2011, 13:32

Damir_BvB je napisao/la:
maverick_tz je napisao/la:ljudi hočemol pobjedit danas ? :D

Mislim da je ova ekipa Stugarta jaka poprilicno ali da smo mi jaci kvalitetniji tim sa boljim trenerom i igracama u to ne treba sumnjat ... Ocekujem laganu pobjedu jer Stugart ovaj ne zna igrat defanzivno ... Mislim da se masina zahuktala i da je vrijeme da pocne ostatak lige drhtati 3 boda ce bit abd ... Nadam se da ce Barrios dobit vecu minutazu, Gotze bi trebao danas pravit razliku ...
moj daci,uljevaš nadu svojim riječima,samo da bude tako,nego se ja bojim da grossonja ponovo ne bude na klupi,mislim klop kad šta odluči to je ko da je reko predsjednik drđžave,al bolje igraju kad je on u postavi,znal ko hoćel biti utakmica na eurosportu ?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 okt 2011, 13:36

maverick_tz je napisao/la:znal ko hoćel biti utakmica na eurosportu ?
Prenos je na Eurosport2 u 15:30, a u utorak protiv Olympiakosa bit će prenos na NovaTv, samo da ne blokiraju prenos Nove na kablovskoj kao i inače kad je LP.

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 29 okt 2011, 13:54

Semir bvb je napisao/la:
maverick_tz je napisao/la:znal ko hoćel biti utakmica na eurosportu ?
Prenos je na Eurosport2 u 15:30, a u utorak protiv Olympiakosa bit će prenos na NovaTv, samo da ne blokiraju prenos Nove na kablovskoj kao i inače kad je LP.
ma samo nek je današnja na prijenosu,nego to za novu je sigurno,jedino ak i naši budu prenosili,nego valjda bi trebali dobit ovu hebenu utakmicu na iduni :? :? :? :? :? :?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 okt 2011, 15:40

Utakmica odgođena za 15 min.
Početak u 15:45. Razlog je gužva u saobraćaju zbog čega je bus kasnio s dolaskom na stadion.

Evo BvB sastava:

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Kehl - Götze, Kagawa, Perisic - Lewandowski.

Ipak igra Cacau :twisted:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.