BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

GunnerS
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la GunnerS » 28 okt 2011, 02:42

Bianconeri1988 je napisao/la:Ovdje si doš'o da kukaš, nije te stid! :P :mrgreen:
Moram negdje :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 28 okt 2011, 09:46

sta ovi jedu **** iz Uefe???
nezna si ni gdje ce se igrati utakmica zbog ovog hebenog Ronalda,. njegove nogice nemogu da igraju na Bilinom Polju!!
~ Sila Nebeska Bihać 96 ~

http://www.**** - Oficijalni sajt NK Jedinstvo

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 28 okt 2011, 10:06

GunnerS je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nece biti 3000 siguran budi u to. Znam provjereno, ne pisem nista napamet. U slobodnoj prodaji ce biti vrlo vrlo malo karata, iz razloga koji sam naveo. Radnici Centre ce poslije da preprodaju karte.
Hebote ovdje na ovom forumu svi imaju neke veze, vezice, samo ja jadnik nikoga ne znam ništa ne znam :roll: :D
+7000 postova... mora da previše pričaš, a slušanje je važniji skil u komunikaciji..tako se prave prijatelji i veze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 28 okt 2011, 10:07, ukupno mijenjano 1 put.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 28 okt 2011, 10:07

Šta nije u redu na Bilinom Polju?

Iako je do utakmice sa Portugalom ostalo nekih 15-ak dana, još uvijek nije poznato gdje će naša selekcija igrati domaću utakmicu..

Mada je prije nekoliko dana na Uefa-inom portalu pisalo da će se susret BiH i Portugala igrati u Zenici, ipak danas dolazi informacija da je odigravanje prvog susreta baraža u Zenici pod znakom pitanja, što je danas potvrdio i generalni sekretar Saveza, Jasmin Baković.

- Neizvjesnost se nastavlja, a šta će biti, to za sada niko ne zna. Činjenica je da smo pod nekom vrstom pritiska Portugalaca, jer se do sada niko nije žalio na teren u Zenici. Mi smo jučer ujutro poslali UEFA-i dopis sa molbom da odluku o stadionu donesu hitno, jer vrijeme prolazi, a utakmica se bliži, između ostalog kazao je Baković.

Dopisnik našeg portala iz Zenice danas je obišao stadion Bilino Polje. Tvrdi da je sam teren u veoma dobrom stanju, s obzirom na vremenske uvjete u ovom dobu godine. Treba reći da su ovih dana rađene svlačionice ali i novinarske lože kao i sanitarni čvorovi.

Podsjećanja radi, u cilju zaštite terena Čelik je uzvratnu utakmicu 1/8 finala Kupa BiH igrao u Kaknju, a susret 12. kola Premier lige sa Slobodom prolongiran je za 16. novembar. Dakle posljednja utakmica na Bilinom Polju igrana je 15. oktobra, što dodatno govori koliko je ljudima u Zenici stalo da budu domaćin još jedne utakmice reprezentacije.

Nema sumnje da Portugal igra prljavo i da sve čine da bi eventualno destabilizovali našu reprezentaciju u bilo kojem segmentu. Međutim, postavlja se pitanje kako jednim Špancima nije smetao stadion u Zenici, čija selekcija ima puno veće zvijezde, nego li naš protivnik u baražu.

gazija87
Kontakt:

Post Postao/la gazija87 » 28 okt 2011, 11:23

Imali neko bilo kakvih informacija o danasnjoj posleti delegacije UEFA,sve mi je ovo oko stadiona prenapuhano,nije bitno toliko gdje ce mo igrati,mene vise zabrinjava da ovo nije samo bacanje prasine u oci od strane Portugalaca da se svi zabavimo oko stadiona a o sudijama niko ni rijeci a znamo da je itekako bitno ko ce suditi.
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!

Il Pinturicchio
Kontakt:

Post Postao/la Il Pinturicchio » 28 okt 2011, 11:45

Evo kazu iz uefe da se nemogu dogovoriti :!: To znaci da ce se obadvije utakmice igraju u Portugalu :D
Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

STORIA DI UN GRANDE AMORE!
LA STORIA CONTINUA!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 okt 2011, 11:48

Goldy je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nece biti 3000 siguran budi u to. Znam provjereno, ne pisem nista napamet. U slobodnoj prodaji ce biti vrlo vrlo malo karata, iz razloga koji sam naveo. Radnici Centre ce poslije da preprodaju karte.
Hebote ovdje na ovom forumu svi imaju neke veze, vezice, samo ja jadnik nikoga ne znam ništa ne znam :roll: :D
+7000 postova... mora da previše pričaš, a slušanje je važniji skil u komunikaciji..tako se prave prijatelji i veze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa ne mozes od Cenginih ljudi u Centri doci na red, moras nekako da se snalazis :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 28 okt 2011, 11:58

Uoči sutrašnje posjete delegacije UEFA-e stadionu Bilino polje nema previše onih koji mogu reći da im je "svejedno", te da će BiH prvu utakmicu baraža sigurno igrati u Zenici, prenosi "Dnevni Avaz".

Sve će zavisiti, naravno, od UEFA-inog inspektora Trygvea Borboa koji će sutra, obići stadion na kojem bi se trebala odigrati prva utakmica baraža, ali i Koševo u Sarajevu.

"Neizvjesnost se nastavlja, a šta će biti, to za sada niko ne zna. Činjenica je da smo pod nekom vrstom pritiska Portugalaca, jer se do sada niko nije žalio na teren u Zenici. Mi smo jučer ujutro poslali UEFA-i dopis sa molbom da odluku o stadionu donesu hitno, jer vrijeme prolazi, a utakmica se bliži, kaže generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković za "Dnevni avaz".

Prema onome što se zna inspektor Borbo će ostati najvjerovatnije do subote u BiH, kada bi trebao "pregledati" i Olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu.

"Planirali smo da 1. novembra pustimo ulaznice u prodaju, ali to neće biti moguće, jer se još ne zna gdje ćemo igrati. Osim toga, moramo sklopiti ugovore sa vlasnicima stadiona, zaštitarima, hotelima... Sada smo sve ove aktivnosti morali obustaviti, dodaje prvi operativac Saveza.

U slučaju da pobjedi portugalski lobi i utakmica se bude morala igrati u Sarajevu, Baković najavljuje da će NSBiH tražiti otvaranje i zapadne tribine.

"U slučaju da budemo morali igrati na Koševu, mi ćemo tražiti od UEFA da otvori i zapadnu tribinu. Ukoliko bi se utakmica igrala bez navijača na najvećoj tribini, bila bi to potpuna katastrofa", naglasio je Baković.

...sve u svemu još nije dan portal ništa službeno ne zna , valjda su nam novinari na terenu :roll: toliko o zanimljivosti i važnosti ove teme ,organizacija nam je ekstra!!! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 okt 2011, 12:18

loptica je napisao/la:Uoči sutrašnje posjete delegacije UEFA-e stadionu Bilino polje nema previše onih koji mogu reći da im je "svejedno", te da će BiH prvu utakmicu baraža sigurno igrati u Zenici, prenosi "Dnevni Avaz".

Sve će zavisiti, naravno, od UEFA-inog inspektora Trygvea Borboa koji će sutra, obići stadion na kojem bi se trebala odigrati prva utakmica baraža, ali i Koševo u Sarajevu.

"Neizvjesnost se nastavlja, a šta će biti, to za sada niko ne zna. Činjenica je da smo pod nekom vrstom pritiska Portugalaca, jer se do sada niko nije žalio na teren u Zenici. Mi smo jučer ujutro poslali UEFA-i dopis sa molbom da odluku o stadionu donesu hitno, jer vrijeme prolazi, a utakmica se bliži, kaže generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković za "Dnevni avaz".

Prema onome što se zna inspektor Borbo će ostati najvjerovatnije do subote u BiH, kada bi trebao "pregledati" i Olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu.

"Planirali smo da 1. novembra pustimo ulaznice u prodaju, ali to neće biti moguće, jer se još ne zna gdje ćemo igrati. Osim toga, moramo sklopiti ugovore sa vlasnicima stadiona, zaštitarima, hotelima... Sada smo sve ove aktivnosti morali obustaviti, dodaje prvi operativac Saveza.

U slučaju da pobjedi portugalski lobi i utakmica se bude morala igrati u Sarajevu, Baković najavljuje da će NSBiH tražiti otvaranje i zapadne tribine.

"U slučaju da budemo morali igrati na Koševu, mi ćemo tražiti od UEFA da otvori i zapadnu tribinu. Ukoliko bi se utakmica igrala bez navijača na najvećoj tribini, bila bi to potpuna katastrofa", naglasio je Baković.

...sve u svemu još nije dan portal ništa službeno ne zna , valjda su nam novinari na terenu :roll: toliko o zanimljivosti i važnosti ove teme ,organizacija nam je ekstra!!! ;)
Kako bi bilo dobro da padne snijeg jedno 5cm! A kada pocne utakmica da pada kisa sa snijegom!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 28 okt 2011, 13:27

Kod nas je nagluplja prodaja ulaznica na dunjaluku. Pa majku mu staru jel reprezentacija samo Zenicanska i Sarajevska??? Pokupuju sve karte, a ostatak BiH od njih kupuje po 2-3 puta vecoj cijeni. SRAMOTA!
Ulaznice treba da idu na internet (kao sto je svugdje u svijetu) i ko prvi sebi rezervise, a 2-3 hiljade karti neka ide pred stadion na dan utakmice.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 28 okt 2011, 13:39

szlaja je napisao/la:Kod nas je nagluplja prodaja ulaznica na dunjaluku. Pa majku mu staru jel reprezentacija samo Zenicanska i Sarajevska??? Pokupuju sve karte, a ostatak BiH od njih kupuje po 2-3 puta vecoj cijeni. SRAMOTA!
Ulaznice treba da idu na internet (kao sto je svugdje u svijetu) i ko prvi sebi rezervise, a 2-3 hiljade karti neka ide pred stadion na dan utakmice.
to fino i treba traziti od saveza da se tako napravi.
fino jedno 40% karata na kupikartu ba ak im je vec prevelik problem da prodaju na stranici saveza, ostalih 55% u agencije, ako vec mora - posto nemaju svi internet.
...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 28 okt 2011, 13:44

I šta je odlučeno? Gdje se igra?
Čelik Zenica 1945

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 okt 2011, 13:46

Ja sam uvjere da cemo igrati u Zenici, sto se tice sudjenja vise manje je ne bitno ko sudi. Jer vrlo je moguce da ce taj sudija primiti neke instrukcije - a mozda i nece, pa sudjenje bude regularno.

U slucaju da nas nedaj Boze pocnu levati sudjenjem, mislm da nasi treba da bojkotuju odlazak u Lisabon i da se obrate UEFA-i jer ovo favorziranje "velikih" i navlacenje mora prestati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 okt 2011, 13:47

Samo ću reć na svu ovu situaciju da je ovo jako neodgovorno sve ovo nije mahalska utakmica već baraž,gdje god je bio problem odluka se 1-2 dana čekala.Nas danima vode u neisvijesnost,zašto? Ne odgovorni ljudi u savezu ,sve neki sportski znalci,a niko ne zna lupit šakom i reć draga FIFA javite ,čekamo ,treba tu delegaciju pritisnut već danima šetaju,obilaze,gledaju i ništa .Bojim se sve kako će to na kraju završit.
Šta reći čekajmo srpljenje,coma sramota šta rade!

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 28 okt 2011, 14:16

Ne setaju uopste danima, imas vijest od jucer gdje pise da delegacija iz UEFA-e dolazi sutra, tj danas i da ce obici stadione.
A za neizvjesnost koja traje danima su krivi nasi mediji koji vec unazad 10-15 dana pisu o mogucnosti da se ne igra u Zenici i razvijaju razne teorije zavjere da nas Portugalci hoce na taj nacin poremetiti.
U sustini ja Portugalcima nista ne zamjeram, oni su bili tu prije nekoliko dana i imaju lijepo slike koje dokazuju da je tada teren izgledao jako jako lose, jel sad bolje ja ne znam... ali tada je bio los i normalno je da se ljudi zale, ko je nama kriv sto mi ni nakon 16 godina od rata nemamo kvalitetan stadion i sto u normalnim zemljama amaterski klubovi imaju bolje uslove za treniranje i igranje nego sto nasa REPREZENTACIJA ima za odlucujuce utakmice.
Pa imao sam druga koji je igrao u 3-coj Austrijskoj ligi, teren za treniranje bolji nego na Kosevu, o stadionu na kojem igraju da ne govorim, svlacionice ko apoteke, svi treninzi pod reflektorima...
A kod nas se za vrijeme Cire treniralo i na zemljanoj povrsini ispred hotela na Ilidzi.
I sad nam kao Portugalci krivi, svi drugi su nam krivi samo nasi politicari koji "ne mogu" izdvojiti sredstva za izgradnju stadiona, nesposobni ljudi u savezu koji nisu u stanju ni obezbjediti novac da se na zapadnoj tribini Koseva stave stolice sa naslonjacima, i mi sami sto ih sve branimo kada dodje do ovoga smo vazda nevini i vjecite zrtve.
Razmislja li iko kako ce nasi igraci razviti igru na onakvom terenu (ako se nije znatno popravio) , u vezi imamo znalce Misimovica, Pjanica, Medunjanina... Kako mislite da oni razviju svoju igru ako je teren los. Jos ako bude padavina i dodatno se teren sjebe i nakvasi nemas normalnog protoka lopte i automatski se igraci vise trose, a vidjeli smo kako imaju snage protiv Francuske sredinom drugog poluvremena....

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 28 okt 2011, 14:25

Jao imao sam jako cudan san , sanjao sam da nam nisu dali da igramo u Zenici a Kosevo ne ispunjava uslove , pa smo igrali u njemackoj , 'domacu' utakmicu , sjecam se da je bilo 1 : 1

Nadam se da cemo ipak igrati na Bilinom polju , jel ove kvalifikacije imamo sve pobjede tamo...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

papu
Kontakt:

Post Postao/la papu » 28 okt 2011, 15:18

A sto imam taj neki predosjecaj da cemo svi put Sarajeva 11-tog..? Sramota je ovo, zar sve mora biti tako tesko za nas.. Sta reci koju poruku poslati?.. nigdje nismo dospjeli... ali opet neki optimizam je u meni.. znam da mozemo..

Volio bih da se igra u Zenici ako je tacno da ce se zatvoriti tribina zapadna na Kosevu... ako ce ipak tribina biti otvorena onda moze i Kosevo... al jeste da je atmosfera u Zenici paklena.... Pozdrav iz Tuzle.

Gdje uzeti karte u Tuzli?

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 okt 2011, 15:35

Juve-TZ je napisao/la:pa dobro to, naravno da ce da mute..

kazem ti poslat ce oko 3000 jer takav je omjer za vece utakmice :)

i u tuzli mute...posalju nam u trans turist 150 i na kraju kako karte prenoce tako ih pola i nestane :D :D zato necu ni da se mucim trazeci...

ima zenickih sanera, ako nemaju oni onda nema niko :D ;)
Bice sigurno kod pijace i oko stadiona, samo treba doci ranije jer ce se i kod tapkarosa razgrabiti sve karte :mrgreen: . Mogu samo misliti kolike ce cijene odvaliti :roll: :oops: :shock: ,.. Ako bude tapkao neki od meni poznatih tapkarosa, mozda vam bacim broj telefona :mrgreen: :lol: .

Sto se tice ove zavrzlame oko mjesta odigravanja,.. Sve je to maslo porugalskog lobija i mutavaca iz naseg saveza. Sve tekme se igrale na BP i sad odjednom stadion ne ispunjava uslove,.. Travnjak jeste krs, losa trava i grbav teren,.. Al' to je UEFA trebala primjetiti na pocetku kvalifikacija, a ne sada kada predstoji 'sudbonosna' tekma za BiH. Bice jako prljavo od UEFAe ako zabrane igrati na BP. A ni ova gamad iz naseg saveza nije nista bolja,.. Ovaj Jasmin (zaboravio prezime) vec govori da UEFA treba pozuriti sa odlukom i da se treba otvoriti zapad ako se bude igralo na Kosevu. Pa je li on normalan!? Kakva je to izjava!? Tom izjavom daje do znanja UEFAi da moze bez ikakve griznje savjesti donjeti bilo kakvu odluku. Ne zelim razvijati teorije zavjere, ne znam ko je Jasmin, al' nakon citanja njegove izjave sticem utisak da se potajno nada da ce se utakmica igrati na Kosevu (iz ko zna kakavih razloga). Ako si popustljiv, ako se unaprijed n.a.g.u.z.i.s, onda te ne treba cuditi ako se konacna odluka donese na tvoju stetu.

Portugalcima odgovara Kosevo,.. Nemamo ni na BP pretjerano velike sanse, al' su nam na Kosevu znatno manje,..

Ovo se samo nama moze desiti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 28 okt 2011, 15:43

Ja sam prošli put im'o dvije karte, sebi jednu a drugu lupio za joju. I to istok. Zato bolje odma nabavite, karte su preskupe na dan utakmice!
Čelik Zenica 1945

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 28 okt 2011, 15:48

Gore smo mi ovce sto trpimo sva ova sranja. Treba im nekako dat do znanja da ne moze vise ovako, bolje nikako ne igrat nego stalno igrat po njihovim "pravilima". Kad istaknu pred utakmicu onaj transparent "FIFA Fair Play" i "Respect" treba im ga ugurat usta.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.