Safet Sušić - Pape

ha ya
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ha ya » 15 okt 2011, 10:16

juce sam vidio susica,pravi gospodin :D

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 okt 2011, 12:57

PSG
Dan nakon utakmice u Francuskoj sa ekipom sam posjetio stadion Park Princeva i ujedno fan shop PSG-a.
Nakon sto su vidjeli obiljezja Bosne i Hercegovine,ljubazni uposlenici su nas docekali uz osmjeh i mnostvo
komentara o igri fudbalske reprezentacije BiH...
Na pitanje,Safet Susic?
Nevjerovatno je sa koliko se postovanja govori o Papetu,igracka legenda,covjek koji je ostavio dubok trag
u PSG-u...o Susicu kao selektoru,misljenja su kako je Pape pravi profesionalac,da osjeca igru,izuzetno
iskren covjek i da je vrlo dobro rjesenje za nasu klupu...
Hajde da kazem i to,da smo na osnovu njega artikle dobili po znatno nizim cijenama.
Merci
F.K.SARAJEVO

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 okt 2011, 10:30

Utakmica je dogovorena i jedino je ružne vremenske prilike mogu otkazati. Kako imam praksu prvi trening u utorak, nakon dolaska igrača na okupljanje, održati u nešto jačem tempu, u ovu utakmicu ćemo posmatrati kao taj trening i ući u nju u prvoj postavi i gledati je kao jednu jaku provjeru forme u kojoj se nalazimo na početku priprema. - govori Safet Sušić za **** portal.
Kao prvo imamo još puno vremena tako da ne moram žuriti sa odlukama. Pratim naravno sve standardne i potencijalne igrače, ali u reprezentaciju za ovako važnu utakmicu ne mogu pozvati igrače koji nisu nikada igrali za moj tim ili koji su nekada davno nastupali, a ja nemam apsolutan uvid u njihove kvalitete kao što je to riječ sa igračima koji redovno nastupaju za reprezentaciju. Ponavljam, bilo bi neozbiljno u ovako važne mečeve kakvi su protiv Portugala da zovem neke debitante ili neprovjerena imena.
Moguće je da vratim Bešića u "A" reprezentaciju, a razmišljam i o Sanelu Jahiću, ali kako sam već rekao, ne želim donositi odluke još uvijek, jer za takva pitanja želim iskoristiti sve raspoloživo vrijeme kako bi donijeli najbolje odluke za našu selekciju. Sve u svemu realno je da imamo hendikep ne igranja tri standardna defanzivca u prvoj utakmici baraža, ali ne želim uopšte razmišljati negativno, jer svaka reprezentacija se može pobijediti pa tako i Portugal, tako da ne smatram ni u kom slučaju da je naš tim bez šansi. Biće teško, ali uradićemo sve da se plasiramo na Europsko prvenstvo. - zaključuje Sušić razgovor za **** portal.
Sušić o utakmici protiv Želje i proširenju spiska
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 20 okt 2011, 00:09

Baš me zanima ko će se od "slavnih imena" odazvati u ovom prij. meču..... :roll:

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 20 okt 2011, 00:18

Ljepoje je napisao/la:Baš me zanima ko će se od "slavnih imena" odazvati u ovom prij. meču..... :roll:
Svi.
YNWA!

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 20 okt 2011, 02:29

karameldar je napisao/la:
Ljepoje je napisao/la:Baš me zanima ko će se od "slavnih imena" odazvati u ovom prij. meču..... :roll:
Svi.
Hoće hoće, kao protiv "Meksika". :roll:

Nerazumijem u kojem "mjerilu" je FKZ na nivou NT-ekipe kao naprj; Portugal...

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 20 okt 2011, 02:32

karameldar je napisao/la:
Svi.
Naravno da ce svi odazvati. Pogotovo sad kad se igra protiv reprezentacije :)

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 20 okt 2011, 06:29

Pa svi će biti tu, jer se za tri dana poslije toga igra sa Portugalom :)
Dragon Town

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 okt 2011, 16:06

Cuj, nece se niko odazvati :lol: . Utakmica ce biti odigrana u okviru priprema sa utakmicom sa Portugalom, sto je jako dobro, jer ce Susic moci probati prvih 11, i uigrati novoformiranu odbranu.

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 25 okt 2011, 09:57

slika

SaLL/ihovic
Kontakt:

Post Postao/la SaLL/ihovic » 25 okt 2011, 11:18

- Vidim da su Portugalci govorili da bi protiv nas na svoju klupu kao pojačanje htjeli dovesti Žozea Murinja. Ukoliko to učine i ja imam odgovor da pozovem Ivicu Osima, rekao je jučer za Nezavisne Novine uz osmijeh Safet Sušić, na taj način odgovorivši na prijetnje iz portugalskog tabora uoči dvomača baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.
Sa velikim učiteljom i nekadašnjim selektorom u reprezentaciji SFRJ popularni Pape često ragovara. Sa Štrausom sa Grbavice podijeli mišljenje, zatraži i savjet i priznaje da u mnogima stvarima imaju slične poglede i razmišljanja. Zato se može reći da su nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i selektor danas kombinacija za istorisjki uspjeh bh. tima.
- Sjedim često sa Osimom i pričamo o svemu. I o ekipi i o igri i o protivniku i imamo otprilike slično mišljenje. I zato kažem da imam pojačanje i u tom segmentu. Ako Portugalci dovedu svoga, imamo i mi našeg Murinja, pa ni sa te strane nama razloga da se nešto bojim. Osim toga, oni Murinja moraju zvati i ko zna hoće li doći, a mi, odnosno ja Švabu već imam. On je već tu sa nama. Već nas je pojačao, rekao je Sušić.
Portugalci već danima žele stvoriti što veću atmosferu pritiska. Ne samo pričama o ispomoći i navodnom privremenom dovođenju stručnjaka sa klupe Real Madrida, već "igricama" u vezi sa zamjenom stadiona. Nezadovoljni su "Bilinim poljem" i rado bi ga promijenili za "Koševo".
- Nama jeste bitno gdje igramo prvu utakmicu, da li u Zenici ili na 'Koševu'. Međutim, vjerovatno je i Portugalcima bitno, jer znaju da smo mi zadnje četiri utakmice na 'Bilinom polju' pobijedili, a samo jednu izgubili u ovim kvalifikacijama kao domaćini na 'Koševu' od Francuza. Znaju da je ambijent u Zenici izuzetno nepovoljan za gostujuće ekipe, da je publika temperamentna, da je mali stadion i da su to naše velike prednosti, istakao je Sušić.
Mnogo je razloga za zabrinutost u portugalskim redovima. Dovoljno je da su pogledali utakmicu Francuska - BiH u Parizu.
- Ta njihova borba da bude promijenjeno mjesto igranja je i opravdana, jer danas je takva situacija da se svako svakoga boji. Uz to Portugalci su pogledali našu utakmicu u Parizu, vjerovatno je to njihov selektor pregledao dosta puta i zna da smo mi kvalitetna ekipa i moraju se bojati nas kao i mi njih, dodaje Sušić.
Selektor BiH imaće hendikep u prvoj utakmici neigranjem zbog kartona Borisa Pandže i Saše Papca, dok je van stroje zbog povrede i Mensur Mujdža.
- Pozivnice igračima poslaću krajem sedmice. Još razmišljam o najboljem rješenju za zadnju liniju. Pravim razne kombinacije u glavi, stavljam ih na papir, pa zgužvam i bacim u kantu. Igram košarku ovih dana sa papirima. Niko još nije siguran. Imam nekoliko imena o kojima razmišljam. Među njima je Sanel Jahić i Ognjen Vranješ. Pričalo se i o Samiru Muratoviću. Ja znam da njega igrači cijene, da je fenomenalan momak, da je bio super igrač, pratim i njega, ali ima 35 godina i trenutno je više na klupi nego u igri, pojasnio je Sušić za Nezavisne.
Međutim, bez obzira na određene probleme sa igračkim kadrom i eventualnim pitanjem odigravanja utakmica, Sušić je naglasio:
- Ne treba unaprijed tražiti opravdanja. Gdje god da se igra i u bilo kojem sastavu, mi imamo realne šanse da odemo na EP. Nema favorita. Imamo ekipu i sad je samo na meni da negdje ne kiksam. Treba da donesem pravu odluku za desnog beka i desnog stopera, zaključio je Sušić.
Bez obzira na kvalitet protivnika bh. tim se protiv Portugala neće postaviti defanzivno.
- Razmišljam o nekim prekomandama sa postojećim igračkim kadrom. Posebno mi je drago što Sejad Salihović trenira. Tu je i Vedad Ibišević, koji je u subotu dao gol za Hofenhajm, pa nije isključeno da se odlučim za dva klasična napadača, jer je Portugalu odbrana slabiji dio tima. Mi moramo pobijediti kući, ako želimo napraviti nešto. Za sada je vjerovatno da ćemo ići sa Džekom i Ibiševićem naprijed od starta, kaže selektor BiH.
Problemi sa zadnjom linijom ipak nisu razlog za poseban strah od Portugala.
- Nemaju ni oni puno rješenja. Imaju nekoliko vrhunskih igrača, ali nisu svi svjetske klase. Ja bih izdvojio Ronalda i Nanija, jer su samo njih dvojica bez konkurencije u svojim ekipama, čak i Naniju se desi ponekad da ne igra u Mančesteru. Na drugoj strani i mi imamo svoje adute, kaže Sušić.
BiH protiv Portugala ima priliku da ode na EP, a Sušić u istoriju kao prvi koji je bh. tim odveo na jedno veliko takmičenja.
- Neću sam ući u istoriju, ako se to desi ući ćemo svi skupa, skromno je prokomentarisao Sušić.
SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 25 okt 2011, 11:26

Sretno samo pametno i hrabro.Uz Osimovu konzultaciju ;) danas sam te slušala na radiju svaka čast sve što si rekao kratko i jasano. U miru se pripremit,napast odmah i obranu posložit dobro uz malo sreće idemo dalje.
Imam tim i ne bojim se , samo hrabre prati sreća :P

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 28 okt 2011, 14:47

Duel sa Željom otklanja dileme u zadnjoj liniji (Sport)

http://img703.imageshack.us/img703/9655 ... mip5xg.png" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 okt 2011, 14:58

VanBasten je napisao/la:Duel sa Željom otklanja dileme u zadnjoj liniji (Sport)

http://img703.imageshack.us/img703/9655 ... mip5xg.png" onclick="window.open(this.href);return false;
mi smo jaki po krilima bas ko i portugal :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2011, 13:45

Bez obzira na rezultat protiv Portugala nadam se da ce Safet Susic odraditi i naredni ciklus kvalifikacija i da se nece obazirati na kritike novinare i navijace u slucaju neuspjeha protiv Portugala.
Iako sam u odredjenim situacijiama bio protiv njega, on je ekipu na psihickom planu digao na jedan veci nivo. Prije njega se ja nesjecam utakmice u kojoj smo preokrenuli rezultatski zaostatak.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 nov 2011, 15:17

amerosm je napisao/la:Bez obzira na rezultat protiv Portugala nadam se da ce Safet Susic odraditi i naredni ciklus kvalifikacija i da se nece obazirati na kritike novinare i navijace u slucaju neuspjeha protiv Portugala.
Iako sam u odredjenim situacijiama bio protiv njega, on je ekipu na psihickom planu digao na jedan veci nivo. Prije njega se ja nesjecam utakmice u kojoj smo preokrenuli rezultatski zaostatak.
BIH - Rumunija 2:1

Gubili do 63 minute, u 76 minuti dosli do pobjede.

BiH - Albanija 2:0

Do 67minute 0:0

BIH _ Bjelorusija 1:0

Do pobjede dosli u 87 minuti....

Ovo su odlike velikih ekipa. Vjeruju u sebe i igraju 90minuta. U proslosti bi ukoliko ne rjesimo mec u prvih 60minuta, psiholoski padali...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 nov 2011, 15:28

amerosm je napisao/la:Bez obzira na rezultat protiv Portugala nadam se da ce Safet Susic odraditi i naredni ciklus kvalifikacija i da se nece obazirati na kritike novinare i navijace u slucaju neuspjeha protiv Portugala.
I ja sam bio protiv Susica, ali eto ispunio je cilj, a to je baraz. Onda nismo imali srece kad smo izvukli Portugal. Kao sto sam vec pisao, niko ne moze trazit da mi budemo ispred Francuske ili da izbacimo Portugal u barazu. Imamo sansu, ali nemamo pravo to zahtjevat. Nije Susic idealan trener, ali ne bi imalo smisla sad mu dat otkaz ako ispadnemo, neka odradi jos jedan ciklus. A ako odemo na EP, onda ce bit selektor koliko god on zeli.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Old Milwaukee
Kontakt:

Post Postao/la Old Milwaukee » 08 nov 2011, 15:37

Edo_77 je napisao/la:
BIH - Rumunija 2:1

Gubili do 63 minute, u 76 minuti dosli do pobjede.

BiH - Albanija 2:0

Do 67minute 0:0

BIH _ Bjelorusija 1:0

Do pobjede dosli u 87 minuti....

Ovo su odlike velikih ekipa. Vjeruju u sebe i igraju 90minuta. U proslosti bi ukoliko ne rjesimo mec u prvih 60minuta, psiholoski padali...
Plus dva prijateljska meca,protiv jakih ekipa koji su odlicno odigrali u Juznoj Africi.
Tad smo gubili i protiv Gane i protiv Slovacke i obe na kraju preokrenuli i dobili.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 nov 2011, 18:23

Sa Papetom na Euro!!!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 08 nov 2011, 22:05

pa brate safete ti neznas dvije recenice sastavit.stomak me zaboli kad je davao izjavu poslije utakmice :roll:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.