MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 okt 2011, 05:34

AÐ_Official je napisao/la:Cardinals i Rangers ocigledno imaju cilj da postave rekord za najvise igraca ostavljeno u poziciji za bodove. Da ne zaboravim dodat da je sramota da Matt Holliday dobija 20 miliona godisnje i nije nista ucinio u playoffs dok Albert Pujols-u istice ugovor i sanse njegovog povratka si male.

2-2 je trenutno....young udari "double". Ocekujem da Octavio Dotel sve usere :D

Pujols ili ce u Los Angeles, Cubs ili ostaje u Cardinalcima cetvrte opcije nema, a najblizi je opstanku u Cardinalsima...zasto bi odlazio iz Cardinalsa?...pa ekipa je uvjek dobra , imaju dobrog trenera , dobar je i menagment, imaju dobre navijace kakve malo ko ima izuzev recimo Cubsa,Bostona,NYY i tih ekipa koji jos imaju vjernu publiku.... sto se tice Hollidaya, pa sta onda reci za Rodrigeza kloca playoffa?...pa lik iz godine u godinu udara ispo 150. u playoffu , a d ae pricam da u to malo ima neki i home run ili odlucujuci run
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 25 okt 2011, 05:47

SaltCityAttack je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:Cardinals i Rangers ocigledno imaju cilj da postave rekord za najvise igraca ostavljeno u poziciji za bodove. Da ne zaboravim dodat da je sramota da Matt Holliday dobija 20 miliona godisnje i nije nista ucinio u playoffs dok Albert Pujols-u istice ugovor i sanse njegovog povratka si male.

2-2 je trenutno....young udari "double". Ocekujem da Octavio Dotel sve usere :D

Pujols ili ce u Los Angeles, Cubs ili ostaje u Cardinalcima cetvrte opcije nema, a najblizi je opstanku u Cardinalsima...zasto bi odlazio iz Cardinalsa?...pa ekipa je uvjek dobra , imaju dobrog trenera , dobar je i menagment, imaju dobre navijace kakve malo ko ima izuzev recimo Cubsa,Bostona,NYY i tih ekipa koji jos imaju vjernu publiku.... sto se tice Hollidaya, pa sta onda reci za Rodrigeza kloca playoffa?...pa lik iz godine u godinu udara ispo 150. u playoffu , a d ae pricam da u to malo ima neki i home run ili odlucujuci run
Pa iskreno da ti kazem Albert Pujols ima vise nego dovoljno razloga da ide iz St. Louis. Da ga oni zele toliko oni bi njemu davnih dana ponudili novi ugovor, jos uz to nebi napravili nekog novaliju najplacenijeg igraca ekipe, dok jedan Pujols sto ih zadnjih 10-11 godina nosi na ledjima prima "sichu". Jos uz to sta mu je ostalo da osvoji sa Cardinals? Osvojio je world series, MVP, gold glove.

Niko nije rekao da A-Rod nije ziva katastrofa, nego jednostavno prica je o parama i o sramoti Cardinals-a. Oni umjesto da odrijese kesu para za Pujols-a(koji ih izdrzava) oni daju lovu momku sto je dosta povrijedjen i koji apsolutno nista nije ucinio s Cardinals sto se tice playoffs(s njima ima ukupnu .239 avg u playoffs) dok Albert Pujols u isto vrijeme u Playoffs ima .360 avg. Nemozes mi reci da Albert nije zasluzio svaki zadnji cent! :x

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 okt 2011, 06:03

pa davali su mu oni pare ba , ali on nije zelio potpisati kako ja znam...ebiga neka dodje u Cubse oni ce mu dati sigurno, jer imaju lovu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 okt 2011, 17:57

koferenciju za novinare Theo Epsteina mozete pratiti live ako zelite :)...pocinje za nekih 5 minuta

http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?topic ... 37800-1079" onclick="window.open(this.href);return false;
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 18:51

SaltCityAttack je napisao/la:koferenciju za novinare Theo Epsteina mozete pratiti live ako zelite :)...pocinje za nekih 5 minuta

http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?topic ... 37800-1079" onclick="window.open(this.href);return false;
Obećava k'o političar pred izbore :lol: Šta ti misliš jel ovo napredak za Cubse, ima dva WS-a sa Red Soxima, ali ništa u skorije vrijeme...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 25 okt 2011, 19:03

Hawking je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:koferenciju za novinare Theo Epsteina mozete pratiti live ako zelite :)...pocinje za nekih 5 minuta

Obećava k'o političar pred izbore :lol: Šta ti misliš jel ovo napredak za Cubse, ima dva WS-a sa Red Soxima, ali ništa u skorije vrijeme...
Osvojit dvije World Series u zadnjih 10 godina nije mala stvar. Takav prosjek bi svaka ekipa voljela, da nepricamo o Cubs koji nisu nista osvojili u zadnjih 100+ godina. Mislim da ce Theo Epstein biti veliki napredak. Svaki pravi Cubs navijac je mogao primjetit da je uprava bila dosla u situaciju gdje nisu znali sta da rade i sve je bilo stalo. Zbog toga u zadnjih 5 godina ekipa polako al' sigurno je pala na dno dna. Misljenja sam da ce Theo dovesti par kljucnih igraca za dobru sumu novca, jer je spominjao kako Cubs imaju bezkrajnu kolicinu novca al' da ne zeli otkriti sta mu je plan. Fali nam jedan dobar "power hitter" za sredinu lineup, jedan dobar outfielder koji nemora biti "power hitter" nek samo konstantno dodje na bazu, dva starting pitcher-a, i dva solidna reliver-a.

**Moja zelja je Prince Fielder. On vecinu home runs udara u right field, a u Wrigley Field vjetar pushe iz left field prema right field :mrgreen:

Mozda i CJ Wilson iz Rangers-a...spominje se da postoji mogucnost da napusti Rangers. Jos uz to baca lijevom. Dobar tandem bi bio sa Matt Garza ;) :twisted:

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 19:12

Ma dobro, Red Soxi su institucija i tamo su očekivanja uvijek megalomanska, zadnjih 10-ak godina imaju odličan roster... mada su čekali 86 godina na WS... ali Cubsi nisu osvojili WS 103 godine, to je vjerovatno jako frustrirajuće za vas, tako da ova priča o WS-u možda zvuči i nestvarno nekim starijim navijačima... vidjećemo, ako ostvari dobru saradnju sa Quadeom i dovede adekvatna pojačanja moglo bi biti zanimljivo, vidim Salt već žica Pujolsa, on bi vam sjeo k'o kec na desetku...

Meni, kao navijaču Yankeesa, 2 WS-a u 10 godina nisu dovoljno :mrgreen:
Zadnja izmjena: Hawking, dana/u 25 okt 2011, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 okt 2011, 19:44

ma nema veze sto Cubsi nisu ovajali i Boston ipak sto kaze i on sam tu su navijaci stadion i td :)..ebote pa pogledaj ekipe koje sanjaju o osvajanju, ma kakvom osvajanju vec playoffu kod njih su stadioni prazni...pa cak i White Soxi i kod njih isto je tako :).

Sto rece covjek po meni Prince je najbolje dovesti jer recimo on nas ubija u Chicagu upravo jer mu odgovara stadion...on je vec najavio da odlazi iz Brewersa jer se vec pozdravio i rekao Braunu da ce ih vjerovanto putevi razdojiti u pokusaju za osvajanjem world serie...ja njega vec vidim u Cubsima , ali isto tako meni ce biti jako zao sto Pena tu nece ostati :(...covjek igr aodlicnu odbrnau imao je najvise walks u zadnje 4 godine od svih igraca sto je veliki plus, ali avg mu je svega .225 sto je premalo, ali imao je uz to 28HR...Ne znam zao mi je ako i Ramirez ode, jer previse je 16m njemu dati i ako je ove sezone bio najbolji 3th base u ligi...prema brojkama i svemu sto je pokazao on je bio daleko najboji treca baza u ligi.

Imamo dobrog relivera za zueti to je Lidge kojeg Phila izgleda nece zadrzati...iz Phile ima i Oswalt i ja bi ga uzeo kao cetvrtog startera zasto ne , ali uz potpis ne od vise od 2 godine....volio bi da Zambrano ostane on koliko unosi negativnu energiju toliko unosi i motivaciju....treba porazgovarati sa njim i sa igracima koji trebaju da odluce o njegovoj sudbini...kad bi recimo rotacija nam bila Garza,Zambrano,Cashner(lik ce biti najbolji pitcher u skorije vrijeme),Oswalt i Walls to bi bilo odlicno... nemojte zaboraviti Samardziu i on moze uskociti na mjesto komotno, ali ostaviti relivere da budu Samardzia,Wood,Marshal i Marmol da bude setup man, a da Lidge bude closer to bi bilo jako fina rotacija i sve.
Samo da se ne dese povrede kao prosle seozne nemojte zaboraviti da smo u prvoj utakmici sezone izgubili Cashnera koji je pitchio odlicnu utkamicu bez udarca do 7 ininga kad se povrijedio i izasao...vise se nije vracao kao starter jer nisu zeljeli rizikovati koristili su ga u bulpen..ipak mlad pitcher i nezaluzuje da se gura u vatru u trenutcima kad je sezona bila izgubljena za nas...Walls je pitchio odlicno prvu svoju utkamicu i on se povrijedio takodjer i nije ga bilo jedan period ...znaci u startu u svojim prvim utkamicama Cubsi su izgubili dva startera
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 26 okt 2011, 21:27

Game 6 of World Series postponed due to inclement weather and forecast for rainfall. Game to be played Thursday at 8:05 ET on FOX.

Ovo javljaju iz MLB-a na Facebooku...

Znači to je sutra naveče u 1:05, a trebalo se igrati večeras od 2:05...

Glory glory Man United!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 27 okt 2011, 04:49

Fasninantan podatak na koji naleti je, da na Cubs listi za cekanje za godisnju kartu ima preko 115.000 dusa. hahahaha. Ti majke! Pa nama pod hitno treba neki stadion od 70-ak hiljada i vise. Ovih sad 40 hilja da je tako nedovoljno.
Postovanje treba zaraditi.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 27 okt 2011, 04:52

kad_kako je napisao/la:Fasninantan podatak na koji naleti je, da na Cubs listi za cekanje za godisnju kartu ima preko 115.000 dusa. hahahaha. Ti majke! Pa nama pod hitno treba neki stadion od 70-ak hiljada i vise. Ovih sad 40 hilja da je tako nedovoljno.
Imate stadion k'o Liverpool, a i titule osvajate k'o oni :lol: :lol: :lol:

Šalu na stranu, valjda će vam nešto donijeti Epstein, bilo bi mi drago radi Salta :mrgreen:

Glory glory Man United!

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 27 okt 2011, 05:18

kad_kako je napisao/la:Fasninantan podatak na koji naleti je, da na Cubs listi za cekanje za godisnju kartu ima preko 115.000 dusa. hahahaha. Ti majke! Pa nama pod hitno treba neki stadion od 70-ak hiljada i vise. Ovih sad 40 hilja da je tako nedovoljno.
Haman je dosao red na mene. 55,183-i :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 okt 2011, 07:44

Epstein potvrdio da je ipak navijac Cubsa bio upravu kada ga je usreo u Lincoln Park Starbucksu :)...znaci bo je jos ranije na razgovoru, gdje je vec tad bilo vjerovatno i poznato da je on novi Cubs :)

Epstein vindicates Cubs fan on Starbucks sighting
Cubs' new boss says Lincoln Park man 'surprised' him

It took quite a bit longer than he expected, but the "Starbucks Guy" was finally vindicated Tuesday morning at Wrigley Field.

Whether Lincoln Park resident Noah Pinzur will become a footnote in Cubs history remains to be seen. But there's no denying he had a cameo role in the long-running Theo Epstein saga, blowing the cover of the Cubs' new baseball boss when Epstein came to town for a top secret interview Oct. 8.

"My 15 minutes were extended by a few minutes," Pinzur said with a laugh. "But it was fun while it lasted."

Pinzur was minding his own business at a Starbucks on Racine and Wrightwood avenues three weeks ago when Epstein strolled in with his wife, Marie Whitney, and ordered a banana and an iced drink. Pinzur, a die-hard Cubs fan, was on his laptop reading a Tribune story on the possibility of Epstein's joining the organization and immediately recognized him.

"My thinking was that he was on his way to meet with Crane Kenney," Pinzur said Tuesday, referring to the Cubs' president of business operations.

Though Epstein denied he was "Theo Epstein," Pinzur searched Google and found a photo of his wife. When he noticed she looked exactly like the woman who'd just left with the guy who denied he was Epstein, Pinzur emailed his sighting to the Tribune, leading to a tongue-in-cheek article on the city's longing for "Theo" in the next day's paper.

Pinzur's story was widely mocked on talk-radio, on Twitter and in blogs, and he took some grief from his friends for trying to get publicity. He then pleaded his case on WMVP-AM 1000's "Waddle and Silvy" show but got taunted more.

When Epstein agreed Oct. 13 to a five-year deal, Pinzur thought he'd finally get his due. But the deal dragged out because the Cubs and Red Sox couldn't decide on compensation, and justice was delayed.

Finally, during Tuesday's introductory news conference at Wrigley Field, Epstein was asked about the quality that separates him from other leaders in the game.

"The ability to stay inconspicuous at Starbucks," he cracked. "Or maybe not that much, in hindsight."

A few minutes later, Epstein was asked if the Starbucks sighting was real.

"It was funny," he said. "When I'm somewhere when I don't want to be recognized and someone recognizes me, I have a couple standard lines I go to. I usually always say, 'Oh, no, that's not me, but I guess I kind of look like him. I get that a lot.' Or I say, 'Theo Epstein? Who's that?'

"And I was so excited to be in Chicago and so surprised to be recognized that I dropped both lines on this guy without stopping to think they really don't work very well in concert with each other. My mistake."

Unfortunately for Starbucks, the free publicity the store garnered over the Epstein sighting may be for naught.

"Actually, I'm a little more of a Dunkin' (Donuts) guy," Epstein said. "Now that I've learned Dunkin supports the Cubs, that's a good thing."
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 okt 2011, 07:52

ma zato je guzva oko stadiona ne moze proci i kad nije utkamica :)ja sam danas prolazio dosao mi prijatlej iz St Louisa pa ga malo izvodio...pa tamo su barovi okolo svi puni ludnica vazda....ebiga bio si ovdje znas valjda :)...prepostavljam da je i AÐ_Official ovdje, jer vidim da je Cubs navijac,a i da poznaje stanje....ma Cubsi nikad nisu imali problema sa prodajom ulaznica...meni su recimo ostale ulaznice od utakmice protiv San Francisca kad je ona kisa ibla nisam otisao ebiga :)...sad cu uzeti vise ulaznica ako bog da bez obzira sto ne ocekujem prvu godinu neki veliki bum....Boston je takodjer imao oko 90 izgubljenih sezonu prije nego je Esptein dosao u Boston, a sezonu poslije osvojili su diviziju, tako da mozda i sa naam to ponovo...doduse i mi smo uzeli dva puta diviziju u skorije vrijeme, ali smo obadva puta porazeni bili nismo ni dobili utakmice protiv Arizone
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 27 okt 2011, 15:55

Hawking je napisao/la:

Šalu na stranu, valjda će vam nešto donijeti Epstein, bilo bi mi drago radi Salta :mrgreen:
A, nebi ti bilo drago radi mene?

CCC. :cry:

:mrgreen:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 27 okt 2011, 15:58

AÐ_Official je napisao/la:
Ti si dobar. hahahahaha. Taman kad prosire stadion, mozda te i zapadne karta. :D

Nego, jesi li ti to stvarno u Chicago-u, ili se samo zafrkavas?

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 27 okt 2011, 16:00

kad_kako je napisao/la:
Hawking je napisao/la:

Pa da sam njemu replicirao onda bih rekao da bi mi bilo drago radi tebe :mrgreen:

Ipak vi pro-Chicago orijentisani ovdje dominirate, valja biti dobar sa vama :lol:

Glory glory Man United!

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 27 okt 2011, 17:02

kad_kako je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:
Ti si dobar. hahahahaha. Taman kad prosire stadion, mozda te i zapadne karta. :D

Nego, jesi li ti to stvarno u Chicago-u, ili se samo zafrkavas?
Ma jarane cekam ih od 2007, sijede mi porasle od natezanja za godisnje karte :D .
Nisam u Chicago-u ali sam blizu, par sati voznje. Stignem se nagledat Cubs, Blackhawks :mrgreen:

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 27 okt 2011, 17:05

Hawking je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
Hawking je napisao/la: Imate stadion k'o Liverpool, a i titule osvajate k'o oni :lol: :lol: :lol:

Pa da sam njemu replicirao onda bih rekao da bi mi bilo drago radi tebe :mrgreen:

Ipak vi pro-Chicago orijentisani ovdje dominirate, valja biti dobar sa vama :lol:
Cubs navijaci nisu navikli da im se neko smiluje, nas sudbina i razne koze, machke, bartman-i karaju vec duze :lol: :cry:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 okt 2011, 01:18

ako gledas Hawkse, onda kad dodjes javi se imam ja ulaznica za Hawkse cesto..inace ovdje radim vozim limo service pa ovog lika sto vozim ima godisnje ulaznice za hawks i cubs, pa mi ovako kad on ne ide na utkamicu kad je na putu uvjek dadne tako d aja to iskoristim...sad treba ganja ulaznice za Cubse obavezno :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.