La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Levante
3-2, 93min golčina Rubina Suareza sa 40 min za novu pobj.

Levante UD

Levante UD
Levante Unión Deportiva, S.A.D. je španski fudbalski klub koji dolazi iz Valensije. Osnovan je 1909. godine, a svoje domaće utakmice igra na Estadi Ciutat de València. Osnovne boje kluba su plava i crvena.
Najveći uspjeh je osvajanje Kupa Španske Slobode (Copa de la España Libre) 1937. godine u vrijeme građanskog rata u Španiji. Najpoznatiji igrač koji igrao za ovaj klub je Johan Cruijff, ali odgrao je samo 10 utakmica.
sa sportsport.ba:
Levante je klub iz Valencije koji je osnovan 1909. godine, a svoje domaće utakmice igra na Ciutat de Valencia stadionu, koji može primiti nešto više od 25.000 gledatelja. Iako je Valencia daleko priznatiji i slavniji klub, Levante je osnovan deset godina ranije. Ime Levante potiče od gradske plaže La Malvarrosa.
Klub Levante činila je, uglavnom, radnička klasa. Prvi put su gradski derbi igrali 1919. godine (kada se Valencia osnovala) i tada su izgubili 1:0. Svoj prvi trofej, prvenstvo Valencije, osvojili su 1928. godine. Inače, njihov rival bio je Gimnastico, s kojim su se spojili 1939. godine, kada su postali Union Deportiva Levante-Gimnastico, no i to se ime dvije godine kasnije promijenilo u Levante Union Deportiva.
Svoj debi u elitnom društvu španskih klubova imali su tek 1960. godine. Uslijedio je dug period igranja u drugoj i trećoj ligi. U ranim osamdesetim pola sezone u Levanteu je igrao i legendarni Holanđanin Johan Cruyff, koji se tri godine kasnije oprostio od nogometa. Novi povratak u Primeru uslijedio je u sezoni 2004/05, ali tu je ostao samo jednu sezonu. U sezoni 2005/06 završili su kao treći. Opet dvije sezone u Primeri i ponovo eliminacija.
Nakon dvije sezone u drugoj ligi, i dosta financijskih problema, neplaćanja računa, prošlu sezonu završili su na 14. poziciji i zadržali status prvoligaša.
Svojevremeno su dres Levantea nosili Argentinci Gabriel Amato, Pablo Cavallero, Gustavo Reggi, Bugarin Vladimir Manchev, Kamerunci Daniel Kome, Lauer i Albert Meyong. Vrijedni pomena svakako s Gruzijac Shota Arveladze, nekadašnji igrač Leedsa Ian Harte, italijanski golman Marco Storari, njegov sunarodnjak Damiano Tommasi, Crnogorac Predrag Mijatović. Spomenuli smo već Johana Cruyffa, svakako najvećeg igrača koji je obukao dres Levantea.
Levante su trenirali Josep Escola, zatim Enrique Orizaola, a devedesetih godina i Juande Ramos te Mane, koji je i 2003. vodio Levante, zatim Nijemac Bernd Schuster u sezoni 2004/05, Španci Juan Ramon Lopez Caro i Abel Resino, te Italijan Gianni De Biasi.
Klub iz Valencije ove sezone živi bajku. Nakon osam odigranih kola imaju 20 bodova te su trenutno prvi u Primeri, a iza njih su trenutno i Real Madrid i Barcelona, Sevilla, gradski rival Valencia, Malaga, Atletico, Villarreal...
Pod palicom Juana Ignacija klub briljira. Nanizali su šest prvenstvenih pobjeda, a osim toga savladali su i Real Madrid (1:0). Redom su "gazili" Rayo Vallecano, Espanyol, Betis, Malaga te posljednji u nizu Villarreal. Popularne Žabe dvaput su samo remizirale, ostale utakmice dobili su u svoju korist. Postigli su čak 14 golova i primili samo tri.
Najbolji strijelac kluba trenutno je Juanlu sa 5 golova, od čega tri iz penala. Na golu je standarno iskusni Urugvajac Gustavo Munua (33 godine). Odbranu čine Neno (31), Juanfru (35), Javi Venta (35), Del Horno (30), Bassesteros (36) te nešto mlađi Antonio Lopez (22 - dosad nije igrao) i Pedro Lopez (27).
Farinos (33) i Barkero (32) i Juanlu (31) mahom su iskusni igrači veznog reda, na kojima se uglavnom zasniva uspjeh Levantea. Tu su i mladi Ibora, Xavi Torres i opet nešto iskusniji Valdo (30). Najopasniji napadači u redovima kluba iz Valencije su Arouna Kone (27, tri gola) i Ruben Suarez (32, dva gola). Tu su još mladi Brazilac Wellington Silva, Marokanac El Zhar, Rafa Jorda i Aranda.
Niko nije očekivao da će Levante biti lider nakon osam kola. Jasno je da ovaj klub nema kapaciteta za ovakvo što do kraja sezone, no zasad im ide odlično i sigurno da ih se pribojavaju svi ostali klubovi u Primeri. Očito da igraju bez pritiska i da znaju posao. Kapa dole momci.
Nadam se dobroj diskusiji na ovoj temi...

ŠPANIJA - PRIMERA DIVISION
1. Levante 9 7 2 0 23
2. Barcelona 9 6 3 0 21
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Primera vise nije zanimljiva,niko se ne moze suprostaviti Levanteu 

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- M. Scofield
- Kontakt:
Re: Levante UD
podržavam temu, svaka im čast za sve što su prikazali u toku ove sezone i želim im naslov
Audere est Facere
Možel' njih sastav, znam da je vrijednost sastava oko 35 M Eura 

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Njihov najinteresantniji igrač, bar za Arsenal, je Welington Silva. Jel' ti poznato ?GunnerS je napisao/la:Možel' njih sastav, znam da je vrijednost sastava oko 35 M Eura

Priče o igračima Levantea, arhivirano na SS-ba forumu

Inače Karanka kaže da je Levante najbolji klub u La ligi, a evo i zašto (kliknite).

PS. Dje neće biti najbolji ,imaju ljudi Xavia i Torresa u jednom igraču.
Xavi Torres

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Podrzavam ovu temu ...i mislim da je Levante jedan zanimljiv klub i volio bih kada bi mi neko mogao napisati njihov prvi sastav tj. igrace iz prve postave a pored njih i koju poziciju igraju i koliko imaju godina I takodje ja nebi imao nista protiv kada bi Levante osvojio ove godine Primeru
ali mislim da to nece biti moguce jer oni nemaj sirinu na klupi a sada ce poceti umor i povrede

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- el-fighter
- Kontakt:
Sta je ovo jbt. Slabo pratim Spansku ligu (samo rezultate pogledam) i sada slucajno naletih na tabelu. Levante prvi ispred Barce
Svaka cast ovoj ekipi na dosadasnjim rezultatima i nadam se da ce uspjeti odrzati ovu formu i da ce na kraju sezone barem u Evropu.

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Adi_Zepce je napisao/la:Primera vise nije zanimljiva,niko se ne moze suprostaviti Levanteu

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Temu neću zaključati ni brisati. No, za njen opstanak će biti potrebna zdrava, kvalitetna i česta diskusija. Ukoliko se ne bude ništa pisalo na temi ili ukoliko se ista pretvori u blog, odmah će biti obrisana. No, daćemo joj šansu (barem toliko možemo). 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ajde, da bude najveci apsurd. Ljudi nisu kupili igraca pune cetiri godine
Nedavno (prije nekoliko godina, dvije, tri) preuzeo ih je jedan mladi biznismen iz Valencije koji je obecao navijacima napraviti od Levantea novi Villarreal. Prosle godine su bez problema izborili opstanak i to mi se cinilo vise kao cudo Luisa Garcije (izvrsnog trenera, sada preuzeo Getafe), mejdutim, ocito je da se u klubu odlicno radi. Eto, jos desetak bodova i izborili su opstanak 

O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Nadam se da ce se boriti za Ligu prvaka , ako nista onda za EL 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- Nail for Real
- Kontakt:

Dajem im jos mjesec dana,najvise. Najstarija ekipa u Primeri tesko da moze izdrzati ovakav tempo do kraja.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ma skoro da nema rasprave na temama Barce i Reala, a da bude na temi Levantea...Monolog je napisao/la:Temu neću zaključati ni brisati. No, za njen opstanak će biti potrebna zdrava, kvalitetna i česta diskusija. Ukoliko se ne bude ništa pisalo na temi ili ukoliko se ista pretvori u blog, odmah će biti obrisana. No, daćemo joj šansu (barem toliko možemo).
sto se mene tice svejedno je, al cisto sumnjam da ce ova tema opstati, pogotovo nakon malo losih rezultata, koji su neminovnost za klub kakav je Levante, tema ce pasti u zaborav, ili eventualno ce biti nekih ulaza, tipa Levante krenulo odlicno, pa naglo palo,a sad dok ih ide bice dobar ovaj Levante, samo pobjedjuju...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Levante igra ove sezone "opako",ali vjerujem da im za dva kola slijedi poraz
Iskreno se nadam,kako ce barem napraviti cudo da izađu u neko od europskih takmicenja.

Iskreno se nadam,kako ce barem napraviti cudo da izađu u neko od europskih takmicenja.

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Kakva spica pogledam tabelu kad ono ni Brasa ni Real nisu prvi ovo odavno nisam vidio,volio bi da mogu sto vise da izdrze sa ovakvim tempom
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
- KiNg_SeRgiO_RaMoS
- Kontakt:
Jos maksimalno dva kola u vrhu, nakon toga pad i zavrsetak sezone negdje ispod 7. mjesta
Skime igraju idućih 5 kola ?! ( koliko mislim da max mogu izvući nekih 15-tak bodova
)

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Pobijediš par utakmica zaredom u Primeri i odmah dobiješ zasebnu temu na ss.ba forumu iako nemaš nijednog svog navijača
Kako je to cool!

Kako je to cool!

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
uvjek jedna "obicna" ekipa poleti visoko,ali brzo upadne.moja prognoza da ce da zavrse na 10-13 mjestu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.