BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

maxuz baxuz
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la maxuz baxuz » 26 okt 2011, 12:55

arius je napisao/la:ma mora igrat....s jednom nogom ako treba

................begovic.............
lulic....jahic...spahic...salihovic
......rahimic..medunjanin.......
pjanic....................misimovic
..........dzeko.....ibisevic........

u portugalu upada papac a sejo ide u vezu i 2:0 , 0:2 :D :D :D
Joj, Lulic i Pjanic na desnoj.... Nikad mi iz glave nece izaci kako se sudarise u Bjelorusiji. :( Ali cini mi se da ce bas tako i biti. Mislim da Pape bas i nebi nekog novog bas na desnog beka jer ce bas tu biti najveci udar.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 okt 2011, 13:03

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:

rahimic ne igra, ja mislim
igra nema on suspenziju al ima karton

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 okt 2011, 13:15

maxuz baxuz je napisao/la:

Joj, Lulic i Pjanic na desnoj.... Nikad mi iz glave nece izaci kako se sudarise u Bjelorusiji. :( Ali cini mi se da ce bas tako i biti. Mislim da Pape bas i nebi nekog novog bas na desnog beka jer ce bas tu biti najveci udar.
Ako bude tako gubimo, nemoze C.Ronalda cuvati igrac koji je klasicno krilo tu poziciju mora pokriti pravi bek. A u prvoj bih trebalo krenuti sa dva napdaca al zato na klupi ostaviti Pjanica ili MIsimovica.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 okt 2011, 13:20

Edo_77 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Niko ni da prokomentarise moj sinocnji post da Salihovic jos nije spreman! :x
Ma mislim da ce biti spreamn do utakmica baraza. Mozda vec bude spreman ovaj vikend u bundesligi.
Neznam zasto, al ja imam suhvu jos od povrede da ono nije dobro....Nekako svi olako shvacaju njegovu povredu, a on vec 2 mjeseca out.

On MORA igrati prvu tekmu.
Ja se nebih toliko brinuo, on nije sinoc igrao jer ovaj trener Hoffenheima, ne voli ubacivati igrace odmah nakon povrede dok ne budu 100% spremni.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 26 okt 2011, 13:29

vendeta87 je napisao/la:
maxuz baxuz je napisao/la:

Ako bude tako gubimo, nemoze C.Ronalda cuvati igrac koji je klasicno krilo tu poziciju mora pokriti pravi bek. A u prvoj bih trebalo krenuti sa dva napdaca al zato na klupi ostaviti Pjanica ili MIsimovica.
igra sa dva napadaća iziskuje 2 stopera, 2 beka, 2 krila i izgleda jednog defanzivnog i jednog organizatora(pjanke). ne vidim kako bi se to moglo dobro posloziti posebno jer nam desno ne stimaju stvari.samo se nadam da se nece vratiti svojim fix-planovima da mu ibisevic igra neko desno ofanzivno krilo. nemam pojma kako ce se ovo posloziti.nije mi jasno.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 okt 2011, 13:33

---------------Begovic---------------
Vranjes--Jahic--Spahic--Salihovic
------Rahimic------Medunjanin-----
Pjanic-------Misimovic--------Lulic
----------------Dzeko-----------------

Ja bih volio da ovako zapocnemo. Previse mi je riskantno poceti sa 2 napadaca, Vedu onda mozemo u drugom poluvremenu ubaciti, ako ne bude islo.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 26 okt 2011, 13:40

Goalgetter je napisao/la:---------------Begovic---------------

Ja bih volio da ovako zapocnemo. Previse mi je riskantno poceti sa 2 napadaca, Vedu onda mozemo u drugom poluvremenu ubaciti, ako ne bude islo.
slicno bi poceo. ostaje problem desne strane jer pjanic nije defanzivno dobar a ni vranjes tako iskusan. lijeva strana puno bolja. siguran sam da portugalci znaju to pa bi i iskoristili. jednostavno ko bude igrao desnog beka mora igrati tekmu zivota. samo bi stavio zahirovica sa rahimicem a medunjanina naprijed a misketa na klupu. ovako, cak i sa jednim napadacem mi je previse riskantno.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 okt 2011, 13:49

džakailibu je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:---------------Begovic---------------

slicno bi poceo. ostaje problem desne strane jer pjanic nije defanzivno dobar a ni vranjes tako iskusan. lijeva strana puno bolja. siguran sam da portugalci znaju to pa bi i iskoristili. jednostavno ko bude igrao desnog beka mora igrati tekmu zivota. samo bi stavio zahirovica sa rahimicem a medunjanina naprijed a misketa na klupu. ovako, cak i sa jednim napadacem mi je previse riskantno.
I po meni takodje da desna strana izgleda suplja . Ako bi izvadili Misketa, a stavili Zahirovica uz Rahimica, bilo bi sigurno pojacanje, jer bi jedan od njih malo cesce pokrivao tu desnu stranu (Zahirovic) i pomagao Vranjesu i Pjanicu. Samo bi onda bio problem, naprijed stvarati sanse, jer u Bjelorusiji sa slicnom formacijom, jako tesko dolazili do prilika.
Uglavnom, svaka formacija ima svoje jace i slabije strane, i kako god Pape odluci, necu mu zamjerit, jer stvarno, u zeznutoj smo situaciji.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 26 okt 2011, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 okt 2011, 13:49

znal iko koju poziciju Jahić igra u ovom klubu apoel jel

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 26 okt 2011, 13:50

hroni je napisao/la:znal iko koju poziciju Jahić igra u ovom klubu apoel jel
U CL ga gledao 2 puta.
Oba puta def na sredini.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 okt 2011, 13:54

M A J S T O R je napisao/la:________________________________________Begović________________________________________

_____Lulić__________________Jahić___________________Spahić__________________Salihović_____

____________________Zahirović_____________Rahimić_____________Medunjanin________________

_________________________________________Pjanić________________________________________

_______________________________Ibišević___________Džeko_________________________________
ovo mi se svidja samo bih ibisevic out misimovic in .
4 5 1
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 okt 2011, 13:56

Edo_77 je napisao/la:
hroni je napisao/la:znal iko koju poziciju Jahić igra u ovom klubu apoel jel
U CL ga gledao 2 puta.
Oba puta def na sredini.
vidim večina ga stavlja na štoper,a meni je više za beka al eto Pape zna valjda šta će s njim

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 26 okt 2011, 14:46

---------------Begovic---------------
Lulic--Jahic--Spahic--Salihovic
Pjanic-------Misimovic--------Ibricic

Po meni najbolje sto trenutno mozemo ponuditi bez suspendovanih igraca, ako u ranoj fazi meca primimo pogodak onda bi selektor trebao u vatru ubaciti jokera s klupe Ibisevica koji bi svojom brzinom unio svjezinu!
Livin' La Vida Loca ;)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 26 okt 2011, 14:54

ovakva postava sa ibricicem glatko gubi sa dva razlike

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 26 okt 2011, 15:01

Dobro možda sam pretjerao sa Ibričićem, ali nisam imao neku drugu opciju realno ;)

Možda da ovako izgleda vezni red:

---Zahirović---Rahimić---Medunjanin---
--------Pjanić---------Misimović-------

Bolje?
Livin' La Vida Loca ;)

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 26 okt 2011, 15:07

jahic je stoper po definiciji i u aeku i arisu je to u vecini slucajeva i igrao.moze odigrati i beka i zadnjeg veznog mada mislim da bi nama vise pomogao na stoperu,posebno ako pape krene sa dva spica , bekovi moraju biti brzi a jahic to nije . u 4-2-3-1 bi mogao krenuti i na beku

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 26 okt 2011, 15:12

avenija je napisao/la:
M A J S T O R je napisao/la:________________________________________Begović________________________________________

_____Lulić__________________Jahić___________________Spahić__________________Salihović_____

____________________Zahirović_____________Rahimić_____________Medunjanin________________

_________________________________________Pjanić________________________________________

_______________________________Ibišević___________Džeko_________________________________
ovo mi se svidja samo bih ibisevic out misimovic in .
4 5 1
I KO CE OVDE PRIPREMITI ZADNJI PAS..MORA DZEKO DOCI NA CENTAR PO LOPTU,JEL :?: :?: A STO VALJATE GLUPOSTI...CCCCCCC

E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 26 okt 2011, 15:22

Nerazumijem ove sto govore da Ronalda nemoze cuvati Lulic nego pravi bek. Da se razumijemo raja, nemoze ni pravi bek cuvati Ronalda, nemogu ga cuvati ni dva beka. Taj igrac zabija ekipama kao Barceloni golove i zabija slabijim ekipama sa pravim bekovima po tri gola u 14 minuta, prema tome ohladite sa poredenjem nasih igraca sa njihovim, ko moze cuvati Ronalda i ko nemoze. Ako bude imao dan, nemoze ga niko cuvati.

Mi trebamo gledati na sebe i iztrcati na stadion u formaciji koja nama najbolje lezi. Safet je sam rekao da ce jedino dobiti poziv kako trenutno stvari stoje Sanel Jahic, sto ja opravdavam, jer sam davno vec rekao da on treba biti na spisku. Vranjes ponovo nema minutazu i nece se naci na spisku. Prema tome nije tesko pogoditi sastav.

-------------Begovic------------------
--Lulic--Jahic--Spahic--Salihovic--
-----Rahimic-----Medunjanin------
--------Pjanic---Misimovic---------
-------------Dzeko-------------------

Postava za Zenicu, cilj neprimiti gol ili vise od jednog, a zabiti barem dva, zato igra Ibisevic, da bi Edin imao vise prostora i vise gol sansi. Rahimica mjenja Zahirovic oko 65 minuta.

U Lisabonu cemo izaci malo drugacije jer ce se Papac vratiti i nadajmo se da cemo uci u ovaj duel sa blagom predsnoscu.
-----------------Begovic--------------------
--Jahic---Spahic-----Papac---Salihovic--
----------Rahimic---Medunjanin----------
----Pjanic----Misimovic---Lulic----------
-----------------Dzeko----------------------

Ovo ce nam biti i formacija za EP ako prodemo, samo umjesto Jahica ce igrati Mujdza, ali ce Jaha biti njvjerovatnije u kadru.

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 26 okt 2011, 15:36

-------------Begovic------------------
--Lulic--Jahic--Spahic--Salihovic--
-----Rahimic-----Medunjanin------
--------Pjanic---Misimovic---------
-------------Dzeko-------------------

Postava za Zenicu, cilj neprimiti gol ili vise od jednog, a zabiti barem dva, zato igra Ibisevic, da bi Edin imao vise prostora i vise gol sansi. Rahimica mjenja Zahirovic oko 65 minuta.

U Lisabonu cemo izaci malo drugacije jer ce se Papac vratiti i nadajmo se da cemo uci u ovaj duel sa blagom predsnoscu.
-----------------Begovic--------------------
--Jahic---Spahic-----Papac---Salihovic--
----------Rahimic---Medunjanin----------
----Pjanic----Misimovic---Lulic----------
-----------------Dzeko----------------------
To je to nema druge 8-)
Ako ne primimo gol u Zenici mozemo na Euro 8-)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 okt 2011, 16:06

jedini Lulic kod nas i moze koliko-toliko cuvati Ronalda ili Nanija zbog brzine. Seji nek je bog na pomoci ako bude beka igrao, a igrat ce jer nemamo boljeg.

da je Pape zvao Nadarevica(i da je on na nivou od proslog ciklusa), to bi trebalo biti: Jahic-Nadarevic-Spahic-Salihovic nazad, medjutim posto nije vjerovatno ce Jahic ici na stopera( to su neke moje zelje, jer Mravac je samoubistvo),a Lulic onda MORA desno, Salihovic lijevo i Spahic na drugog stopera. Medunjanin da igra nesto kao protiv francuske dok bi jos 2 trkaca koji bi morali pomagat bekovima bili Zahirovic i Rahimic, naravno Miske, Pjanic i Dzeko naprijed.
eh sad ako smatramo da ih mozemo toliko pritisnut u Zenici, onda Vedo umjesto Zahirovica od pocetka.
Pepe, Koentrao, Ronaldo i Nani su najveci, mozda i jedini problemi u Portugalu za koje tesko da imamo rjesenje, zato treba apelovati na svevisnjeg da uradi nesto po tom pitanju, bar Pepea nek eliminise :) , covjek je stvarno problem za ekipa koje igraju ko mi :D .
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.